Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lol találtam egy brazil gyereket az a neve Jackson Beckham da Silva<#mf1>
Egervári májsztró jól küldi nálam:

valaki,aki a Fradival nyomja küldhetne képeket😄
kosheen
átállitottam az átigazolási keretet, igy kicsit emelni tudtam az ügynöki pénzt, meg a játékos fizuját is emeltem, és igy összejött végül is az egyik.
Közben épp kizúgok a Bl selejtezõbõl...
második körben a Salzburgot kaptam ellenfélnek, otthon 1-0-ra kikaptam, idegenben szünetben 3-0 nekik. Valahogy úgy érzem nem lesz nagy feltámadás...

Ajánlj több pénzt a játékosnak nálam többször is bevált ez.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

kosheen
már a második qva tehetséges játékost nem tudom leigazolni csak mert a hülye ügynökének nem elég amit adni tudok pénz. A játékossal mindenben megegyezek, de a jutalék miatt bedõl az üzlet. wáááá

Grat!
Nagyon bosszantó lehet az utolsó fordulóban bukni a bajnoki címet... 😞
Majd jövõre!

Érdekesség, hogy az utolsó Aston Villa adta a gólkirályt. Vedd meg õt! 😊

Pethy23
Még pár sceenshot:

Teljes tabella, szerintem elég reális, de én már írtam korábban normálra tettem a szimulálás pontosságát normálról.

Taktikám, jól mûködött, viszont kell egy klasszikus csatár mert Torresnek volt kb 2 jó hete azt ennyi.

Hazard:

Mata:

Torres:

Igazolások:

egyik se váltotta be a hozzáfûzött reményeket, demba ba vagy torres menni fog ha sikerül Falcaot leigazolni.

Még egy érdekesség, ennyi volt az 1 szezon idõben (kb)

szabii98
Szépen lehoztad, grat!

I met God. She's black

Pethy23
Nah letoltam az 1. szezonomat Chelsea-vel. Kicsit bosszús vagyok, mert BL-ben úgy estem ki a Shaktar ellen az elõdöntõben, hogy akkor kamu gólt kaptam, védõ hátrafejelte aztán szevasz, így idegenben lõtt több góllal kiestem. PL-ben meg utolsó két fordulót buktam, sajnos nagyon nem tetszett a sorsolás, MU idegenben, Stoke idegenben...

További eredmények:

Rengeteg meccset kellett játszani is, alig bírtam a rotálást:
Zenszkij
Jött az üzenet, hogy Glazer el akarja adni a csapatot. Adja isten! 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Messi elég élethû formában van. 😄

kosheen
de a generált argentin, brazil ifiválogatottaimat meg viszik el a megkérdezésem nélkül 2-3 milliókért 😄

Huni92
amíg a csapat és a bajnokság reputációja nem lesz nagy, addig így megy ez. nyersz 2-3 BL-t és jobb lesz 😄

grat csabnak és liverpoolnak 😊

kosheen
komolyan mondom én nem értem mi alapján számitja ki a gép, hogy egy játékos mennyit ér. Itt van ez a játékosom
http://imagerz.com/QE9AXEtvAwMAAlpJQAVR
Mióta nálam van igy termelte a gólokat a 2012-13-as idénytõl
38 meccs/25 gól+12 assziszt
45/27+9
45/33+8
meg mostani idényben 3 meccsen 5 gólnál jár, és ilyen ajánlatok jönnek érte hogy a Reggina vinné 80 ezerért, meg hasonló összegek . Mégis mi kéne hogy egy komolyan vehetõ ajánlat befusson érte? Ennyiért 3 csillagos 18 éves bantukat hozok afrikából, nem egy jó korban lévõ csatárt aki lassan száz gólnál jár.
(bocs ha elcseszem a képet, nem szoktam feltölteni)

HSV, Blackpool grat 😊

nálam véget értek a third division küzdelmei, jövõre jöhet a harmadosztály.

bajnokság végeredmény
skót kupa végállomás
skót ligakupa elõdöntõ
challange kupa döntõ
acm689
köszönöm! próbáltam mindkettõt, semmi eredménye 😞((

szabocsaba1983
Az öreg piás visszavonult, és...

köszönöm, NEM!

