Google Android
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegyikõjük a csak a profitra utazik, és némelyik már nem látja, hogy iciripicirit pofátlanul túllõtt a célon.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Igen, sajnos jelen van ez is, és nem lehet fölötte szemet hunyni. De nem csak ez létezik, tehát semmi más fölött se szabadna, mert az ugyanúgy kettõs mérce lenne szerintem. Nem csak ez vagy csak az létezik egyetlen cégnél sem.
Egy nagy cég vezetõsége pedig igenis keressen jól (és azt a keresetét lehetõleg fordítsa megfelelõ irányokba - egyéni vállalkozások, járatlan utak kipróbálása, jótékonykodás, stb. - lásd Bill Gates, Richard Branson, Jeff Bezos, stb.). Minden vezetõ és olyan személy, akinek komoly felelõssége van több városnyi ember állása felett, azt meg kell fizetni.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Lássuk be 150 milliárd dollár mellett ez rohadtul nem indokolt. De ha ezzel nem értesz egyet, akkor bizony remek szenátor lennél egy Tim Cook meghallgatáson.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
http://goo.gl/gd6Zi5
Nézzük mit tudunk kb: egy csúcskategóriás készülék alapanyag ára $200-$250 körül mozog.
Pl: HTC One, Galaxy S4
Ezek a készülékek $650 körüli áron mennek függetlenül, tehát $400-$450 a kereset rajtuk az alapanyagárhoz képest. De ez még nem tiszta profit.
További költségek amelyek felmerülnek amig a kész termék eljut a végfelhasználó zsebébe:
alapanyagoknak a gyárba mozgatása, raktározása
gyártás
Fentiekkel kapcsolatosan: munkások, személyzet kifizetése, gyárcsarnokok, irodák, raktárak bérlése vagy fenntartása (fûtés, áram, víz költségek)
kiszállítás, raktározás, továbbszállítás boltokba vagy szolgáltatókhoz, nemzetközi szállítások (hajó, reülõ)
reklámok (marketing) költségek: ezzel kapcsolatosan is irodisták fizetése, irodabérletek (víz, áram, fûtés), TV-ben és egyéb helyeken megjelenõ reklámok kifizetése, stb.
ha van bolthálózat akkor ottani bérleti díjak, személyzet fizetése
garanciális ügyintézést, supportot megvalósító hálózat költségei (személyzet, bérleti díjak)
Nem tudom mennyi készülékre lebontva, de ezek a költségek még mind lejönnek a $400-$450 keresetbõl.
A fennmaradó pénzbõl még adóznak is a vállalatok, a maradékot nevezhetjük tiszta profitnak, amelyet a cégek elsõsorban a jövõbe fektetik bebe: a kutatás fejlsztésbe. Hardvert és szoftvert fejlsztõ több száz fõs mérnök osztályokba, akik a 1-2-3-4 év múlva megjelenõ készülékeket fejlesztik. Itt is felmerül személyek kifizetése, irodai bérleti díjak, kísérleti mûhelyek fenntartása, stb.
A maradék pénzzel pedig általában játszanak ahogy Dzsini is írta. Visszafizethetik részvényeseknek, gyûjthetik stratégiai befektetésekre (pl startupok felvásárlására és R&D-be integrálásába), csak megújuló energiát használó serverparkok építésére, stbstb.
Ezek a tények nagyon nagy vonalakban. Remélem azt senki nem gondolja, hogy a készülékenkénti pár száz $-nyi kereset postacsõn megy a CEO-k pincéjébe...
A fent linkelt (sajnos fos minõségû) videóban pedig láthatjuk ékes példáját annak, hogy ha egy terméket imádnak, akkor még hatóságok csak megcsipkedik a pofidat, ha a kurvasok pénzed mellett még képes vagy adót is csalni.
*nagyot harap egy almába*
Visszaforgatni csak azt lehet, amit megkerestek, ha nincs komoly bevétel, akkor nincs forrás további fejlesztésre, bõvítésre, stb. - a bevételen és pénzhegyeken üldögélés nem igazán szokás sehol, mert azt a részvényesek nem veszik jó néven. Azt se egyébként, ha nekiállnak nagyobb, nem jelképes osztalékot kifizetni, mert az azt jelenti, hogy a vezetõségnek nincs jobb ötlete a pénzzel, nem tudnak dinamikus növekedést biztosítani.
