Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
www.smart-bus.hu
délután jelentkezem
Mondjuk én magamnak fizetek, ergo engem ez nem igazán érint, de cégként is ahol csak lehet, kerülöm õket. :)
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
just jokin'<#vigyor3>#vigyor3>
/ha multiról van szó, az más tészta/
mondjuk neon szava is igaz, ez is is dolog
I met God. She's black
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Ladies, you thought the attention you were getting from men went down when FIFA 13 came out? Bad news: Football Manager 13 is out on Friday. :DD
"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott esõ is még meleg volt"
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lehet jókat trükközni, bár nagyon kicsi az esély, hogy vissza tudd venni a korábbi játékost.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Nyöszörgött h el akar menni nagyobb klubba, nem akart szerzõdést hosszabbitani se, ezért elengedtem a vidihez 800k-ért, ahol azóta vagy játszott, vagy nem, de inkább nem, plusz a vidi lecsúszott a 10. helyre és most meg azért nyöszörög mert ott se jó neki :D Úgy kell neki
Az igazolások remekül sikerültek, a csapat összeállt, és a remek bajnoki szereplés mellé valami egész váratlan is jött.. Megnyertük az északír kupát a harmadosztályból! Sok mindent írhatnék még errõl, de beszéljenek ezúttal a képek:
bajnoki tabella
kupamenetelés (nyolcaddöntõtõl - így fért ki jól)
elõdöntõ
A döntõ
össz. meccs1
össz. meccs2
Szóval jövõre megyünk az EL-be! Kelleni fog a jó öreg északír szerencsekobold... vagy olyan nincs? :D
A másik - hogy lehetne elpasszolni az emberkéket? Jött egy pár irtó tehetséges játékos, és nem tudom játszatni õket mert a régiek foglalják a helyet. Minimum 4 embert el kéne küldenem, de hiába kinálgatom õket más csapatnak, még 1000 euróért se kell senkinek, mert sajna csak a magyar bajnokság lett kiválasztva és mondjuk egy Nikolics, vagy Kanta vagy Jenner az max a Kecskeméthez lehet beajánlva, azokhoz meg nem akarnak menni és a fizujukat se tudják kipengetni nekik. Elküldeni se tudom õket ingyen, mert semmi értelme, hisz akkor ki kéne fizetnem a szerzõdésbõl hátralévõ fizut nekik, ami mondjuk egy 3000-es fizunál úgy hogy van még 2 év hátra, hááát az elég húzós.
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!
Objektív tény, amivel mindenki tisztában van, pont ezért jön át az ilyen megjegyzés "cinikusan", és pont ezért reagáltam én is cinikusan.
"most írtam le, hogy jelezték hogy tudják, és dolgoznak rajta."
Nem, nem ezt írtad... csupán jelezted, hogy foglalkoznak fele, és reagálnak a hibajelentésekre. De, ha ez így van, és valóban maguktól jelezték elõre, hogy ismert a hiba, akkor nem szóltam. Bár akkor sem értem, hogy így, hogy kerülhet ki a kezük közül...
"ezt pontosan megteszi a játék, egyáltalán nem játszhatatlan, én november elején 4. helyen állok. egyébként meg semmilyen kötelezõ funkciója nincs a demonak, az marketing szempontból nyilván nem szerencsés minél több a hiba benne."
Egy szóval nem mondtam, hogy játszhatatlan. Nyilván nem kötelezõ vele játszani, de ahogy te is fogalmazol, egyáltalán nem szerencsés ilyen demóval elõállnia egy ilyen csapatnak...
"most komolyan azért hirtelen szar lett a játék, mert van pár hiba a meccsmotorban?"
Hol írtam, hogy szar? Kritizáltam, mert nem értem, hogy ilyen alapvetõ hibával, hogy kerül ki valami a kezük közül. Nem egy "nyeretlen kétéves" csapat, van már tapasztalatuk bõven, erre egy olyan demóval rukkolnak ki, ami önmagukhoz képest csalódás!
