Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
fm12 taktika minek? 😄 mert ha jól látom ez a fm 12

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Grat! 😊

A taktikáról tudnál feltenni képet? Vagy a taktika fájlját megosztani? 😊 Érdekelne magasabb szinten hogyan mûködne. 😊

Darthmushroom
Grat

2019/20 - Ferencváros -> FC Schalke 04

Habár magyar szinten sikerült mindent megnyerni, mind csapat mind egyéni szinten, az EL döntõs vereség kicsit nehezen érintett. Ezért már azzal nem titkolt szándékkal álltam neki az új szezonnak hogy csapatot váltok.

Ez szeptemberben egy ajánlat formájában el is érkezett amikor a 13. helyen tanyázó Schalke 04 csapatához igazoltak le. A szokásos kurtítások, taktika beállítás (4-3-2-1 standard) után két vereséggel kezdtem. Bár megremegett a kispad, hihetetlen csapatmunkával elkezdtük a nagy menetelést:

Az utolsó körben a Bayern a csontutolsó Aachen otthonában, mi pedig a szintén kiesõ Kaiserslautern otthonában döntöttük el a bajnoki címet. Félidõben 2-1-re ment a 'lautern, míg a bajorok vezettek, így úszni látszott a bajnoki cím. Ekkor kettérúgtam az öltözõ ajtót, illetve elmondtam mindenkinek hogy semmirekellõ játékosok, és fordítottunk 4-2-re így behúztuk a Bundesligát!

Rögtön három napra rá, a Galatasaray ellen jött az EL döntõ, amit végig támadva magabizosan, 1-0-ra Höwedes fejesgóljával 😊

Idén a BL döntõ a cél, aztán 50 évesen visszavonulok. Egyik zseniális (nak hitt) igazolásom, elég gyöngén játszott.

Két szezon beszámolója következik:
2018/19 - Ferencváros.
Végül több kitekintés után úgy döntöttem hogy maradok a Fradinál ebben a szezonban is, és utoljára megpróbálok maradandót alkotni. A csapatom 4-3-2-1 es attacking mentalitást sajátított el, aminek köszönhetõen brutális veréseket mértünk ki mindenkire a mennyei ligából 😊

A statok magukért beszélnek. 19 éves csatárom Santos, 74 gólt rúgott a szezonban.

Közben javában zajlott az EL ahol az elsõ két csapatra már nem emlékszem, a negyeddöntõben a Tottenhamet búcsúztattuk 4-1-el majd az elõdöntõben jött az Arsenal. Nem voltunk betojva, Londonban rúgtunk nekik hármat (igaz itthon õk nyertek, de így is mi jutottunk döntõbe összesítéssel.)

Ahol sajnos az FC Porto ellen elvéreztünk...

Folyt. köv.
Darthmushroom
persze simán benne van

Az lehetséges, hogy a Patch tönkretette a taktikámat? Eddig olyan jól ment, most meg szenvedünk...

Darthmushroom
10 meccs után (9 bajnoki) sikerült nyerni, 18. hely. továbbra is 4 pontra a 17. hely 8 meccsel a vége elõtt

Darthmushroom
nevetséges h elbuktunk 4:2rõl..

Darthmushroom
hiába kezdtünk nagyon jól, most már katasztrófa a helyzet, kezdem úgy érezni h esélyem nem lesz bent maradni, fõleg h a morál a béka segge alatt van, a taktikát meg fél év betanulni.
meccseim
tabella

Darthmushroom
ilyenkor úgy szeretem a játékot... ha ez tudom akkor csere paddal álltam volna ki h ne fáradjanak....

am az eddigi meccseim:
City 3:4 Hull,Hull 1:1 Villa,Hull 3:1 Castle,Hull 3:2 Bradford,Fulham 2:2 Hull,Hull 0:2 Swansea majd itt az fa kupa kiesés.

Köszi!

