Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rudee
Akkor máshogy kérdezem: ami eredetileg benne van az nem tûnt/tûnik nagyobbnak, mint amit bemásoltál?

Szar Bayern, szar Bayern :)

En tuti,hogy a gorogoknel kezdek megint. Es ugyanugy az Arissal.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Befújták nekem az elsõ 11-est, ki is hagyta Sanchez :-(
Én simán bemásoltam õket és simán megy.
Rudee
A logók felbontására.

Mire méretre gondolsz?
Rudee
Méretbe nincs eltérés? Mert lehet nekiállok egy fullos magyarnak.

Jelentem az FM13-mal kompatibilisek a logo és facepackok.
LasDen
Nálam valsz Spurs lesz az elsõ...vagy Fio 😄 tavaly is a Fiorentinával kezdtem az elsõt és milyen messzire jutottam azzal a mentéssel 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

hogyhogy nem BETA-zol? nem rendelted elõ?
szabii98
😊

I met God. She's black

bakkerman
elsõ mentés mindig a Barca-é,1 szezont letolok velük kezdésnek mindig,hogy belerázódjak az új gémbe,utána Rangers nálam is tervben van,a meggyengült Milan is elég jó kihívás

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kosheen
Ferencváros simply gr-eight 😄
Kazincbarcikát otthon 8-0-ra vertem és ez a szalagcim fogadott 😄

Én már nyomom a Barcával,de ha meglesz a teljes akkor vagy Leeds vagy Brighton
szabii98
mivel terveztek kezdeni?😊
én a Rangers-en gondolkodtam meg a Vidin..ti?😄

I met God. She's black

Nekem még nem fújtak be 11-est, de nekem már lõttek 2 is, azok bementek
bakkerman
SI forumon olvastam hogy a kapufa az bug,meg a 11esek se mennek be,ez nalad elojott?

Béta:
Nekem pl. már tele van hócipõm azzal, hogy meccsenként 3-4 kapufát rúgok. Hétvégén Barca-Real nagy nehezen 1-0, de mellette rúgtam 4 kapufát.
Utolsó meccsemen pedig Depor-Barca, 1-0 a 19. percben, majd a 2. félidõ elején kiállítanak egy játékost a Deporból, a vége 3-1-es vereség. A statisztika: Depor 11-9, Barca 21-9. Minden meccsen ez van, rohadtul idegesít amikor a sima meccsek közül egyet nyerek meg, de azt is nehezen.
kosheen
nah bacca meg most úszott el a bajnokságom 😞
otthon kikaptam 1-0-ra a listavezetõ videotontól (már vagy 20 meccse veretlenek!), 6 fordulóval a vége elõtt 6 pont a hátrányom, 4. helyre csúsztam vissza. Esélytelen, hogy 3 meccset is bukjanak, remélem azért második helyre be tudok még csúszni. Kupából egy 94. percben kapott idegenbeli góllal ejtett ki a Pápa (14. helyen tanyáznak a bajnokságban!), Ligakupa talán meglesz. Mindjárt értékelek, amint vége a szezonnak, hátha érdekel valakit 😄

kosheen
Mennyi idõ után ismerik ki a taktikát az ellenfelek? Milyen idõnként érdemes variálni mondjuk a felállással?

Beta videó újdonságokról akit érdekel
http://www.youtube.com/watch?v=oSe8EURSw-E
bakkerman
persze,ha hosszútávon feltud mutatni a görög bajnokság 2-3 csapatot,akik rendszeresen szépen teljesítenek a BL-ben meg EL-ben,akkor pár év alatt megnõ a bajnokság reputációja,meg nyílván a koefficiensek emelkedése miatt nemzetközileg erõsebb pozicióba kerülhetnek azok a klubok

bakkerman
logo packokat elvileg lehet majd használni

szabii98
lehet majd használni a régi packokat? pl logó stb...
vagy várni kell míg megcsinálják majd?

I met God. She's black

Mas: Gorogoknel trollkodok most es latom,hogy a superliga reputacioja 3 csillag. Viszont pl. az angole 4,5.

