Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
semmit nem változtattam, elhoztam a meglévõ pénzbõl cavanit nagy kín keservesen, ennyi történt.. nagy hajszába kezdtünk, bl ben elõdöntõben kaptunk ki bayerntõl büntetõkkel, bajnokságot jóval elõtte nyertem.. nekem volt valami 85-90 pontom, második juvénak 65, 3. milánnak 60. 1 vereség, a parma ellen idegenben az éves hozam. cavani a szezon elsõ felében nagyon ment, aztan milito szépen lassan felzárkózott. egy igazolûs volt télen, Ocampos (17 éves, 1,9 milla) meg pár 15-6-7 éves ifista, semmi durranás, csodálkoztam is, hogy a gargano,cambiasso,mudingaji,mariga,stankovic,snejder,ricky,obi, esetleg neha bedobva alborno.. teljes biztonságot nyújtottak végig. mivel a fiorentina kiesett (!!!) elhoztam apróért az új évre cassanit,vargast, plusz fabiot a mu ból, valamint cesar, maicon pedig mentek a pénz felé, muntarival együtt (aki a milanbol jött vissza ugye)
hüje vagy hamán szép nem!4
más:
elõvettem megint az fm12-t, és a Lecce után kezdtem egyet a Montpellierrel.
Úgy döntöttem elsõ szezonban nem igazolok(mivel sehogy nem bírtam rávenni a vezetõséget a pénz adására).
elsõ erõsebb /barátságos/ meccsem:
I met God. She's black
A csapat mindent megnyert amit csak lehetett...
Bajnokság: Elõször a 36. fordulóban kaptunk ki (a bilbaotól), ezzel a csapat egy 39 meccses veretlen szériát produkált, ha belevesszük az elõzõ szezont is, ami uj rekord. A bajnokság gól királya és legjobb játékosa egyértelmûen Messi lett de róla majd késõbb. Zsinorban harmadszor lettünk bajnokok. 102 pont 126 lõtt 27 kapott góllal. 2. a Real lett 95ponttal 3. Sevilla 73p, 4. a Granada 72p
Kupa: A Granada ellen játszottuk a döntõt, ahol 4-1re nyertünk, miután mind 3 cserémet kihasználtam 2 perc alatt lerúgták Fabregast 2 hónapra és Messit 5 hétre így nélkülük mentünk a BL döntõre.
BL: a döntõben a Juventus-szal találkoztunk (akikkel a csoportban 1-1 és 2-2 játszottunk, így szoros meccsre számítottam), hát nem lett az, 2-0ra nyertünk Kiko és Xavi góljaival.
A Játékosokról: A Messi - Neymar tengely felülmúlta tavalyi szereplését, idén ketten 104 gólig jutottak. Messi 64 gólig jutott 51 meccsen, a brazil pedig 52ön 40ig. (Õket követte Fabregas 11el :D) A fiatal Howatson (akit lejjebb linkeltem) 9ig jutott. Montoya nem éri el ezt a szintet ugyhogy eladom, Alvesben szerintem van még 1-2 év, de nem több. Puyol és Xavi kiöregedtek sajnos. Xavinak jövõre lejár a szerzõdése (35 éves) és elõállt egy 220ezres heti fizu kérelemmel... Puyolnak is jövõre lejár a kontraktusa õ nem is akar hosszabítani fel ajánlok neki egy edzõi állást örülnék ha maradna. Delefeu nagyon bevált nálam 9gól 16 assist 7.55 rating. Songot és Mascot nélkülöztem egész szezonban (nem nagyon voltak sérülések) kicsit meg is orroltak rám emiatt. De Gea remekül muzsikált egész szezonban (bár volt egy irtozatos potyája félpályáról :D asszem a Betis ellen) Pau Hernandezt a cserekapust 4 meccsen játszattam ugyhogy róla nem nyilatkozom (2 gólt kapott egyébként)
Tavaly év elején kaptam 150 misit átigazolni abból megvan 105 :D kész van a csapat nem hiszem h kéne valakit hoznom bár gondolkodok rajta h fõleg spanyol tehetségek után nézek a "B" keretbe. Egyelõre élvezem a Barcelonás edzõsködést bár ha megkeresne egy nagy klub elgondolkodnék a váltáson vagy esetleg egy válogatottat is szívesen iránytanék e mellett.
1.bajnoki
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
távozók: Bartra (Zaragoza 3,5M), Bojan (HSV 7,5M), Pato (Inter, Kölcsön 100% fizetéssel), Affellay (Bayern 9,75M), Cuenca (Stutgart 4,8M), Tello (Sevilla, Kölcsön 100% fizu) Valdes (Milan, 10M)
érkezõk: De Gea (United, 50M) és pár fiatal Howatson és Vettraino mindkettõnek 5* a potja (megnéztem kiváncsiságból a Genie-ben az egyik 199 pa a másik 196) kiványcsi vagyok mi lesz belõlük.
Túl vagyok a 2. szezonon is a Barca kispadján. A bajnokságot ismét behúztuk 90 ponttal 130 lõtt 34 kapott góllal. 2. lett a Real, 3. a Atletico (83 ill. 73 ponttal), a Király kupa döntõben a Realtól kaptunk ki 1 - 0ra a BL. döntõben pedig a Portotól :D 2 - 1 re.