Akkor majd frissítem, mert a mostani verzióban a filtereket állandóan elfelejti a játék 😞

Darthmushroom
14.2.1

14.2 a legújabb verzió? 😊

Darthmushroom
Gratu 😊

ejj majdnem jól indult a nap.."mentést nem lehet betölteni..." ASDASDASD még szerencse h igazolási szezon elején mentettem külön és csak 1 fa kupa meccs ment így el.

zyndar
AC Perugia, 2. szezon

A harmadosztály bajnokaként nem szerettem volna a Serie B-ben túl sok idõt eltölteni, de mivel semmi pénzt nem kaptam igazolni, így voltak kétségeim. Sikerült megtartani a tavalyi kölcsönjátékosok közül majdnem mindenkit, saját nevelést beépíteni, végül ezekkel az igazolásokkal véglegesítettem a keretet. A szezon során kétségeim igazából nem voltak, a 6. fordulóban álltunk élre elõször és majdnem végig ott is maradtunk:

Ez az igen komoly eredmény a kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetõ, illetve az alábbi kulcsjátékosoknak:

Saját nevelés, nagyon fiatal: Vichi

A kisebbik Insigne most nem volt olyan acélos, mint a harmadosztályban.

Aveni a tulajdonságai alapján nem képes ilyen szezonra szerintem.

Caracciolo csupaszív tankként tolta végig a szezont.

Nos, ez még nem volt ám minden. Elindultunk ugyanis a kupában, amit behúztunk, én nem is értem... Itt nem a
bajnoki 4-3-3-at, hanem egy kontrázó 4-4-1-1et toltunk, igen hatékonyan, így ezen az úton végighaladva eljutottunk a döntõig, ahol megcsináltuk az Intert.

Fantasztikus szezon, így már 4 trófea 2 év alatt, Serie A, jövünk.

Ja, Aveni megdöntötte a gólcsúcsomat, node annyi baj legyen.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
elsõ bajnoki elég jól sikerül, bár az emberelõnnyel jó nagy szerencsénk volt:

Darthmushroom
Na végül brazíliai kezdéssel kezdtem, sokáig gondolkodtam h Hull/Palace, végül elõbbi lett, tabella elég érdekes fõleg úgy h 3jára generált viszonylag normális kiesõ zónát (Citynek 3ból ez a legjobb eredménye 😮 elsõ kettõnél 15. volt)

Darthmushroom
Challenge csak arra fél szezon/1 szezonig tart?? tavalyiba se foglalkoztam vele, de így olyan uncsi elõrrõl, ezért a kiesésessel jobb lenne karriert kezdeni ha ott is lehet sok szezonig menni

zyndar
Rengeteg az öngól, volt olyan meccsem is ahol összesen 3 volt. Most a 2. szezonban 23 találatot szereztem szögletbõl, ami szintén sok, de több csapat is volt 15-16 környékén.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Bagitsiga
BUÉK srácok!
Sikerült befejeznem a 2. szezont az Atalanta kispadján. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom hogy minden várakozásomat felül múlta. Kicsit aggódtam mert a kezdõben 2 játékos maradt az elõzõ szezonról, féltem hogy az összeszokottság nagy hátrány lesz de a fiúk gyorsan megnyugtattak.
Seria A
Olasz kupa
Néhány kulcsember:
Mitrovic
Stanciu
Schuster

Taktika

További sok sikert mindenkinek!

Üdv. 2.0-ás patch van fent nekem, a meccsmotor nektek milyen? Nálatok is sok öngól van ? Meg pl szögletgól is irreálisan sok van a meccseken. Meg úgy a meccsek kimenetele elég sokszor nevetséges. Nem tudom mennyire rossz a meccsmotor és mennyire a taktikám. Hozzátenném, hogy nem kezdõ vagyok, mert a tavalyit leszámítva vagy 12 éve játszom a CM/FM szériákkal.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

Megtaláltam, szuper.
Buék managerek😊
Editor van a 2014-hez? Nem találom, hogy lehet használni?
bakkerman
BUÉK emberek!

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Szycsu
BUÉK!

Les Dogues

Darthmushroom
BUÉK MINDENKINEK

Gyõzelmekben bõvelkedõ új évet kívánok a menedzser kollégáknak.
* móst=most
6. forduló után

Jó lenne móst lefújni a bajnokságot, 20-as átlagéletkorú csapatom, eddig jól teljesít, néha úgy érzem bárkit kiküldhetnék a pályára, mert az ellenfelek valahogy támadni sem akarnak nagyon, de gondolom csak szerencsém volt az elején.

