Kormányzati körökben hódít a nyílt forráskód
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1etértünk.
off
Mondjuk, az bosszantott, hogy 32 bitest vettem, de késõbb rájöttem, hogy jól van így, mert több 32 bites alkalmazás van, mint 64 bites.
off
off
Mondjuk, az bosszantott, hogy 32 bitest vettem, de késõbb rájöttem, hogy jól van így, mert több 32 bites alkalmazás van, mint 64 bites.
off
Kara kánként folytatom tanításom.
A 30 ezer pénzbõl kb 7 ezer a tiszta nyereség, a többi marketing, irodahálózat és a fejlesztésre fordított összeg sajnos elenyészõ.
Aki nem tud egy wint feltelepí az tényleg láma, mert mit is kell csinálni?
1. partícionálni (ha nincs)
2. entert nyomogatni, max a serialt beírni
minden autómatikus
még a dos-os idõkben is többet kellett foglalkozni a rendszertelepítéssel manuálisan (na jó, nem sokkal többet, meg azért xt-n is gyorsabban felment egy szûz os, mint mostanság egy xp v. vista)
1. partícionálni (ha nincs)
2. entert nyomogatni, max a serialt beírni
minden autómatikus
még a dos-os idõkben is többet kellett foglalkozni a rendszertelepítéssel manuálisan (na jó, nem sokkal többet, meg azért xt-n is gyorsabban felment egy szûz os, mint mostanság egy xp v. vista)
óM
csak a kétségek eloszlatása végett: a visztám legális 30 ezer pénzt adtam érte. óem.
nincs ilyen lap! bszd
Én amúgy nem ellenzem a mikrofaszt, most is épp Vista alatt írom e sorokat, persze Firefoxban.
Legyen több alternatív azoknak, akik FIZETNEK érte. akik meg ingyen, segélyekbõl, állami szubvenciókból, adóforintokból ténykednek, azoknál egyértelmûen és határozottan és kötelezõen ingyen szoftvert KELLJEN használni.
Most, hogy az épp Linux-e vagy esetleg honi Magyarux, Magyarix, az mellékes.
apropó, a fenti két márkanevet ezennel levédem.
(c) epikurosz, 2007, Minden jog fenntartva, a szomszédosok is.
:-)
Legyen több alternatív azoknak, akik FIZETNEK érte. akik meg ingyen, segélyekbõl, állami szubvenciókból, adóforintokból ténykednek, azoknál egyértelmûen és határozottan és kötelezõen ingyen szoftvert KELLJEN használni.
Most, hogy az épp Linux-e vagy esetleg honi Magyarux, Magyarix, az mellékes.
apropó, a fenti két márkanevet ezennel levédem.
(c) epikurosz, 2007, Minden jog fenntartva, a szomszédosok is.
:-)
egy kis mozi amit érdemes megnézni miket hoznak ki mostanság nyílt forráskóddal.
lebecsülöd a politikusokat 😊 Ebbõl az ingyenes szabad szoftver az állami szférába dologból tuti jól jönnének ki. Lenne nem kis média visszhang stb.
(mellesleg azt se felejtsük el, hogy ha az oktatásból úgy jönnének ki az emberek, hogy magabiztos linux felhasználók, akkor ott lenne a lehetõség, hogy õk is legálisan és ingyen meglegyenek ms nélkül (persze aki akar).)
(mellesleg azt se felejtsük el, hogy ha az oktatásból úgy jönnének ki az emberek, hogy magabiztos linux felhasználók, akkor ott lenne a lehetõség, hogy õk is legálisan és ingyen meglegyenek ms nélkül (persze aki akar).)
Szerintem:
Igazából az, hogy a Windowst mennyire könnyû telepíteni és beállítani, az alapvetõen feladattól függ. Ugye, más egy desktopgépre felhúzni egy winXP-t, mint AD-szervert belõni.
Aztán az egy dolog, hogy valaki kiismeri magát unix-os környezetben, de az még nem jelenti automatikusan azt, hogy ugyanazt a dolgot Windows alatt is csettintésre megcsinálja, noha a feladatok elméleti háttere sok esetben közös. Természetesen mindennek utána lehet járni, de az nem biztos, hogy az két perc lesz.
Végül, a MS-os rendszerek oktatásának pedig azért (is) van létjogosultsága, mert ugye eléggé el vannak terjedve (még szerverek piacán is szépen jönnek felfelé).
Ettõl függetlenül viszont tényleg jó lenne, ha legalább az oktatásban nagyobb teret kapnának nálunk is a GNU/Linux rendszerek, márcsak a MS-tól való függés visszaszorítása miatt is, ha egyszer sokmindenre van használható alternatíva a szabad szoftverek között.
Igazából az, hogy a Windowst mennyire könnyû telepíteni és beállítani, az alapvetõen feladattól függ. Ugye, más egy desktopgépre felhúzni egy winXP-t, mint AD-szervert belõni.
