Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bestGP
sokidõ után visszatértem egy valósághû-szerû-újra-próbûlkozás-inter-szinten játék indításával. ugye 2011 nyara, de az új igazolások hellyel közel megvannak (coutinho,juan kölcsönben van még pl)
semmit nem változtattam, elhoztam a meglévõ pénzbõl cavanit nagy kín keservesen, ennyi történt.. nagy hajszába kezdtünk, bl ben elõdöntõben kaptunk ki bayerntõl büntetõkkel, bajnokságot jóval elõtte nyertem.. nekem volt valami 85-90 pontom, második juvénak 65, 3. milánnak 60. 1 vereség, a parma ellen idegenben az éves hozam. cavani a szezon elsõ felében nagyon ment, aztan milito szépen lassan felzárkózott. egy igazolûs volt télen, Ocampos (17 éves, 1,9 milla) meg pár 15-6-7 éves ifista, semmi durranás, csodálkoztam is, hogy a gargano,cambiasso,mudingaji,mariga,stankovic,snejder,ricky,obi, esetleg neha bedobva alborno.. teljes biztonságot nyújtottak végig. mivel a fiorentina kiesett (!!!) elhoztam apróért az új évre cassanit,vargast, plusz fabiot a mu ból, valamint cesar, maicon pedig mentek a pénz felé, muntarival együtt (aki a milanbol jött vissza ugye) - alapvetõen kontra taktikám van, 4 védõ, 1 szûrõ, és három belsõ kp, aminek a közepe (ha nincs sérülés) snejder, mint támadó szellemû playmaker, a másik kettõ labdát szed, illetve boxtoboxol. cavani elõl tuti, mellé szoktam rotálni a cassano,milito,palacio 3 asból, vagy a már említett ocampos, ha nagy a sérüléshullám. idén ugye van pluszba egy coutinhom, kicsit sokan vannak a karmester poziba (snejder,riki,cou) de nagyon sok sérülés van évközbe, a tréning is kemény. cél a BL trófea visszahódítása! (mellesleg van olyan ember, akinél cassano megszakítás nélkül jól nyomott volna 3 meccset?? :) )

hüje vagy hamán szép nem!4

persze, minél jobb vagy, annál valószínûbb és annál nevesebb klub vagy válogatott keres meg
szabii98
van

más:
elõvettem megint az fm12-t, és a Lecce után kezdtem egyet a Montpellierrel.
Úgy döntöttem elsõ szezonban nem igazolok(mivel sehogy nem bírtam rávenni a vezetõséget a pénz adására).
elsõ erõsebb /barátságos/ meccsem:

