Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sysfox
A képek, remélem most már látszanak.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Sysfox
Érdeklõdve olvastam a fejtegetésed a taktikáról, leginkább azért, mert én is hasonlóval vezetem a Blackburn Rovers csapatát. Az elsõ évben egy idegen taktikával éppen hogy megúsztam a kiesést (16.), majd utána csináltam egy sajátot, amivel tavaly 6. helyen végeztem, idén pedig egyelõre az 5. helyen állok, de a 10. fordulóig vezettem a bajnokságot.

Elmondanád a véleményedet az én taktikámról is? Mondjuk nem akarok több képet betenni még pluszban a játékosokról is, mert nálam majdnem minden játékosnak van valami egyéni utasítása, de elsõsorban ez a lényeg:

Van egy védekezõbb változat is, azzal erõsebb csapatok ellen lépek pályára, ott a három támadó középpályás vissza van vezényelve egy sorral hátrébb, de gyakorlatilag ugyanez.

Köszi!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

webibebi
:) steamen nagyon drága azt néztem :S

msn:[email protected] bárki felvehet

Oké, bár még sose csináltam olyant.
bakkerman
ha Barcaval tolod majd lõjjed felfele a képeket ám!! <#taps>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

ne mondj ilyeneket mert még a végén én is elõrendelem holott másra kéne a pénz... :D

Reggel megérkezett a serial, de sajna jöttem melóba, de délután megnézem. Én a Barcával vagy aLeedssel kezdek.
webibebi
hát ezt a játékot eléggé eltalálták mit ne mondjak :D a mérkõzések nagyon jók. és minden nagyon szuper

webibebi
Hat meg csak nezem az ujdonsagokat!de amugy sztem peccsel vagy arsenallal fogok kezdeni:)

LasDen
õõõ...nem hiszem :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ha Seria A,akkor Udinese! :D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Kivel nyomod?
LasDen
jöhetne már...:D

nem is tudom kivel kezdjek majd...:D Fio, Spurs, NB1??? hmm :DD

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

webibebi
egész jó csak még furcsa a menüje nekem :)

Megtörtént, levonta az összeget.
Egyébként milyen?
elvileg live a beta steamen!

webibebi
hát fel kell töltened utána a személyid mindkét oldalát és utána kb órára rá megjött minden

Szerintem amíg nem tanulsz bele a játékba, addig ne kínozd magad ilyenekkel, mert elmegy tõle a kedved. :) Kezdj valami erõs csapattal, ahol bizonyosan kizárhatod, hogy a játékosok képességei jelentik az akadályt...

Tapasztald ki a játékot, nézd meg, hogy a változtatásaidra, cseréidre, taktikai húzásaidra, hogy reagál a gép. Ha majd egy jó csapattal megnyersz mindent, akkor kezdj egyel gyengébb brigáddal... :)

Én most az MTK-val szivatom magam úgy, hogy csak magyarokat igazolhatok még az edzõi stábba is! :D Az elsõ CM óta játszom a szériával, de még így is feladja leckét az idegrendszeremnek... :D

www.smart-bus.hu

Köszi, neked mennyi idõ alatt jött meg a kód?
A vásárláskor az Invoice Adress fülön van.
Ki kell választani, hogy Type of Licence, Home, Enterprise, Self Empleyed
webibebi
jaaaaaaa oda csak home-ot írtam mást nem kell sztem

webibebi
milyen type of licence?

kosheen
de amúgy köszi az észrevételeket, megfontolom :)
Most már csak annyi a gondom hogy a bõség zavarával küszködök. Próbálok egyensúlyozni a valóság meg a játék között :D Ott van pl Böde akinek kéne helyet szoritanom a csapatba, vagy Józsi, de egyszerûen nem férnek be sehova :D