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

szabocsaba1983
<#hawaii><#hawaii><#hawaii>

kosheen
a legjobb játékosom (19 éves brazil ifiválogatott) utolsó évében van a szerzõdésében, most nyáron tudok utoljára pénzt látni belõle, mert tuti hogy elõszerzõdést köt a télen valakivel. Nem akar az leülni velem tárgyalni a szerzõdéshosszabbitásról. Már 2x megfenyegettem, hogy akkor átadóra teszem ha nem irja alá, erre õ meg azt mondta hogy szeretne a klubnál maradna, de meg se hallgatja az ajánlatom...apja faszát az ilyennek. Most legalább megpróbálom rásózni valakire 1-2 millióért plusz 30% a következõ transzferbõl. Vagy hátha hozzásegit egy BL csoportkörhöz, és akkor bukom az árát de a csoportkörbõl visszajön a pénz. Nehéz szitu

szabocsaba1983
Blackpol F.C. 2012-2014

2011-2012

A csapat frissen pottyant ki a PL-bõl, így vettem át õket. Az egyenlegen 60 m font, ami jól hangzik, bár a kis stadion és a viszonylag magas bérek miatt ez folyamatosan apadt, úgy havonta 1,5 millióval. Bevétel szinte semmi!
És ugye még erõsíteni is szerettem volna, annak fényében, hogy a csapat finoman szólva sem állt jól jó pléják terén, ezzel a kerettel elképzelhetetlen volt a feljutás, inkább a Championship-be szürkülés volt reális.
Na itt jött az elsõ bökkenõ: akiket hoztam volna, nem akart még tárgyalni sem! Így arra jutottam, hogy rutinosabb játékosokat igazolok, megnézem, kiket érdemes megtartani, és télen meglátjuk.

Ez lett belõle:

Martinezt kiemelném, õ nagy fogás volt, télen pedig sikerült pár tehetséget is idecsábítani. Gibbstõl sokat vártam, Henrique pedig egész jó kapusnak tûnt. Griffitts és Wilfried hatalmas igazolás volt!

A bajnokságban a klub emblematikus figurája, a veterán Brett Ormerod vezette a csapatot, Griffitts és Wilfried mellett. Végül az 5. helyen zártunk, végig ezen a környéken mozogtunk, és bár csak 5 ponttal maradtunk le a bajnoki címrõl, gyakorlatilag nem volt esélyünk rá, inkább a biztos feljutó 2. hely lehetett elérhetõ, de a vége elõtt már 5-6 fordulóval látszott, marad az osztályzós helyezés. A kupákból hamar kiestünk.
A feljutásért a Leicester City az elsõ fordulóban jobbnak bizonyult, mindkét meccsen, teljesen megérdemelten jutottak tovább (hogy kikapjanak a Portsmouth gárdájától). Sebaj, jövõre a cél a biztos feljutó helyezés megszerzése!

2012-2013

Elsõ dolgom volt erõsítés után nézni, bár az már látszott, hogy szoros költségvetéssel max. még ezt az évet „éljük” túl anyagilag, utána már finanszírozhatatlan lesz a klub tovább, így mindenképpen fel kell jutnunk! A stadiont némileg bõvítették (20ezresre).

Ennek fényében õk érkeztek:

Erick Torres hatalmas fogás volt!!!

