Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Les Dogues
tessék domborítani a BL-ben!
én tegnap kezdtem egyet az olasz egyedosztályú perugiaval, de nem volt kedvem hozzájuk, és inkább indítottam egy új játékot a francia harmadik ligában játszó félprofi Paris FC-vel.
(Football Manager 2011)
A tavalyi 2. hely után (ahol a bajnokságot az utolsó fordulóban buktuk el) idén úgy gondoltam, illene elõrébb lépni és ez csak egyet jelenthetett: a bajnoki cím megszerzését.
A vezetõségtõl kaptam bõségesen pénzt új játékosok szerzésére: Átigazolások
A kevés érkezõ szinte mindegyike be tudott épülne teljes mértékben a csapatba: Keret
Mivel tavaly a 2. helyet szereztük meg, így automatikusan a BL-fõtáblán találtuk magunkat, ahol az Inter, Shakhtar, Steaua tríón kellett (volna) túllépnünk, hogy az egyenes kieséses szakaszig eljussunk: BL-meccsek Ezt a Steaua ellen "elszenvedett" döntetlen miatt azonban nem tudtuk végrehajtani, így jöhetett az EL, ahol a tavalyi elödõntös szereplésünket.....
....EL-meccsek nem sikerült megismételni sem, nemhogy túlszárnyalni..
Kupákból idén is hamar kiestünk, bár, mindkettõben 1-1 kört sikeresen teljesítettünk.
És jöjjön az idei év legnagyobb feladata, a bajnokság!
Meccsek 1/Meccsek 2
Döcögõsen indult a bajnokság, egész sokáig reménytelennek tûnt helyzetünk, de a tevasz valami elképesztõen jól sikerült
Ennek köszönhetõen megnyertük a bajnokságot és mi ülhettünk fel a Ligue 1 trónjára.
Az egész csapat jól teljesített, Moussa Sow gólkirály lett, de a 9 meccs alatt 14 gólt lövõ Gervinho sem panaszkodhat (Év végén a CSKA el is vitte....)
Sikeresnek mondhatom ezt az évet, hiszen megnyertem elsõ trófeámat a Lille kispadján ülve. Következõ évre (amit már el is kezdtem) természetesen a címvédést tûztem ki célul és a Bajnokok Ligájában túl szeretnék jutni a csoportkörön.
Les Dogues
Immáron az Alföld csoportban neki vágva ismét a feljutást céloztam meg a csapattal.Sajnos a keret leszûkült 18 fõs de próbáltam minõségi igazolásokat csinálni.Így jött 3 brazil és egy szlovák középpályás.Idén rendkívül sok a sérültem de nem a pár napos hanem ilyen térdszalag vagy vádli szakadás.Mindegy a csapat jelenleg vezeti a csoportot 2 pont elõnnyel a Monor elõtt.Most már jó lenne feljutni. Viszont amit a kupában mûvelünk az valami fenomenális (meg óriási makk).Elõször vertük a Kemecsét majd a Csákvárt utánuk a DAC-ot. A következõ körben pedig jött a Ferencváros. Mondom oké szép volt jó volt. Elsõ meccs otthon 0-0. Mindenki éltetett egész jók voltunk. De ami utána jött az meg a totális meglepetés
A szezon végén jövök egy hosszab képes szösszenettel.
Valencia-val vagyok, Sevilla ellen, idegbajos állapotban toltam egy meccset fél órája, 2-0ra megyek idegenben, mondom tökély, 15 perc alatt kiegyenlítettek Negredo duplájával...nem vagyok híve a reloadolásnak, de elmebetegségem miatt újratöltöttem a mentést, 1-0ra megyek, szép játék, minden lófasz, 10 perc alatt fordítottak, úgy, hogy közük alig volt a meccshez...THIS SHIT IS MAKES ME ANGRY <#falbav>#falbav>
'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Les Dogues
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
és alig kezdõdött még el a szezon....mik lesznek még itt? mik?? 😄DDD
nincs mit, ezért csinálom 😄 csak úgy jönnek a jobbnál jobb ötletek 😄DD
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
2011. április 9.
Kedves Naplóm!
Legutóbb azt fejtegettem milyen kurva jó vagyok. Nem… Egy olyan meccset buktunk el 2-0-ra, amit lazán venni kellett volna. Jól megreguláztam a srácokat a meccs után, ami láthatólag felrázta õket. Kell is mert, azt F Marinos következik, akik igazi genyák.