Rudee
Igen. Én is játszattam így Kantát még asszem sima 4-4-2-be (Völgyi/Kulcsár - Józsi - Kanta - Jovanovic/Hakola) és onnan is osztott elég gólpasszt. A 2 csatár dolga a góllövés, nem az irányítóé.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Most rendelem elõ, de nem tudom mit kell választani a Type of Licence-nél?
Te melyiket választottad?
Oké, csak megemlítettem! :) Belül nálam egész jól teljesít...

www.smart-bus.hu

kosheen
õ kiszorult a csapatból már. Alempijevicset játszatom jobb hátvédben, Gnanou csak vészmegoldás volt

A Gnanou nálam is ott van... nem tudom neked, hogy kreálta be, de nálam egyértelmûen belsõ védõ... WB-ben nagyon nem jó... fõleg nem 6-s cselezéssel és 3-s keresztlabda értékkel...

Sok ilyen "apróságon" múlik a végeredmény...

www.smart-bus.hu

Na igen, sejtettem, hogy valami kaotikus felállásról van szó! :) Szerintem az alábbiak azok amik nem stimmelnek,

- Túl nagy az ûr a középpályán, messze van egymástól a szûrõ és a támadó középpályás
- Túl sok a támadó szerepkör, valószínûleg ezért töketlenek a csatáraid
- Túl nagy a kreatív szabadság. A more expressive beállítással a védõk és a szûrõk kreatív szabadsága is nõ, amire ezen a szinten semmi szükség...
- A WB helyett szerintem FB beállítással használd a szélsõ védõket, így stabilabb lesz a védelmed. Nem hiszem, hogy cselgépek és keresztlabda bajnokok lennének az Urak...
- A press more szerintem megint felesleges, a Control mentalitással pont elég a letámadás egyelõre... fõleg idegenben!
- A stick to position beállítással bebetonozod a kreatív játékosaid... arra figyelj, hogy 1-3 játékos legyen olyan szerepkörben, ahol elhagyhatja a pozícióját. 1 akkor, ha védekezel, 3 akkor, ha nagyon támadsz és sokkal jobb vagy.
- A szélek erõltetése nem mindig jó... fõleg nem akkor, ha irányító szerepkörben van az egyik szélsõd, és támogató szerepkörben a másik... a szélek erõltetése akkor lehet jó ötlet, ha két támadó mentalitású, gyors, jól cselezõ, jól beadó szélsõ van a két oldalon, akik jobbak mint az ellenfél védõi.
- Egyelõre ne játssz irányítóval, plusz célemberrel. Ha túl sok opciót állítasz be, az csak kavarodást okoz... fõleg gyengébb képességû játékosoknál.

Ha mindenképpen két ékkel akarsz játszani, akkor a két szélsõt húzd vissza a középpályára. A szûrõ legyen védekezõ mentalitású, a támadó középpályás támogató, és az egyik csatár is támogató... a két szélsõ plusz az egyik ék lehet támadó mentalitású. Így szervezettebb lesz a csapatod, és ugyanazokkal a játékosokkal kevesebb gólt fogsz kapni szerintem...

Az, hogy sok gólt kapsz úgy, hogy keveset lõnek kapura azt jelenti, hogy valami nagyon nem jó. A meccs motor így fejezi ki azt, hogy nem jók a beállítások... nem feltétlen a kapus a rossz. Egy szervezett, jól beállított taktikával, egy Fradival az NB1-ben még a Ranilovical a kapuban sem lenne szabad 5 gólt kapni. Mindenképpen kevesebb gólt kéne még neki is kapni mint amennyi meccsen véd... gyanítom ez most nem így van...

www.smart-bus.hu

webibebi
így van

kosheen
4-2-2-2-re gondolsz? Megnézem a dolgot. Mondjuk Kanta klasszikus 10-esben érzi jól magát, de azon is gondolkoztam hogy kis haszonnal túladok rajta inkább. Jó a srác, csak sokat sérült és már 29-30 éves lesz, ráadásul ez a mostani AMC elég jól játszik