Kerdes: Ha kijutok a nemzetkozi porondra -EL/BL- lesz ennek barmi jelentosege? Vagy esetleg egy hosszu ideig tarto,evrol-evre jo szinvonalu nemzetkozi merkozeseket produkalo gorog csapat feltudja ezt huzni?

bakkerman
akik a bétát tolják,milyen a játék? találtok eddig valami bugot? meccsmotor,saját csapat helyzetkihasználása javult valamelyest? töltési idõk,maga a játék gyorsabb vagy lassabb?

szabii98
Sokat számít hogy mennyit beszélsz a játékosaiddal.

I met God. She's black

Szycsu
Valaki meg tudja mondani, Falcao mennyire jó playa a '11-ben?

Les Dogues

Köszönöm a válaszokat, legközelebb kipróbálom a barátságos meccseket, azt nem próbáltam. Kár hogy ezen a rossz szérián elment a feljutás lehetõsége a League 1-be :-(
Bár a playoff-ba még így is bekerülhetek, 6 forduló és csak 4 pont hátrányom van.
Az idény végén majd rendet vágok a scoutok között 😊
Rudee
Már tegnap akartam válaszolni egyet az átigazolási kérdésre. Ahogy eddig észrevettem, ha nem sztárcsapattal játszik az ember:
- jó pénzért a kimagaslóan teljesítõ, válogatott játékost veszik meg
- a klub szintjén jó légiós is a folyamatos válogatott szereplés után kelendõ
- ha 2-3 év van vissza a szerzõdésbõl, akkor max 2-3 csapat tûnik fel, azok is enyhe érdeklõdéssel
- ha max 1 év van vissza a szerzõdésbõl, akkor van érdeklõdõ bõven, de valahogy csak kicsivel az érték fölött hajlandók fizetni, mert "tudják", hogy fél év és pénzt se kell adni az aláírásáért

A gyõri játékos akit drágán elvittek az gondolom Svec volt. Ez nem csoda, hiszem cseh válogatott, gondolom a mentésedben is meghívják rendszeresen.

kosheen
Nálam meg egy hihetetlen good run-om volt. Meg is tört már mondjuk asszem 😄
Volt októberben egy hullámvölgy amikor hármasával kaptam a gólokat, aztán kicsit rendbe raktam a csapatot akkor jött 8 gyõzelem zsinórban, aztán 1 vereség aztán 4 meccs szünet elõtt, ahol 4 meccsen rúgtam 17 gólt.
A szünetben 5 barátságos meccset játszottam, 21 rúgott gól nem ilyen kis fityfasz csapatok ellen (Partizan, a horvát Dinamo 5-6 gólokkal hazaküldve)
Aztán szünet után ligakupában egy kiszenvedett döntetlen a Pécs otthonában, a bajnoki cimért való küzdelemben egy nagy lépés hogy a Gyõrt 3-0-ra verve átvettem a vezetést a 19. fordulóban, aztán kupában 0-0 a Pápa ellen, most meg a Pécs otthonában bajnokságban egy vereség.
Lehet a sok nagyarányú gyõzelem után nagy lett az arc?

Szervezz 1-2 baratsagos meccset ilyen gany csapatok ellen,amit tuti hogy hulyere vertek. Meccs vegen megmondod nekik,hogy ne bizzak el magukat a kovetkezo merkozesen es egybol jonnek az eredmenyek. Nalam bevalt mar nemegyszer. (anno Granada,most Aris)

[btw,multkor irtam,hogy a Siofokkal hulyulok az NB1-ben. Nos,a sorsom ugyanaz lett,mint anno a Kaposvarral....<#idiota>]

