36194
-
#30815 Ez megis milyen szazalek, mi meri es hogyan?
Nalam a rendszer eszik kemeny ~200 megat, es az appok kb ugyanannyit. Ketlem, hogy jelentosen tobbet enne, mint ez elott. -
Dzsí Pí #30814 Nektek is jobban zabálja a memóriát a lolipop? eddig a nexus 5öm memóriájának 60%a általában szabad volt, msot átlag 45% szabad... -
#30813 Kezdem azt hinni, hogy én vagyok az egyetlen, akinek még nem jött ki az 5.0...:D -
#30812 Hát, még szokni kell az 5.0-t... -
masoma #30811 na végre jött az ota :P -
#30810 Így van, ahogy Borg is írta, az Amolednek nincs háttérilágítása, így egyesével is tud pixeleket megjeleníteni. Megcsinálhatod ezt IPS-sel is, de akkor pápá akkuidő. -
#30809 Ilyet rég tudott a Moto X is, de zseniálisan néz ki, ahogy Android 5.0 alatt oldották meg. -
Borg #30808 Meg lehet csinálni, de míg egy LCD kijelzőnek komplett háttérvilágítása van, tehát nem lehet szegmensenként működtetni, addig egy amoled per pixel is megy. Szal a többi része teljesen off tud lenni a képernyőnek. -
Borg #30807 Note3 úgy egy éve tud már ilyet...csak fölé kell tenni a kezem, és már felsejlik az összes fontos infó. -
#30806 nem értek a kijelzőkhöz, más IPS kijelzőkkel pl. ezt miért nem lehet megcsinálni? -
#30805 Motorola Keylink
Leaked Screenshots Of Lollipop On The HTC One M8 Show How Sense May Look On Top Of Android 5.0 -
#30804 Érdekes és ellentmondásos dolog amit a QHD-ről mond. (Tapasztalataimnak totál ellent megy.) -
#30803 Hát 3200 mAh és Project Volta ida-vagy-oda, kenheted a hajadra az egészet, ha a kijelződ quadHD. -
#30802 7 perc környékén a notifikációs-felemelős felébresztés azért elég zseniális és hatralmas előnye az AMOLED-nek (annak ellenére, hogy nem rajongok túlzottan értük). -
#30801 Elég vaskos, 17 perces teszt MKBHD-től:
-
#30800 Mai Free app of the Day Amazonon, Monument Valley. -
#30799 Köszönöm! -
#30798 Beállításokban lapok és valami egyesítését kikapcsolod megint lesz lapváltó gomb. -
#30797 "Szinte mindenhol ment a siránkozás kommentekben, Lumia hírek alatt, hogy bárcsak Android futna rajtuk."
Ezért max az androidosok sírnak. Sírvafakadnék, ha ugyan azt produkálná szoftveres szinten, mint az itthon lévő samsungok meg sonyk. -
#30796 Tudja valaki, hogy az új chrome-ban, hogyan lehet a lapok között váltani? -
#30795 Most látom a Twitter-threadben, hogy nyitott bootloaderrel forgalmazzák majd! -
#30794 Nem az AP talalta ki, a Nokia product manager-e mondta: link.
Egyebkent az AP cikkjei mindig elegge hitelesek szoktak lenni. -
#30793 Az azelőtti bekezdés engem arra enged következtetni, hogy ez a kínai piacra vonatkozik pláne úgy, hogy elméletben ez a tablet még csak kínában fog megjelenni (nem lett megerősítve még se EU-s sem US forgalmazás). Nem tudom, hogy pl. az EU-ban vagy az USA-ban a Foxconn tudna-e közvetlen disztribúciót véghez vinni.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.11.19. 13:16:11 -
#30792 + ez is ott van a bejelentés végén:
"The N1's industrial design and Z Launcher application originate within the Nokia Technologies business, which is focused on strengthening Nokia's industry-leading innovation portfolio through patent, technology and brand licensing."
Magyarul a cég ami maradt a Nokia-ból csak szabadalom, technológia és brand licenceléssel fog foglalkozni -
#30791 Bocs, elfelejtetem forrást jelölni.
A Nokia hivatalos bejelentéséből van. (Image Gallery előtt 2 bekezdéssel)
Ezt én hitelesebbnek tartom mint az androidpolice cikkét. -
#30790 Amúgy én sem tudom ez honnan jött. Kommentekben emlegetik, hogy ez Foxconn temék lenne, de forrás egyáltalán nincs hozzá. -
#30789 Ezt kvazi pont megcafolja a #30785-ben idezett szoveg (Update 2). -
#30788 Bezárt az összes európai Nokia gyár. A Finn, a magyar, a német, a román. Kivitték a gyártást Mexikóba és Indiába, de azokat is bezárták (az egyetlen indiai gyárat pont most). A finn központban is volt egy ezer fős leépítés, ahol többek közt IT-sokat, szoftverfejlesztőket építettek le. Így naná, hogy az egyetlen opció kína marad.
"Part of me wants to scream, "You should have taken this route 4 years ago!" while the other is just too happy to see Nokia standing on its feet and trying something again"
Nem azt mondom, hogy a cég hihetetlenül sikeres lett volna, amennyiben nem kötelezi el magát már rögtön 2010-ben a MS-t és a WP-platform mellett, de abban biztos vagyok, hogy még most is a saját talpán állna. Pláne mikor az emberek rájöttek, mennyire jók dizájnban, összeszerelésben a Lumia telefonok. Szinte mindenhol ment a siránkozás kommentekben, Lumia hírek alatt, hogy bárcsak Android futna rajtuk. Én komolyan úgy gondolom, hogy olyan nagy múlttal bíró cég, mint a Nokia simán hozta volna az olyan cégek szintjét, mint a (fénykorában lévő) HTC, vagy a LG és a Sony. -
#30787 Foxconn Applenek bérgyártója. A hardvert és sw-t az Apple fejleszti, Foxconn csak megkapja a terveket és összeszereli, utána mindent az Apple csinál tovább (meg előtte is, Foxconn semmi mást nem csinál összeszerelésen kívül).
