Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- ne foglalkozz a pénzzel, költekezz bátra, ha részletre költöd el az átig.keretet, sokkal jobban és gyorsabban tudsz erõsíteni, néhány bl-be jutással bõven újra pluszban leszel.
- akit mindenképp meg akarsz tartani, annál állítsd be az "asking price"-ot max-ra, így nem viszik el a beleszólásod nélkül, tényleges ajánlat sem fog érte jönni.
- scoutold afrikát ezerrel, ár-érték arányban ott találod a legjobb elérhetõ spílereket.
Mondjuk már az elején mázlim volt mert beajánlottak egy 30 éves 4*os hátvédet, Tutorics mellé pont jó lesz, meg egy szintén 4*os 21 éves csatárt. Na õ jó fogásnak tûnik.
Olyan fél milláért hozni akarok az nb2-es csapatba pár 18 év körüli srácot, illetve néhány játékost aki az elõzõ mentésemben már bevált. (pl. Agyei a kapuba, de úgy hogy csak szezon végén jön)
Jobban a fogamhoz verem most a garast, és az apró trükköket is alkalmazni fogom végre.
Egy 10 éves tervem van, annyi idõ alatt el szeretnék érni egy stabil BL-ben játszó csapatot.
Ahogy nézegettem van aki 4-5 év alatt is BL gyõztest farag egy nb1-es csapatból is de azért ez a valóságban baromi irreális lenne. Hiába öntenének bele mondjuk egy Fradiba minden évben 100 millió eurót akkor se jönne össze ilyesmi pár év alatt.
Szóval nyugodt, megfontolt munkával szeretnék egy jó, stabil csapatot összehozni. Most elsõ évemben (2011-el) a dobogó a cél, illetve a tartalék csapat feltöltése és, hogy következõ szezonra is legalább 6-7 ember maradjon a mostani kezdõbõl. Na majd kiderül mire jutok
Amúgy Sándor Gyuri menni akart, de én nem akartam engedni. Aztán, 3 hónap után elengedem, erre mit csinál? rá 2 napra szól hogy maradni szeretne
I met God. She's black
@Rudee: Nem adták, hanem átcsoportosítottam a fizetéskeretbõl... 700ezret költöttem, és maradt még 50-60ezer, és 1000-1500 körüli fizetéskeret.
www.smart-bus.hu
11ben, nálam nem nagyon üti meg a szintet, néha bekerül a keretbe o.o
I met God. She's black
Nos, akkor egy kis MTK-s összefoglaló. A karrier lényege, hogy kiderítsem, kizárólag magyar játékosokkal, magyar stábbal mire tudok jutni a játékban. Az MTK-ra azért esett a választásom, mert sok tehetséges magyar játékos van ott alapból, jó az akadémia, és nincsenek nagy elvárások, így dolgozhatok nyugodtan.
Elsõ évben egyértelmûen a feljutás volt a cél, valamint az, hogy találjak egy megfelelõ taktikát. Úgy alakult minden ahogy szerettem volna, ezért nem is nagyon ragozom...
Alap felállás
Igazolások az elsõ évben
Tabella
Meccsek 1
Meccsek 2
A Paks II elleni 7-0 volt a csúcs, a Baktalórántházi kupakiesés a legalja... ott azt hittem agyvérzést kapok... :D Összességében elégedett voltam, sõt kicsit meg is lepett, hogy ilyen halovány adatokkal rendelkezõ játékosok ilyen szezont produkáltak...
Feljutva az elsõ osztályba, majd körülnézve, hogy a többiek milyen kerettel rendelkeznek, kicsit elment a kedvem... Pénz nélkül, gyenge edzõkkel, csak magyarokat igazolva, kemény menet lesz. Aztán egyszer csak megjelent a számlámon közel 1 millió euró, így gyorsan körül is néztem...
Igazolások a második évben
Keret az elsõ NB1-s szezonra
Itt meg is jegyezném, hogy nem hittem volna, hogy ilyen játékosokat tudok megszerezni, és fõleg ennyiért... A DVSC-t nem nagyon értem, Bódit például bagóért engedték el, de volt még pár érdekes húzásuk. Csak azt látom, hogy xy klub bejelentkezik érte valami piti összegért... kicsit ráígértem, és el is jött. Összességében elég erõs keret jött össze, de azért vérmes reményeim nem voltak... egy 5.-6. helyet elérhetõnek gondoltam. Aztán elkezdõdött a bajnokság, és 7 forduló után így állok,
Tabella
Meccsek
A Debrecen elleni 3:0-s gyõzelem idegenben igencsak meglepett... szerencsém is volt, de azért játékban szinte végig az történt amit én akartam. Azóta is tart a lendület, remélem még sokáig! :) Ezek után egy EL indulást már minimális célnak tekintek. Ligakupa, kupa nem érdekel egyelõre, így itt a kezdõbõl nem szerepeltetek senkit...