zavbal
szokott lenni persze és akkor csak reménykedem egy gyenge ellenfél érkezésben.Idén volt hogy 4 meccsen hoztam 1 pontot aztán jött az Evian TG és a 4-0 megtette a hatását.Azóta nem kaptam ki és már a 3. vagyok.Viszont nagy respect a kihívásért tetszetõsek az ilyen karrierek ahol valaki a semmibõl indul. A 8 scout az nekem már sok lenne.Nekem 4 van 1 figyeli Afrikát, egy Brazíliát vagy Argentínát felváltva, a másik kettõ Európát ebbõl az egyik keletet a másik nyugatot.
Nektek szokott olyan lenni hogy "bad run" rossz sorozatja a csapatnak, semmi sem sikerül, képtelenek nyerni?
Feljutottam az angol League 2-be (4. osztály) 2 év alatt a 6. osztályból a Hinckley Uniteddel. League 2-ben 24 meccs alatt a 7.-10. hely körül tanyáztunk aztán nagy mázlival kivertük a Newcastle-t az FA kupából tévés meccsen ami jó sok pénzt hozott.
Na ettõl úgy megzuhant a csapat hogy azóta képtelenek nyerni.
Ami nagyon irritáló hogy amikor jön hozzánk a tökutolsó csapat akkor is az újságok azt írják hogy Hinckley a lehetetlen feladat elõtt 😞
A bad run alatt mindent kipróbáltam team talk, taktika csereberélés, játékosok csereberélése stb, semmi nem jött be, végül elmentem 1 hónap szabira, az asszistens legalább hozott 50% teljesítményt 😊
Egyébként nem sok a 8 scout (játékos felfedezõ vagy mi) ? Amióta feljutottunk a League 2-be sokszor ugyanazt a játékost ajánlják, ráadásul állandóan sok pénzért a nem túl jó értékkel rendelkezõeket.
Valak tud Nyári MAgyar Átigazolási Patchet ?
1 kattintás és enyém a játék... nem bírom😄

kosheen
nem tudom igazából. Elõzõ hónapban pl 100k volt a bevétel és 300k a kiadás, amibõl 150 volt a játékos fizetés, kb 70 a stáb pénze a többi meg egy csomó "apróságra" ment el. Nem tudom hol lehetne meghúzni a nadrágszijon, hisz havi -200k az nem olyan apróság. De nem is lenne akkora gond ezzel ha el tudnék adogatni 1-2 játékost. Ha nem is milliók, de legalább pár száz ezer befolyna az átigazolási idõszakban akkor azért csak máshogy mutatna a dolog. Csak mondom, tõlem valamiért nem akarják vinni a játékosokat, miközben egy rakat középszerû játékost százezrekért adnak-vesznek

Rudee
Akkor mi a sok mínusz oka? Nézd meg a pénzügyeknél. Kölcsön nyilván nem vett fel a klub, hogy azt kelljen törleszteni.

kosheen
Pedig még igy is bõven a fizukeret alatt vagyok. 47 ezres keretem van, én meg használok 30 ezret ebbõl. Nem tudom ez mennyire sok vagy kevés.
Bár most nézegettem a pénzügyeket és ott a tavalyi szezonomat 50 ezer eurós haszonnal zártam. Most sokkal jobban állok, talán a bajnokság is meg lesz, igy azt hiszem annyira minuszos nem leszek most se. Csak zavaró hogy minden hónapban jön az üzenet hogy 200 ezer minusz
Meg ugye az idegesitõ hogy nem tudom nagy pénzért elpasszolni a játékosokat ami pedig sokat lenditene a pénzügyeimen

Rudee
Én általában a fizu keret 80%-át használom ki max egy kisebb csapatnál, az általában elég. Persze jó alaposan meg kell válogatni, hogy kiket hagyok a tarcsiba, mert azok is ezrek múlhatnak havi szinten. Sõt, a személyzetet is a fizukerethez alakítom, mert alapból általában egyik csapatnál sincs minden beosztásba megfelelõ emberke. A téli és nyári szezonban rengeteg nemzetközi meccset játszok, így van némi bevétel, bár a 12-ben jóval csekélyebb, mint az elõzõ részekben.
100-200ezres mínusszal még nem is találkoztam, ott elég nagy baj lehet. Esetleg ha részletre igazoltál, akkor el tudom képzelni, de egyébként soknak tûnik.

