31
-
Epikurosz #31 Ok, kaptál egy 2-est. shit down.
:-) -
#30 Oké, csak feldobtam a témát, hátha valaki vitázni szeretne :) -
#29 Epikurosz
lehet, hogy a görög mitológiában, töriben otthon vagy... (vagy ez is inkább csak nagyképűség?:D) de ez a "középső ujj" no komment kategória. erre egyszerűen nem lehet mit lépni. hihetetlen milyen formák vannak:D
zoozoo
és? mi is látjuk mi van a képen:D
mellesleg ok, hogy itt most talán a technikai háttér nagyobb szerepet kapott, de ez érthető. egyrészt per pill nem is annyira a festmény a lényeg, + erről a műről még az is tud mondani vmit, aki egyébként nem foglalkozik ezzel a témával. bááárr... ha azt a "középső ujjat" nézem...:D
^^ -
#28 Nem vagyok egy danvini kód rajongó, mert baromságnak tűnik, de Jézus mellé da Vinci egy nőt festett. Azt, hogy miért, az már más téma. -
who am I 7 #27 Nagyon gagyi témák vannak most a tudomány részbe -
Yv@n #26 De ne területet számolj, hanem pixel darabszámot. -
putyi #25 de a területszámolás miatt nem 1000-rel, hanem 1000*1000-rel azaz 1000000 kell beszorozni. így már egy kicsit másabb a végeredmény. -
Epikurosz #24 Ne butáskodj. Kevered a kép méretét a feldolgozó pc hdd-jének kapacitásával. -
syn7h37ic #23 De bizony !!! -
Dunkey #22 Egyébként valószínűleg felesleges lenne letölteni, mert nincs az a sima számítógép és képnézegető progi, ami tudna egy ilyen felbontású képpel mit kezdeni. -
Dunkey #21 Nem hinném, hogy akkora a kész kép, mégha a feldolgozás közben annyi hellyel is dolgoztak.
16 milliárd pixeles a kép. Namost, egy 16 millió pixeles kép szokott 10, max. 50 mega lenni (de az már valami nagyon extrém). Szorozd ezt be ezerrel. 10-50 GB-t kapsz eredményül kb. [najó, nem pontosan, mert nem 1024-gyel számoltunk :D de egyébként is annyira csak becslésszintű, hogy elhanyagolható ennyi hiba] -
#20 De, valószínű... 1,8 Terabyte-ot... miaz
-
szbalu #19 Amúgy azt a "fos" zenét egy kattintással ki lehet kapcsolni. -
Epikurosz #18 gagyi. -
bandypappa #17 u csak az a fos zene ne menne a képnagyitás alatt. -
bandypappa #16 A Hal9000 nem egy számitogép az ürodüsszeiábol? -
feamatar #15 wazzz ez gecójó!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#14 nem lehet leszedni? van 1-2 j0 dolog ott :) -
#13 The subject: The Last Supper
Painted by: Leonardo da Vinci
Where? Milan, refectory of the Santa Maria delle Grazie convent
When? From 1494 to 1498
Size: 460 x 880 cm (181 x 346 in)
Technique: Tempera with oils on white lead and calcium carbonate
Image: Size: 16.118.035.591 pixel (172181 x 93611)
Color depth: 16 bit per channel
Shots: May, 7 - 2007
Number of shots: 1677
Computing: CPU: 2 Two Quad Core AMD Opteron™ processors
16 Gigabyte RAM memory
2 Terabyte hard disk space
Photographic Equipment: Camera: "Nikon D2Xs"
Lens: "AF-S Nikkor 600mm f/4D IF-ED II"
Real time acquisition Software: Nikon Camera Control Pro
Postprocessing and real time verification software: Nikon Capture NX
Pointing Device: Motorized Panoramic Head:
CLAUSS Rodeon VR
Notes: Great care has been adopted in the Last Supper illumination during shooting. Lighting system has been tested and validated in the Photometric Laboratory of the Istituto Centrale per il Restauro not to damage the painting -
#12 het ez nagyon kafa... :S, mert az egy dolog, hogy ezek felkerültek nagy felbontással a netre végre, de azt nem vágom, hogy efh miért akarná 20-30% akkora felbontásban nézni a művet, mint amilyen vastag volt az alkotó ecsete/ éles volt a festő szeme (azaz sztem több értelme lett volna, ha mondjuk valami 3000*X felbontásban nyomják fel őket, múzeumban se szokás egy centiről nézni a képet, de azt a méretet akkor egyben le tudná tölteni a böngésző is, ne adj isten, le lehetne menteni hdd-re a "kultúrát")
a restauráláshoz megértem, hogy kell ekkora felbontás; de inkább azt érzem, hogy ez az egész tevékenység inkább szól a technikai háttérről, mint magáről a művészetről (lásd a képek kezdőoldalán se da Vinci-vel foglalkoznak, vagy, hogy ez eljárássel megállíptottak volna valamit, hogy milyen festékeket használt, hanem azt, hogy 4 opteron kellett a feldolgozáshoz) kár -
petya01 #11 Nem lehetne az eredeti képet valahogy letölteni ? -
Killberk #10 Nagyon lassú az oldal, képtelenség kivárni. -
#9 az nem a középső hanem a mutatóujja... számold meg hány ujj van azután... istenem.. -
Szefmester #8 ömm.. sztem nézd meg jobban azt a kezet.. és hacsak nem volt +1 ujja akkor az a mutatóujja :D -
Epikurosz #7 Így néz ki az az ujj:
Szerintem ez csak Judás lehet. Ilyent csinálni... -
Epikurosz #6 Miért nincs teljes képernyős üzemmód??? -
Epikurosz #5 én nem vagyok megelégedve. Mi az a H9 vízjel a képen?
Muszáj odarondítani?
A másik: Jézustól jobbra a második kéz micsinál?
Felemelt középső ujj! Jesszusom!
Ki is az az apostol?
-
#4 Azért a felbontás nem rossz, ha megnézitek a weboldalon a képet, nem kicsit rossz. 100%-os nagyításnál is tökéletes a kép. -
Epikurosz #3 Igen, ez, mert hiába van internet ezer éve, jóminőségű képeket a híres alkotásokról nem nagyon lehetett találni.
Én egy másik dolgon csodálkozom: hogyhogy nem a Gugli csinálta meg ezt is? -
lipike008 #2 A felbontás a lényeg :) -
#1 Most halál komolyan az az óriási szenzáció, hogy lefotózták a képet? Hát lol...