Arról nem beszélve, hogy a játék gerince nem nagyon változott az évek folyamán, ergo ennek egyre jobbnak kéne lennie... ehhez képest... Nem írják újra minden évben, tehát nem értem, hogy több éves munka után miért érzem azt minden évben, hogy a nulláról indulunk?
www.smart-bus.hu
Per definiotorem a demonak szerintem a végleges verziót kellene tartalmaznia. A jelenlegi demo leginkább egy korlátozott, publikus béta, mint valódi demo. A demo, mintahogy a neve is mutatja (demonstration, demonstrator) ízelítõt ad a játékból. A közönség, rajongótábor is el van tévedve, mert korábban várja a demot, mint magát a végleges játékot. Nem lenne egyszerûbb ezt "public beta"-nak nevezni, aztán nem lehetne emiatt hiszti.
Az megint más kérdés, hogy szerintem ez a demo még annyira bugos game engine-t tartalmaz, hogy még public betának sem szabadott volna kiadni. Szerintem.
Más.
A játék legnagyobb problémája szeintem a már sokadszorra átszervezett edzésrendszer. Látványosan nem tudnak kidolgozni egy jó edzésrendszert. A 2011-es nekem tetszett, szerintem inkább azt kellett volna tovább finomítani, mint kidobni a kukába.
Az interfészt is mindig csak azért keverik össze-vissza, hogy rá lehessen fogni, hogy újítás, legyen miért teljes árat kérni érte. Kényszeres pótcselekvés ez. Kár mindig teljesen összekeverni. Inkább a taktikával kellett vona foglalkozni, mert eléggé merev, fõleg a középpálya és a szélsõk. Nem tudom feltûnt-e valakinek, hogy a legtöbb erõs csapat által játszott 4-2-3-1-et (2 MC, AML, AMC, AMR, SC) nem lehet rendesen lemodellezni. Legalábbis nekem nem sikerült, pedig próbáltam eleget. Vagy a 2 DC elõtt, vagy a szélen mindig hagy akkora levédekezetlen területet, amibõl megél az ellen, nálam az MC-k sosem voltak jók. Az AML-AMR pedig nem védekezik rendesen.
amit mondani akarok hogy ne mondjuk hogy nem dolgoztak vele eleget, és ne higgyük hogy nem lesznek ezek a dolgok javítva!
Avanti Crociati!
nekem sem tetszik sok dolog a játékban és ráfér a javítás, de Solt-al egyrészt azért mentem bele ebbe az egészbe mert aki kicsit is nyomon követte a fejlesztést, az tudja hogy mennyit tesztelték a játékot, meg mennyi visszajelzést vártak, másrészt meg rendkívül viccesnek tartom, hogy egybõl cinizmus a válasz a véleményütközésre
de ha már felhoztad te is, akkor leírom azt amit félig tudok, és amit félig gondolok! azért van kint a demo, mert 1 hónappal ezelõtt bejelentették a játék megjelenését, és a demo idõpontját is. szerinted mekkora hiszti lenne itt, ha bejelentenék hogy bocs srácok, nem lesz demó mert bugos fos a játék? nah az lenne az igazi marketing blama. és most hiába jönne ide 20 komment, hogy inkább ne lenne demó, csak legyen jó a játék. 1 héttel ezelõtt már tûkön ült az egész fórum... elég sok mindent újraírtak a játékban, és nyilvánvaló volt hogy rések keletkeztek, nem szívjóságból adtak beta engedélyt az elõrendelõknek. pontosan ez mutatja a legjobban, hogy mennyire szükség van a tesztelõkre. mondhatjátok hogy nekem ez már egybõl feltûnt x óra játék után, de nem gondoltok bele abba, hogy mekkora mennyiségbeli különbség van az SI tesztelõk száma és a játékosoké között. úgy gondolták hogy elég lesz az idõ a beta tesztelõk és a demo tesztelõk között hogy kijavítsanak elég dolgot, elszámolták magukat, de minden arra utal hogy ezerrel dolgoznak rajta, megint csak azt mondom, hogy akit érdekel gondoljon bele vagy nézzen utána. a megjelenéseket nem tolhatták el, mert még nagyobb gázban lettek volna.