I met God. She's black

van olyan hogy megkeres egy klub?
FC Barcelona 2014-2015 (3. szezon)
A csapat mindent megnyert amit csak lehetett...
Bajnokság: Elõször a 36. fordulóban kaptunk ki (a bilbaotól), ezzel a csapat egy 39 meccses veretlen szériát produkált, ha belevesszük az elõzõ szezont is, ami uj rekord. A bajnokság gól királya és legjobb játékosa egyértelmûen Messi lett de róla majd késõbb. Zsinorban harmadszor lettünk bajnokok. 102 pont 126 lõtt 27 kapott góllal. 2. a Real lett 95ponttal 3. Sevilla 73p, 4. a Granada 72p
Kupa: A Granada ellen játszottuk a döntõt, ahol 4-1re nyertünk, miután mind 3 cserémet kihasználtam 2 perc alatt lerúgták Fabregast 2 hónapra és Messit 5 hétre így nélkülük mentünk a BL döntõre.
BL: a döntõben a Juventus-szal találkoztunk (akikkel a csoportban 1-1 és 2-2 játszottunk, így szoros meccsre számítottam), hát nem lett az, 2-0ra nyertünk Kiko és Xavi góljaival.
A Játékosokról: A Messi - Neymar tengely felülmúlta tavalyi szereplését, idén ketten 104 gólig jutottak. Messi 64 gólig jutott 51 meccsen, a brazil pedig 52ön 40ig. (Õket követte Fabregas 11el :D) A fiatal Howatson (akit lejjebb linkeltem) 9ig jutott. Montoya nem éri el ezt a szintet ugyhogy eladom, Alvesben szerintem van még 1-2 év, de nem több. Puyol és Xavi kiöregedtek sajnos. Xavinak jövõre lejár a szerzõdése (35 éves) és elõállt egy 220ezres heti fizu kérelemmel... Puyolnak is jövõre lejár a kontraktusa õ nem is akar hosszabítani fel ajánlok neki egy edzõi állást örülnék ha maradna. Delefeu nagyon bevált nálam 9gól 16 assist 7.55 rating. Songot és Mascot nélkülöztem egész szezonban (nem nagyon voltak sérülések) kicsit meg is orroltak rám emiatt. De Gea remekül muzsikált egész szezonban (bár volt egy irtozatos potyája félpályáról :D asszem a Betis ellen) Pau Hernandezt a cserekapust 4 meccsen játszattam ugyhogy róla nem nyilatkozom (2 gólt kapott egyébként)
Tavaly év elején kaptam 150 misit átigazolni abból megvan 105 :D kész van a csapat nem hiszem h kéne valakit hoznom bár gondolkodok rajta h fõleg spanyol tehetségek után nézek a "B" keretbe. Egyelõre élvezem a Barcelonás edzõsködést bár ha megkeresne egy nagy klub elgondolkodnék a váltáson vagy esetleg egy válogatottat is szívesen iránytanék e mellett.
kosheen
Ligakupában ki akartam esni a csoportból, nincs kedvem azzal is foglalkozni. A kapus csatárt, a csatár kapust játszott, össze-vissza fel volt forgatva a csapat. A Gyõr ellen sima 2-0-ás vereség, a Békéscsaba is vezet, aztán 45. percben öngóllal egyenlitek, második félidõben meg rúg 2 gólt egy csatárom akit már tök régóta el akarok zavarni a fenébe, de nem kell senkinek. Még a végén igy is továbbjutok :D

Darthmushroom
nem túl fényes bajnoki kezdés
1.bajnoki

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Következõ forduló, még bármi lehet:

le is tudtam a nyarat.
távozók: Bartra (Zaragoza 3,5M), Bojan (HSV 7,5M), Pato (Inter, Kölcsön 100% fizetéssel), Affellay (Bayern 9,75M), Cuenca (Stutgart 4,8M), Tello (Sevilla, Kölcsön 100% fizu) Valdes (Milan, 10M)
érkezõk: De Gea (United, 50M) és pár fiatal Howatson és Vettraino mindkettõnek 5* a potja (megnéztem kiváncsiságból a Genie-ben az egyik 199 pa a másik 196) kiványcsi vagyok mi lesz belõlük.
FC Barcelona 2013-2014 (2. szezon)
Túl vagyok a 2. szezonon is a Barca kispadján. A bajnokságot ismét behúztuk 90 ponttal 130 lõtt 34 kapott góllal. 2. lett a Real, 3. a Atletico (83 ill. 73 ponttal), a Király kupa döntõben a Realtól kaptunk ki 1 - 0ra a BL. döntõben pedig a Portotól :D 2 - 1 re.
A Messi - Neymar kettõs parádézott (91 gólt szereztek ketten, elõbbi 59et utóbbi 32öt).
Azpilcueta bevállt a védelem bal oldalán, kiszoritotta Albát (aki így most bal középpályást játszott, de ott is kitûnõen muzsikált), klasszikus 4-4-2öt játszok január óta. Ezért valakitõl meg kell váljak a (Kiko, Tello, Cuenca, Pedro négyesbõl + ugye visszajön Affellay is a nyáron). Kiko volt a legjobb gólokban (12) és átlag osztályzatban, Pedro pedig assistokban (19) viszont 40 meccsen szerepelt még a többiek csak 20-25ön. Jövõre fel akarom hozni a "B"bõl Deulofeu-t (4 és fél csillag a potja) és Mercader-t. Cuenca és Tello valószinû kölcsönbe mennek 1 szezonra aztán meglátom. Affellay marad a csapattal és a fiatal igérettel megleszünk a széleken. A másik probléma a védelem, Bartrát felhoztam a "B"-bõl nem rossz de nem egy Puyol, nem is lesz az soha, csak 2 csillag a potja, valoszinu elmegy máshova, ugyanigy vagyok Montoyával is. Bár õ egy fokkal jobb Alves pótlására jó lesz még jövõre talán. Elõre Ademilsonnak adtam esélyt de 10 meccsen egy rohadt gólt nem tudott lõni ugyhogy visszavittem a tartalékba. Felhoztam a helyére Dongou-t aki az elsõ 3 meccsén 4 gólt szerzett csereként :D összesen 7 gólt szerzett és érdekesség h egyiket se kezdõként. Remélem Pato marad az Internél, nincs szükségem rá õszintén. A PSG-nél van ugye Bojan kölcsönbe õt is el akarom adni. A kapus kérdés van hátra. VV elõállt egy 170ezres heti fizu igénnyel amibõl nem akar alkudni, Pinto pedig nyugdíjba megy (38 éves) Oier meg még nem áll készen erre a szintre (lehet sosem fog ;)). VV eladásán gondolkozom, a helyére szoba jöhet: ter Stegen, De Gea (30 misiért adná a United), és Cortouis. De örülnék ha spanyolt sikerülne igazolni. Nagyjából ennyi.
ilyesmire gondoltam én is :D
Eeeez az!!! :)

