Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt lakok az 576 üzlettõl 2,5 percnyire, azért itt néztem, a Mediába meg egyéb dolgot intézni mentem.
"Vannak, akik középszerûnek születnek, vannak, akik elérik a középszerûséget, és vannak, akik nyögnek a középszerûség jármában, Õrnagy õrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Les Dogues
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
4500Ft,és tíz perc múlva játszható.
Media Marktban néztem nincs egy hete....
"Azért fizetsz, hogy a teljes nyugodt játékélményt megkapd". Bingó! És ez a játék ezt nem biztosítaná, számomra, ha belemerülnék akkor sem. De ez már végképp az Én dolgom.
576
"Vannak, akik középszerûnek születnek, vannak, akik elérik a középszerûséget, és vannak, akik nyögnek a középszerûség jármában, Õrnagy õrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Les Dogues
Sem a játékstílusom, sem az erkölcsi meglátásaim nem kötelezõ érvényûek. Elmondom a véleményemet, van akinek hasznos, van akinek nem. Viszont, ha olyat tapasztalok ami nem üti meg a kívánt erkölcsi szintet, akkor azt szóvá teszem, azért, hogy legyen ellenpólus is. No meg azért, mert zavar...
1: Nem azért fizetsz, hogy szívassanak. Azért fizetsz, hogy a teljes nyugodt játékélményt megkapd, illetve azért, mert mások dolgoztak vele.
2: Legutóbb, ha jól emlékszem kemény 3-4000.-Ft volt a játék.
www.smart-bus.hu
Elolvasom, válaszolok, közbe zenét hallgatok, meg sörözök. És ennyi. A vérnyomásom is a helyén marad....Tetszik, hogy fel világosítanak (Te vagy más, tök mindegy), ha hibázok. Ok, majd több idõt szánok olyan dolgokra amire eddig nem, kíváncsi vagyok változni fog-e valami (sanszosan nem).
Az viszont borzasztóan nem tetszik, hogy 5 kilométer magasról nézed le a fórumozó társaidat, pusztán, mert belemélyedsz, meg évek óta játszol vele. Ember, nem a te játékstílusodat, meg erkölcsi megfontolásaidat fogják (fogjuk) iránymutatásnak tekinteni.
Az, hogy sokan nem veszik meg pusztán anyagi helyzet kérdése, nem pedig hozzáállásé. Nem fogom megvenni, mert:
1.nem fizetek azért, hogy szívassanak
2. 11.000 HUF jelenleg, ennyi pénzt nekem nem ér semmilyen játék. Ha fele ennyibe kerülne elgondolkodnék rajta, de megmaradna gondolatnak....
Nincs leírva sehol, hogy napokat kéne olvasgatni a különbözõ leírásokat, szimplán maga a játék komplex mivolta determinálja ezt! Vagy úgy érzed a készítõk úgy tettek bele dolgokat, hogy azoknak nincs hatása? Azért ilyen komplex, mert a végeredmény rengeteg aprónak tûnõ dologból áll össze. Na most, ha te erre teszel, és csak azzal foglalkozol ami neked tetszik, akkor miért érzed megalapozottnak a véleményed? Honnan tudod, hogy a "hiba" nem-e azért következik be, mert valamit figyelmen kívül hagytál?
Csak ismételni tudom magam, hidegen hagy, hogy miképpen játszol vele! Viszont, ha az alapján amit vázoltál még negatív véleményt is alkotsz, akkor erre reagálni fogok ha tetszik, ha nem! Mégpedig azért, hogy annak aki hajlandó lenne pénzt adni érte és mélyebben beleásni magát, ne vedd el a kedvét az alaptalan, fals véleményeddel.
Az pedig, hogy sokak véleményével megegyezik a tiéd is, még semmit nem jelent. A játékosok zöme pont úgy áll hozzá ahogy te is. Tört verzió, felszínes használat, "csal a gép." Na most az ilyen lyukból fújó szellõre nem igazán érdemes alapozni...
www.smart-bus.hu
Más: Elkezdtem a Lille-es karriert. Ferreyra és Ter Stegen jönnek "csak", a jövõ reményében. Ezzel a kerettel nem biztos, hogy bajnokságot nyerünk egybõl, de Top 3-at feltétlen el kell érni.
Les Dogues
Kinek nem inge.....
"Elõször is a tört verzióban lehetnek anomáliák."
Igen találkoztam ilyen anomáilával és nem is hozom itt szóba.
Rendeltetés-szerûen?
Hol van az leírva, hogy kötelezõ eltölteni órákat-napokat mindenféle guide-ok meg statisztikák böngészésével? Sehol sem. Mert ez a játék sem csak azoknak készült akik minden szabadidejüket erre akarják fordítani. Rendeltetés-szerû használatba meg bõven belefér az is ha, nem molyolok, mindenfélével, hanem a csak legfontosabb funkciókat használom. Azokat egyébként sikeresen....
Használom a programot és véleményt is alkotok róla, ha tetszik neked ha nem. S mivel sokakéval megegyezik a véleményem (akik esetleg megvették) nem gondolom, hogy feltétlen a felhasználót kéne hibáztatni emiatt.
