Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Köszönöm annak aki rám szavazott, és gratulálok LasDen-nek!
Neked meg sok sikert... 😉
www.smart-bus.hu
Közös döntésünk alapján tehát LasDen lesz a topik következõ házigazdája.
Ezennel hivatalosan is lemondok házigazdai jogomról LasDen javára.
Én a részemrõl azt kívánom, hogy munkája sikeres és eredményes legyen, a topik pörögjön, ti pedig élvezzétek a játékot. 😊
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
National
Amikor átvettem a csapatot, a középmezõny aljába vártak minket. Pénz persze nulla, félprofi státusz, az erõsítések kimerültek abban, hogy volt egy nem bántóan gyenge keret. A helyezésünk alakulása jól mutatja, hogy igen nehezen találtuk meg a taktikát, de végül odaértünk a feljutó helyre.
Ligue 2
Ez volt talán az eddigi legnehezebb FM szezonom. A keret nem volt másodosztályú és a velünk feljutó Rouen-el együtt továbbra is félprofiként szenvedve, de megintcsak szintet léptünk. A végén 3 meccsen egy pontot szereztünk, teljesen elfogyott a csapat.
Ligue 1
A pofozógép megérkezett! Meglepõ módon pénzt kaptunk igazolni, erõsíteni is sikerült és a nézõknek minden bizonnyal élvezetes meccseket játszva hoztuk le ezt a szezont. A második legtöbb gólt rúgtuk és a harmadik legtöbbet kaptuk... Az utolsó fordulóban 3 helyet ugrottunk, amit egyáltalán nem akartam, nem hiányzik az EL. Rengeteg sérülés sújtott a szezonban, itt is a végére sikerült megtalálni a szerintem jól mûködõ felállást. Jövõre a komplett védelmet le akarom cserélni. Végezetül pedig a statok, ha érdekel valakit.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ringgaard
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Remélem Amoroso bizonyít, és remélem olyan amorózó, hogy a hölgyek is kijönnek a meccsekre! 😊
Amoroso
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
én anno a 12-ben így hoztam el a West Hambe Adebayort
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Tehát - ha van egy játékos aki nem akar eljönni hozzám és nem akar leülni tárgyalni velem, azt elõbb-utóbb le tudom mégis igazolni ha pofátlanul nagy ajánlatot teszek sorba-sorba a klubjának?
Csak mert oké, hogy hozogatom a zsenipalántákat, de azon gondolkozok hogy hozni kéne majd 1-2 posztra egy érett klasszist, mert ez nem túl valósághû, hogy 20-22 éves srácokkal verem bucira az nb1-et
Half Back
Ez a pozíció valahol az aggresszív söprögetõ és a védekezõ középpályás között van. Ha half back van a pályán, a középsõ védõk feljebb játszanak és a half back mélyebben játszik, mint egy hagyományos védekezõ középpályás és ezen felül labdaszerzésnél könnyen megjátszható.
Limited Full Back
A LFB tisztában van az erõsségeivel és gyengeségeivel és elsõsorban a védekezõ feladatira koncentrál, alig megy elõre támadó pozícióba.
Complete Wing Back
A CWB imád támadni és miközben képes ellátni a védekezõ feladatait, az alapvetõ játéka az ellenfél védekezõ harmadában zajlik.
Regista
A Regista egy támadóbb verziója a mélységi irányítónak, ez a poszt a labdabirtoklásra építõ rendszerekbe illik, ahol elõretolt védelmi vonallal játszanak a csapatok. Teljes szabadságot kap a játék mélységbõl történõ irányítására, dinamikus és kiszámíthatatlan módon keresi labdákkal a támadójátékosokat.
Enganche
Az Enganche az elsõdleges irányító, aki a középpályán és a támadósorban is elõfordul, a csatár(ok) mögött játszik. Õ a csapat tengelye. Annyiban különbözik a Trequartistától, hogy mindig tartja a pozícióját.
Flank Forward
A FF egy szélsõ célember, aki a felszabadítások és hosszú indítások elsõszámú célpontja. Ideális egy kisebb és gyengébb szélsõ védõ ellen, feladata a labda megtartása mielõtt a csapattársak felérnek.