Elsõ alkalommal vagyok a Diósgyõrrel FM13-ban legjobb nyolc közt BL-ben!
bakkerman
szerintem az egész ügy úgy indult,hogy Pep játszott az FM-el,és õ is látta,hogy elvitte a Bayern,és elgondolkozott azon,hogy IRL is lehet jó lenne ott edzõsködni...<#idiota>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

A Barcás mentésembe is a Bayernhez ment Pep (2013 januárban :D). Az FM készítõk tudtak vmit :D
zyndar
Van rá esély :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Zenszkij
ha BL-t nyersz se kerülsz eléjük LOL, én már toltam a 12-vel

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

kosheen
a 12-ben a scoutok fejlõdnek? Most vettem észre, hogy az egyik megfigyelõm 20/20-as. Õt küldtem szinte mindenkire, mert neki voltak a legjobb értékei. Én bambultam el és eredetileg is ennyire jó volt, vagy fejlõdött a sok játékos nézegetéstõl?

kosheen
rohadjak meg ha értem ezt a pontszámitási módszert
8 éve vezetem a Fradit, zsinórban 5. bajnoki cimemet húztam be, EL negyeddöntõt játszottam most, 10 kupa van a vitrinemben és mégis a vidi és a loki is elõttem van reputáció terén. Ezt hogy csinálják? Nyerjem meg a BL-t és akkor talán eléjük kerülök? Oda-vissza oboáztatom õket évek óta, és mégis elõttem vannak. Nem értem miért

bajnoki ímvédõként eléggé halovány... keretünkbõl tavaszra 4 játékos marad meg...

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!

szabii98
szerintem durcizna és szar lenne a morálja
persze egy messinek a másodosztályban mindegy, ott is lõne 1 gólt meccsenként minimum :D:D

I met God. She's black

bakkerman
azon gondolkozom,hogy kéne funolni egyet,Barcaval kezdeni,és Messit lerakni a B csapatba,vajon hogy termelne a másodosztályban? :D kapna mögé egy JDS-t meg Sergi Robertot

dudusrac
És mind a 18 100 ülõhely? Nálam a ZTE-vel volt, hogy a 14000-es stadionban csak 7000 ülõhely volt és nemzetközi kupameccseken csak annyian voltak. Késõbb mindenhová székeket pakoltam és onnantól nagyobb cspatok ellen mindig teltház volt.

kosheen
150 eurós fizu helyett adnék neki 20 ezret, meg 2 ezer gólbónuszt meg 2 ezer plyáralépési bónuszt plusz 1 évért cserébe. Szerintetek leállt egyáltalán alkudozni velem? Qva anyját ezeknek a kis tetveknek, kiszedem õket a kib.szott afrikai posványból aztán ez a hála. Fú kis szemetek...kezdhetem újra a csapatépitést ismét

Volcanor

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Darthmushroom
2.képnél semmit linkeltem, na itt van :D
MU2meccs

Darthmushroom
csodát tettünk a bl-be, elsõ meccs után elhittem h ennyi volt a bl menetelés, bár szerencsével de akkor is itthon nyertünk és továbbmentünk, bajnokságba 20 forduló után 1 ponttal vezettünk az ajax elõtt és a 3. twente fényévekre tõlünk (22pont).
MU1meccs
MU2meccs

szabii98
lesz, csak így sok értelme nincs ha nem töltõdik meg :D

I met God. She's black

kosheen
mindig nem lehet velük játszani :D
Amúgy meg hogy lesz így új stadion ha sose töltik meg a régit? :D

szabii98
ki lenne kíváncsi Zingarinoora?:D
vigyél nekik Real Madridot, arra biztos kimennek xD