Nem érzem, hogy teátrális vagyok... lehet, hogy csak a generációs szakadék túl széles... öregszem.
www.smart-bus.hu
Ehhez szokott hozzá a közösség jó része! Plusz ehhez még hozzájön az a "modern" elvárás, hogy a júzerek többsége szinte azonnali sikert akar minél kevesebb befektetett munkával. ( emiatt népszerû a konzol, meg sok arcade fos )
Na most ahogy egyre összetettebb a játék, ahogy egyre több odafigyelést, befektetett munkát igényel, egyre több lesz az elégedetlenkedõ is, mivel elmaradnak a megszokott sikereik...
Ezzel a résszel közel sem játszottam még annyit mint a 12-vel, de eddig nem érzem, hogy "csalna". Nehezebb, összetettebb, de semmivel sem következetlenebb mint az eddigiek. Hamarabb megbünteti a figyelmetlenséget...
Természetesen vannak hibái, de a meccs motor nem csal... ha az ember odafigyel, akkor kevesebb "furcsa dolog" történik.
www.smart-bus.hu
A gép szerintem sem csal, egyszerûen csak túl bonyolult. Jó lenne tudni mire mi a jó, mert a gép ilyen szempontból elõnyben van. Ugyanakkor van egy ovi opció is, amivel érdekes de senki nem játszik. Ennyi.
Elõször is a tört verzióban lehetnek anomáliák. Másodszor pedig az a minimum, hogy akkor alkotok valamirõl véleményt, ha rendeltetésszerûen használom. Ha én nem veszem a fáradtságot arra, hogy megtanuljak egy repülõgépet vezetni, de repülni akarok és eközben lezuhanok, akkor nem a repülõgép gyártója lesz a hibás! Szerintem...
Totálisan hidegen hagy, hogy megveszed vagy sem, illetve, hogy miképpen játszol vele. Azt tartom inkorrektnek, hogy a játékot hibáztatod olyan dolgokért, ami esetlegesen lehet akár a te hibád is.
Az pedig még inkább hidegen hagy, hogy máshol miért nyávognak. Ez a "csal a gép" hozzáállás pont olyan, mint a BF topikokban a sok okos, akik abban a pillanatban, ha valaki ügyesebb náluk, rögtön csalót kiáltanak!
A + és a - használata pedig nem korrektség kérdése. Ez egy opció a fórumon belül, amivel azt jelzed, hogy az illetõ hozzászólása neked tetszett, avagy sem. Ettõl senki nem lesz sem több, sem pedig kevesebb. Én akkor használom, ha valamivel nagyon egyetértek, vagy nagyon nem, és minden esetben hozzá is szólok az illetõhöz. Teszem ezt úgy, hogy vállalom hozzá a nevemet... ennyit a gerinctelenségrõl!
www.smart-bus.hu
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
www.smart-bus.hu
Részemrõl mindenki úgy játszik ahogy jól esik neki, csak, ha nem veszi a fáradtságot arra, hogy a játék összetettségének megfelelõ mélységekben merüljön bele, akkor szerintem ne is kritizálja, mivel nem látja át rendesen a miérteket.
www.smart-bus.hu
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Számomra ez csak egy játék, mint a többi és nem hobbi, azaz nem szánok rá sokkal több idõt, mint más játékokra.
Hibái meg vitathatatlanul vannak (nem csak én panaszkodok) és ha ezt ennek a fórumnak a keretein belül nem lehet megvitatni, akkor nevezzük át FM-Fanclubnak a topicot....
Egy korábbi mentésben átírtam a 68-at 151-re(franca szint).Az az 5-6 csapat,amelyik nem sajnálta a pénzt az utánpótlás fejlesztésére,ontotta a szuper magyar ifiket.
www.smart-bus.hu
az egyik az, hogy a játékosaim jó része( leginkább a szélsõ hátvédeim, a középsõ középpályásaim) megkapják a labdát, és elkezdenek úgymond forogni, nem csinálnak semmit:
a, elrúgják a labdát valamerre
b, szerelik õket, majd kontra és gól(a hab a tortán ha még le is sérül... -.-')
Ez ellen mit lehet tenni?
A másik pedig az, hogy mindenkinél eltaláltam nagyjából hogy mennyire támadjon le, a szélsõknél sehogy se. Elmegy mellette a védõ, nem csinál semmit... majd hirtelen feleszmél: hoppá, valamit tennem kell, de akkor már késõ...
www.smart-bus.hu
A meccs közbeni utasítások pedig sok belsõ beállítást módosítanak, amire érdemes odafigyelni. Például amikor azt kéred, hogy a védõk hozzák fel a labdát, akkor beállít a belsõ védõknek "kiugratásokat", ami elég kellemetlen, ha valami favágó védõd van...
www.smart-bus.hu
Ahogy megfigyeltem a játék alapból a megfelelõ szerepkörbe pakolja a játékost, úgyhogy többnyire ezt is kihagyom. Viszont a csapat beállításokkal, meg a meccs közbeni utasításokkal sokat foglalkozom, mert nagyon megéri.
Ha a formáció megvan (4-1-2-1-2 pl.), akkor utána a játékosok szerepkörének az eltalálása jön. A csatárnál nem mindegy, hogy mondjuk Target Mant játszik 16-os fejelés, 17es ugrás és 18as stamina mellett, vagy ugyanez az ember poachert játszik 10es gyorsasággal, 12es befejezéssel és 9es koncentrációval.
Utolsó lépésként pedig a finomhangolás. Ha megvan az ideális felállás, az ideális szerepkörök, akkor egyénileg lebontva még állítom az egyes játékosok beállításait. Mondjuk ÍGY.