Shadow Striker
A SS a csapat elsõszámú gólfelelõse. Általában egy visszavont támadóval szerepel, a támadások során mindig a gólszerzési lehetõséget keresi és ha az ellenfélnél van a labda, akkor letámadja a védõket.
False Nine
A FN hasonló egy támadó középpályáshoz/irányítóhoz, egy rendhagyó középcsatár, aki a középpályáig lép vissza. Ennek az az oka, hogy az ellenfél középsõ védõi vagy követik – és így üres terület keletkezik az elõretörõ középpályásoknak vagy támadóknak – vagy nem követik és idõt és területet kap a cselezéshez és a passzoláshoz.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Holnap estig lehet szavazni és jelentkezni.
saját kezemben volt a sorsom, és elqrtam. Bl-bõl csoport utolsóként pottyantam ki. Ha az uccsó meccsen a PSV otthonában egy döntetlenre kihúzom, akkor megvan az El, ha nyerek akkor 2. helyen továbbmegyek. Erre egy sz.ros 11-essel 1-0ra nyertek egy borzalmas meccsen
am meg nekem kis milliószor volt hasonló, attól nem kell abbahagyni, ha már elkezdek egy karriert min 3-4 szezont lenyomok átlagba.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Nem vicc, átigazolási szezonban két Thomas Nielsen nevû játékost érkezik. A poén, hogy mindkettõ dán, mindkettõ 16 éves, mindkettõ barna hajú és mindkettõ bal oldali védõ... Na jó, az egyiknek kefehaja van, a másik pedig rövid...
De jó poén. Hogyan fogom megkülönböztetni õket...?
Mikorra sikerült? én 16ban járok és még a csoportkörbõl való továbbjutás is csoda kategória lenne, bár most ha mákom van 3. helyen tovább tudok majd menni.
korbin irásai nyomán kis vérfrissitést végeztem a keretben. Az u19bõl elzavartam mindenkit a halál phaszára, és hoztam "néhány" (majdnem 20 😄 ) új srácot. Bár annyira fiatalok hogy majd mindegyik akkor jön ha betölti a korhatárt, szóval igy folyamatosan jönnek majd.
Aki tud az az u19-ben nyomja majd, aki túlkoros az meg nb2-ben, a jobbakat meg megpróbálom kölcsönadogatni.
Fel akarom vinni a csapat átlagéletkorát kicsit, a legrutinosabb emberem egy 24 éves játékos, de õ se hajlandó hosszabbitani szóval el kell passzolnom majd.
00mate - õt mindig megvettem 😊 piszok jó kis balszélsõ lesz, egy mentésemben sok-sok év után az Internek passzoltam el asszem, és nem 1 millát adtak érte. Ebben a mostaniban is leigazoltam, csak elbambultam és végül ingyen ment el tõlem, bár most nem fejlõdött olyan jól, volt helyette más játékosom aki játszott.
Les Dogues
dokumentumok saját fm mappába csinál egy képeket és oda menti.
vagy windowedre veszed és elméletileg jó lesz a printscreen is.
Tabella.
(Érdekesség: most fordult elõ elõször hogy egy csapattal hátrébb végeztem mint a média elõrejelzése <#falbav>#falbav>)
INF Clairefontaine
minden rohadt évben tucatjával jönnek ki olyan játékosok akiket azonnal igazolnék is legszivesebben.Mivel amatõrök, ezért ingyen igazolhatóak egybõl a srácok. Kár hogy alig-alig hajlandó szóba állni velem bármelyik is.
Hogy nálunk miért nincs mondjuk 1-2 ilyen...
azt vágom hogy az editorban ha átírom az ország youth ratingjét vagy mit akkor hipp-hopp tele leszek tehetséges magyarokkal és pár év alatt a BL döntõt is magyar dönti el.
De a saját kis szemétdombomon azért nem tudok csodát tenni egymagam?
Fullra fejlesztett ifiközpont, jó ifiedzõk - ezek kevesek még ahhoz hogy legalább 1-2 magyar legyen a kezdõmben?