Rudee
Akkor esetleg próbáld meg Busait és Kantát egymás mellé kk-nak. Egyik védekezik, másik támadgat. Mégse lenne akkor átjáróház a középpálya és kevesebb helyzetbõl kevesebbet is lõne az ellenfél.

kosheen
Ezzel a felállással is hozom az eredményeket. Annyi a gond hogy ami kapura megy az be is akad :D A korábban használt letöltött taktika annyiból volt másabb hogy a két szélsõ egy sorral hátrébb szerepelt, meg nyilván az utasitások is mások voltak.
Próbálgattam a 4-2-3-1-et korábban, de most szeretnék 2 csatáros játékot játszani és a 2 szélsõ, illetve irányitó poszton ez a szépnevû, illetve Kanta (most sérült le 2 hónapra) is kell a csapatomba, nem akarom kihagyni õket, ahhoz pedig be kéne áldozni valakit hogy Busai mellé hátravezényeljem
Ezt a szezont szerintem már lehúzom igy, és féltávnál keritek valami épkézláb kapust.

Rudee
Mivel steamen jelenteti meg a kiadó, így valószínû. Ilyenkor még nem lemezen rendeled elõ a játékot, csak a letölthetõ verziót kapod. A kódért fizetsz tulajdonképpen.

FM Base-n rendelted elõ és a Steamen szedheted le a bétát?
Rudee
Szerintem egy Busai kaliberû játékos édes kevés egy ilyen felállásba egyedüli szûrõnek.
Ennyi támadó kp-sal egyik csatárt raknám vissza kk-nak vagy Busai mellé talán mélységi irányítónak. Józsi vagy Gyömbér el lenne ott, talán együtt a kettõ még inkább.

kosheen

Ezzel, meg az elõzõ taktikával se volt a helyzetek kialakitása szempontjából gond. Egyszerûen csak annyi volt a gond, hogy náluk a kapus rengeteget kifogott, nálam meg ami kapura ment az be is akadt. Ezért gondolom hogy inkább kapus kérdés van, mintsem taktikai

Rudee
Ha méretezted, akkor a Közvetlen link. Ha nem akkor meg Thumbnail fórumra.

kosheen
dzsizsusz....hát itt meg melyik linket kell bemásolni kommentbe? :O

Neeeem... egy kép magáról a felállásról, egy pedig a taktika rész beállításairól...

Szerintem olyan taktikát játssz egyelõre, ami nem piszkál bele az egyéni beállításokba... nagyon el lehet abban veszni, és nagyon hektikus játékot eredményezhet.

www.smart-bus.hu

Rudee

kosheen
12 kép kellene akkor? Kicsit sok, de megoldom :D Hova lehet feltenni amúgy? noob nem megy asszem

Azért tolj már egy képet a taktikádról, egyéni poszt beállításokról... kíváncsi vagyok.

www.smart-bus.hu

webibebi
én fmbase-rõl rendeltem

Fyrex
Steam.

Avanti Crociati!

Rudee
Aki elõrendelte csak annak elérhetõ. De biztos lesz belõle más változat is 1-2 napon belül.

kosheen
hát pedig én csak benne látom a bûnbakot :D
Végül is meccsenként 1-2-3 gólt mindig összehozok, de ami kevés kapura megy az ellentõl az rögtön gól is lesz. Hiába szoritják le max 3-4-re a kapura lövések számát a védõk, ami túljut rajtuk az be is akad. A téli szünetig mindenképpen kell egy sokkal jobb képességû kapus és a szezon második felében derül ki, hogy mire jutok. De még igy is, hogy a rangadókat elbuktam, még igy is ott tudok lenni az élmezõnyben

DONGUBA
Honnan es mikent?Kosz.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Ha van valaki aki megvette és bétázhat,az legyenszives az FC Ajka keretérõl tegyen be 1 képet,már ha benne van (miért ne lenne?) köszönöm!:)

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!

hol vetted meg? Steamen töltöd a bétát?