A Messi - Neymar kettõs parádézott (91 gólt szereztek ketten, elõbbi 59et utóbbi 32öt).
Azpilcueta bevállt a védelem bal oldalán, kiszoritotta Albát (aki így most bal középpályást játszott, de ott is kitûnõen muzsikált), klasszikus 4-4-2öt játszok január óta. Ezért valakitõl meg kell váljak a (Kiko, Tello, Cuenca, Pedro négyesbõl + ugye visszajön Affellay is a nyáron). Kiko volt a legjobb gólokban (12) és átlag osztályzatban, Pedro pedig assistokban (19) viszont 40 meccsen szerepelt még a többiek csak 20-25ön. Jövõre fel akarom hozni a "B"bõl Deulofeu-t (4 és fél csillag a potja) és Mercader-t. Cuenca és Tello valószinû kölcsönbe mennek 1 szezonra aztán meglátom. Affellay marad a csapattal és a fiatal igérettel megleszünk a széleken. A másik probléma a védelem, Bartrát felhoztam a "B"-bõl nem rossz de nem egy Puyol, nem is lesz az soha, csak 2 csillag a potja, valoszinu elmegy máshova, ugyanigy vagyok Montoyával is. Bár õ egy fokkal jobb Alves pótlására jó lesz még jövõre talán. Elõre Ademilsonnak adtam esélyt de 10 meccsen egy rohadt gólt nem tudott lõni ugyhogy visszavittem a tartalékba. Felhoztam a helyére Dongou-t aki az elsõ 3 meccsén 4 gólt szerzett csereként :D összesen 7 gólt szerzett és érdekesség h egyiket se kezdõként. Remélem Pato marad az Internél, nincs szükségem rá õszintén. A PSG-nél van ugye Bojan kölcsönbe õt is el akarom adni. A kapus kérdés van hátra. VV elõállt egy 170ezres heti fizu igénnyel amibõl nem akar alkudni, Pinto pedig nyugdíjba megy (38 éves) Oier meg még nem áll készen erre a szintre (lehet sosem fog ;)). VV eladásán gondolkozom, a helyére szoba jöhet: ter Stegen, De Gea (30 misiért adná a United), és Cortouis. De örülnék ha spanyolt sikerülne igazolni. Nagyjából ennyi.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
8 éve vezetem a Fradit, zsinórban 5. bajnoki cimemet húztam be, EL negyeddöntõt játszottam most, 10 kupa van a vitrinemben és mégis a vidi és a loki is elõttem van reputáció terén. Ezt hogy csinálják? Nyerjem meg a BL-t és akkor talán eléjük kerülök? Oda-vissza oboáztatom õket évek óta, és mégis elõttem vannak. Nem értem miért
persze egy messinek a másodosztályban mindegy, ott is lõne 1 gólt meccsenként minimum :D:D
I met God. She's black
MU2meccs
MU1meccs
MU2meccs
Amúgy meg hogy lesz így új stadion ha sose töltik meg a régit? :D
vigyél nekik Real Madridot, arra biztos kimennek xD
I met God. She's black
4 kezdõ játékosomnak is következõ évben lejár a szerzõdése, tehát fél év múlva aláirhatnak ingyen bárhová, és nem hajlandó hosszabbitani semelyik. De ilyen ajánlatokra mondanak csipõbõl nemet, hogy 2 ezres fizut 25 ezerre emelni +1 évért. Legalább mondanák azt, hgoy papa, nekem kéne még ez meg az, úgyis rábólintanék. Most ha pár hónapig nem tudom rávenni õket hosszabbitásra akkor adhatom el õket. Pedig pont, hogy pénz nem kéne, hanem hogy egyben maradjon a csapat.
érkezett
-Vaclav Kadlec 4 éves részletre 6.5millió-ért,õt senkinek nem kell bemutatni úgy gondolom,nagy jövõ elõtt áll
-Marco Verratti szintén 4 éves részletre,érte 3.3milliót kap a Pescara,hosszú évekre biztos pontja lehet a közzéppályának
-Fernando kölcsönbe érkezett a Gremiotol opcióval,19 éves brazil védekezõ középpályás,4.5 csillagos a PA-ja
-Felipe Anderson is kölcsönbe érkezett a Santostól,opcióval,18 éves tipikus kreatív irányító,nagy tehetség,4.5 csillagos PA
távoztak
-Fabio Aurélio 2.6 millióért a Cataniaba távozott
-Craig Bellamy 925k-ért kölcsönbe került az Aston Villahoz,2.8millióért megveheti év végén a Villa
Eddig bevált, de utolsó pár meccsen csúnyán szétcincáltak. Viszont ez a formáció illik legjobban a kerethez, és nem nagyon tudom mi mást lehetne velük játszani. A 2 szélsõm az elég jó, õket nem akarnám kitenni a csapatból, plusz cserének szintén van két ügyes fiatal. A 4 védõ alap. Elõre van sok csatárom, ráadásul fiatal magyarokat is sikerült már kinevelni, tehát mindenképpen 2 csatárral akarok játszani. Csak ezt a 4-2-2-2-t látom megoldásnak. Tippek, ötletek?
I met God. She's black
blüh im ganzen dieses glückes.