A szezonkezdet döcögõsre sikerült, 6 forduló után 4 ponttal álltunk, tenni kellett valamit. Átdolgoztam a taktikát, aminek és Jackson Martineznek köszönhetõen a következõ 8 meccset behúztuk, és egybõl a második helyen találtuk megunkat. Innét kb. 5 meccsenként hullajtottunk pontot, így ez lett az eredménye:

A húzóemberek: a fiatal Petrucci a sok gólpasszával, a védelem tengelye, Cathcart és John-Baptiste, és Martinez:

Griffitts is kezdett belejönni, 11 gól 6 gólpassz, a középpályát a rutinos Molina és a fáradhatatlan Grandin megoldották, az ausztrál Rhys Williams pedig jól szûrt mögöttük. A kapusnak igazán sok dolga nem volt a szezonban, a meccseket mi uraltuk, átlagosan szerepelt. Egyedül talán a két szélsõ védõ pozícióba nem találtam még jó megoldást, Gibbs sokat volt sérült, így nem tudott fejlõdni, így az érte kifizetett hatalmas összeg kidobott pénz volt. Jöhetett a világ (egyik?) legerõsebb bajnoksága, a Premier Leauge! (a kupákból idén is hamar kiestünk)

2013-2014

Cél a biztos bentmaradás, bár én bíztam egy középmezõnybeli helyezésben, ezért szintén próbáltam tovább erõsíteni. Az egyenlegen már csak 2m font volt, viszont havonta már jócskán pluszban volt a kassza a tv-s díjnak köszönhetõen.

Igazolások:

A téli piac jobban ment: Canales el akart menni Madridból, õt nagy dolog volt idecsábítani, Armero pedig a balbunkó posztját volt hivatott megoldani, Reale pedig az öregedõ Molina helyét vette át. Azért ezek a nevek már azt hiszem számotokra is ismerõsen csengenek .

Egész jól összeállt tehát a csapat, kezdõdhet a bajnokság:
Jó (?) szokás szerint pocsék lett az idénykezdet, 6 meccsbõl 4 vereség, de ezután kezdett összeállni a csapat, volt 6 és 9 meccses veretlenségi sorozatunk is, ami újoncként azt hiszem, több mint elvárható. A szezon közben megjártuk a 3. helyet is (nem az elején), bár ez inkább a körbeveréseknek volt köszönhetõ. Volt City, Arsenal verés idegenben, elkaptuk a ’Poolt (3-0) és a Chelsea-t otthon (4-1!), és ami nekem a legnagyobb eredmény, hogy a Manchester-en kívül senkitõl nem kaptunk ki 1 gólnál többel, tehát minden meccsen partiban voltunk!

A végeredmény:

Felzárkóztunk a nagyok mögé, jövõre jó lenne befurakodni…

FA-kupa:
Egészen a döntõig meneteltünk, ahol:

az arsenal még csak kapura sem lõtt!!

Ligakupa:
a Manchester a 3. fordulóban búcsúztatott minkat, egy nem mindennapi meccsen:

Stat:
Nem is tudom, kit emeljek ki, feltehetnék mindenkirõl egyesével képet, szinte az egész csapat nagyot futballozott idén. Azért Torres (idõközben csodagyerek lett) és Griffitts mégiscsak kiemelkedett:

Elnézést a terjedelemért, de 3 év egyben…

kosheen
Gnanou nálam is ott van, sõt a a 2014-15-ös bajnokcsapatomnak alapembere, jó kis playa 😊

Zenszkij
tavaly óta a mentettet is felülírja a patch

Amúgy ezeknél a meccsengine javítások csak új játék kezdésével lépnek életbe vagy mentett játéknál is javít már?

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

Zenszkij
Nagyon jófej a játék....4közt a Cityt kapom, elsõ meccsen idegenben két 30 méteres szabadrúgással gyõznek, következõ bajnoki ellenük otthon, 5-0ra nyerek, majd jönnek megint a bl visszavágóra az old traffordra és a semmiért az elsõ percben kiállítja a bíró M'Vila-t jóóóóvan. 3 meccs zsinórban ellenük, hülye ez a játék. Persze a Barcát oda vissza vertem, de ez sem elég a BL gyõzelemhez. VIcc. Idõközben egy 11est is befúj nekik 😄.

Sziasztok!

Save game editor van - e már a 13-hoz? Fradival vagyok, és nem állítottam be a saját nemzetiségemet magyarra, maradt angol. Így most mindenféle angol csapatok megkörnyékeznek, ez igy nem túl reális 😊
bakkerman
na ezzel hátha könnyebb lesz egy picit a játék,mert nagyrészt a match engine-nek köszönhetõen szopok állandóan

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

gojoci
Csinálj belõle másolatot, hátha azt be tudod olvasni. Vagy helyezd át máshová a mentett fájlt.