Nokia N1-nél a hardvert a Foxconn fejleszti, gyártja. A Nokiatól licencelik az industrial design-t, a márkanevet + a Z launchert, de hogy ez mind összeálljon azért a saját termék-mérnökeik a felelősek. Gyártás utáni dolgokkal is maga a Foxconn foglalkozik (árusítás, reklamációk, garancia, stb). Ebben az esetben tehát a Nokiat a Foxconn egyik beszállítójának nevezhetjük, mert a termékkel kapcsolatos dolgok 80%-t az utóbbi végzi.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.19. 09:40:26 -
#30786 Trusted Places... Már nem sok kell a trusted wifi networkhöz :D
Light Flownak meg örülök, sajnos már zavart hogy nem tudom a led színéből, hogy milyen appról van szó, must have app ^^ -
#30785 Hands On With SHIELD Tablet's Lollipop Update: NVIDIA's Giving Google A Run For Its Money
Es tenyleg kijott, es mocskos jo :)
Nokia Z Launcher Beta
Google Play Services Update Adds Trusted Places Feature To Lollipop's Smart Lock
Light Flow Update Brings Lollipop Compatibility, Material Design, Support For New Google Apps, And More
Chainfire May Have Fixed Many Broken Root Apps On Lollipop With New SuperSU Beta, And You Can Help Test
Kozben N1 fejlemenyek:
Update 1: According to Gigaom and an Intel representative we reached out to, the N1 will indeed ship with Google apps, such as the Play Store. This is great news for everyone who started to reconsider getting this tablet just because it may not have gapps.
Update 2: John Kneeland, a Nokia PM, says the tablet's hardware and software were designed and implemented by Nokia, with manufacturing being handled by Foxconn. This fact should silence the critics who were quick to accuse the N1 of not being a "true" Nokia device but rather a rebranded variant of some other tablet.
link
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.11.18. 23:18:40 -
#30784 Amúgy ezt a tabletet az Foxconn gyártja akik az apple készülékeit is azért a hasonlóság. Jövő év elején kezdik el árulni egyelőre csak Kínában. Nokia csak a nevét adta, de az pozitív, hogy akarnak valamit kezdeni.
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.11.18. 21:52:04 -
#30783 *nem gyárt, és nem is gyártat. Ez itt a lényeg, -
#30782 "In addition to the Nokia brand, Nokia is licensing the industrial design, Z Launcher software layer and IP on a running royalty basis to the OEM partner. The OEM partner is responsible for full business execution, from engineering and sales to customer care, including liabilities and warranty costs, inbound IP and software licensing and contractual agreements with 3rd parties."
Az OEM nem más mint a kínai Foxconn. És ahogy a fenti szövegből is kiderül ők lesznek a felelősek a gyártásért, az árusításért és gariztatásért is.
A Foxconn licencdíjat fog fizetni a Nokia-nak (már ami megmaradt belőle) a dizájnért és a szoftverért (launcher) és hogy rátegyék a Nokia nevet.
Okos megoldás, így lehetetlen beperelni őket. Mivel a Nokia nem gyárt semmit, ő csak elad terveket egy kínai cégnek. Azt meg tudjuk hogy kínában lehetetlen bárkit is beperelni. Hát ezért merték bevállalni a koppintást (kb mint Lenovo)
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.18. 20:15:11 -
#30781 Hello
Bejon ez a Moto360, de en windows phone parti vagyok. Nem tudtok valami kiskapurol, hogy WP-s teloval is tudjam hasznalni? -
#30780 Samsungon kivul ki tudott "jelentős profitot" hzhoz vinni? Senki. Sony pár hónapja meg bukoban volt, HTC vegetál, talán az LG ami sikeresebb, de ok meg sem közelítik a Samut bevetelben. Kínai gyártók jönnek fel mint a talajvíz, baromi sokat adnak el, de iszonyat alacsony profittal.
Samun kivul senki nem csinált nagyobb pénzt Androidon az utóbbi 2-3 évben -
#30779 Senki nem mondta, hogy dominálniuk kellett volna. Sikeresek lehettek volna ettől függetlenül is. A Samsungon kívüli gyártók is tudtak jelentős profitot házhoz vinni. Most pedig pláne, mert ennyire vegyer elég rég volt vegyes az Android platform.
Mellesleg még mindig a finneknél a Nokia azon része, amelyre nem csapott le az MS. -
#30778 Nem lehet hogy kínaiak kezébe került a márkanév? :D -
#30777 jézusom, na ez igy már tényleg kezd gáz lenni -
#30776 én a nokiától vártam anno hogy egy android forkkal odacsapnak a piacnak, de ehelyett elbénázták az egészet a gagyi symbiannal
az iphone már javában tarolt, az android kezdett feljönni, a kutya nem vett már "hagyományos" telefont, és a piac mutatta mire van igény, egy általános iskolás is tudta volna értelmezni a számokat... csak a begyepesedett agyú makacs nokia féltette a tyúkszaros nevét és akart mindenképpen egyedi maradni
felvesznek profi programozókat, csinálnak egy normális android forkot, nem ilyen symbian és meego szarságokkal bíbelődnek, és annyi... vagy legalább akkor ne a wp -t választották volna hanem az androidot...
mindegy. megérdemlik.... ez az ipad mini klón pedig tényleg szánalom... ilyet az ember a Samsungtól vagy valami kínai gyártótól várna, nem tőlük...