Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pár napom most játék nélkül telt, ma viszont idõm nyomni tovább DVTK-val.
Az Anderlechthez látogattunk a BL-ben a hazai 3-1-es gyõzelmünket követõen. Se sérültünk, se eltiltottunk nem volt, a legerõsebb 11-gyel sikerült is szép eredményt elérni:

A szünetben 2-1-es állásnál leordítottam a srácok fejét, aminek meg is lett az eredménye, kiütöttük a hazaiakat. Jelenleg így áll a csoport:

Szerencsével tudjuk csak megõrizni ezt a poziciót, ebben az évben nem reális még a BL csoportkörbõl a továbbjutás. Jön hozzánk a Juve, megyünk még az Arsenalhoz...
Darthmushroom
Inter augusztus:
Inter 6:0 Citadella (olasz kupa)
Inter 1:0 Parma
Catania 0:3 Inter
nagyon nem rossz eddig fõleg h mindegyik meccsen több gólt is lõhettünk volna. sajnos jönnek a válogatott meccsek.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Mor3llo
<#worship> óriási spíler volt 😊 imádtam!

Zenszkijnek pedig sok siekrt!

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

bakkerman
<#worship> Fasza kis írás,sok sikert 😊

Elberrõl jut eszembe:

Ezt a gólt soha nem fogom elfelejteni,a combján dekázott a lasztival,aztán beemelte,4-1-re elpicsázták a Realt,csodajó meccs volt 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Zenszkij
Úgy gondoltam, mivel unatkozok a munkahelyen, összeröffentek egy kis összefoglalót új karrierem csapatáról a VFB Stuttgartról. A csapat beceneve Die VFB, kabalaállatuk egy krokodil <#vigyor>.

A VfB Stuttgart egy 1893-ban, Stuttgartban, Baden-Württembergben alapított német labdarúgó klub. A Stuttgart a 7. legnagyobb labdarúgó egyesület Németországban, és a legnagyobb Baden-Württemberg tartományban. A csapat a német elsõ osztály története során összesen öt alkalommal tudott bajnok lenni, elõször 1950-ben, majd 1952-ben, 1984-ben, 1992-ben és legutoljára 2007-ben. A német kupában is voltak sikeres évek, összesn három alkalommal nyertek, 1954, 1958 és 1997-ben. Ezidáig a csapat még nem nyert meg semmilyen európai kupát (habár egy-egy alkalommal Uefa kupa és KEK döntõs is volt), leszámítva az intertotót (2000,2002), amit nem igazán tartok nagy eredménynek.

A VfB Stuttgart székhelye, a régi nevén Gottlieb-Daimler Stadion, melyet 1933-ban építettek, és a 2006-os Németország által rendezett labdarúgó világbajnokságra újítottak fel. A stadion 58 000 férõhelyes. Jelenleg a Mercedes-Benz Arena nevet viseli, hiszen õk jártak közre a stadion felújításában és a stadion felett is õk gyakorlonak jogot.

Maga a város, Stuttgart közel 600.000 fõs lélekszámmal rendelkezik. A Neckar folyó völgyében található. A legközelebi nagyvárosok: Frankfurt am Main (204 km) és München (220 km). A wikipédia alapján 1496-ig a Württembergi Grófság székhelye volt. 1806-tól a württembergi királyság központja lett. 1920-ban, a Kapp-puccs idején, Stuttgart volt átmenetileg a birodalmi kormány székvárosa. A második világháborúban a várost jelentõsen lerombolták. 1945. április 22-én foglalták el az amerikai és francia csapatok. Alább egy kép arról, hol is találhatóak pontosan.

A csapat városi riválisa a Stuttgarter Kickers, azonban a Kickers 1992-es kiesése óta túl sok derbyt nem rendeztek. Tartományi rivalitás van még a Karlsruher SC-vel is. A legnagyobb rivális azonban egyértelmûen a betonerõs Bayern München. A szurkolók különösen azért haragszanak a bajorokra, mert azok az utóbbi években, jó szokásukhoz híven a legjobb játékosaikat és edzõiket is elcsábították. Giovane Elber, Felix Magath és Mario Gómez is náluk kötött ki.

Célom, hogy lehetõleg minél gyorsabban átvegyem a hatalmat a rivális bajoroktól, és fiatal tehetségekre építve egy nagyon erõs német csapatot neveljek ki, akik minden évben esélyesek lehetnek a bajnokok ligája végsõ gyõzelmére is. Az alapanyag jó, összesen 3,6 millió euró átigazolási pénz és közel 700 ezer euro fizetési keret áll a rendelkezésünkre. A pénzügyi helyzet stabil.