Tekintettel a komoly kihívásra, minden meccset végig nézek ( full match ), hogy azonnal tudjak reagálni a hibákra. Próbálom az ellenfelek játékát kielemezni, és felkészülni a gyenge pontjaikra... Minden játékos egyedi edzést kap, hogy a lehetõ legtöbbet kihozzam belõlük. Ha sikerül pár év múlva egy kis pénzt félre rakni, akkor azt mindenképpen az edzéslehetõségek, és az utánpótlás fejlesztésére fordítom majd...
Egyelõre ennyi... :) Ha valakinek kérdése, észrevétele van, vagy bármirõl, bárkirõl képet szeretne, az ne kíméljen... ;)
www.smart-bus.hu

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Félévi helyzetjelentés: idén eddig minden összejött aminek köszönhetõen a csapat az 1. helyen telel.Szezon közben volt egy 10 meccses és egy 5 meccses gyõzelmi sorozatunk.Sajnos ennek meg vannak a hátulütõi is hiszen sok az érdeklõdõ de akivel tudok és a keret engedi hosszabbítok.Érkezõ csak a távozók függvényében lehet de meglátom remélem nyáron már a Ligue 1-re igazolhatok.A jó bajnoki helyezés miatt nem figyelek a kupára mondjuk a következõ ellenfél a Bordeaux így mindegy lesz.
Egy pár képecske:Tabella, és a csapat gólkirálya.Sokat filóztam a szerzõdésén hiszen õ keresi a legtöbbet de a Fulham már most vinné remélem jó kis haszonnal adhatom el.Bõvebben szezon végén
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Szezon elõtt érkezett Rudnevs,Ozdoev,Shishkin,Victor Caceres,féltávnál nyáron távozott Lumb,Puygrenier,Rosina. Bajnokságot nyertük a CSZKA elõtt 88 ponttal,kupában elõdöntõben estünk,BL-ben nyolcaddöntõbõl estünk ki,de a csoportkörben legalább mi ejtettük ki a Bayernt :P :))
2012/2013
Érkezett Ezequiel Munoz,Raul Meireles,Miguel Veloso távozott Zyryanov ingyen.
November van,bajnokságban 2.ok vagyunk,kupában még állunk,BL csoportunk Barca,Fener,Milan,3 forduló után 2 pontunk van(iksz a Barca,és a Fener ellen,Milantol szoptunk). Na halika

itthon fantasztikus teljesítményt nyújtva mindent megnyertünk, tripláztunk. bajnokságban kevesebb gólt kaptunk, kevesebb vereséget szenvedtünk el, több gólt lõttünk, több pontot szereztünk mint tavaly, tehát elégedett vagyok a hazai szereplésünkkel.
bl-ben pedig parádés meccseket játszottunk már a selejtezõkörben is, hiszen a malmö ellen idegenben 4-0-ra nyertünk, ám a visszavágót olyan önhittséggel kezdtük hogy hogy 28(!) perc alatt leadtunk az elõzõ meccsen megszerzett négygólos elõnyünket... szerencsére a vége "csupán" egy 6-3-as zakó lett, így továbbmentünk. következõ kör sem volt unalmas, itthon csak 3-3-at játszottunk a partizan belgrád ellen, így nem túl szerencsés helyzetbõl vártuk a visszavágót. szerbiában viszont sikerült nyerni, puustinen duplájával! a rájátszásban a szlovén bajnok maribort kaptuk, rajtuk simábban túljutottunk, 8-0-ás összesítéssel búcsúztattuk õket.
ez után jött a sorsolás: inter, atletico madrid, sporting csoportba kerültünk. a spanyoloktól oda-vissza csúnyán kikaptunk és az intertõl is idegenben, de ez talán nem szégyen. viszont sikerült leikszelni itthon az interrel és a sportinggal is, utóbbit pedig vertük idegenben. így 5 pontot szerezve a harmadik helyen végeztünk a csoportban, az el-ben folytathatjuk. de majd csak a következõ szezonban. (mint már említettem, tavaszi-õszi rendszer van a finneknél.) jöjjenek a képek és a videók.
csapat:
átigazolások
keret 1, keret 2
ligakupa:
csoport
meccsek
döntõ
bajnokság:
tabella
meccsek 1, meccsek 2
finn kupa:
meccsek
döntõ
bl:
második selejtezõkör, odavágó (malmö ff)
második selejtezõkör, visszavágó (malmö ff)
harmadik selejtezõkör, odavágó (partizan belgrád)
harmadik selejtezõkör, visszavágó (partizan belgrád)
rájászás
csoport

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
https://www.dropbox.com/s/my1ni10aksjmi7u/Untitled%202.jpg
A 12 mennyivel tud többet mint a 11 egyébként? Ha a 11-re rádobok egy adatbázis frissítést akkor ugyan azt kapom, vagy 12-ben még több cucc van?