(lásd: az Apple 1995 után 2012-ben fizetett elõször egyáltalán osztalékot, a Samsung a 2007-hez képest kevesebb, mint negyedét fizette ki a 2012-ben a bevételeknek osztalékként)
A Google és az Amazon azért (is) adhatta potom áron a Nexusokat és a Kindleket, mert bõségesen megvan a kapcsolt termékekbõl a bevétele, és az õ üzleti modelljük ezt megengedi. Az Apple-nek is van kapcsolt bevétele bõségesen (iTunes), de õk prémium pozícióba helyezik a termékeiket, így alapból nagyobb rajta a haszonkulcsuk, sokkal többet is költenek mindenféle dologra (most pl. a zöldítés, a gyártás áthelyezése az Egyesült Államokba, stb.). Más cégeknél sokkal nagyobb a függés attól, hogy a telefonos üzletág kitermelje a saját profitját, a Samsung vagy a Sony valószínûleg nem fogja a Hûtõgép / PlayStation eladásokból tolni a telefonok szekerét (fõleg, hogy a konzolokat minimális profittal, sõt veszteséggel szokták eleinte árulni).
A Google pedig valószínûleg úgy van vele, hogy most már eléggé megalapozott a telefonpiacon mint márkanév, van egy elég széles biztos vásárlókör (és egyre kevésbé lehet a dinamikus növekedésre számítani, telítõdni látszik a Kínán kívüli piac), így átállhatnak arra, hogy innen is megnövelik (vagy egyáltalán megteremtik) a profitot. Mert a sok pénznél bármelyik cégnek jobb a több, fõleg, ha komoly kockázat és további befektetés nélkül meg tudják szerezni.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
http://goo.gl/gd6Zi5
Lehet nem vagyok "normális" azért mert racionálisan látom a dolgokat? Ne haragudj de akkor te meg egy idealista álomvilágban élsz, ahol nem szabadpiaci versenyben levõ cégek állítanak elõ telefonokat hanem a máltai szeretet szolgálat.
United States, Sweden, Denmark, Netherlands, United Kingdom, Spain, Germany, France, Italy, Finland, Belgium, Austria, Canada, Hong Kong, Taiwan, Portugal,"
Itt árulják majd hivatalosan a 1+1-t. Azért elég interkontinentális. És állítólag a lista még bõvülni is fog. Nem rossz egy startuptól.
Hozzáteszem azért, ha valaki nem látja, hogy indokolatlanul sok pénzük van ezeknek a cégeknek, azért az sem normális. Az Apple az összes amerikai cég összes vállalati készpénzének 10-15 százalékán üldögél. És idáig fõként a a 2007 utáni idõszakban kúszott fel.
Ezek a cégek vígan ellenének akkor is, ha a 300-400 dollárért adnák a Galaxy S5-ötöket és az iPhone-okat.
Cégek meg azért ülnek ekkora pénzösszegeken, és nem fogatnak mindent vissza R&D-be vagy a részvényesekhez, mert ez lehetõséget ad potenciális stratégiai befektetésekre.
A OnePlusnak meg még nem egy világoiaci szereplõ. Ahogy itt is írták jó hogy ennyiért össze tudnak rakni ilyen telefont, de nem hiába lehet majd csak limitált mennyiségben és helyen kapni - valszeg nagyon kevés olcsó munkabérû dolgozik rajta. Majd akkor szólj ha minden kontinensen kapható rendes supporttal és akkor is ennyibe fog kerülni.
De amúgy nem fogok még a végén egy olyan céget megsajnálni amely 150 milliárd dollár vállalati készpénzen csücsül. És ezzel nem csupán az Apple-re célzok, más cégeknek is bõven van pénzük nem csak a support finanszírozására, hanem az R&D-re is.
Azt kéne felfogni, hogy a többiek (Samu, Sony, HTC) nem azért árulják ennyiért ($600-700) a hasonló minõségû telefonokat, mert gonosz kapzsi kecsegek, hanem mert a különbségbõl fizetik egyrészt azt amirõl a napokban szó volt - support, bolthálózatok kiépítése és fenntartása -, másrészt az alkalmazottaikat meg irodáiknak a költségeit, harmadrészt meg kutatás-fejlesztésbe (1-2-3 év múlva megkelenõ termékek) ölik. Erre "megy el" a $300 "felesleg", nem a Samsung CEO-jának pincéjében növekszik egy pénzhalom miközben õ ördögi kacajok közepette dörzsölgeti a tenyerét.
A Google eddig ezeket a költségeket az egyéb bizniszeibõl finanszírozta, nem a telefoneladásokból. De az olcsó jó minõségû telefonok visszahozták ezt, mert csomó új usert nyertek akik újabb teklámbevételt hoztak. Valószínû most értünk el ahhoz a ponthoz hogy ez a modell már nem éri meg nekik.
Regards,
Most akkor már csak a OnePlus-szerû startupokben lehet csupán reménykedni.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Különösen meglepõ ez amúgy, mivel a Google büszkén újságolta alig pár hónapja, hogy több szinten is sikeres a Nexus 5.
Ha igazak a Verge értesülései, akkor megszûnik a Nexusok gyártása, és Android Silver készülékek lesznek helyettük, amelyek viszont a prémium árkategóriában fognak versenyezni.
Úgy tûnik eddig volt buli a Googlenek közel nullszaldós telefonokat árulni.
Jó ideje nem követem melyik rom milyen (jb óta biztos nem néztem), melyik rommal szokott többet bírni a teló? Igazából már nem is játszok telefonon, ergó a sima rootos cpu clock speed szabályozása is segíthetne, de ha van olyan rom amivel tényleg, akár 1-2 órával tovább bírná az akksi (mobilnet kapcsolat mellett) az már sokat segítene.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Pláne most, hogy ebben a hónapban száradt meg a tinta a Microsoft akvizíció szerzõdésén. Stephen Elop le is nyilatkozta, hogy az okostelefokon már nem Nokia márka lesz feltüntetve (tippre rácsapnak majd egy ablakos logót azt ennyi).
*: hasonló esetek voltak az Alcatelnél, az Ericssonnál és a Siemensnél, ahol a hálózati eszközöket továbbra is a franciák, a svédek illetve németek gyártják, elõbbinél a telefonos üzletág (a névhasználattal együtt) Kínába került 2004-ben a TCL-el közös vállalkozásban, Ericsson telefon nincs amióta a japánok kivásárolták õket a Sony-Ericssonból 2011-ben, Siemens telefonok pedig 2005-ben Benq-Siemensek lettek, 2007 óta pedig szintén nincsenek.
Google appokat lecserélték nokia és ms appokra. És már a nokia az ms tulajdnona.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Azt hallatom hogy nincs rajta play market!?
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Ezt talaltam most hirtelen:
"All will work,but if you convert to GPE you will have signal just in one sim"
Android nativan szerintem nem tamogat dual simet, talan azert lehet. Talan ez majd valtozni fog...
Regards,
RYO21: valszeg lesz ra joideig frissites. Plane, hogy van belole GPE valtozat amire garantaltan kijon 18 honapig minden, es egy cuccal elvileg GPE-t tudsz csinalni a sima valtozatbol is: link
Regards,
Amúgy tavaly áprilisba vettem, én akkor csak jókat hallatom róla aztán kiderül hogy ez is egy nagy sz*r.
Második Samsung telom amiben csalódok, pedig rendesen karbantartom õket...
Amikor volt Applem akkor azzal csak akkor kezdtek gondok lenni amikor jailbreakeltem, addig tökéletesen futott,
Androidos Nokiak vonzok most nekem azon gondolkozok. Nokiaban még sohasem csalódtam.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
lassulások, fagyások, utána már a kamera app egyáltalán nem is akart elindulni... volt szoftver újratelepítés, minden, semmi sem segített
szervizben javították neki (most hirtelen nem tudom hogy készülék csere volt vagy valami buhera)
a lényeg, hogy tényleg nem egy megbízható telefon, de én a helyedben 70ezerbõl már nem S Advance -t vettem volna, hanem valami izmosabb telefont használtan (ilyen max pár hónapos) jó állapotban, normális érvényes garancia papírokkal, gyári függetlenül...stb.stb.stb. lehet már ilyeneket találni apróhirdetési oldalakon... persze azért ésszel, de én eddig az összes mobilomat így vettem és soha nem volt még semmilyen gondom (kivéve az S2 -vel amit sufnigsmben vettem, de apró gondja volt és már megoldottam)
szóval ha van rá garanciád akkor vidd vissza
Bazinga!
De jelenleg olyan az egész, mintha skizofrénként egy pohár ropihoz beszélnél. Feltûnõen artikuláltan, kevésbé visszafogottan érti csak meg a mobilod, hogy mit is akarsz. Így meg kinek van kedve tömött metrón üzeneteket kezelni és lediktálni? Majd ha "lapítva" is megért.