Retteghet a Bundesliga <#ravasz1>.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
se érkezõ, se távozó nem volt,én csak az európa liga indulást ígértem,ahhoz elég az alapkeret is,majd 1. szezon után kezdem a tisztogatást,meg a bevásárlást

Darthmushroom
bajnoki címért való küzdelmet ígértem +200k fizu keret úgyh igazolgattam 😄 bár egy két embertõl nem bírtam megválni (Palacios,Mudingayi) legendáktól még nem terveztem megválni pedig sok a fizetésük. nálad sok érkezõ volt?

bakkerman
sok sikert,én most is nyomom,lökök is majd pár képet késõbb 😊

Amúgy a mez eladásokat hol lehet megnézni,hogy melyik játékosom mezét veszik a legtöbben? Még elõzetesen olvastam errõl a fícsörrõl,de nem találom,csak hó végén bemondja hogy XY összeg folyt be mezeladásból.

Mivel ez gépfüggõ,inkább azt mondom el,hogy én mit fogok betölteni.
Database:Large.
Országok:
Lengyel
Bolgár
Cseh
Dél-Afrika
Fehérorosz
Horvát(+2.liga)
Magyar(+2.liga)
Román
Szerb
Szlovák
Szlovén
Ukrán(+2.liga)

Ezeket az országokat külön is kiválasztom a Nations fülön.

Kontinensek(Players with national reputation):Afrika,Európa,Dél-Amerika.

Régiók(players from top division clubs):Skandinávia,Dél,Kelet,és Közép Európa, Észak,Közép,és Dél Amerika,Észak,és Nyugat Afrika,Dél-Amerika.

Divisions:Ghána,Elefántcsontpart,Egyiptom,Nigéria,Algéria,Marokkó,Tunézia,Egyesült Államok.

Ez Ázsia kivételével gyakorlatilag lefedi a világ nagy részét.Az országok közül szándékosan kihagytam Argentínát és Brazíliát.Majd utólag betöltöm õket,ha emelkedett a reputációm.Nyugat-Európa mint régió kimarad,mert igazolás,és toborzás céljából nekem nem jelent hasznos célterületet,a nyilvánvaló anyagi lehetõségek miatt.A komplett Európai kontinens miatt úgyis benne lesz a játékban.Ez így 85 ezer játékos és staff,és a gépem 1 csillagot ad a sebességre.A 13-ban ez nem jelentett problémát.Ahogy haladok elõre az idõben,és erõsödik a klub,néhányat majd törlök a kevésbé fontos országok közül,így késõbb sem lassul be a játék.Ez már iszonyatos mennyiségû player és staff,de szükségem is lesz rá.Ez nem jelenti azt,hogy egy okosan kiválasztott 40 ezres db nem lenne elég, de ki akarom használni a gép által nyújtott lehetõségeket.Így már mehetnek a scout-ok elõször a környezõ országokba,aztán szerte a nagyvilágba.A 13-ban így készítettem elõ a karriert,és most is ezt fogom csinálni.Mindig kihasználom az elérhetõ scout létszámot,és külföldiekkel dolgozom.Ezért mondtam,hogy nem lenne szükségem a megemelt youth rating-re.De én jó magyarokat AKAROK látni a játékban.Mire az elsõ igazán jó magyar ifi egyáltalán megjelenik a játékban,arra az NB1 már úgyis távcsõvel figyel bennünket.
Darthmushroom
elég szépek, nevelgesd õket tovább 😉

Darthmushroom
kapd be 😄 nekem is kedvet hoztál... szóval AEK kicsit szünettel, kis nehezítést majd kitalálok valami pár szezon után olaszt vagy fiatalt igazolhatók majd csak.
Király visszatér

köszönöm.