I met God. She's black
kb 5 évnél vagyok. gondoltam jófej leszek és megkérem Zamparinit (az elnök) hogy fejlesszük az utánpótlást hogy onnan tudjak meríteni-...
na jött is a válasz hogy azt felejtsem el és inkább igazoljak az elsõ csapatba minthogy várjam a tehetségeket a saját nevelésbõl D: :D:D:D
de olyan bolond ez a pali. tök nyereségessé csináltam a Palermot, nyerem a BL-t bajnokságot amit kell, erre felvett 90 millió euró kölcsönt egy banktól... 2031-ig törleszthetem azt is...
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Nekem is generációt kell váltanom sajnos, de ha jövõre is másfél milliós igazolási keret lesz akkor lõttek nekem, mert csak 300e eurós játékosokat találtam :/
mindjárt itt a téli szünet, átnézem a piacot rendesen
I met God. She's black
http://bit.ly/MOU2h8
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
annyira jó hogy adnak egy tizit az ellennek és rá pár percre vágnak még1et...
f*szom telivan már....
4 taktikám van és egyik sem jön be, holott már 2 bajnoki cím is van vele. a szezon elõtt szerváltam új edzõket, már 3,5-4 csillagosak az edzés kategóriák, de egyszerûen lehetetlen gyõzni. Már tavaly is ez volt, egyszerûen kiismerték a taktikámat. Ha 4 védõvel, 1 vkpval állok fel, akkor is átmennek mint ha szabad átjárás lenne. Eddig radikálisan mûködött a védelem , de most nem. A csatárjaim egyszerûen vagy túl mellé lövik, vagy a kapus megfogja... nemtudunk normális támadást indítani. Az átlagéletkor 25 év körül van, az még szvsz jó, de egyszerûen kikapok...igaz attól a Diósgyõrtõl, aki tavaly is nyert... muszáj lenne megnyernem a bajnokságot, de annyira nehéz..mit tanácsoltok, csináljak új taktikát, vagy élvezzem hogy szopat a gép és ismét csak a bajnoki címért harcolunk??
I met God. She's black
próbáljam lejjebb venni a játékosok fizetését? fogalmam nincs mit csináljak, csak verjük el a pénzt össze vissza.:D
I met God. She's black
Egyébként miért nem a 12-vel nyomod? Elõzõ laptopon nekem is épp hogy elindult, de 2D-vel is jobb mint a 11.
Egyébként csoda történt velem az új szezonban mert egyszerre két góllövõt is találtam :O
Ráadásul nem a sok százezres bantu csodagyerekek között hanem elhoztam valami Zamostnyt meg Beliczkyt. 8 meccs ment le mindketten már majdnem 10 gólnál járnak. A fél millás tehetséget le is raktam a fakóba, had fejlõdjön. A poén hogy mindkét srác 2 csillagos csak.
Nagyon fasza viszont hogy 3 ember fizuját elkérõ Richardson 4 hónapra kidõlt. Ez az én formám. Hátha jan 1.-re csúcsformába lendül és az elnök eladja jó pénzért :D
I met God. She's black
10 meccs után 8 pontot szereztek <#banplz>#banplz>
újabb pesti csapat kiesõ helyen( a vasas már 3 éve nb2 kelet, most egyenlõre feljutók, honvéd tavaly esett ki)
a fradinak meg az újpestnek sem megy, mindketten úgy zúgtak ki elbõl hogy öröm volt nézni
I met God. She's black
www.smart-bus.hu
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Elek elment nálam 3 éve, azóta összesen ha játszott 20 meccset egy Almeríaban...
A többi aki elment már bagóért eladó vagy szabadon igazolható, kivéve Nicola Petrilli, aki most ha jól tudom az Ajaxnál játszik, de lehet félre néztem. Õ jó játékos, de már 31 éves :/
I met God. She's black
Fellainit is vitte volna a Real 18 misiert.
Igaz,hogy a jatekosok sirtak,de azt en mar lesz*rom :D