kosheen
biztos mindenki a 13 bûvöletében van most, de nekem lenne egy kérdésem a 12-höz még
Az hogy a fenében van, hogy a többi csapattól viszik el nagy pénzekért a játékosokat, hozzám meg a franc se jelentkezik be. Pl most is a Gyõrtõl elvittek vmi cseh srácot 3 millió ojróért, úgy hogy azért annyira húde nagy teljesitményt nem nyújtott, nálam meg ott van mondjuk egy Klein aki igaz hogy 28 éves, de olyan szezont futott most is hogy csak lesek - 24 meccsen 9 gólt fejelt eddig, és egyedül egy Leicester gondolkozik rajta hogy TALÁN jön egy 300 ezres ajánlattal. Meg ott van a 25 éves csatárom aki 20 meccsen 19 gólt szerzett és még csak susmus sincs róla, hogy el akarná valaki vinni
Szóval nálam azért vannak akik letettek valamit már az asztalra, de még véletlen se jön értük olyan ajánlat ami picit rendbe tehetné a költségvetést. Már második év közepén vagyok, de állandó a havi 100-200 ezres minusz

Fyrex
a demo ingyenes lesz ha lesz, a tört dolgokról meg találsz infót a warez topikban

Avanti Crociati!

Szerintem nagyon hasznos, sok sikert! 😉

www.smart-bus.hu

Sysfox
Köszönöm azért az észrevételeket!

Letöltöttem a taktikai segédletet, annak idején már tanulmányoztam, de most átolvasom megint, és módosítom a taktikámat!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

zavbal
én sem tolom ennyire elõre a szélsõimet legfeljebb ha vesztésre állunk vagy ha egy csatárral állok ki.Abban is lehet valami hogy ellentámadásnál pedig már csak a védõ sorodon múlhat minden....A két támadó közül pedig az egyik nálam mindig visszalép.

Nos a várakozás felõrli az én idegeimet is emiatt egy utolsó (bár kitudja) szezonba belevágok én is .Ez a 2043/44 és a cél a bajnoki cím.A csapatból kinézem a bravúrt, legalábbis a felkészülési meccsek alapján, szóval van esélyünk.Nos az elsõ 5 forduló kicsit lelombozott hiszen mindössze 8 pontunk van : 2 gyõzelem mellett 2 döntetlen és egy vereség bár 3 meccset a tavalyi 1. 2. és 4. helyezett ellen toltunk.Már 5 pont a hátrány de messze még a vége. Pedig jól kezdtünk a szezon elején behúztuk a Trophée des Champions-t a Psg ellen sõt idõközben bejutottunk a Bl-be is a Xamax leverésével (i:1-3 o:3-2).A csoportban a Sporting Gijónt a Manchester Cityt és a Vitesset kaptuk.A hollandok elleni pontocskákból egy Európa Liga helyet remélek a többi pont ráadás. Képekkel félévkor kösz ha elolvastad
Nem akarom itt a fõ okos szerepét eljátszani, de így ránézésre ezek lennének az észrevételeim,

- A csatárjátékod szerintem nem az igazi. Az AF beállítás mellett az ék próbál az oldalvonal felé kihúzódni, és onnan beadni. Ha baloldalon játszatod, akkor ballábas játékosnak kéne ott játszania. Ezen kívül két csatár esetén az egyik legyen támogató szerepkörben... Floccari értékeit elnézve õ lehetne szerintem complet forward támogató szerepkörben.

- Ha jól látom az a cél, hogy kivédekezed a támadást, majd a szélre elõrevágott labdákkal próbálsz operálni... Kontra játékhoz így szerintem gyenge a középpálya, plusz, ha te vesztesz labdát, akkor meg sem állnak a kapudig...

Nekem nagyon "szélsõséges" ez a felállás... valahogy nem látom, hogy ez olajozottan mûködhet, de természetesen ez semmit nem jelent! 😊

Jó az alap elképzelésed, de, ha megérted a mechanizmust, akkor még jobb lesz... 😊 EZT töltsd le, és tanulmányozd át. Igaz, hogy a 2009-hez készült, de szerintem jól rámutat a játék lelkületére... Ez százszor többet ér, mint az én okoskodásom... 😊)

www.smart-bus.hu

csak lesz tört valahol😊
Most itt a legolcsóbb : http://www.fm-base.co.uk/forum/forum.php
Fyrex
nincs még demo

Avanti Crociati!

demot le lehet ingyé vhol tölteni?