@gomba
nálam 19 évesen egész ígéretesnek tûnik, idén párszor már beküldtem tétmeccsen is. de ott van még Sheyi Ojo az u18-ban.
zyndar
Helyzetjelentés Ukrajnából:

A nyáron komoly erõsítést nem sikerült végrehajtani, de ezekkel a transzferekkel a pénzügyi helyzetünk mindenképp stabil lett. A tavalyi jó formánkat sikerült átmenteni, a játék, amit látok tényleg tetszik, 5 meccs után sûrû az eleje. Az EL-Playoff elsõ meccsén 0-0 lett, a visszavágón magabiztos játékkal jutottunk be ebbe a csoportba.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

narumon
Így utólag örülök, hogy lesérült 2 standard csatárom is 😊
Úgy látszik Ferikében nagy a bizonyítási vágy és a BL-ben is rég volt már magyar mesterhármas...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Darthmushroom
az gondolom valamilyen % alapján jön ki, ha kulcsjátéknál annyi akkor annyi max, az akkor lesz nagyobb csak ha nagyobb fizu kereted lesz.

narumon
Öö nem erre gondoltam. A bérkeretem most 44.000 Eur amibõl 28-at használok el jelenleg. Azaz a bérkeret engedné, de ugye amikor tárgyalás van akkor a nagy összegek pirossal jelölõdnek és azt nem lehet ajánlani (akkor sem ha a bérkeretbe beleférne). No arra lennék kíváncsi, hogy ez mitõl függ? Mert nem engedte, hogy megadjam az 5e-t csak 3 volt a maximum, és ez miatt nem tudtam leigazolni a játékost.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Darthmushroom
természetesen a klub anyagi helyzetétõl függ, ha sok pénz van a számládon akkor vezetõségtõl próbálhatsz nagyobbat kérni, de ritka h simán megadják. ha van felesleges átigazolási kereted azt átcsoportosíthatod.

narumon
No egy kis helyzetjelentés:

Évvége; a ligakupából kiestünk a legjobb 4 között, de a Magyar Kupát és a bajnokságot behúztuk. Közben eladták a fejem fölött a csapatot és kaptunk egy új chairmant - egyelõre még nem tudom, hogy milyen de kis gyõzködésre hajlandó volt az ifi training szintjét tovább emelni. Jövõre elvileg kész is lesz.

Az új szezont nem kezdtük jól, a szuperkupán 1:2-re kikaptunk a Viditõl (két szabadrúgásból rúgták a gólt), és a bajnokságban is x-el indultunk. Viszont az elsõ BL selejtezõmeccset 5:1 arányban nyertük, a visszavágó elméletileg csak formalitás (ha nem találja ki megint a játék, hogy kapok 9-et vagy 14-et ugye...). Holmanért bejelentkezett a PSV, egyelõre az ajánlott 1M-t nem fogadtam el (persze az ügynöke rögtön rinyált, hogy fizetésemelést kér - még nem adtam meg).

A fizetések szintje mitõl függ? A klub gazdagságától? Mert lett volna nyáron egy jó igazolás, de 5000eurt kért egy hétre és annyit nem tudtam adni (piros volt a szám), a kevesebb fizun meg felhúzta az orrát...

Persze értettem, és olvasva a korábbiakat nem meglepõ, a könnyitést magamnak találtam ki, hogy ne csak a 68-as youth rating generáltjaira támaszkodjak, hanem a honosításokra is. Azért nem teljesen mindegy 1-2 szintel feljettebb is elõny, ugye 1 év kb fejleszteni az akadémiát, szóval az az 1-2 szint is gyorsíthatja a játékot, nem beszélve arról hogy nagyobb csapattal a alapból magasabb a reputáció, könyebb lehet játékosokat hívni. Milyen ligákat javasolsz?
Darthmushroom
nekem ez a bajom h én nem tudom élvezni a magyar karrierek (saját) egyszerûen nem köt le, mondjuk nincs is kedvenc csapat, talán kicsit szimpatizálok a honvéddal az kevés h hosszú idõre lekössön. ezért mondjuk engem nem is nagyon zavarna h kevés magyar van. meg én szoktam magamnak olyanokat kitalálni h csak hazait igazolok meg hasonló kihívásokat (pl. Everton tavalyi fm, 2 bl gyõzelem csak angolokkal 😄)

