Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mor3llo
Én is feladtam már a bétával (ez továbbra is béta, hiába adtak ki hozzá már 3 toldos-foltos kis peccset), várok csüt hajnali 1-ig, vagy csüt estig, aztán new game. Hátha az már értékelhetõbb lesz.
Hivatalos fórumokon rengetegen panaszkodtak ezek miatt. A játékosok nem követik az utasításokat, a letámadás sokszor a 0-val egyenlõ, védekezésnél sokszor csak kóvályognak az emberek, abszolút nem vesznek fel embert, hiába van beállatva a szoros emberfogás, szögletnél lefagy a védekezõ csapat stbstb.
Ráadásul úgy tûnik, hogy totál random eredmények születnek, a saját meccseken is, és nem tudsz ellene semmit tenni. Azt meg sem említem, hogy az egyes bajnokságokban mik voltak: pl. Bayern osztályozót játszott év végén, kiesési zónában ManUtd és tsai.
Azért nem aggódom, mert ezek tavaly is megvoltak a bétánál, aztán a játék teljes megjelenése után ezek azért kezelve lettek.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Arról ne is beszéljünk, hogy a Magyar Kupából úgy esek ki, hogy a bivalybasznádi Putnok játékosa 40 méterrõl úgy vág gólt hogy elõtte áll a középpályásom...

Ez egy rakás szar ez a match engine. Beállítom, hogy Short passing. Minden játékosnál (ahol lehet) beállítom, hogy short passing. Full match bekapcs, nézem a meccset... A labdák nagy része elõrevágott labda, túl hosszú indítás, értelmetlen elõreívelés (30 méteres körzetben nincs senki, õ mégis odaíveli). Be more disciplined szintén beállítva. Nem egy Real Madrid, hanem Dunaújváros a csapat, de BAZDMEG ennyire szarok azért nem vagyunk. A taktikákat is teljesen ismerik... Nem értem, ez így egy nagy rakás szar. Szerintem SI-nél azt se tudják mi a faszt csinálnak, minden évben a megjelenés elõtt 1 héttel kezdik játszható állapotba patchelni a játékot, kérdem én akkor mi a faszt csináltak 1 éven keresztül eddig?

Darthmushroom
a vezetõségnél tudod kérni a networking résznél, bár ha nagyobb klubbal vagy nem fognak keresni. alsóbb osztályokba vagy kisebb bajnokságnál szoktak csak keresni (Nb1)

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
mint tavaly? 😄 fél év után volt játszható? utolsó pár javítást meg fel se lehet rakni? 😄

a javítások is elõbb utóbb kikerülnek azért..
Sziasztok , olvastam külföldi fm-es oldalakon , hogy bevétel generálásoz érdemes "feeder club"-okat keresni. ennek pontosan mi a menete , hol lehet ezt egyáltalán beállítani a játékba 😊 köszi a választ
Darthmushroom
de minek.. 13-ba is bebizonyosodott h kell az tud patchelni mert különben túl bugos volt, emlékszek az elsõ hónapba vagy 5 kisebb nagyobb javítás jött ki. és nem úgy mint régen h 3 nagy javítás volt most, most steamen azért elég sok apróbb is volt.

kinyitott a virágbolt.... 😊
dettó
90%-ban csak a kereteket és a játékosokat nézegettem eddig
LasDen
szégyen nem szégyen, én a demóba nem tudtam úgy belemélyülni, hogy nincs tétje...megnézegettem mit tud, de nagyon nem bazirgáltam...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Fyrex
staff felépítésével el is megy fél nap kb már annyira összetett a dolog, de megéri

Avanti Crociati!

LasDen
#91499 nem

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

paypallal vetted?

Megjött a key, de a Demo is updatel valamit.

Elsõre sokkal hosszabbnak tûnt.
LasDen
az ehhez hasonló hosszúságú írásokat nem kell spoilerbe rakni. ennyi bõven belefér...

Látom,Bakkerman kolléga már kapta is az üzeneteket, hogy -5M-ban van az FFP-nél.Egy kicsit belemélyedtem ebbe a témába.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amit az FFP figyel,az az átigazolási kiadások,beleértve az ügynöki pénzeket,és a bérek.Az épületekre, infrastruktúrára fordított összegek nem számítanak ide.Akkor sem költhet egy klub 40-50M-t átigazolásra,ha történetesen megengedheti magának(ha a bevételei egalizálják, akkor persze igen).Az ötlet szerintem is jó,de a szegény országokon ez nem hiszem,hogy segítene.Inkább azt elégelték meg,hogy a Top Ligákban,de fõleg a Serie A-ban,és a La Ligában a közép,és kis csapatok több tíz milliós adósságokkal magas fizetéseket adjanak,és erõn felül vásároljanak.De ugyanez igaz a közepesen erõs bajnokságok élcsapataira is,akik mindent megtesznek,hogy a nemzetközi kupákban versenyképesek legyenek.Platini szerint a túlköltekezést akarja visszaszorítani az UEFA,mert az Európai klubok több mint fele többet költ,mint amennyi a bevétele.A nagy klubokat ez nem érinti olyan érzékenyen,mert ott 100M-s szponzori,egyéni TV szerzõdések, reklámbevételek, etc.vannak)Nyilván õk más dimenziókban mozognak,de közülük is sokan a határon egyensúlyoznak,az irreális fizetések miatt.A Serie A-ban például a nagyobb klubok közül csak kettõ(Napoli,Lazio)volt nyereséges.
Ez így nagyjából érthetõ lenne a számomra,de semmi nem fekete,és fehér.Fõleg Angliában,ahol a sugar daddy vesz az unokatestvérének egy áruházat 1M fontért,aztán rajta keresztül reklámszponzor címén 50M-t ad a klubnak,ami csalás.De hát ez már csak ilyen világ.Csinálhat az UEFA amit akar,a szegény az szegény marad,a nagyok meg megtalálják a kiskapukat.
Az FFP bevezetése után 2011-ben a Third party ownership tilalmának feloldásáért is lobbizott a PL.Az angolok szerint így hátrányos kerültek a piacon.Az UEFA elutasította, és az ez évi,februári gyûlésen már az is felmerült,hogy mindenhol be kellene tiltani.Ez nyilván nem fog könnyen menni.Szóval mindenhol a pénz,meg a pénz.A játékos meg lassan már csak oda mehet ahová küldik,mint Amerikában.Már most is vannak példák arra,hogy a játékosnak semmi beleszólása nincs,hogy hová kerül.A befektetési társaság,amelyik a tulajdonjogát birtokolja,kezet ráz azzal,akibõl a legtöbb pénzt tudja kiszedni,a srác meg már csomagolhat is.Mert õk 13-14-15 évesen azért veszik meg a tehetség tulajdonjogát,hogyha felment az értéke,pénzt keressenek rajta.Kicsit sem érdekli õket,hogy egy ember is van a számok mögött.
Volt olyan free player akit a brazil 3. osztályba el tudtam hozni, szerintem érdemes megpróbálni az olaszokat
Fyrex
nincs bizony 😊

de köszi, jobban szeretem magam megkeresni õket, mint hogy megvegyem fixen azt az 5 játékost akit mindenki más használni fog egész évben. azért majd dobok rá egy pillantást!

Avanti Crociati!

Zenszkij
Hmm, ne aggódj. 24 órán belül megjöhet, utána gyanakodnék csak. De szerintem még az este küldik a kulcsot.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Fyrex
nyugalom, én tegnap rendeltem onnan, és ma jött meg

Avanti Crociati!

Complete a status.

Igen, kaptam visszaigazoló mailt

Mor3llo
lehet a paymentwal átfutási ideje hosszabb
ha megnézed az oldalon a rendelést, mit ír ki státuszként?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Zenszkij
Elképzelhetõ. Visszaigazoló email jött, hogy kifizetted a játékot?

Az jelenthet valamit, hogy nem Paypallal fizettem, hanem Paymentwallal? A paypalom most szar mert a régi bankkártyám van bent (ami már nincs meg) és így nem tudom használni ilyen Security measure miatt.

zyndar
#91455 és #91450-ben a kollegák linkeltek hasznos oldalakat játékosról, gondolom Parmaban nincs olyan nagy büdzsé.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Zenszkij
Havernak onnan 5 perc alatt megjött.

1 órája rendeltem.

Mor3llo
mikor vetted meg? nekem kb 30-40 perc múlva írtak vissza, h küldjek jogsiról/személyirõl 1 fényképet
ez megtörtént, pár percen belül érkezett a kulcs

Fyrex
leccgó

Avanti Crociati!

Fyrex
leccgó

Avanti Crociati!

Fastergameshop-on megvettem a játékot és nem nagyon akar jönni a kulcs <#conf>

zyndar
Ez fontos infó, köszi. Jó ötletnek tartom ám.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

De igen,összeghez kötött.Három éves periódusokra van megadva.Az elsõ a játék indításától számolva 2016-ig tart.A BL/Európa Liga szabályai szerint ez 4,99M euro. Magyarul,ha ebben a három évben eléri valaki az 5M veszteséget,jönnek a szankciók.A PL-ben ez az összeg 17,74M.Meg lehet nézni itt:Finances-Financial fair play summary.
Ha minden igaz, errõl az infóról rendszeres idõközönként tájékoztatást is fogunk kapni. Leginkább az esztelen költekezést szeretnék vele kordában tartani.Ahol nincsen bevétel,ami kompenzál,ott ezután már nem lehet költekezni következmények nélkül. Nem lehet vég nélkül tologatni a mínuszokat.Illetve lehet,csak az könnyen a távolból nézi majd a nemzetközi kupákat.
LasDen
itt részletesen van leírva minden
de a lényeg;
Only a club's outgoings in transfers and employee benefits (including wages) will be counted over income from gate receipts, TV revenue, advertising, merchandising, sales of players and prize money is included in the assessment. Any money spent on infrastructure, training facilities or youth development will not be included.<53> The legislation currently allows for eight separate punishments to be taken against clubs transgressing the rules, based in order of severity;
Reprimand / Warning, fines, points deduction, withholding of Revenue from a UEFA competition, Prohibition to register new players for UEFA competitions, Restrictions on how many players a club can register for UEFA competitions, Disqualification from a competition in progress and Exclusion from future competitions.

zyndar
Hát nem hiszem, hogy összeghez kötött 😊 A mínusz az mínusz.

bakkerman
jaaa,akkor gondolom ez a kis minusz 5 millió még nem olyan nagy baj

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
a kitiltás a végsõ büntetés. de lehet pénz büntetés, EL,BL díjazás megvonása vagy a transzfer piacról kitiltás...

1-2 óra alatt ami lejött (egy kis összefoglaló az új játékkal kapcsolatban):

- Taktikailag talán kisebb variálhatóság (utáltam a csúszkákat, de úgy tûnt mintha többet lehetett volna állítani anno). Nem rossz, sõt jobban tetszik mint a csúszkás, de azért mégis.
- Az új UI elég modern, tetszik.
- A cloud save feature nem hiszem, hogy benne lenne a demoban, de ezt mindenképp pozitívumnak veszem, fõleg hogy gép és laptop között ingázok általában, így egyszerûbbé teszi az életemet.
- A match engine a tavalyihoz képest 100x jobb, bár vannak érdekes momentumok (pl. Kitámad a védõm a labdát épp átvevõ támadóra, és egyszerûen megáll a támadó mellett az meg simán elfut mellette. Értem én, hogy akkor most elkúrta a védõm a szerelést, de valami normálisabb megjelenítése is lehetne). Illetve a beadások talán túlzottan hatékonyak a mostani játékban.
- Az eladások szerintem jóval realisztikusabbak lettek.

A játék újdonságérzete miatt lehet megint nekiállok és elég valószínû, hogy 100 órát belepakolok alsó hangon.

bakkerman
egyébként hogy is mûködik ez a fájnensöl ferpléj dolog? Minden hónapba kapom az üzenetet,hogy valami -5 millióban vagyok az FFP-nél,és ez most mit jelent?? Szezon végéig ki kéne jönnöm nullszaldóra,vagy nem indulhatok majd a BL-ben?

bakkerman
hiba volt kipróbálnom a demot,eddig szépen teltek a napok,vártam a teljes játékot,de most hogy ráéreztem az ízére már azonnal akarom!!!! csütörtökig lehibernáltatom magam

Darthmushroom
Bl-be új gólrekordot állítottunk fel 35 góllal, El Shaarawy a legjobb játékos lett a bl-be, Watt aranycipõs, és a legjobb 11:
11

Darthmushroom
Baglyok 5. szezon:
Az eddigi legsikeresebb szezonunk jött össze a bajnoki címvédés, angol szuper kupa és bl gyõzelemmel, de messze nem volt felhõtlen szezon. Iszonyat sok sérülés hátráltatott minket egész évbe, volt h 5-6 kezdõ játékos is sérült volt. Ez a hazai kupákba ütött fõként nagyot mivel így a cserék is fáradtabbak voltak és így egyik kupába se meneteltünk túl sokat. A bajnokságba a végéig nagyon nagyot meneteltünk, 4 fordulóval a vége elõtt még 11 pont elõnybe is voltunk, de sajnos kegyetlen sorsolásunk volt aminek következtében +bl meccsek miatt pihentetni is kellet valamennyit majdnem elbuktuk a címet. A bl döntõ az év meglepetése volt számomra nem hittem volna ennyire leiskolázzuk a barcát.
bl meccsek
keret
tabella
bl döntõ

Fyrex
meg kell mutatni itt az újaknak hogy nyomják ezt veteránék! <#vigyor><#vigyor>

Avanti Crociati!

Egyetértek.Furcsa eredmények sora,de hát ez az fm.Néhány érdekesebb csoport.
bakkerman
azért a realitás még mindig nem erõssége a játéknak,argentín-holland kettõs kiesik a csoportkörben már,brazilok 16 között házigazdaként,de algéria meg elefántcsontpart 4 közé jut 😄DDDD

Az utolsó próba karrier,ezúttal a Német válogatott kispadján.
Világbajnokság.
Meccseink.
Kieséses szakasz.Olaszország,Argentína,és Hollandia kiesett a csoportjából.
Álomcsapat.
Aranycipõ.
Taktika.
A legnehezebb meccsünk a Brazilok elleni volt.Itt nagyon rezgett a léc,két kapufát is rúgtak.A VB legjobb játékosa Hummels lett,a legjobb kapus Neuer.
Az EB-ig még elviszem a csapatot,azután lemondok,és várom az ajánlatokat.

bakkerman
hehe,jópofa a játék,Barcaval nyomom az elsõ tesztjátékot(ofkorsz),és októberben jön egy üzenet,hogy a média kikezdte Del Bosque-t,amiért túlságosan is a Barca felé húz a spanyol válogatott kerethirdetésénél 😄 9 játékost hívott be tõlünk,és a cikk még azt is kiemelte,hogy a szurkolóknak nem tetszik hogy olyan "gyengébb" játékosokat is behívott,mint Montoya vagy Bartra 😄 komoly a cucc,ezek a kis nüanszok még élvezetesebbé teszik 😊

na ma nyomok egy egésznapos maratont a demóval, 31-én meló után meg irány a cd galaxis az elõrendelt gémért. 😊