Avanti Crociati!
maga a téma érdekes, de remélem nem úgy folytatjátok, hogy egymás szavaiban keressétek a cinizmust vagy a személyeskedést. sõt, megkérlek rá.
én egyébként inkább Solttal értek most egyet. nem 2 hiba van a demoban, vagy a demo meccsmotorjában, és ez a bajom. teljesen nyilvánvaló bugok vannak, amelyek rendszeresen megismétlõdnek. játszottam összesen 3 vagy 4 órát a játékkal, és észrevettem. nehogy már pont a készítõk ne látták volna meg ezeket.
azt senki sem várja el szerintem, hogy tökéletes demot és játékot adjanak ki. nem lehet megcsinálni. én egyszerûen azt nem értem, hogy miért jó nekik ha olyan demot adnak ki, amely hemzseg a hibáktól.
az, hogy a teljes játék jobb lesz, nem kétséges. ha nem is nyúlnak hozzá az alaphoz, akkor rögtön a megjelenéssel egyszerre jön a patch is. könnyebb igy nekik, vagy wtf?
itt valahol elcsúsztunk az összehasonlítgatásban hogy mi fölösleges cukkolás, mert az hogy még nincs kint a játék az egy objektív tény, az pedig hogy nem próbálgatták a te szubjektív véleményed, amit én próbálok cáfolni, te meg erre cinikusan reagáltál, én meg nem értettem erre mi szükség...
"nagybetûvel jelezném mindenhol, hogy ismert bug, javítása folyamatban van"
most írtam le, hogy jelezték hogy tudják, és dolgoznak rajta.
"A demó, egy "alap tervezet", aminek a gerincet kéne bemutatnia"
ezt pontosan megteszi a játék, egyáltalán nem játszhatatlan, én november elején 4. helyen állok. egyébként meg semmilyen kötelezõ funkciója nincs a demonak, az marketing szempontból nyilván nem szerencsés minél több a hiba benne.
most komolyan azért hirtelen szar lett a játék, mert van pár hiba a meccsmotorban?
Avanti Crociati!
Ha te lennél a program készítõje, akkor gondolom próbálgatnád kiadás elõtt. Ha próbálgatnád, akkor kiadnád ilyen alapvetõ hibával? Én nem... ha mégis kénytelen lennék kiadni így, akkor nagybetûvel jelezném mindenhol, hogy ismert bug, javítása folyamatban van. Ez most így úgy néz ki, mintha ezt õk így gondolnának jónak...
A demó, egy "alap tervezet", aminek a gerincet kéne bemutatnia még akkor is, ha béta... alapjaiban hibás ízelítõt kiadni igénytelenség! Tisztelem, becsülöm õket, de ez nagy fekete pont a szememben... ( mint ahogy a honosításhoz való hozzáállásuk is )
www.smart-bus.hu
egyébként megvenném ha tehetném, mert látom hogy folyamatosan jönnek ki az updatek a hibákra, foglalkoznak vele, és folyamatosan reagálnak a visszajelzésekre facebookon, twitteren, és a fórumokon is
ettõl függetlenül persze azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük a hibákat, nincs ezzel baj, csak az ilyen "nem próbálják ki?" hozzászólásokkal én személy szerint nem tudok mit kezdeni, mert ha valóban érdekel és utána nézel tudhatod, hogy nem igaz
Avanti Crociati!
Arra próbáltam célozni, hogy alap dolgok hibásak. Nyilván nem tökéletes programot várok egy demótól, de nekem az lenne a logikus, hogy alapvetõ hiba ne legyen benne... Aki nem ismeri, az ez alapján dönti el, hogy megveszi-e... Te megvennéd jelen állásában, ha nem ismernéd? Én nem...
www.smart-bus.hu
a bétát is folyamatosan fejlesztik napról napra
Avanti Crociati!