Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Forza Italia
Ebbe a játékba Torres valami kibaszott nagy állat:D

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Huni92
akvik
értem.

Forza Italia
egyikse csak ajánlatokat tettem:D

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

akvik
Õ a levegõ ura.
Nemrossz lista.Átadólistás mind?Vagy kiárusítás volt?:D

Forza Italia
Nekem a sztárok akiket leigazoltam ennyiért jöttek a Cityhez

Fabregas 60m
Agüero 52m
C. Ronaldo 52m
Torres 35.5m
Ramos 35m
Jovetic 15m
Suarez 10m
Veloso 7.5

Torghelle honnan kapta ezt a nevet? :D

akvik
Air Sanyi meg felbecsülhetetlen

Lionel Messi ára 80millió euro Transfermarkt-on :D

akvik
Realba?az jó ötlet volt xD Meg egy meleget adni még pluszba cserébe az meg pláne :D na viccet félretéve nekem sztem Agüero lehetett ebbe az fm-be legolcsóbban elhozni a nagy sztárok közül. Mondjuk az Irl-be is kb hasonlókért lehet játékos venni(kaká 80-90 stb)

én a Real-ba akartam igazolni Messi-t 100millió euróért hogy legyen sztárigazolás meg mezeladás de nem fogadta el a Barca :D pedig még Guti-t is felajánlottam cserébe. Ha kicsit valótlannak tûnik is, hogy Messi az RM-be menne, megpróbáltam David Villa-t is akit 50milláért sem voltak hajlandóak ideadni...

ha jól emlékszem az elõzõ RM mentésemben 70 milláért vettem de akkor az értéke is 35milla volt nem pedig 22 :D

akvik
hmm az nem is rossz.Úgylátszik akkor csak engem utálnak más csapatok:D

Forza Italia
elõször 40 et ajánlottam aztán õk kértek 52 öt

akvik
52milla?az nem gyenge..loptad?:D csak hozzám nem jönnek a sztárok 60-70alatt?

Forza Italia
Újabb sztárral bõvült az így sem gyenge csapat

Jaja, onnan van. Elsõ meccsen amin játszattam pont kikaptam 2-0ra -.-

Terminátor14
Azért, mert egy idõ után már nem elég csak a gyakorlás, ha valaki nem elég technikás pl, akkor gyakorolhat akármennyit, nyílván tud javítani a képességein egy kicsit, de nem számottevõen....

Neoncsoves: Õ a Sampdoriából van ugye, kétszer is játszottam velük (offline és online is), Poli soha nem nyújtott kiemelkedõ, pedig nagyon durván jól fejlõdik...

CSAK a Fradi

Legújabb igazolásom, Andrea Poli:

gneoka
végülis erre lettem volna kíváncsi
tehát mindenkinek minden elõre meg van határozva és én maximum azt tudom belõle kihozni ha nagyon ügyes vagyok és minden jól alakul

azért kicsit furcsa hogy ha valaki mondjuk 5 évig csak rugásokat gyakorol intenzíven akkor sem lehet elérni a 20 ast
én elhiszem hogy tehetség de ugye az már eleve meg van egyszer adva az összpontszámban és akkor miért ne hozhatna ki belõle többet az edzõ más tulajdonságok rovására

An old man dies. A young woman lives. A fair trade

a judging player ability vagy judging player potential érték magassága szükséges a figyelõhöz, hogy jól belõje h milyen játékosról beszélünk?
Huni92
annak sincs sok értelme. gyorsba két space, majd ctrl+s, és el van rendezve :)

upsz sry, frissítést nyomtam és beírta még1x o_O

Na, én ilyenkor szoktam alt+f4ezni, és letenni a játékot egy kicsit :D

ez meg hax

ez meg hax

lol :D

Huni92
egyrészt szép a fordítás, másrészt nekem volt izgalmasabb is, amikor egy BL meccsen a 120. és a 121. percben lõttünk 2 gólt, és így mentünk tovább a Cisco Romaval. :D
Itt is van :D

harmadrészt: lehet módosítani editorral az értéket, de annak mi a lényege?

de ezeket az értékeket lehet szerkeszteni különbözõ programokkal gondolom

Ma megtapasztaltam miért éri meg a Real Madridot menedzselni.

Atletico Madrid elleni Priméra Division mérkõzést játszottunk, ami számunkra elég rosszul indult. Keveset birtokoltuk a labdát, rengeteg helyzete volt az ellenfélnek. A 20. percben az ellenfél egyik játékosa, Antonio López megsérült, bár így sem sikerült elõnyt kovácsolni a helyzetbõl. Elérkezett a 28. perc amikor Agüero kihasználta Casillas hatalmas hibáját és gólt szerzett. 0-1 az állás. A 37. percben lehoztam Lassana Diarra-t és a helyére behoztam Xabi Alonso-t. A mérkõzésen záporoztak a sárga lapok elég rendesen. Az öltözõbe 0-1 állással ballagott be a két csapat. Pár változtatást eszközöltem a csapatnál, a felállást illetõen. Cristiano Ronaldo helyett Raúl jött be, Kaká helyére pedig Rafael van der VaartA 2. félidõ kezdete után 4 perccel Agüero ismét eredményes volt és bevette Casillas kapuját. Az állás 0-2. Úgy tûnt, hogy minden veszve van, amikor az 52. percben Karim Benzema egy jól helyezett gólt lõtt és mindezt egy hatalmas gólöröm kísérte. 1-2 az állás. Semmi érdemleges nem történt a 63. percig, amikor 11est kaptunk és Rafael van der Vaart eredményes is volt, az állás 2-2. A Real Madrid szurkolótábora hatalmas extázisba került és látták, hogy van esély még. A 67. percben Benzema gyönyörûen megjátszatta Raúl-t aki egy jól helyezett fejessel kilõtte a finyakot, az állás 3-2. Hatalmas öröm a lelátókon. Az ellenfél ismét szabálytalan volt a 16osán belül így újabb 11est kaptunk. A labda mögött ismét Rafael van der Vaart. Érezni a feszültséget, mivel jól tudta mindenki, ha ez bemegy, nincs visszaút az Atletico Madridnak. Van der Vaart felkészül a lövésre, nekifut, és a jobb alsó sarkot kilövi, épphogy a kapus keze alatt ment el a labda. Hatalmas öröm a Real Madrid szurkolók arcán és hatalmas bánat az Atletico Madrid szurkolókén, akik elkezdték elhagyni a stadiont. Az Atletico Madrid újabb veszélyes helyzetet alakított ki, de Casillas hatalmasat hárított, így maradt 4-2 az állás. A 90. percben, Luis Perea az Atletico Madrid játékosa kiállíttatta magát, pontosabban ez volt a 2. sárga lapja.

Nekem nagyon tetszett a meccs és ez tényleg izgalmas volt, nem volt egyoldalú, stb.
Kép

Huni92
ha az van elõzõleg beleprogramozva a játékba, hogy Mindenki Air Sanyija 13-as befejezést érhet el maximum, akkor soha nem lesz ez az érték 14-es neki. Ha viszont a készítõk úgy gondolják, hogy márpedig Sanyika sokat fejlõdött az elmúlt év során, akkor a 2011-es FM-ben már meglehet, hogy 20-as befejezést ér el.
Lehet 20-as is, meg 1-es is, de az elõzõleg beleprogramált érték fölé nem mehet.

Terminátor14
LOL, pakolható át :DDD

Kicsit félreértetted a dolgot, de végülis nagyjából így van. Megvan adva egy számmal, hogy adott játékos mennyit tud fejlõdni maximum (de nem tulajdonságonként külön mindenre..). Ennél kevesebbet is fejlõdhet persze, ha nem játszik eleget, rossz az edzés, rosszak az edzõk , stb...
Ennek a kiderítésére jók a scoutok/edzõk és a judging potential, csillagos rendszer.

CSAK a Fradi

zyndar
Ez azért nem egy szerepjáték, ahol karaktert csinálsz és szétosztod a pontokat :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

gneoka
tehát minden játékosnál meg van adva, hogy mondjuk : befejezés 11-19 ig mozoghat?
és akkor nem lesz 20 ? és ha más képessége visszaesik sem pakolható át ide?

zyndar
Gratula a managereknek!
Andris7-nek pedig maxiriszpekt! <#email>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

grat <#eljen>

Forza Italia
Vége a 2010/11 es szezonnak

giorgio81
Befejeztem a Coca Cola League 1-et a Chalfont Wasps-el. Szinte ugyanaz lett mint a League 2. Coventry lett a bajnok én meg minimális lemaradva mögötte a második helyen. Igazából semmi izgalmak nem voltak a szezon során, az elején ismerkedtünk a ligával, de kb. a 10. fordulótól beállt a rangsor és végigvittük a szezont a Coventryvel elsõ és második helyen. Emellett megnyertük a Johnstone's Paint Trophy-t is.
Év vége felé bejelentkezett értem az Aston Villa, de nyilván elutasítottam õket, én ezzel a csapattal akarok Premier Ligás lenni. Az a vicc, hogy ugye már a Championshipben indulunk, de még mindig az 1000 fõs "stadionunk" van amivel az angol 10. osztályban kezdtünk. Röhej. Ahányszor kérek bõvítést mindig az írják, hogy nincs elég hely a bõvítésre. Talán el kellene adni már azt a libalegelõt és felhúzni egy újat, nem itt szarakodni ezzel.
Még a pénzügyeket kellene rendbe tenni, mert jelenleg -2M van a számlánkon és már a vezetõség eladott egy játékos 1,5M-ért, mert visszautasíthatatlan volt az ajánlat. Megérte nem mondom, egy szezont húzott le a srác és csak a 70K nevelési költséget kellett megfizetnem érte.
Na akkor pár kép:

Gigabyte P35-DS3L,Intel C2D E4400, 2x1GB DDRII Kingmax Mars 800MHz, Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB, 320 GB Samsung SATAII, FSP Bluestorm II 400W

Huni92
alapból meg van határozva, hogy mennyi a max, és ha beledöglesz sem tudod fölé vinni az értéket :)

facepack: nem kell xml editor, csupán a képek, amelyeket 130*180 pixel méretûre varázsolsz, valamint fmben a kép és hang résznél pipát teszel a show unique id-s cucc mellé (egyéni azonosítók mutatása), majd megkeresed a játékost, akirõl képet akarsz, kiírod ezt az ID-t. letöltesz egy kisebb arccsomagot, amiben lesz egy config.xml fájl, azt megnyitod jegyzettömbbel, és a benne levõ sorok alapján beteszed az adott játékos ID számát is, majd mented, és voálá :)

Az utóbbi pár napban én is az edzés témában kutattam egy két helyen. Elég sok eltérõ teória van, ezek közül is vannak népszerûek, de nem bizonyítottak. Legalább is úgy vettem ki, de eléggé rossz az angolom, szóval javítsatok ki ha tévedek.

Forrásként ezt a cikket használtam leginkább, plusz egy két más fórum témáját.

Elsõként nézzünk meg egy nagyon elterjedt elméletet. A tréning beállításoknál ugye csúszkákon állíthatjuk be, hogy mely edzést milyen intenzitással végezze az adott csoport/játékos. Vannak bizonyos "kapcsolóállások" melyek speciális tulajdonságokkal bírnak a fejlõdés szempontjából.
A módszer szerint ha a kapcsoló 1-7 között áll (legbaloldalibb az egyes és így tovább), akkor az adott tulajdonság egyáltalán nem fog fejlõdni, sõt esélyes, hogy romlani fog egy idõ után a hanyagolás következtében.
8-13 esetén a tulajdonságok nem fognak jelentõsen se csökkenni, se nõni.
14-19-es állásnál a kívánt értékek nõnek az idõ múlásával (természetesen ha a játékos az adott területen képes még fejlõdni, de errõl késõbb.)
20-tól és felette pedig a fejlõdés mértéke gyorsul.
Konklúzió röviden: csak az 1, 8, 14, 20-as állásokat érdemes használni, mert felettük se gyorsul a fejlõdés mértéke, csak megterhelõbb, ezáltal sérülésveszélyesebb lesz a folyamat.
Forrás: Link
Azóta ez a teória meg lett cáfolva néhány példával, mivel a kapcsolók állását befolyásolja a játékos kora, profizmusa, eltökéltsége, stb. Mégis a sok pepecselés helyett még így is ez a leghasználhatóbb módszer. Hangsúlyozom, senki nem állítja, hogy helyes!

Pár gondolat az edzéstípusok és a tulajdonságok összefüggésérõl:
-Strength: Natural Fitness, Stamina, Strength, Work Rate,
-Aerobic: Acceleration, Agility, Balance, Jumping, Pace, Reflexes
-Goalkeeping: Aerial Ability, Handling, Kicking, Throwing, One on Ones
-Tactics: Anticipation, Decisions, Positioning, Teamwork, Command of Area
-Ball Control: Dribbling, First Touch, Technique, Flair, Heading
-Defending: Tackling, Marking, Concentration
-Attacking: Passing, Vision, creativity
-Shooting: Finishing, Long Shots, Composure
-Set Pieces: Crossing, Corners, Free Kicks, Penalties, Long Throws

Nem hinném, hogy ez több szót érdemel, ez alapján már mindenki ki tudja következtetni, hogy mit hogyan szeretne változtatni.

A továbbiakban nézzük meg, miként szokás az edzésterveket beállítani. Két különbözõ típust szoktak elkülöníteni általánosságban. Az egyik szerint posztokra csinálnak különbözõ tréningeket (külön kapus, védõ, stb..), a másikban viszont személyre szabottan van minden kalibrálva attól függõen, hogy a játékos hány éves, mik az erõsségei és gyengéi, milyen poszton játszik, stb.