I met God. She's black

kosheen
jaj már milyen életszerûtlen ez is. 4 v 5x-ös bajnok vagyok zsinórban (ki számolja már... :D), BL-bõl átpottyantam EL-be, és a Bragával játszok. Idegenben 3-3, otthon meg 4-0, kövi ellenfél a Fener lesz. De a lényeg, hogy egy Fradinál még ilyenkor is csak 17908 ember megy ki, még ilyenkor se tudják megtölteni azt a pici 18 100-as stadiont? Az elmúlt szezonokban alig-alig akadt teltházas meccsem, max ha egy tényleg nagynevû csapattal játszottam BL meccset, vagy kupában 1-2 alkalommal. De pl. jön hozzám a PSG és akkor sincs teltház. Ez milyen már?

horrorpops
Bayern 0-0 Mainz
3 gólomat nem adták meg :D

blüh im ganzen dieses glückes.

kosheen
ááá megint felb.ssza az agyam a játék...
4 kezdõ játékosomnak is következõ évben lejár a szerzõdése, tehát fél év múlva aláirhatnak ingyen bárhová, és nem hajlandó hosszabbitani semelyik. De ilyen ajánlatokra mondanak csipõbõl nemet, hogy 2 ezres fizut 25 ezerre emelni +1 évért. Legalább mondanák azt, hgoy papa, nekem kéne még ez meg az, úgyis rábólintanék. Most ha pár hónapig nem tudom rávenni õket hosszabbitásra akkor adhatom el õket. Pedig pont, hogy pénz nem kéne, hanem hogy egyben maradjon a csapat.

Nem tudom nálatok hogy van de én eddig akár hányszor kölcsönadtam valakit vásárlási opcióval még egyszer sem vették meg. Stadionról én meg a swanseaval megyek még ugysem nyertek semmit feljutó csapat volt ugye már nyertem velük egy fa kupát meg a stadion is 20000 asszem szal én is el tudnám viselni ha egyszer rolam neveznék el mert már korábban irtam az edzõközpontokat is még alig alig akarják feljeszteni szal asszem még van idõt 2 ötödik helyezésem idén a bl a cél a klub anygi helyzete nagyon jó jah és tavaly kiesett a Liverpool a bajnokságból <#mf1> de a chealsea is mögöttem végzett a city verhetetlen a bajnokságban de otthon még nem tudtak legyõzni meg a comunity shield vagy mi a nevét is megnyertem ellenük a man udt meg pénzverdét nyitott megvették neymart 43 milláért idén meg havi martinezt vagy mi a nevét a bayerbõl 42-ért és a totthanem is vett nyomdagépet mert 42 fizettek lewandovszkiért szal fel a fejjel ugynézki 1-2 év és vége a gazdasági válságnak <#eplus2>
bakkerman
visszatértem egy kicsit az fm12-höz,és kezdtem egy játékot a Liverpool-al! Az alapkerettõl elsõ ránézésre nem sokat várhatok,reálisan 5.-6. helyért küzdhet a csapat,egy jó ligakupa vagy FA kupa meneteléssel kivívhatjuk az EL részvételt,ebben a szezonban úgyse érdekelt a csapat európában. Tele van a csapat túlfizetett öregekkel,Carragher,Fabio Aurelio,Kuyt,Bellamy és Steven Gerrardnak is eljön lassan a vég...Na lássuk a transzfereket:
érkezett
-Vaclav Kadlec 4 éves részletre 6.5millió-ért,õt senkinek nem kell bemutatni úgy gondolom,nagy jövõ elõtt áll
-Marco Verratti szintén 4 éves részletre,érte 3.3milliót kap a Pescara,hosszú évekre biztos pontja lehet a közzéppályának
-Fernando kölcsönbe érkezett a Gremiotol opcióval,19 éves brazil védekezõ középpályás,4.5 csillagos a PA-ja
-Felipe Anderson is kölcsönbe érkezett a Santostól,opcióval,18 éves tipikus kreatív irányító,nagy tehetség,4.5 csillagos PA

távoztak
-Fabio Aurélio 2.6 millióért a Cataniaba távozott
-Craig Bellamy 925k-ért kölcsönbe került az Aston Villahoz,2.8millióért megveheti év végén a Villa