Hatalmas meccsengine update érkezik, az elsõ részét jövõhéten szeretnék kiadni, ezek a tervek:

Further update – this is where we are at so far:

Match v1313
———–

- Refined position of d-line and also the lines in front of it when defending
- Brought wingers a bit deeper when defending
- Weaker players more likely to favour direct passes quicker
- Improved short pass accuracy slightly
- Tried to increase number of crosses slightly
- Fine tuned shot accuracy
- Fixed some minor player on ball decision bugs
- Improved trajectory of medium length kicks like free kick shots and corners
- Made players better at offering out ball to team mate
- Tried to improve player reactions to deflected balls or tackles
- Made players more willing to slide tackle when opportunity and need arises
- Fixed some unnatural save directions from keepers
- Fixed keepers trying to save ball at wrong point when its heading for post or bar
- Made players slightly better at turning body while on the run
- Made strongest player stand ground when 2 players collide while going for a header
- Made goal celebration paths a little bit more varied
- Fixed comms saying ball well wide when not really that far wide
- Some ball physics collision tweaks
- Some team talk fixes

Match v1314
———–

- Further tuned team shape and d-line position when defending
- AM strata now comes back to defend unless set to “all out attack”
- Made d-line shift up when opposing player with ball is successfully pressed
- Made d-line shift back quicker when attacking player is running with pace at them with the ball
- Some tweaks to marking of opponents in own area
- Fixed defenders shifting across as full back engages winger in last third causing bad shape
- Tried to reduce instances of players heading ball they could control a split second later
- Some minor fixes relating to player interception of ball
- Some refinements to off ball movement around ball player
- Some general tweaks to pass choice and on ball decision making
- Some more minor keeper save fixes
- Fixed some instances of woodwork hit not being registered
- Fixed player not waiting to getup before running off to celebrate after scoring a diving header

Match v1315
———–

- Fixed ultra rare crash when player shoots from close range
- Further small refinements to on ball decisions and pass choice
- Improved direct free kick trajectory slightly
- Improved crossing aim AI
- Fine tuned pass and shot accuracy slightly
- Improved player reaction and awareness of ball generally
- Improved defensive tracking of player running with ball
- Slight reduction of player reaction time to fast curling balls
- Slight reduction of player reaction time when ball a long way away from them especially if not facing it
- Improved defender lateral positioning when defending wide ball
- Fixed winger not staying wide when asked to hug touchline and ball on his side in advanced position
- Goalkeeper should narrow the angle better when a play is running at him at speed
- Goalkeepers should try to move under the ball path even if they think they can’t reach it.
- Fixed a bug where the keeper fails to catch a ball if it has just hit the crossbar/post
- Fixed keeper turning ball over bar described as turning it round post
- Fixed some player collision avoidance issues
- Fixed a bug where an offside is given instead of a free kick
for a foul
- Stop a rare teleport bug with goal celebrations
- Fixed animation issues whilst player argues with ref
- Fixed small anomaly in team selection AI

Volcanor
Igen, azóta folyamatosan ezt próbáltam tesztelni, hogy mikor nem csinálják ezt, talán sikerült belõni...

Elég érdekes amúgy, hogy mekkora klasszisokat dobál a gép átadóra. Persze ezt a PSG élén nem bánom. <#whatever>

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

acm689
Sziasztok!
Fm12-ben lenne egy kis gondom. Már a 7. szezonomban jártam, mikor normál mentés után kiléptem a játékból. Másnap reggel tölteném be a save game fájlt, és kilép, hogy serious error. A crash dump megvan, ha ebbõl valaki esetleg tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
A dolog érdekessége, hogy kipróbáltam másik mentett játékkal is, az is ment, illetve a ludas save game fájlt átvittem netbookra, ott simán bevette az FM12. Rejtély, hogy itt mi lehet a gond. Újratettem a játékot, de semmi haszna, patcheket is próbáltam, szintén semmi.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, épp az a szezon nincs már meg, mikor BL-t és bajnokságot is nyertem a Milannal 😞((

DONGUBA

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Ne abból indulj ki, hogy te mit látsz... 😊 Ha ilyet veszel észre, akkor a passzolási csúszkát állítsd közvetlenebbre...