Ja és képzeld, egy magyar edzõ is meglátogatott az edzõképzés miatt vagy mi. Aszonta, hogy nemsokára átvesz valami romániai csapatot vagy mit és szeretne megnézni elõtte. Mondtam jóvan... Ha minden igaz Huninak hívják. Míg beszélt ott össze-vissza, azon gondolkoztam, hogy ez olyan név lehet, mint a Madonna, vagy esetleg valami kínai gyökerekkel rendelkezik és Hu Ni. Mindegy nemtom. Mikor már kezdtem volna figyelni épp abbahagyta a beszédet. Végén a BL-t említette, hogy megakarja nyerni pár éven belül. Én mosolyogtam és bólogattam bõszen. Majd sok szerencsét kívánt és távozott. Én meg jól kiröhögtem a picsába. Persze BL-t. Egybõl triplázni fog nem?
Na de az F Marinos elleni meccs se volt kutya. Baszki… A srácok már a folyosón toporogtak, mikor én még elmentem ki a mosdóba. Éppen végeztem a dolgommal és mostam a kezem, mikor megjelent a tükörben egy alak. Kurvára megijedtem, még jó hogy elõtte szartam, mert tuti kiraktam volna a cuccot. Aztán megszólalt. Na várjá, idézem:
„Üdvözletem kiválasztott. Én Morpheus vagyok, egy földönkívüli a Delta kvadránzsból. Üzenetem van a számodra. Nem tudhatod, de a ma esti meccsnek hatalmas jelentõsége van a világ jövõjére nézve. Ez a meccs nem csak a két csapat gyõzelmérõl szól. Ha az F Marinos gyõzedelmeskedik, akkor a világ a pusztulás útjára lép, ellenkezõ esetben megmenekül a korai végzettõl. Szóval felül kell múlnod az ellenfelet, hogy az egyensúly megmaradjon.”
Pont ezt a meccset kellett kinéznie bazmeg. Esélyem nincs hogy gyõzzek, de megnyugtattam, hogy mindent megteszünk érte… aztán távozott.
És tudod mit? Csont nélkül kikaptunk mint a szar. Ennyit a világról asszem’. Azóta nem jelentkezett a nagy Morpheus, de leszarom…
egy kép is a végére a hatalmas téttel bíró meccsrõl...szarok voltunk 😄DD
Getafe-RM
blüh im ganzen dieses glückes.
Az új mezszponzor adott egy évre 150.000€-t. Az eddigi 4000-rõl 21-re emelte a fizetési keretet és még igazolni is kaptam 25.000-t.
Igaz, azért kicsit türelmetlen is. Elsõ évünk lesz a legmagasabb osztályban, de azt akarja, hogy szorongassuk meg a nagyokat... és csípjünk el egy EL helyezést.
A klub profivá vált, én meg kaptam egy új szerzõdést az eddig fizu triplájával.
Jó kis szezon lesz.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Elsõ komoly igazolásunk a brazil Lucas. Nem egy Lampard, de lett szinten jó lesz.

Összességében több, mint elégedett a vezetõség, meg szerintem mindenki, aki a csapathoz közel áll.
A bajnokság: sokáig nagy harcban voltunk a Blazma-val az elsõségért. A második egymás elleni meccsen ha legyõztek volna, akkor az élre állnak. Szerencsére jobbak voltunk, sokkal jobbak. A végére aztán kipukkadtak, vagy feladták, a fene se tudja. Így végül utcahosszal nyertük a másodosztályt.
A kupa... Hát, hol is kezdjem. Az élvonalbeli csapatok nyilván megjegyezték a nevünket. Két könnyebb ellenfél után ugyanis kiejtettük az akkor 6 pontos elõnnyel vezetõ Metalurgs-ot (3-1 otthon), majd az Olimps Riga ellen is sikerült gyõzni (2-0 szintén otthon). Az elõdöntõ sorsolását nézve megkaptam a lehetõ legnehezebb ellenfelet, ráadásul idegenben játszottunk. Nem kis meglepetésre: Skonto Riga-Metta/LU 1-3
Így nagy örömünkre és megdöbbenésünkre a fináléba jutottunk. Itt egy újabb elsõ osztályú csapat következett. Sajnos egy idióta kiállítás után az emberhátrányt nem bírtuk és hosszabbításban vereséget szenvedtünk. Pedig milyen szép lett volna EL selejtezõre készülni.