Darthmushroom
Én kb úgy vettem észre h max akkor van esély rá ha egy középcsapattal vagy max 2.osztályúval kezded akinek nem túl nagy a stadionja vagy nem saját, és jönnek az eredmények és hamar legenda leszel. mert nagy csapattal hiába jönnek egy hamar nem leszel legenda. kis csapattal (4-5osztály) meg hamarabb csinálnak stadiont (kb 1.osztályba juttáskor) amikor még szintén csak emblematikus figura vagy nem legenda.

Akkor magától generálja, néha így néha úgy :D egyszer csak neveznek rólam is el valamit :D köszi a választ
Darthmushroom
azt a képet megtaláltam mikor rólam nevezik el, de sajnos másik képet nem, a lényeg ott az volt h valamelyk angol klub-al voltam (kicsi félprofi vagy valamelyk 4-5osztályú) és bejelentették az új stadion építését de mivel a régi stadion nem felelt meg a preimer liga szabályainak ezért addig a 90e wembley volt az otthonunk az elkészülésig, kicsit lol volt újonc kis szar csapatnak a legnagyobb angol stadion:D

Darthmushroom
stadionnál véletlenül generálja h klub név vagy egy legenda neve lesz az. pl gépnél Chelseahez mindig Lampard vagy Drogba aréna épült (2012be). de hosszú fmes karrierem során a tavalyiba megéltem,hogy sok sok szezon utána a Sochauxnál rólam nevezték el az új stadiont(3bl cím,jó pár bajnoki cím és hazai kupa gyõzelem után). más csapataimnál ha épült is új akkor is klubról lett csak elnevezve.

A lakótársamnak visszavonult legendáról kapja a nevét az új stadion. Csak nem jöttünk rá, hogy mi van nekem (vagy neki) elállítva, míg nekem simán csak a klub nevét írja oda.
szabii98
editorral lehet csak átírni

I met God. She's black

szerintem azt a gép generálja mint a szponzorokat kár hogy azok közül nem ehet válogatni vagy igen?
stadion én a swanseaval meg ifi edzõközpontot sem kapok <#mf1>
Sziasztok. Arra szeretnék választ kapni, hogy amikor épül egy új stadion akkor miért csak a csapatnév az új neve? Pl Liverpool stadion. Gondolom a kezdésnél kellene beállítani valamit, hogy pl. egy legendáról kapja majd. Elõre is köszönöm a válaszokat
tokio hotel <#mf1>
kosheen
12-ben mennyi idõ után érdemes taktikát változtatni? Én pár szezon óta variálás nélkül tolom, max a személyeket meg a szerepköröket cserélem, de a felállás stabilan 4-2-2-2, középen egy ball winner meg egy deep lying playmaker, fent két szélsõ, elõl egy target man meg egy poacher/AF. Control, direct passing, gyors passzok. Nb1-ben stabilan jobb vagyok az ellenfeleknél minden mutatóban.
Eddig bevált, de utolsó pár meccsen csúnyán szétcincáltak. Viszont ez a formáció illik legjobban a kerethez, és nem nagyon tudom mi mást lehetne velük játszani. A 2 szélsõm az elég jó, õket nem akarnám kitenni a csapatból, plusz cserének szintén van két ügyes fiatal. A 4 védõ alap. Elõre van sok csatárom, ráadásul fiatal magyarokat is sikerült már kinevelni, tehát mindenképpen 2 csatárral akarok játszani. Csak ezt a 4-2-2-2-t látom megoldásnak. Tippek, ötletek?

szabii98
jobbnál jobb csapatokat találsz :D

I met God. She's black

LasDen
Félre raktam mentést és új játékot kezdtem......hátha újult erõvel tudok belevágni :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

szabii98
Boriello egy csíter, köcsög Roma 5 perc alatt két gólt vág, közben sehol sincsenek..vicces :D

I met God. She's black

horrorpops
helyesebb az a megfogalmazás, hogy amíg a játék úgy nem gondolja, hogy megjutalmaz egy crash dumpssal :D

blüh im ganzen dieses glückes.