Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Addig könnyű motivációt találni,amíg az újdonság feeling megvan.Vagy annak,aki alig játszik.De ennyi idő után?Már nem elég szeretni a játékot.Olyan fanatizmus,és monotónia tűrés kell hozzá,ami nem sok emberben van meg.Bennem megvan,de azért mindennek van határa.Ha már meló szaga van,akkor az nem játék.Hát ezért töltöm az időmet most mással.
Nyáron biztos nem kezdek semmibe.Ha elvonási tüneteim lesznek,van egy félbehagyott vándorkarrierem,előveszem 1-2 szezonra.De megleszek nélküle.A fórumon meg úgyis jelen leszek.Egy dolog,hogy nincs kedvem játszani,de attól még mások szenvedése érdekel.<#nyes>#nyes>
Más.Pár napja szóba került a fiatal játékosok növekedése.Két szezonnal ezelőtt mentettem néhány 15 éves gyerekről képet,17 évesen pedig lecsekkoltam őket.Az összes nőtt 1-2 centit,és felszedett 3-4 kilót.Abban nem vagyok biztos,hogy a plusz súly izom,vagy zselé.De inkább izom lehet,mert az egyik kopasz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
8.szezon.
Ennyi volt,befejeztem.A BL nem érdekel annyira,hogy amiatt egy rakás dög unalmas meccset játszogassak.A bajnokságot kinőttük,már csak véletlenül tudtunk kikapni.Bár a kupát megint majdnem elbuktuk,de az semmin nem változtat.Nyertem 4 bajnokságot,3 kupát,1 Európa Ligát,és 1 Európai Szuper Kupát.Volt egy BL negyeddöntőm,és egy döntőm is.Átvettem egy nevesincs csapatot,aminek 725k volt az értéke,32,5M adósság mellett.Most a klub értéke 328M,jövőre kész az új stadion,a reputáció meg az egekben.Elfogyott a motivációm,így legendaként szépen visszavonultam.
Egyébként az egész szezont 0 csapatutasítással játszottam le,de nagyítóval sem bírtam semmi különbséget felfedezni.Az egyéni,és csapatstatisztikák szinte teljesen megegyeztek az előző szezonnal.Az eredmények úgyszintén.Mindössze 4 vereséggel hoztuk le a szezont,és abból csak a Porto elleni 0-4 volt égés.De oda-vissza hülyére vertük a Man City-t a csoportban,szintén oda-vissza a Milan-t az első kieséses körben.A Barca ellen is már 3-0-ra vezettünk összesítésben,amíg nem a jött a 35 éves Messi.Vele mi a fenét lehet kezdeni,ha olyan napja van?Nagyjából semmit.A 18-as marking értékű DM végig lógott rajta(8,5-ös osztályzatot kapott),mégis rúgott róla két gólt,meg adott egy gólpasszt Neymar-nak.Ez van.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet.
Ileri,ileri,Allahin lütfuyla!
A szélsőket Winger-nek(ne Inside Forward-nak)állítsd be,support utasítással.A csapatutasításnál pedig ne használd a "shoot on sight" instrukciót.Ha akkor sem passzolnak,akkor nem csapatjátékosok(teamwork).
A "familiarity" azt jelenti,mennyire van begyakorolva a taktika.
egy jó asszisztens keresek magam mellé, mely értékek a legfontosabbak? bari meccseket vezet,néha helyettem ad interjút
köszi!
7.szezon.
Nem vagyok elégedetlen,de teljesen elégedett sem.A BL döntő szép,a vereség nem rázott meg.Különben is negyeddöntőbe kellett jutnunk,amit túlteljesítettünk.Ami viszont fájt,hogy elveszítettük a Török Kupa döntőjét is.Talán nem kellett volna a komplett kezdőt pihentetni a BL döntő miatt.Nagyot akartam markolni,aztán semmi lett belőle.Késő bánat.De legalább lesz mit visszaszerezni jövőre.
Letudtuk a bankkölcsönt,még egy év hátra volt,de a főnök úgy döntött,hogy leperkáljuk egyben.Kb.4 millióról volt szó.Tiszták lettünk mint a hó,erre kitalálta,hogy új stadion kell,így most megint van 18M adósságunk.De az inkább befektetés,mint adósság.Gond egyébként sincs,és már nem is lesz.Clubs finances.Május elején szerződést ajánlottam Enes Ünal-nak(Valencia).Pocsékul játszott náluk,de nekem mégis ő kellett.A játék legjobb török csatára,9,25M-t fizettem érte.A 29 éves Macheda pedig így távozhatott,elvitte 4M-ért a Bordeaux.3 év alatt nálam 79 gólt,és 29 gólpasszt hozott össze.Ünal egy gyáva nyúl,de ha legalább ezt nem csinálja utána,seggbe rúgom.Az olasz mégiscsak ingyen jött anno,neki pedig lesz mit törlesztenie.
Átcsoportosítás után a heti bérkeret 1M,és még így is maradt 27,7M igazolásra.De újabb igazolást nem tervezek.Hacsak valaki nem akar távozni,és pótolnom kell.Szépen alakul a háttér is,bár a youth facilities további fejlesztését egyelőre nem engedik.A youth recruitment és junior coaching viszont folyamatban van.Hobbiból csinálom,sok értelme nincs.3 év múlva visszavonulok,nem fogok a jövőbeli ifikből beépíteni senkit.A mostaniak meg gyengék.Egy 19 éves csatár van,akit felhozok a felnőttbe.Az U21-ben játszik majd,de lehetőséget fog kapni alkalmanként.Kubilay Cin.Ő sem saját termés,3,9M-ért hoztam a Bursaspor-tól.(egyébként Ünal is Bursa nevelés)
A bevételek szépen gyarapodnak,a tavalyi 6M után idén 9,75M-t adnak a szponzorok.A merchandise bevétel is megugrott,a 7,6M duplája a tavalyinak.Kínába nem mehettünk túrára,mert az amatőr térképész főnök szerint túl messze van.Szerinte Brazília és az USA közelebb van,mert oda mehettünk.Marhaságot beszél.
Ankara-Rio de Janeiro:10526 km.Ankara-Los Angeles:11274 km.Ankara-Peking:6840 km.
Ebből is látszik,mennyire lehet megbízni a gépi staff tudásában.Ott verik át az embert,ahol tudják.<#smile>#smile>
A következő szezont pedig csapatutasítás nélkül fogom játszani.Ha katasztrófa lesz belőle,akkor januárban visszaállok.De erősen kétlem.Már nem hülyék játszanak a csapatomban.
Ileri,ileri,Allahin lütfuyla!
Hihetetlen tavasz után azt mondhatom h egy igen sikeres éven vagyunk túl, végül ha nehezen is de megnyertük a bajnokságot, és a hazai kupát is, mondjuk utóbbinál elég könnyű sorsolásunk volt. Mivel a gép nem egyszer döntőzött első évben így titkon bíztam egy jó EL szereplésben is, ami végül össze is jött mert sikerült megnyerni. A szezon játékosa kérdés nélkül Valbuena aki nem kevesebb mint 63 gólba volt benne valamilyen formában, de a keret többi részével is elégedett lehetek még akkor is ha rengeteg volt sérült.
Garantáltan odalépnek.Az viszont könnyen előfordulhat,hogy sok lesz a lap.
Rekordösszegért adtam el a jobb szélsőmet a Barcelonának 23 millió fontért, de nálam a teljes összeggel lelépett valaki, mert az egyenlegben nem jelentkezett egyetlen font sem. Tiszta ideg voltam én is, mert ebből az összegből akartam rendezni az egyenleget. Nem jött össze!
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Szezon elején épp hogy lement 3 meccs,de már sírt egy rotációs,hogy többet akar játszani.Mindhárom meccsen pályán volt,kezdett 1x,csere volt 2x.Magas ez nekem.
Tavasz eleje,2 hetes válogatott szünet.3 játékos reklamál,hogy többet akar játszani.Közte kettő 25-27 meccses.Anyátok!Szezon végére lesz 40 meccsük,de többet akarnak játszani.Itt vannak 3 éve,eddig semmi problémájuk nem volt.Mi a fenét tehetek ilyenkor?Beszélnem kell velük,hogy oké,játszani fogtok.Ami minden logikát nélkülöz,mert úgyis állandóan játszanak.Erre jön a reakció,3 játékos szerint nem érdemlik meg,másik 4 meg azért nyűgös,hogy miért nem engedem játszani őket.
Ezekkel úgy fel tud idegesíteni a játék,hogy legszívesebben letörölném a francba az egészet.Vagy túlreagálom?De szerintem az SI átesett a ló túloldalára.Vagy bug,tök mindegy.De a végén elfut a méreg,és visszarakom a 14-et.Mert bárhogy is van,ez nálam odavág a játékélménynek.Rúghatom az 5 gólokat,meg eltüntettem a Man.City-t a BL-ből,de ez folyamatosan idegel.
Az már hidegen hagy,hogy sikkasztó van a klubnál.Kaptam igazolni 25M-t,elköltöttem belőle 5M-t.Maradt 20M+ jött hozzá 8,5M az eladásokból(amit 100%-ban visszakapok).Szóval lenni kellene 28,5M-nak,de csak 8,5M van.Eltűnt 20M,a büdzsében nyoma sincs.
Pc-ben nem tudom, milyennek felel meg, de gyanítom, hogy valami gagyibbnak, sokkal nagyobb teljesítményűek a pc-k asszem.
-Attack
- Fluid
- A taktika lényege, hogy letámadásból gyors kontra/labdavesztésből visszatámadás--> kontra. Ezt találtam ki, vagyis inkább olvastam egy magyar nyelvű tippek-trükkök word-t és onnan szedtem össze.
A csapatinstrukciók nagyjából megvannak: close down more, tight marking, ilyesmi. Az egyéni utasítások még nincsenek meg, azokon még gondolkozok. :D
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
FM2012 - Blackburn Rovers - 15. szezon
Nem tudok maradandót alkotni a BL-ben, ezért jövőre máshogy építem fel az évet, még akkor is, ha a bajnokság kárára megy. Sok Korbin tanácsot megfogadtam, és valamennyire az én követendő irányommal is egybe esik az általa javasolt teendők. Szerettem volna egy tiszta angol csapatot, de szerintem ez lehetetlen, erről már lemondtam. Most a BL van soron, jövőre minimum cél a döntő!
Utoljára szerkesztette: Attila31, 2015.06.11. 17:01:04
De nálam már a tartalékban,meg átadólistán lenne az ürge.
Éppen,hogy nem hajlandó újabb tárgyalásba bocsátkozni,mert az előző félbeszakadt.Ez már veszett fejsze nyele,sajnos.
Én még csak most kezdtem el játszani az FM 2015-el de mivel nem vagyok nagy angolos így nehézségekbe ütközök. Első körben a meccsek mellett szeretném meghosszabbítani a lejáró szerződéseket a csapatomban. Azt már látom, hogy ha nem elég a keret akkor lehet variálni a bérköltséggel és az átigazolási pénzzel. Viszont belefutottam egy ilyenbe a tárgyalások során, hogy a játékosom ügynöke ezt írja : My client isn't currently prepared the restart these discussions following the previous breakdown in talks. Ez nem azt jelenti, hogy hajlandó újra kezdeni a tárgyalásokat? Viszont semmi ajánlatot nem tudok tenni minden lehetőség inaktív állapotban van, hiába kattintgatok. Ilyenkor mi a teendő, idővel majd tudok ajánlatot tenni vagy valamit kellene csinálnom, mondani a játékosnak? Bőven a fizetési keret alatt vagyok szóval nem ez a gond. Köszi a segítséget :)