Az igazolások beváltak. Takeda gólkirály lett 2 fronton is (bajnokság és kupa), Grishyn 10 gólpasszal zárta az évet a középpályán. A bosnyák Sarac pedig az egyetlen volt, aki minden tétmeccsen pályára lépett. Míg a chile-i Mansilla fõleg csereként kapott lehetõséget, de így is 13 gólig jutott.
Érdekesség, hogy 3 szélsõ (Vilerts, Goba, Milasevics) is 5-5 gólt jegyzett.
Az ifjú Vilerts az U21-es, míg a tartalék kapus Sinicins az U19-es válogatotthoz kapott meghívót.
Külön öröm, hogy az alacsony fizetéseknek köszönhetõen nyereséges volt a szezon, már 110.000€ fölött van a kasszában. Fejlesztésekre ugyan ez még kevés, de néhány telt házas meccs az élvonalban csak hoz mellé még egy keveset.
Január magasságában, a felkészülés elején jó lenne néhány nemzetközi barátságos meccset is lekötni, de ez még a jövõ zenéje. Mint ahogy az erõsítés is. Igazolásra nem sok pénz kell, mert rengeteg szabad és lejáró szerzõdésû ember van. Kell mindenképp egy fiatal bal bekk Sarac mögé a padra, egy középsõ védõ és 1 vagy 2 középpályás. Esetleg ha valami nagy-nagy tehetség érkezik az utánpótlásból, akkor õ is helyet kaphat a keretben.
Les Dogues
persze Baraka (http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110903152750/mortalkombat/es/images/6/64/Baraka.jpg) már csak a ráadás volt. 😊
blüh im ganzen dieses glückes.
2011. március 27.
Kedves Naplóm!
Az utóbbi idõben személyi változások történtek a csapat összetételében. Fõleg a középpályára hoztam új arcokat, hogy a 3-5-2-es hadrendben legyenek védekezni is képes egyének. Például érkezett ez a Baraka nevû brazil srác, akirõl az újságban olvastam elõször. Azt írták, hogy én leakarom õt igazolni. Elõször meglepõdtem, hogy ilyen fasságokat honnan vesznek, de aztán úgy véltem ki kémlelem mit tud. És mivel fasza srácnak bizonyult, így tényleg leigazoltam. A legviccesebb az volt, hogy mikor megérkezett Tanaka, aki ugyanazon a poszton játszott nyivákolni kezdett, hogy így túl sok játékos van a posztján. Megnyugtattam, hogy majd eladok valakit. És tényleg. Pár nappal késõbb Tanaka már a Sanga csapatát erõsítette…vicces...de senki nem nevetett rajta, mikor ugyanezt elmeséltem az öltözõben…
A felkészülési meccsek is jól teltek és alakult a csapat. Aztán eljött az elsõ bajnoki napja. A hasonló erõt képviselõ Sagan Tosu volt az ellenfél és 3-1-re el is kaptuk õket. Jött egy erõsebb csapat a Nagoya személyében. Igazából nem jött, mert mi mentünk, de a lényeget érted. Mondtam srácoknak, hogy nem kell itt befeszülni, ezt be lehet lazázni, hisz nem veszthetünk semmit vele. Kimentenk és az elsõ félidõ egy laza 3-0-lal zárult a Grampusnak…azé ennyire lazát nem vártam. Viszont a félidõbe behoztam Okubot azt majdnem visszahozta a szarból a meccset, de csak 3-2 lett a vége.
Mindenkép egyre erõsebbek vagyunk. A 4-2-3-1-es taktika is jól mûködik. Kezdem azt hinni, hogy kibaszott jó vagyok…
The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.
hosszas dilemma után döntöttem úgy ,hogy a Frankfurt csapatával kezdem meg a szezonomat. Hosszú távra tervezek és majd jövök a beszámolókkal.
Lenne egy problémám: Újra kellett telepíteni a gépem, és mikor visszaraktam rá a managert akkor amikor belépek és új játékot kezdek ezt az üzenetet írja ki, amit eddig még sosem: "not well formed invalid token at line 1 of profile0.xml"
Mi lehet a baj, hogyan tudom megoldani?
Reinstall nem segített.
én EB-re nem tudta kivinni õket csak VB-re 😄DD és 1 kör volt a max, nem hogy döntõ 😄D
EB-re természetesen rájátszásban kerültem ki.
a halálcsoporba kerültem így a srcáoknak csak annyit mondtam hogy élvezzék a lehetõséget egy durva defenzív taktikával fûszerezve:
majd mocskosul mákosan bejutottam a döntõbe ahol viszont lefociztuk a favágóföldieket.

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa