Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
hogyan van 36 meccs 1 szezonban , ha 10 fõs a bajnokság?
nagy faszság a kérdés, de érdekel 😄

I met God. She's black

zavbal
Helyzetjelentés Austria Wien 2051/2052:

Mint elsõ szezon a vezetõség annyira kiugró eredményt nem várt mindössze egy Európa Liga selejtezõs helyet melyhez mindössze egy 4.-helyet kellett volna szerezni.Azonban én éreztem a potenciált a csapatban hogy elõbbre is léphetünk.Nos a bajnokság így is indult.Kiegyensúlyozott teljesítmény gyõzelmek sok gól minden ami szem szájnak ingere.Aztán jött egy törés február környékén.Az elsõ az volt hogy nem tudtam mit kezdeni a 8-9 sérültemmel melybõl 6-7 tuti hogy az alapcsapat tagja volt.Sajnos egy év alatt mélységi keretet kialakítani nem tudtam így taktikát váltottam.Az eredménye: 11 pontos elõny elherdálása egy 7 fordulós nyeretlenségi sorozattal melyben 7 meccsen 3 pontot hoztunk.Ebben az idõben rezgett a 2. hely is.A vége felé aztán jöttek a sérültek vissza és újra tudtunk nyerni ezáltal behúztuk a második helyet.Itt a kép a tabelláról.A mérkõzések elsõ illetve második felérõl itt találtok képeket.Itt pedig a kép hogy hogyan dobtuk el a bajnoki címet.A pozitívum hogy sok gólt rúgtunk így a gólkirályt a mi csapatunk adta.A keretet egyben akarom tartani jó részük fiatal tehetséges játékos.A másik sorozat melyben indultunk a kupa volt.Szerettem volna megnyerni de a negyeddöntõ a csapat "nemtudunknyerni" korszakában jött így ki is estünk.Meccsek.
A kasszában van kb. 8 millió euró ami ebben a szegényes osztrák bajnokságban nem sok hiszen a tv-s jogdíj mindössze is 90000 euró egész szezonra.Igazolni csak akkor fogok ha minõségi javulást hozhat plusz csak ki tudok kukázni pár srácot a Barca akadémiáról.A következõ szezonra a cél a bajnokság és nagyon jól jönne egy Bl csoportkör is hiszen az azzal járó 7 millió eurónak lenne helye.(Bár pofozógépek lennénk ha bejutnánk).A selejtezõt ha jól értelmeztem a táblázatot a 3.körben kezdjük.A végére pedig két érdekesség: az Altach elleni 4-0 gyõzelem a karrierem 2100. meccse volt.A másik a magyar válogatott 2052-ben a 188. a világranglistán.Köszönöm ha elolvastad

Kosheen: a keret nálam is 22-23 fõ (minden posztra 2-2 játékos).Ha kiscsapatnál vagyok nem tartok tartalékcsapatot a bajnokságban sem indítom õket.Ha van valami jó ifi akkor az az elsõ keretnél van vagy megy kölcsönbe.Bár nálam volt már 17-18 éves játékos is alapember.A tartalék bajnokság megnyerése meg nem dob semmit maximum jól mutat.
Darthmushroom
felnõtt keret 20-23 fõ szokott lenni nekem, reserve-el nem foglalkozok (ha eléri valaki h oda kerüljön akkor jön a kölcsön idõszaka) ifikbe mindig hozom a tehetségeket.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Zenszkij
én a legnagyobb hangsúlyt az utánpótlásba fektetem, így még ennél is több játékost foglalkoztatok

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

kosheen
uff. ti mekkora kerettel dolgoztok? Nekem most az A+B keret 35 fõ, de ezt is soknak érzem. Régebben volt ilyen terv hogy megnyerem az MB2-t is, de most inkább lesz.rom, még nem túl erõs anyagilag a klub, sajnálom fizetni a sok másodosztályú naplopót. A második kerettel szoktatok foglalkozni, vagy csak annyira hogy az ifik meg a sérülésbõl visszajövõk tudjanak pár meccset nyomni ott?

zavbal
az oké hogy Ausztria és hogy sok az erdõ, de hogy 3 meccsen 4 játékosom rúgják agyon hónapokra az már dühítõ.Mellé párosuló 4 meccsen szerzett 2 pontunk már csak hab a tortán<#falbav>
Zenszkij
Van Persie a 2013-as MU-s mentésemben szintés egy fostalicska volt, takarodott is év végén és jött Erick Torres 😄.

szabii98
Akkor jólvan 😄
köszönöm

I met God. She's black

zavbal
én régi adatbázissal játszom így csak arról nyilatkozhatom: 2012-2013: 17 gól 5 assziszt 2013-2014: 21 meccs 5 gól 3 assz. 6.93 rating (elég gyenge) 2014-2015: 19 meccs 5 gól 0 assz. 6.86 rating aztán 2015-2016: 13 meccs 9 gól (nagy feltámadás) 7.16 rating aztán 2016-2017: 15 meccs 4 gól 3 assz. 7.03 rating és aztán 2017-2018 szezon:0 meccs és visszavonulás...Szóval maradandót nem alkotott nálam bár 2012-ben BL-t nyert, majd 2013-ban bajnok és Community Shield gyõztes lett.
Szycsu
Majd késõbb meglesem, csak most nem tudom.

Les Dogues

szabii98
aki épp a 12-vel játszik.. RvP mennyi gólt lõ egy szezonban? mert az én mentésemben 11 meccsen 3at lõtt..jó már 30 éves, és fénykorában, az igazolás évében 24 meccsen 23at lõtt. De van egy olyan érzésem, hogy valamiért nem normális a databasem 😄😄

I met God. She's black

Szycsu
Jó nyarad lesz akkor

Les Dogues

egyelõre nem nagyon van, ezért is kíváncsian várom a nyarat. 😄 csak még be kéne fejezni a szezont, talán holnap, de inkább holnapután.
kb., de átcsoportosítással, eladásokkal és félig-meddig részletre vásárolgatással fel lehet tornászni
Szycsu
Az büszke. Akkor kezdem sejteni, hogy mire számíthatok majd a honi bajnokságban... 😄

Les Dogues

Zenszkij
Én is harmadik szezonomat tolom a Kolozsvárral Geo sikereit látva. Kb. 2-3 millát adnak euroban évente, ami nem valami sok, úgyhogy sokat kell keresgélni.

Szycsu
Akkor gondolom nem fogsz unatkozni az átigazolásoknál, mire végigbújod a játékosokat. Vagy van már kiszemelt? Mennyi pénzbõl gazdálkodhatsz 1-1 alkalommal?

Les Dogues

az a vicc hogy az elsõ szezonban sikerült, de a másodikban meg most nem.

amúgy azon fog múlni a következõ szezon hogy találok e 2-3 értelmes középsõ védõt, ugyanis a 33 éves cadú és a 32 éves rada távozik a szezon végén. egyetlen normális középsõ védõm van rajtuk kívül és az idén vészigazolásként érkezett pintilii a steaua-ból, aki középsõ védõnként is bevethetõ, de amúgy vkp/kpk.
szabii98
hoppá, 13-14 szezonban kiesett a Schalke
az nemrossz karrier

I met God. She's black

Szycsu
Azért grat! Nyáron nem tudom mennyit tudsz erõsíteni (pénz, stb), de következõ szezonban szerintem a BL csoport is meglesz. (továbbjutás, of kósz)

Les Dogues

kolozsvári vasutas, harmadik szezon:
bl csoport 3. hely után az európa liga elõdöntõje volt a végállomás.

elõzmények: #87822

negyeddöntõ, benfica:
2-2-es hazai eredmény után, idegenben diadalmaskodunk, leginkább a helyzetkihasználásunkkal. 😄

elõdöntõ, liverpool:
két 1-1 után hosszabbítással dõlt el a meccs, ahol sajnos elbuktunk.

Valakinek van kedve FM12-vel Hamachin keresztül egy kicsit multizni? 😊
szabocsaba1983
Spanyol szuperkupa:

az otthoni 3-0 után sem volt egyszerû. Volt, hogy már 4-0-ra ment a 'szalonna. A tavalyi szezonjuk fényében ez nagy siker, még úgyis, ha Villa és Messi nem játszottak.

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

Sziasztok!

Tudna valaki linket adni honnan lehet letölteni válogatott csapatok mezeit?
A taktikai kézikönyvben szerintem megtalálod a válaszokat... igaz, hogy a 2009-hez készült, de a lényeg érvényes a mostanihoz is.

Ha ráküldöd a megfigyelõdet a következõ ellenfélre, akkor õ részletesen kielemzi neked, hogy miben jók, és miben rosszak. Nem a felállás számít, hanem a játékosok képessége, így nincs általános ellenszer bizonyos felállások ellen...

www.smart-bus.hu

szabocsaba1983
nem

Legalább te verted meg a Barcelonát?
szabocsaba1983
Ja, természetesen csak a 2. szezon 😊

bakkerman
gratula,szép eredmények ezek,de a Barca mi a faszt csinált??? 😄DDDD 37 gyõzelem...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

szabocsaba1983
Málaga, 22. szezon

bajnokság

barca max akkor lesz verhetõ, ha Messi meghal...és bekaphatja az FM <#gunyos1>
elõrébb léptünk tavaly óta, ismét egy klubrekord helyezés, 9-el több pontot szereztünk, így tovább

bl

ezzel elégedett vagyok, újoncként

kupa

csodálatos!!! <#hawaii>

keret

picit kapósak lettek a gémerek, jó meló lesz megtartani az ászokat. Talán kapust igazolok Ádám helyére, ha lesz jó ár/érték arányú.

thenk jú evibodri <#banplz>

zyndar
Ezt is megéltük, magyar mesterlövész:

Kádár

Ez pedig egy bundagyanús feltámadás a részünkrõl, még akár ki is juthatunk a 2018-as VB-re. (nem egy halálcsoport mondjuk <#idiota>)

csoport

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

kosheen
csak azért kérdeztem meg, mert nincs gyors netem és ha nem muszáj nem töltögetném órákig hogy aztán töröljem 😊
amúgy azt tudja vki hogy van olyan oldal ahol le van irva részletesen hogy x felállásnak elvben mi az ellenszere? Tehát ha mondjuk az ellen 442-vel jön, akkor nekem mi az ideális hadrend amivel kiherélhetem a csapatjátékukat.

Darthmushroom
valamennyit fog rajta, sajnos nekem is laptopon nem száguld és még van egy pár logo is de leszarom... legrosszabb a válogatott meccsek leszimulásása... megyek szabira köv meccsig és nyugodtan lehet enni,cigizni,kávézni és kb. akkor mennek le

bakkerman
próbáld ki,ha érezhetõen lassul a gémszpíd akkor meg egyszerûen törlöd

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kosheen
lenne egy kérdésem. ha logópackokkal megdobom a játékot az lassit valamennyit rajta? Most se nagyon száguld, nem akarom h megfogja még jobban

szabii98
Stuttgart-> AS Roma lett, 2 meccset éltem meg, meguntam a Bundesligát. Nem az én mûfajom. A Roma viszont jó kerettel rendelkezik, de csak a 14. helyen van(volt), fogalmam sincs hogyan csinálják, bár egy olyan ligában, ahol a Fiorentina 13 ponttal vezet a 23. fordulóban..háááát 😄
Jó karrier lesz, Destro egy álom csatár

I met God. She's black

http://www.youtube.com/v/OilOUASrAVM&version=3

szabii98
Vass Ádámot nálam 2012-ben ingyen elvitte az Olympiakos aztán 1 évre rá 2,8 milláért megvette a Schalke

I met God. She's black

a bl csoportban vitézkedésünk eredménye idén is európa liga lett, ami reális eredmény a csoportban, az olympiakos és az inter helycseréjét leszámítva.

az utolsó csoportmeccs, ahol kellett az 1 pont a harmadik helyhez. nem semmi meccs volt.

európa liga, elsõ kieséses kör

európa liga, második kieséses kör. vass ádi egy félisten, védekezésben is odabasz és még a gólokat gólpasszokat is szórja. a visszavágó nem volt szar meccs. idegenben lõtt több góllal jutottunk végül tovább.

dettó
kosheen
korábbi mentésekben én használtam, igaz akkor ilyen lóbaszó nagy culákat akik lefejelgették a másik csatárnak a labdákat. Most csak úgy kipróbálgattam.

Darthmushroom
nálam be szokott válni jó mondjuk ilyen Kozák,Necid,Helenius,Traoré ilyeneknél akik bõven 190cm+ magasságúak.

kosheen
hát fene tudja. Most a loki ellen rúgott egy hármast, meg adott egy gólpasszt. 😄

Szycsu
Én sem szoktam TM-t alkalmazni, abszolút elvész a mezõnyben a csatár nálam olyankor.

Les Dogues

Ja-ja, Somi jó... viszont a target man funkció szerintem csak akkor mûködik jól, ha kimagasló értékei vannak a target man-nak... legalábbis a védõkhöz képest.

www.smart-bus.hu

kosheen
Somalia lett betéve ide, 11-es off the ball (úgy rémlett ezt lehet edzésen fejleszteni, de mégse), 14-es sebesség. Poacher lenne a drága amúgy.
Ki akartam vágni elõször, de minden meccsen gólt rúg, igy meg nem fogom eladni, majd padoznak az újak. Az értékei se túl jók, de ameddig eredményes addig nem igazán érdekel 😄

Igen, de ahhoz terület is kell, és fontos, hogy jó off the ball értéke legyen. No meg nem árt, ha jó gyors is az a target man.

www.smart-bus.hu

szabii98
A Fio 3 éve, minden évben az elsõ 3ban van. A Stuttgart után lehet átmegyek hozzájuk 😮
De elõször itt akarok egy kupát nyerni 😄

I met God. She's black

kosheen
ez a run onto ball parancs az lenne hogy bepasszolják a target mannek üres területre aki meg fut utána, ugye?

Darthmushroom
I love fm!!! Ferreyra meg van veszve (20m 28 gól) erre edzésen kidõl 5-6 hétre...-.-