Boldog új évet topic 😊
bakkerman
a tavalyiban is a 442 volt az egyik legjobb taktika

U19 kupa

14.2 patch: "Kisebb százalékban fogják a játékosok sikeresen elvégezni a büntetõket."
Mi lehetett itt a patch elõtt? 😊 Na jó most csak picit gúnyolódom 😊 Örömteli, hogy az ifisták 11-es rúgó képességeit már nem kell nagyon fejleszteni
horrorpops
i have a problem. van két meghatározó játékosom (Rausch, Stindl), akik nem csípik egymást. vagyis Rausch szólt, hogy nem bírja Stindlt. mindketten kulcsfontosságúak. egyik 28 másik 29 éves. mindkettõ pótlása megoldható, bár inkább a bhv, akit nehezebb lesz.
mit tegyek, melyiküket adjam el szerintetek? van arra esély, hogy Rausch ismét elõjön ezzel más játékost illetõen? vagy hagyjam figyelmen kívül, aztán lesz ami lesz? szilveszterkor ilyen blõdségekkel traktálják az embert...

blüh im ganzen dieses glückes.

na végre megtaláltam egy brutális taktikát

sima (persze idézõjelben sima) 4-4-2 (nem is tudom melyik FM-ben használtam utoljára, de nem mostanában volt), októberig próbálkoztam mindenfélével a Juvénál, de össze-vissza bukdácsoltam. Ekkor átálltam erre a 4-4-2re, azóta 24 meccset játszottam, 22gyõzelem 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg.. ezt már szeretem 😄

i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;

Elsõ meccs

Bemutatkozó meccsnek nem volt olyan rossz, sokkal nagyobb rohamokat vártam volna az ellenféltõl, mondjuk mi sem mutattunk sokat, gyenge meccs volt. Keretem elég fiatal, média 9. helyre vár., de ezután a meccs után talán bizakodhatunk egy kicsit, vagy csak az ellenfél nyújtott nagyon-nagyon idényeleji formát.
Nálam is így van, én mindig úgy töltöm be a ligákat, h 1 csillag még legyen a sebesség és érezhetõen gyorsabb, mint FM2013, ami aggasztó, hogy nagyon FM2012 érzésem van szinte semmit nem változtattam a 4-4-2 taktikán kiesõ hely ellen kéne küzdenem média szerint, és feljutásért harcolok. Bayern legjobb felállásban is csak 11-esekkel vert a kupában. Sokkal könnyebb lett a játék, mint amilyen FM2013 volt sajnos 😞
zavbal
<#taps> Gerdzso!

Közben én is fogtam egy korrekt generáltat (a francnak nem szerb): Milton
bakkerman
elõkaptam az fm12-t,és sokkal lassan mint a 13 vagy az idei verzió...én mindig ugyanannyi játékost töltök be bárhol is kezdek,olyan 45-50 ezer játékost,de érezhetõen lassab a 12,pedig régebbi

Ez a 8. évem a Colchesterrel, 3. osztályból indultunk, de most már 1. osztályban harcolunk(nem is akárhogy).

2021
Ebben az évben próbáltam ki az új csodataktikámat és eszméletlen hogy milyen erõsen tudtunk zárni ennek köszönhetõen! 😊
Íme a csapat,taktika.
Az év elején volt játékosmozgás, de nem akkora mint az elmúlt években mivel az alap már megvolt így csak pár pótlás kellett. Játékosmozgás
Az évet Szuper Kupával kezdtük, mert a tavalyi évben megnyertük az Európa Ligát.
Ezt a Real Ellen játszottuk és meglepetésre megnyertük. meccs
A PRL-ben nagyon jól kezdtünk, de aztán a közepére kicsit összezuhant a csapat, de gyorsan kiheverték, de az utolsó 4 meccsre megint összezuhantak, így a 11 pontos elõnyünket szinte teljesen elveszítettük és az utolsó meccsen dõlt el a cím.
PRL végeredmény
FA kupa-t eléggé könnyedén behúztuk.
Capital One Cup-ban elõdöntõig jutottunk az ificsapattal.
De amire a legbüszkébb vagyok az az Európakupa, hisz végigvertünk mindenkit. Menetelés
A Barca elleni döntõ.
Meglepõen sima eredmény született.

Húzó emberek:
Soren(DC), vele rengeteget küzdöttem, mert rengetegen meg akarták venni, de végül sikerült megtartanom. 1M fontot fizettem érte pár éve.

Angel Correa a legjobb AMC-m, szinte mindig nagyon jól játszott, rengeteg gólpassza volt és ami a legjobb az egészben ingyen jött a Madridtól. 😊

Bruma nálam fõleg ML t játszott és végig nagyon jól tolta, neki is sok assist-ja volt illetve sok gólt is rúgott.

Ez az elsõ összefoglaló szerûségem, mert nem igazán van idõm, remélem azért annyira nem lett szörnyû. 😄
Köszönöm hogy ha elolvastad! 😊

Köszi, kipróbálom majd, hátha beválik.
zavbal
Vegyesen 20 bajnokin 12 gól minden sorozatot nézve 35 meccsen 19. Képes gólt lõni de akár meccsekre eltûnni. A Bl-ben viszont jó volt 6 csoportmeccsen 5 gólt lõtt. Igazából még nem találtam meg neki az igazi helyét.
Na Ezekiel beváltotta a reményeket? 😊

zavbal
Ez az alapja. Meccsek elõtt és közben finomítgatok rajta (pölö a két szélsõ feljebb megy vagy mások a szerepkörök). Sajnos vannak meccsek mikor hiába operálunk sok lövéssel nem megy be semmi. (eddig a rekord 40 lövés)
Wow lõttem szögletbõl csontnélküli gólt 😊 FM2005 óta most elõször sikerült ez, még kapus kiállításom sem volt sosem meg az ellenfeleimnek sem, kíváncsi vagyok ez lesz-e FM2014-ben? 😊
zyndar
Ezzel annyiban egyetértek, hogy én nem találtam eddig olyan felállást, amiben a csatár támadó szellemben gólokat lõne.

Grat.
Taktikáról kép? Nem tudok olyan taktikát kitalálni, amiben a csatárok is lõnek gólt elvétve. Csak a 4-3-3-0-ás felállással megy, de azért néha jó lenne csatárokkal is tolni😊
zavbal
Kép mégegyszer.

(sorry a dupla posztért)
zavbal

Na egy kis olaj pénz is jön a Balkánra. De mihelyst valami tehetségemre rámennek már szakítom is meg.
zavbal
Elõször is Boldog Karácsonyt is mindenkinek (utólag) !

Visszatértem a 2. szezonomra a Partizannal (inkább ömlesztve képekkel):
2014/2015:
Csapat, Meccsek elsõ fele, Meccsek második fele
Bajnokság végeredmény
Szerb Kupa
Bajnokok Ligája menetelés, Európa Liga (nem volt hosszú életû)
Húzóemberek: Kara (azt hiszem nem kell bemutatni), Montero (többet vártam tõle de kétségtelen hogy tovább lõtt minket a Bl-ben), Kojic (õ meg amit csinált az elképesztõ ahhoz képest hogy elõzõ szezonjában összesen 6! gólt lõtt)

2015/2016 (3. szezon féltáv):
Tabella
Bl csoport végeredmény. Errõl azért pár szóban annyit hogy meglepett az eredmény én Eu Liga helyben bíztam de nagyon jók voltunk, plusz az Arsenal ellen itthon 2-0 ra mentünk a 60. percig. A selejtezõben a Vidit ütöttük ki aztán a Celticet. Az elsõ kieséses körben pedig a Bayern jön majd.
Jelenlegi keret. Összeraktam a Xulu Kara CB párost de sajnos csak Bl-ben alkotnak a bajnokság külföldi szabályai miatt Kara inkább DM. Ez van benéztem.
Mitrovic pedig a legnagyobb fogás. A tékozló csodagyerek hazatér, szerb is fiatal is mocskosul drága is remélem jó lesz.
Köszönöm ha elolvastad
kosheen
és télleg 😄 zsir, igy még jobb is hogy nem kellett 23 fõs kerettel menni 😄