Senkinek.Van néhány átlagos,de ez nem jelent semmit,ha mellette ott a poor youth,meg training facilities.És akkor még ott van a semmirevaló személyzet. Bárhol kezdesz,gyakorlatilag mindent nulláról kell kezdeni,pénz nélkül.Ez teszi nehézzé a magyar karriert.Meg kell gyõzni a szemellenzõs,koldusszegény vezetõséget,hogy mindent folyamatosan ki kell építeni.Ha idióta a fõnök,egy évtized sem lesz elég hozzá.Ezért kellenek a jó scout-ok,mert az a legolcsóbb,és leggyorsabb megoldás.Hogy addig is jöjjenek tehetségek,amíg nem lesznek sajátok.De ugye sajátok nem nagyon lesznek.Olyanok biztosan nem,akivel a BL-ben labdába tudsz rúgni.Ezért kell a nagy db,meg a sok betöltött szegény ország. Az nem kerül egy fillérbe sem.Viszont nagy pénzeket lehet keresni a tehetségek eladásával.
Az elõbb nem fogalmaztam érthetõen.Nekem nem azért kell a megemelt youth rating,hogy könnyebb legyen a játék.Semmi szükségem nincs rá,megcsinálom én simán anélkül is.idõm van rá bõven,és a tervem is meg van hozzá.Azért kell,hogy legyen értelme építkezni.És azért,hogy az egyetlen karrierben,amit itthon játszok majd,lássak végre nemzetközi szintû magyar játékosokat.A magasabb youth rating pedig önmagában még nem garantálja,hogy jó ifiket kapok.Ahhoz mindennek passzolni kell,és hosszú éveket kell dolgozni érte.Az nem segítség,ha három évente kijön egy "ügyes"gyerek.Kell a kitûnõ háttér,és a klasszis személyzet.És akkor lehet bizakodva várni a márciust.Mert a 68-as youth rating miatt építhetek én palotát is,akkor is gyengék lesznek a magyar gyerekek,ez az igazság.A 95,amivel kezdeni fogok az nem brazil szint.Ukrán,cseh,szerb szint.Magasabb, mint az osztrák(90),és alacsonyabb,mint a horvát(98).Innentõl csak rajtam áll, hogy mit tudok kihozni belõle.És az összes magyar csapat ugyanazokkal a lehetõségekkel indul,mint én.Szóval semmilyen kihívásnak nem akarok megfelelni,és senkivel nem akarok versenyezni,egyszerûen élvezni szeretném majd azt a karriert.
Kinek van Mo-n am a legjobb akadémiája a játék elején?
Sokat nehéz lenne honosítani, de elvégre nem is feltétlen az a cél, hogy 11 honosítottal álljak ki, elvileg ha 16 éves korában idehívom, akkor 24 év körül már válogatott lehet, persze addig még behívhatják otthon
A korai honosítás veszélyes dolog.Tudom,mert játszottam olyan adatbázissal.8-ról 3-ra volt állítva az állampolgárság.2020-ra kilenc négerbõl,meg két románból állt a Magyar válogatott.Akik nem voltak elég jók otthon,azokat itt mind behívták.
Darthmushroom
azt nagyon sokkalom.. még angliába is 4 év vagy mennyi máshol meg 3

Itt elvileg 8 évet kell folyamatosan eltöltenie egy játékosnak az editor szerint, hogy megkapja az állampolgárságot
Darthmushroom
csak ha olyan tehetséges úgy is behívják az eredeti válogatottba. ilyen elvvel sokan próbálkoztak már, nem olyan könnyû, mint így kigondolni. Szerintem ha 10-20ból 1-2t tudsz honosítani úgy h válogatott is legyen akkor szerintem örülni lehet. mert honosítás az úgy is jár, a válogatottság már nehezebb

Tudom, de az is országonként eltérõ elv, hogy mennyi idõ után kapja meg és asszem Mo-n elég sok, de nem akartam belenyúlni, elvégre ha 15-17 éves korukig elhozom a tehetségeket, akkor még viszonylag fiatalalon lehetnek magyarok ha minden igaz😄D
Darthmushroom
valami 3 év után kap kettõs állampolgárságot(személyes adatoknál a játékosnál írja), és akkor ha addig nem volt válogatott behívhatod ahhoz nem kell editoros könnyítés.

Melyik csapatot nézted ki/milyen ligákkal?
Biztos sok kellemetlen pillanatod volt az alacsony youth rating miatt de én abba nem akarok belenyulni, inkább annyi "könnyítést" tennék bele, hogy az is magyarnak számít, akinek esélye van játszani a válogatottban, tehát pl akit honosítok, mielõtt mondjuk behívnák a születési helyének válogatottjába, akkor azt is játszatnám (de mondjuk 28-30 éves kora elõtt lesz magyar, nem tudom mennyi idõ honosítani)
Én is kezdek,de két változtatással.95-ös lesz a youth rating-el,és törlöm a Liga Kupát.
Lehet, hogy kezdek, de most még van 1-2 másik tervem amit folytatok vagy kezdenék pl a dél-amerikai amit most játszom, meg van egy Aston Villa is. Viszont ha elinditom, akkor lehet jól jönne majd 1-2 ötlet, és írok majd😄😊
Darthmushroom
nem nagyon ismerõs a neve, szerintem nem lesz kiemelkedõ játékos, mondjuk átlagos attól lehet.

ha már Liverpool, Jerome Sinclair-rõl tud valaki egy 2020 körüli/utáni képet rakni? kíváncsi vagyok meddig fejlõdhet még.
Korbin555,

A segítségedet szeretném kérni! Szeretném a Mitrópa kupát kicsit új formában újra feléleszteni. Egy új bajnokságot szeretnék létrehozni a bajnokok ligájának mintájára, viszont csak Közép- és Kelet-Európai klubok részvételével, Csehországtól Ukrajnán keresztül a bajnokságok elsõ 2-4 csapatainak részvételével a téli holtidõszakban, december-február között. A kérésem az volna, hogy a szerkesztésben segíts vagy, ha nem volna nagy kérés akkor a szerkesztést elkezdenéd, utána már nem lenne gond befejeznem, viszont elkezdeni istenért sem tudom.

Segítségedet elõre is köszönöm
Darthmushroom
Icardi, Belfodilt erõltesd azért mert elég jó csatárok lesznek késõbbiekben. Én is néztem már õket am csak nem kezdtem el. Alvarez átadón van alapból azon besírtam 😄 legjobb játékosuk kb. a játékba meg IRL is. am amilyen szar az olasz bajnokság simán bajnok tudsz lenni.

bakkerman
el is indítottam a játékot. cirka 3 millio igazolni,fizukeret majdnem fullon,esélytelen,hogy minõségi játékost idecsábítsak. 301 milliós tartozás 2045-ig,szép szám 😄 Van pár védekezõ középpályás,szélsõhátvéd,minõségi szélsõ támadó viszont nincs,így azt nem erõltetem. 3-5-2 tûnik a reaálisnak a kerethez (amit IRL Mazzarri is nyomat),de a csatársor iszonyat gyenge,az öreg Millito jelenti a "minõséget",Palacio még talán elmegy,Icardi meg Belfodil nagyon fiatalok,meg nem Inter szintûek...Vezetõség az EL helyeket várja el,ezt megpróbálom teljesíteni,nehéz lesz

Darthmushroom
elméletileg 2. évtõl jön a pénz a tulajtól. legalább is ahogy olvasgattam inter karrierek. meg láttam 1. évbe bajnok intert is.

bakkerman
nézegetem a csapatokat,hol lehetne valami kihívás,vagy valami nemes cél,ahol érdemes lenne kezdeni,és az Interen megakadt a szemem...Bûngyenge keret,tele 30+-os túlfiezetett,kiégett játékosokkal,nevesincs nem Inter szintû játékosokkal,de tehetséges fiatalokkal. Elsõ évben ugye nem indulnak sehol európában,de ez az alapkeret nagyon maximum 5. helyre elég,ami EL-t ér,a klub úszkál az adósságban,szóval még feltuningolni se lehet a keretet...gondolkozok rajtuk

Darthmushroom
jaja, Magath elment a bajnoki cím után és ennyik is voltak, utána már õt is hiába vitték vissza. pénz is van mert azért szoktak rendesen igazolni. mondjuk Dzeko, Grafite nem sokáig volt náluk a bajnoki cím után.

Zenszkij
Legalább 9,5 giga. Ezt szeretem ebben a játékban, hogy jól szerkeszthetõ. Sok apróság még élvezetesebbé teszi.

bakkerman
köszi,be is tolom a gammába 😊

bakkerman
Wolfsburg körül mekkora hype volt anno,amikor megnyerték a bundest,hogy na majd õk évekig borsot törnek a bajorok orra alá,aztán lófasz se lett belõle,a biztos benntmaradáson kívül semmit se tudnak felmutatni. Pedig nem kis cég van mögöttük

Zenszkij

bakkerman
facepackodról egy linket dobsz? 😊

Darthmushroom
LOL ASDASDASDASD úgy legyen 😄 0:3-t várok JANUZAJ megoldja 😄

Zenszkij
úgy olvastam elõször, hogy be vagyok "tépve" 😄, ma Chico vág két gólt és behúzzuk, Fradi is nyer <#nyes>

Darthmushroom
sok sikert, de egy Frankfurt/Wolfsburg jobb lett volna a kemény 1-1 bajnoki címükkel 😄