Kezdjük a poszt szerinti edzéssel. Az FM10-ben bevezetett játékosok "szerepét" (mi a feladatuk a pályán). Hogy a kezdõbbeknek kedvezzenek, itt ki is vannak emelve a lényegesebb tulajdonságok az adott szerepköröknél. Eszerint, valamint a már említett edzéstípus/tulajdonság összefüggés alapján egész egyszerûen el lehet készíteni az adott poszthoz leginkább passzoló tréninget. Ennek elõnye, hogy összesen maximum 10-12 edzéstervre lesz szükségünk (ami nem órák munkája), hátránya viszont, hogy az adott játékos tulajdonságait, korát, erényeire-hátrányait nem veszi figyelembe.
Példa

Személyre szabott edzésterv: na ez már egy kicsit bonyolultabb eset. Ilyenkor gyakorlatilag mindenkinél egyéni beállításokat alkalmazunk. Beállítása rengeteg idõt vesz igénybe, viszont hosszú távon nagyon megtérülhet. A már korábban linkelt posztban egy játékost veséz ki a szerzõ. Bemutatja a tulajdonságait, valamint hogy milyen szerepkörben játszik, és mit vár el tõle hosszú távon. Ez alapján beállítja az edzést, és megmutatja a középtávú hatását a folyamatnak. Azóta találtam egy frissebb bejegyzést is:
Link

Mitõl függ egy fejlõdésének sebessége, mértéke:
Ahogy Termi is említette, van egy elõre meghatározott érték, nevezzük tehetségnek, ami korlátozza a játékos fejlõdését. Ha eléri azt a szintet, akkor nem képes tovább javítani tulajdonságain. A játékban konkrétan ezt nem lehet megnézni, csak reportoltatni edzõinket, figyelõinket (ha az adott edzõ judging ability tulajdonsága magas, akkor nem fog nagyon mellélõni a jelentésében). Vannak viszont tulajdonságok és dolgok, melyek befolyásolják a tehetség kibontakozását, sebességét. Ilyen a determination érték. Ha egy játékos eléggé elkötelezett, akkor gyorsabban, nagyobb erõvel fog edzésen és mérkõzésen is hajtani. Hasonló tulajdonság még a work rate, valamint a rejtett professionalism. Ha egy fiatalt egy veterán tanít, az is gyorsíthatja a folyamatot. Mindezek mellett a legfontosabb, hogy ne csak a padot koptassa szegény pára, hanem játsszon is eleget.
Részletes empíria: Link

Jó olvasgatást

Elkezdtem összefoglalni, de elég nehéz érthetõen és áttekinthetõen, valamint tömören megfogalmazni. Azért próbálkozom, maximum kihozunk belõle egy érdekesebb beszélgetést, ha van rá igény.

De jó lenne ez magyarul:)
Terminátor14
A 200 pont az a maximálisan elérhetõ potenciál, akinek ez 200-as, az mocskosul jó játékos. Az értéke elõre meg van határozva, ez befolyásolja, hogy milyen gyorsan fejlõdik az adott játékos. Tehát ha van egy pléja, akinél ez a szám 80, akkor a büdös életben nem fog 10-rõl 20-ra javulni egyetlen tulajdonsága sem.

De természetesen az edzés és az edzõk is befolyásolják, hogy ki, mennyire fejlõdik, tehát ezen is múlik a dolog a potenciálon kívül. Abbõl az értékbõl is 2 van, az egyik az, ami az aktuális szintjét jelzi, ahol a játékos áll, a másik pedig azt, hogy meddig mehet fel maximum.
Amúgy se nagyon lehet ilyen léptékû javulást (10-rõl 20-ra) elvárni, maximum sok-sok év alatt.

CSAK a Fradi

Van amit befolyásolhatsz, de nem ennyire szabadon. Ha tudsz angolul, akkor itt egy jó cikk a témáról: Link

gneoka
de akkor kvázi teljesen én tudom elosztani a 200 pontot a játékoson az edzéssel?

igen erõs tippem van arra, hogy az edzésed befolyásolja

gneoka
Lenne egy érdekes kérdésem és remélem sikerül érthetõen elmagyarázni
szóval ha van egy játékos és neki a befejezése mondjuk 10-es
h elkezdtem lövésekkel edzeni és mindig kezd és sosem sérült és ilyenek akkor felmehet a lövése 20-asra?

vagy van neki valami korláta az egyes képességét illetõen?
vagy csak globálisan? tehát én tudom befolyásolni hogy az edzéssel melyik képességei lesznek hamarabb és jobban kifejlesztve vagy ez elõre eldöntött tény és ha a fejem tetejére e állok sem lesz jobb
tudom hogy van valami 200-ig terjedõ pont kiosztás a játékosoknak ami elosztódik a pontokban és tulajdonképpen arra vagyok kíváncsi hogy ez a 200 pont elõre meghatározott módon és maximumban rendezõdik el vagy az edzésemtõl függ

Angol bajnoksag multihoz kellen még 1 ember, már vagyunk ketten, akit érdekel írjon pm-et.
lippet
Hali!

Valaki be tudna linkelni egy XML editort, mert szeretnék arcképeket csinálni!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430