De az ilyen jellegû "hibákra" mind választ ad az a leírás, ami már milliószor be lett linkelve... 😊

www.smart-bus.hu

üdv mindenkinek!

genie scout jelent már meg az fm2013-hoz?köszi!
Ugye lehet 3 féle taktika amit állandóan gyakorolnak a fiúk. Mondjuk az egyik 4-4-2. Ezt lehet használni attacking-ra meg contain-re is? Mind a kettõt felváltva kellene gyakoroltatni? Vagy 1 teljesen külön taktikát csináljak a contain-ra? Most nálam a 4-4-2 attacking majdnem 100%, a contain viszont elég gyengus.
Ennek az apropója hogy az Aston Villa ellen FA meccsen idegenben félidõben vezettem 3-0-ra, aztán gondoltam beállok védekezni, erre a hosszabbítással együtt 5 gólt kaptam 😞
Volcanor
Annyira imádom azt, mikor a játékosaim megállnak háttal az ellenfél kapujának, és ott "pörögnek", amíg el nem veszik tõlük a labdát... Pedig simán van hova passzolni az esetek 90%-ában.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Érthetõen végig vezet amikor vásárolni akarsz... nem baj, ha nem jegyzi meg a kódot, megadhatod vásárláskor közvetlenül is...

www.smart-bus.hu

nem megy,ezeket tudom,de hogy fizessek vele mit irjak be,de a borzasztó hogy beállitom a jelszavamat,és nem jegyzi meg,nem tudok belépni újra,hagyom a francba nem veszem meg vagy keresek 1 oldalt ahol ennyibe kerül kb és lehet maestroval...

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

EZT olvasd el, utána menni fog... 😊

www.smart-bus.hu

ja de 6500 és 9000 közt van 1 kis különbség...

DONGUBA
85800-anal van ahol maestroval lehet...

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

bocsi hogy ide offolok de akik talán segíteni tudnak nem biztos hogy a másikat nézik. na szóval megvennéma játékot a gametapról,de csak maestro kártyám van azzal nem lehet fizetni,de ott van a paypal... valaki fizetett azzal? kellene 1 kis help.. 😄

Mindekettõ, sõt Brazília harmadik ligáját is betöltöttem. Rengeteg jó brazil van szabadon..
brazil bajnokság betöltve, vagy nagy adatbázis? csak azért mert ez a carlos andré majd engem is érdekelne majd a Honvéddal. (ha összejön az fm-re való, vagy másképp mûködõ játékoz nem jutok.)
Félidejéhez ért az elsõ szezonom a DVTK-val, eddig könnyebben vesszük az akadályokat, mint gondoltam volna, cél a bajnoki cím.
Bár igazolásokra pénz nem volt, egész jó fizetési keretet kaptam, heti 50.000$ úgy, hogy 27.000$ a játék elején a keret összfizuja, ennek megfelelõen jól be is igazoltam.
4-4-2 illetve a 4-2-4-es felállást váltogatom meccstõl függõen.
Így áll a bajnokság:

Hárman a jelentõsebb igazolásaim közül, mind ingyen:

Zenszkij
Ez a HSV-s karrier igen tetszetõs, gratula, szép eredmények! Idegenben milyen taxot használsz?

itt elvileg lehet maestro kártyával fizetni.

DONGUBA
sracok valakio tud oldalt ahonnan vehetek a budapest bankos maestro kartyammal neten fm13-at?

Mor3llo
oo, whaaaat?

Azért durva, Galata a BL döntõben...😄D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
akkor már inkább Feyenoord 😄 sok sikert, és köszi!

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú