104785

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• DONGUBA
    aha en mint csepeli neem eppen hiszem:)
  • PetruZ
    Vagy pirotechnika (petárda). ;) Egy Bakta - Csepel meccsen hihető is, a helyiek IRL balhé esetén konzervdobozban küldenék haza a csepelieket. :P
  • Gunnersboy
    Plymouth - Sheffield Wed.
    4-0 [Németh K 2x, Hayles, Wotton tiziből :b ]
  • KoniZTE
  • Hegeace
    ez köd vazzeg XD
  • Gunnersboy
    Ipswich - Plymouth 0-1 [Németh K. meg Wotton csunyan fölédurrantott egy tizit is :o ]

massziv felsőház :}
  • kraawz
    szeretnéd te,ha mást verne

[ blopblopblopblopblopblopblopblopblopblopblopblopblop]
  • Fabio Capello
    Üdv mindenki és grat!

Neverd a csapatom :D
  • Gunnersboy
    Plymouth - Preston 2-0 [Halmosi, Barazite]
    ezzel pontegyenlőséggel viszont jobb golkülönbséggel az első helyen vagyok végre
  • Darkon
    AstM-nek 17 Scoutnak 19 szoval ez az elmelet megdolt, talan elkuldom oket valami jobban felszerelt csapathoz kolcsonbe megnezzuk mi tortenik.
  • siederhird
    Grat! Szép eredmény. Hóesés hull az égből hóesés nem a földre hull...:
  • PetruZ
    A felnőttek között nemigen állja meg majd a helyét.
    De azt is jelentheti, hogy rossz az edződ / AstMgr-ed potenciál felmérő képessége (judge current / potential ability). Ha ez 10 alatti, élhetsz a gyanúval, hogy téved. :)
  • Darkon
    Akkor meg ehhez egy adalek, a program az ifik sajat korcsoportjukhoz valo merlegeleset ezust csillaggal jeloli, nekem nemegy jatekosom van maximalis ezustcsillaggal de a potencialja ketcsillagos. Akkor ez most mit jelent?
  • Milan fan
    Ja és itt a párja is;)
  • Milan fan
    Én a debrecennel vagyok és első éven korai szakaszában egy kis rézsikert értem el:
    ú
  • Milan fan
    Hello Mindenkinek!
  • siederhird
    Hy all!
    Én is megpróbálok majd ott lenni az offtopikban 9-től, de addig is töltöm az FM-t:D Amúgy olvasom, hogy Buzsáky nálatok is lőtt nagy gólokat. Nah már most én a válogatotban őt játszatom Hajnal helyett mert nagyon jól nyomja és hatalmas gólokat ragaszt, míg Hajnal azokon a meccseken amelyeken játszott csak a helyzetek kihagyásában jeleskedett.
  • PetruZ
    No, rosszul tudtam, a CA érték egy viszonyszám, amit egy bonyolult képlet alapján számolnak a különféle állapotok (edzettség, kor, sérülés, stb.) figyelembevételével. A pillanatnyi CA (mert ugye nem statikus értékről van szó) kb. tizede az alapja minden technikai, valamint néhány mentális tulajdonságnak (de egyetlen fizikainak sem), és ehhez adódik hozzá a tulajdonsághoz tartozó rejtett, -100 és +100 közötti módosító ötöde, ebből alakul ki a végleges, a képernyőn is látható érték.
    Pl. egy 100 CA-s plája +15-ös dribbling (cselezés) értékkel kb. 100/10 + 35/5 = 13-mas értékűnek látszik. Ugyanakkor pl. egy 150 CA-s játékos -20-as módosítóval is 13-mas lesz, és ez utóbbiból már nehezen lehet jobbat faragni.
    A legtöbb játékosnak alacsony módosítói vannak (+/- 10 körül), nagyon ritka az olyan, ami +25-nél jobb. A végleges tulajdonságok akár 20 fölé is nőhetnek, de ezt mi már nem látjuk, bár effektíve kifejti a hatását. :)
    Tehát a CA önmagában semmit sem jelent, nem abszolút értékmérője a játékosnak, hanem a tulajdonságait is figyelni kell. A különféle helyzetekben különféle tulajdonságok átlagolódnak össze és azok döntik el a sikerességet, sikertelenséget.

SI fórum linkek (némelyik csak regisztrációval érhető el!): link1, link2, link3, ...
  • voltage

• voltage
    Hali!
    Grat mindenkinek, rég jártam erre látom sokminden változott..
    A Darlingtonnal kezdtem egyet az angol 4. vonalban több-kevesebb sikerrel:
    http://s2.supload.com/free/meccs-20071205093204.jpg/view/
    http://s2.supload.com/free/tabella-20071205093205.jpg/view/

Mor3llo azért lett Huntelaar aranycipős, mert ott csak a bajnokságban lőtt gólok számítanak és nálad Fred 25öt fúgott ha jól láttam.
  • 0202milan
    ott leszek...DD
    grat mindenkinek,én is töltöm...
  • PetruZ
    A 142-es ability neked sz*r? :) A tulajdonságainak nagy része éppen 10 feletti, néhány kiemelkedővel, és 160 fölé már nem is tud nőni, vagyis mindössze 18 pontot fejlődhet néhány tulajdonságban.

Egyébként tudomásom szerint a current ability a posztjához (vagy posztjaihoz) szükséges húsz legfontosabb tulajdonság összege (az elméleti maximum ezért 200).
    De majd utánanézek az SI fórumokon, biztos van valami infó róla.
  • Grusi
    A gond ezzel az, hogy pl. nézd meg Hugo Vianát szkútban és a játékban. Ability-je szar, viszont az értékei szinte minden posztra megfelelőek lennének :S
  • WartHogSon
    Hello!

Vki meg tudná velem osztani a graphic mappáját?
    Túl sok idő lenne egyenként letölteni és még a másolgatással bajlódni :S
    Előre is köszi
  • shad0w
    a current és a potential ability-t az összes tulajdonság alapján határozza meg a játék, ebbe beleszámítanak a játékos látható (amit kiír játékon belül) és a rejtett képességei is (ezeket a játékban nem írja ki, de pl scouttal felderíthetők, valamint ilyen például a sérülékenység). h pontosan hogyan számolja ki azt nem tudom. viszont természetesen van jelentősége a játékban megjelenített értékeknek, hiszen pl egy 1es befejezéssel rendelkező játékosnak hiába van 200as abilitye, akkor sem valószínű h olyan eredményes lesz mint egy 150es abilityvel viszont 20as finishinggel rendelkező játékos. az pedig azért lehet, h egy látszólag jobb képességekkel rendelkező játékosnak rosszabb az ability-je, mert pl a játék egy középső védő esetén is beszámolja az ability meghatározásakor például a finishinget, a long shotsot, a pacet, stb, pedig ezek az adott poszton nem feltétlenül fontos képességek. tehát önmagában az ability alapján nem állapítható meg h egy játékos jobb-e vagy rosszabb egy másiknál egy adott poszton. nem tudom mennyire voltam érthető...
  • Grusi
    Nem igazán érted a problémám :) Az a kérdés, hogy az ability határozza-e meg a játékos playing rating-jeit, vagy fordítva, esetleg semmi közük egymáshoz, vagy valamilyen matematikai művelet alapján számolja a current ability-t stb. Nem fér a fejembe.
  • soma22
    asszem az ability az a pillanatnyi érték, a potential pedig az elérhető legjobb.
    ezeken pedig egy fullos edzőkopmlexummal és edzőkkel tudsz javítani növelni
  • Grusi
    Gondoltam leírom, mi az, ami nem fér a fejembe az FM-el kapcsolatban azóta, hogy megtudtam, van ilyen, hogy ability és potential ability

Szal mi az anyám az az ability pontosan? Mit határoz meg? Ha az ability határozza meg, hogy mennyire jó egy játékos, akkor az értékei csak dísznek jelennek meg a játékban? Miért van az, hogy egyes, értékei szerint elég fosi játékosok ability-je kurva magas, míg másoké, akiknek mocsokjó értékei vannak, 130-as ability-vel rendelkeznek?

Ha mondjuk Ronaldinho ability-jét átírnám 90-re, anélkül, hogy változtatnám az értékeit, szar játékos lenne belőle? Ha 180-on hagynám a potentialját, és úgy változtatnám meg a current ability-jét, elkezdene fejlődni az értékeiben is?

Valaki magyarázza már el nekem ezt, hogy hogy működik :) Nagyon remélem, hogy nem egy láthatatlan tulajdonság dönti el, hogy tulajdonképpen mennyire is jó egy focista, hanem valahol a játékban is le lehet ezt mérni, mérvadóak az értékei is...
  • báttyó02
    kezdtem uj gémet tottenhammel
    megvettem cissét,mondjuk rohadt drága volt(26misi) de első meccsen rögtön mesterháőrmast vágott :D majd holnap folytatom a gémet
  • Gunnersboy
    Plymouth 1-0 Queens Park Rangers :)
    nekem mára ennyi, majd holnap folytatjuk, jó8 :)
  • Darkon
    Termeszetesen Villareal
  • zyndar
    Levante
  • Darkon
    Hat ez az hogy nem sikerult
    Ez egy uj topic
  • POI33
    Kösz :D Ebben a sorrendben fogom őket kipróbálni. :))
  • Gunnersboy
    napoli - osasuna - utrecht :D
  • POI33
    Örülök hogy sikerült életben tartani a topikot bár nem vagyok mindennapi látogatója. :)
    Az fm 08 at a megjelenése után pár nappal abbahagytam, mert idegesített nagyon a túl passziv védekezés, (full letámadásra beállítva is csak a támadók előtt alibiztek és aszisztáltak a játékosaim, gondolom ismerős volt nektek is).
    De szerencsére ahogy észrevettem a 8.01 es pecs ezt szépen kijavította már. Interrel kezdtem egyet de túl könnyű velük Ha egy épkézláb taktikát összeállítok már hátra is dőlhetek bajnoki címet ünnepelni annyi a lehetőség a játékosok rotálása végett.
    Ajánljatok lécci valami jó kis középcsapatot olasz,spanyol, vagy holland ligából. :DDD
  • Fabio Capello
    Buzsáky nálam is lőtt pár vadállat gólt :D

kraawz: én sajna nem érek rá holnap, aki meg akar ismerni az vagy küldjön pmet vagy ott van offtopikban az msnem, vegyen fel.
  • Gunnersboy
    asszem megoldható :D

amm.
    Cardiff 0-2 Plymouth (H) Buzsáky guritott egy aptór 30rol :D
  • karajjj
    bennevagyok :D igaz, hogy nem írok olyan hűdegyakran, de azért próbálom figyelemmel kisérni a topikot
  • Mor3llo
    I will be here :)