Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elmondanád a véleményedet az én taktikámról is? Mondjuk nem akarok több képet betenni még pluszban a játékosokról is, mert nálam majdnem minden játékosnak van valami egyéni utasítása, de elsõsorban ez a lényeg:
Van egy védekezõbb változat is, azzal erõsebb csapatok ellen lépek pályára, ott a három támadó középpályás vissza van vezényelve egy sorral hátrébb, de gyakorlatilag ugyanez.
Köszi!
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
msn:[email protected] bárki felvehet
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
nem is tudom kivel kezdjek majd...:D Fio, Spurs, NB1??? hmm :DD
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egyébként milyen?
Tapasztald ki a játékot, nézd meg, hogy a változtatásaidra, cseréidre, taktikai húzásaidra, hogy reagál a gép. Ha majd egy jó csapattal megnyersz mindent, akkor kezdj egyel gyengébb brigáddal... :)
Én most az MTK-val szivatom magam úgy, hogy csak magyarokat igazolhatok még az edzõi stábba is! :D Az elsõ CM óta játszom a szériával, de még így is feladja leckét az idegrendszeremnek... :D
www.smart-bus.hu
Ki kell választani, hogy Type of Licence, Home, Enterprise, Self Empleyed
Most már csak annyi a gondom hogy a bõség zavarával küszködök. Próbálok egyensúlyozni a valóság meg a játék között :D Ott van pl Böde akinek kéne helyet szoritanom a csapatba, vagy Józsi, de egyszerûen nem férnek be sehova :D
Szar Bayern, szar Bayern :)
Te melyiket választottad?
www.smart-bus.hu
Sok ilyen "apróságon" múlik a végeredmény...
www.smart-bus.hu
- Túl nagy az ûr a középpályán, messze van egymástól a szûrõ és a támadó középpályás
- Túl sok a támadó szerepkör, valószínûleg ezért töketlenek a csatáraid
- Túl nagy a kreatív szabadság. A more expressive beállítással a védõk és a szûrõk kreatív szabadsága is nõ, amire ezen a szinten semmi szükség...
- A WB helyett szerintem FB beállítással használd a szélsõ védõket, így stabilabb lesz a védelmed. Nem hiszem, hogy cselgépek és keresztlabda bajnokok lennének az Urak...
- A press more szerintem megint felesleges, a Control mentalitással pont elég a letámadás egyelõre... fõleg idegenben!
- A stick to position beállítással bebetonozod a kreatív játékosaid... arra figyelj, hogy 1-3 játékos legyen olyan szerepkörben, ahol elhagyhatja a pozícióját. 1 akkor, ha védekezel, 3 akkor, ha nagyon támadsz és sokkal jobb vagy.
- A szélek erõltetése nem mindig jó... fõleg nem akkor, ha irányító szerepkörben van az egyik szélsõd, és támogató szerepkörben a másik... a szélek erõltetése akkor lehet jó ötlet, ha két támadó mentalitású, gyors, jól cselezõ, jól beadó szélsõ van a két oldalon, akik jobbak mint az ellenfél védõi.
- Egyelõre ne játssz irányítóval, plusz célemberrel. Ha túl sok opciót állítasz be, az csak kavarodást okoz... fõleg gyengébb képességû játékosoknál.
Ha mindenképpen két ékkel akarsz játszani, akkor a két szélsõt húzd vissza a középpályára. A szûrõ legyen védekezõ mentalitású, a támadó középpályás támogató, és az egyik csatár is támogató... a két szélsõ plusz az egyik ék lehet támadó mentalitású. Így szervezettebb lesz a csapatod, és ugyanazokkal a játékosokkal kevesebb gólt fogsz kapni szerintem...
Az, hogy sok gólt kapsz úgy, hogy keveset lõnek kapura azt jelenti, hogy valami nagyon nem jó. A meccs motor így fejezi ki azt, hogy nem jók a beállítások... nem feltétlen a kapus a rossz. Egy szervezett, jól beállított taktikával, egy Fradival az NB1-ben még a Ranilovical a kapuban sem lenne szabad 5 gólt kapni. Mindenképpen kevesebb gólt kéne még neki is kapni mint amennyi meccsen véd... gyanítom ez most nem így van...
www.smart-bus.hu
Próbálgattam a 4-2-3-1-et korábban, de most szeretnék 2 csatáros játékot játszani és a 2 szélsõ, illetve irányitó poszton ez a szépnevû, illetve Kanta (most sérült le 2 hónapra) is kell a csapatomba, nem akarom kihagyni õket, ahhoz pedig be kéne áldozni valakit hogy Busai mellé hátravezényeljem
Ezt a szezont szerintem már lehúzom igy, és féltávnál keritek valami épkézláb kapust.
Ennyi támadó kp-sal egyik csatárt raknám vissza kk-nak vagy Busai mellé talán mélységi irányítónak. Józsi vagy Gyömbér el lenne ott, talán együtt a kettõ még inkább.
Szerintem olyan taktikát játssz egyelõre, ami nem piszkál bele az egyéni beállításokba... nagyon el lehet abban veszni, és nagyon hektikus játékot eredményezhet.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Végül is meccsenként 1-2-3 gólt mindig összehozok, de ami kevés kapura megy az ellentõl az rögtön gól is lesz. Hiába szoritják le max 3-4-re a kapura lövések számát a védõk, ami túljut rajtuk az be is akad. A téli szünetig mindenképpen kell egy sokkal jobb képességû kapus és a szezon második felében derül ki, hogy mire jutok. De még igy is, hogy a rangadókat elbuktam, még igy is ott tudok lenni az élmezõnyben
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!