Aztán az egy dolog, hogy valaki kiismeri magát unix-os környezetben, de az még nem jelenti automatikusan azt, hogy ugyanazt a dolgot Windows alatt is csettintésre megcsinálja, noha a feladatok elméleti háttere sok esetben közös. Természetesen mindennek utána lehet járni, de az nem biztos, hogy az két perc lesz.
Végül, a MS-os rendszerek oktatásának pedig azért (is) van létjogosultsága, mert ugye eléggé el vannak terjedve (még szerverek piacán is szépen jönnek felfelé).
Ettõl függetlenül viszont tényleg jó lenne, ha legalább az oktatásban nagyobb teret kapnának nálunk is a GNU/Linux rendszerek, márcsak a MS-tól való függés visszaszorítása miatt is, ha egyszer sokmindenre van használható alternatíva a szabad szoftverek között.
Mi a répáért kellene win telepítést tanítani? Szerintem, ha valaki el akar érni egy szintet az informatikában, akkor önállóan meg kell bírkóznia a win telepítéssel. Nincs mit tanítani rajta. Tisztában kell lenni bizonyos dolgokkal,(partíció, aktív partíció, logikai partíció, stb). Ha valaki ezeket tudja, akkor a telepítés sem okoz gondot. Ha nem, akkor jobb is ha nem telepít.
Akit kicsit is érdekel a számítógép, azok önállóan meg szoktak próbálkozni oprendszer telepítésekkel.... Ismerõs?
Akit kicsit is érdekel a számítógép, azok önállóan meg szoktak próbálkozni oprendszer telepítésekkel.... Ismerõs?
Novekvõ fejlesztésk Linux platformra A magyar munkaerõ picaon is rengeteg hely van Linux guruknak. És ez szintén növekvõ tendencia. Gyakran más Unix rendszerek rovására, amikhez hozza ertõ szakemberekbõl súlyos hiány van.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Így van. Mit kell azon megtanítani? Ha valaki fel tud telepíteni egy bármilyen linuxot, és mondjuk sikeresen veszi az általános iskola elsõ két osztályát is, akkor egy icipici gondolkodással menni fog. Akinek meg nem megy ezek után sem, az ne erõltesse a számítástechnikai pályát, valószínûleg nagyon megbecsült utcaseprõ lesz belõle.
Lattal mar linuxot vagy a "ismim meselte"
ubuntu.hu
Udv!
ubuntu.hu
Udv!
Teljesen logikus hogy a Vindóz telepiteset nem tanitjak.
Az is hulyeseg, egyik ismim meselte hogy jartak vmi 2 eves suliba ahol megtanultak linuxot telepiteni. De pl wint nem es sokan ugye foleg csajoknak gozuk nem volt rolla.
Na most ha vki pl dolgozni akar meg az eleteben ez egy eleg nagy hatrany.
Na most ha vki pl dolgozni akar meg az eleteben ez egy eleg nagy hatrany.
the world is mine
szerintem az adófizetõk pénzén mûködõ intézményekben (iskolák, eü. int., hivatalok) kizárólag ingyenes szoftvereket szabadna használni, pld. Linuxot, mert teljes mértékben megfelel a célnak, biztonsága okés stb.
Nem a Mikrófasz zsebébe kellene tömni a rengeteg pénzt, hogy aztán Bill Gates jótékonykodjon belõle.
Nem a Mikrófasz zsebébe kellene tömni a rengeteg pénzt, hogy aztán Bill Gates jótékonykodjon belõle.
az átállás elõször nem népszerüséget, hanem inkább egy rövidtávú pluszköltséget hoz.
a pártoknak meg szerintem inkább a pénz számít (és nem akarom tudni, hogy az MS mennyit csusztat 1-2 politikus zsebébe a pár milliárdos szerzödésekért cserébe)
"A tisztaszoftver-szerzõdés ugyanis jövõ februárban lejár. Úgy tudjuk, legfeljebb korlátozott mértékben engednék be a versenytársakat (pl. Linux) az oktatási intézményekbe; az MS mellett változatlanul azt az érvet hozzák föl, amit korábban is: ha nem hosszabbítják meg a licenceket, illegálissá válnak a szoftverek."
(Forrás: nol.hu)
ilyen hozzáállással pedig ne várjunk csodát.
a pártoknak meg szerintem inkább a pénz számít (és nem akarom tudni, hogy az MS mennyit csusztat 1-2 politikus zsebébe a pár milliárdos szerzödésekért cserébe)
"A tisztaszoftver-szerzõdés ugyanis jövõ februárban lejár. Úgy tudjuk, legfeljebb korlátozott mértékben engednék be a versenytársakat (pl. Linux) az oktatási intézményekbe; az MS mellett változatlanul azt az érvet hozzák föl, amit korábban is: ha nem hosszabbítják meg a licenceket, illegálissá válnak a szoftverek."
(Forrás: nol.hu)
ilyen hozzáállással pedig ne várjunk csodát.
én nem vagyok olyan pesszimista. Szerintem nagyon jön fel a linux. és hát az átállás népszerûséget hoz, a pártoknak meg ez számít.
Kis hazánkról ilyen cikk vajon mikor fog megjelenni...?