Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A játék kezdetén betöltött országok teljes listája.
Zajlik az L1, ha ezt tartani tudnám... :D

Milyen afrikai ligákat töltöttél be?
Darthmushroom
kizárt h lesz EL, Hull 2:0 AFCB, AFCB 1:3 Villa... szánalmasabbnál szánalmasabb gólok... még 5 meccs és 5 pont hátrány a 12. helyen.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
kis pihi után visszaléptem, hát mindig jókat mosolygok mikor jönnek az akadémiára a játékosok h milyen tehetségtelen sz@rok :D Soká lesz még értelmes utánpótlásom :D

bakkerman
hazai meccsre próbálj kimenni inkább control vagy attacking felfogással,lehet az a baj,hogy az ellenfél ellened a saját pályádon úgy megy ki,hogy fegyelmezetten tartanák az ikszet,de ha te is standard-al kimész,és nem vállalsz kockázatot,akkor az ellenfél erre rájön,és elkezd támadóbban játszani,amire a te játékosaid már nem tudnak válaszolni,ebbõl születhetnek ezek a 0-2,0-3-as meccsek. Idegenbe meg azért tudsz utána jól játszani,mert ezek szerint az idegenbeli meccseidre tökéletes a counter taktika,megtudod lepni meccsrõl meccsre az ellenfeled,és nem tud mit lépni.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

narumon
Segítsetek please. Német másodosztály, félidõben vezettük a bajnokságot hatalmas fölénnyel szinte veretlenül. A téli szüneti felkészülés elvileg jól sikerült több elsõ osztályú gárdát is vertünk. A problémám a következõ;
4-4-2-t játszok (ehhez vannak jó játékosaim), idegenben counter taktikával mindenki szó szerint alázunk. Általában 2-4 gólos különbséggel a javunkra, de elõfordul 7-8 gólos siker is. Itthon ugyanez volt a taktika csak counter helyett standard (ez télen még mûködött), most viszont az 5. hazai meccset veszítjük el úgy hogy még gólt sem rúgunk 0:3, 0:2,0:2,0:3,0:2 még helyzetet sem igen mutat a gép highlights során.
Mi a franc történt és mit tudok tenni? Próbáltam álligatni ezt-azt de valahogy semmi. A vicces az, hogy egy ilyen síma vereség után elmegyünk az elsõ helyezett otthonába (én már lecsúsztam onnan) és minden gond nélkül gurítunk nekik egy négyest. Mi történik? És ami eddig télen mûködött az most tavasszal miért nem? Az idegenbeli meccseinken viszont miért parádézunk? help!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Darthmushroom
nem lehetetlen küldetés, egy kis szerencsével meglehet. Sajnos az nagy baj h Pool-Sheffield Wed. lesz a Ligakupa döntõ, ami nekünk nem kedvez, fõleg ha Pool bekerül a 6-ba. Bajnokság vége meg nekünk nehéz lesz MU itthon majd Chelsea idegenbe az utolsó 2 meccs.

Jó helyezés ez,egy nagy hajrával még az EL sem elérhetetlen.
Darthmushroom
Kifejezetten elégedett lehetek a helyezésünkkel annak fényében h katasztrofális a hazai mérlegünk: 17. 4gy 4d 5v még idegenbe a 2. legjobbak vagyunk 7gy 2d 6v (ami számomra meglepõ mert fordítva szokott lenni a karrierjeimbe) és persze eszméletlen sok a kapott a gólok miatt. De ha e körüli helyezést elérnénk akkor nagyon elégedett lehetnék eltekintve a már írottaktól.
Február közepe

Azt hiszem,hogy csak ez a mentés szórakozik velem.Nem elég,hogy minden második meccs után kidobál(sosem meccs közben),de nem bírom eltüntetni a játékból a betöltött afrikai ligákat sem.Többet már két éve kitöröltem(volna),de még mindig nem tûntek el.Biztos,hogy valamelyik db hibás,és ezért szívat a játék.Elõvettem tíz meccsre az elsõ vándormadár karrieremet,ott minden OK.
Másfél hónap van csak hátra a 11.szezonból,de lassan kezdek beletörõdni,hogy ennyi volt ez a mentés.Nincs idegrendszerem ahhoz,hogy 15 percenként újra kell indítani a játékot.Mára befejeztem,aztán reggel tiszta fejjel megpróbálom befejzni a szezont,mert ezt már valahogy csak kibírom.Jól ráfizettem,kellett nekem a sok néger csodagyerek.<#rinya>
Azért gyanítottam,hogy valami ilyesmi lehet a háttérben.
Darthmushroom
angliába nem nagyon számít h sok pénzem lesz e ebbõl, csak h magyar edzõ vagyok, így akartam egy magyar fiókcsapatot is.

Tõlük épkézláb játékost nem tudsz igazolni,a te játékosaidat meg nem tudod odaküldeni, mert ki lesznek akadva.Ha meg néhány ifi mégis odamegy,megállnak a fejlõdésben a kritikán aluli edzõk,edzések miatt.A mez eladásokból sem látsz semmit egy ilyen szegény országban.Ennek sem annyagilag,sem stratégiailag nem sok értelme volt.
Valaki tud ajánlani, hogy honnan érdemes címereket leszedni?
Darthmushroom
személyes kérésemre :D

Darthmushroom
zsinórban 4 veresség után ez úgy kellet mint egy falat kenyér, bár igazság szerint nehéz 4 meccs volt ez elõtt: MU 3:1 AFCB, Reading 2:1 AFCB (FA kupa), Pool 3:1 AFCB, AFCB 0:1 Arsenal.

Lásd tegnapi Fradi-Gyõr, és ott még 10 emberrel is volt a Gyõr. Elõfordul ilyen a valóságban is. De engem is szétvágna is ideg:)
Darthmushroom
sz*patás felsõfoka... Drage berúgja a 11st, erre valamiért nem adják meg... és ahogy az lenni szokott ilyenkor mindig kapunk gólt és ez így is történt..

Nekem ennyi türelmem nem lett volna.Kezdésnél mini adatbázissal a munkanélküliséget választom,letiltok minden bejövõ hírt,információt,és két év szabi.Az én gépemmel így egy órán belül lemegy a két szezon.Akkor lecsekkolom,hogy minden rendben ment-e.Jó e a ligastruktúra,jönnek-e tavasszal az ifik,etc.De ez is egy megoldás,ahogy Te csináltad.Az a lényeg,hogy jó a db,mert lesz vele tervem.Ezzel is,meg a franciával is.
Engem sajnos megint a Visual Studio 2010 crash szívat.A repair nem segített, mérgemben letöröltem,és most újratelepítem az egészet.Remélem jó lesz,mert ha emiatt az egész windows 7-et újra kell telepítenem,akkor a kardomba dõlök.
Na úgy néz ki elsõ szezon után nem volt vele probléma, max annyi, hogy random kiválasztottam egy csapatot 12. helyre várták, és amíg szabadásgon voltam (teljes idény) assistant manager megnyerte a velük a bajnokságot :)
Darthmushroom
igen-igen, irl se tartják kis tehetségnek a srácot, Blackpoolba nagyon jól nyomta most télen került a Crystal Palacehoz kölcsön és ott is nagyon dicsérik. Játékba meg szerintem tavaly jobb értékei voltak.

bakkerman
ez a Tom Ince jól sejtem hogy a manchesteri ikonnak a fia?

Darthmushroom
és a végén még meg is nyerhettük volna :D de Rantie óriási ziccert hibázott :D

bakkerman
ha a Chelseavel lettem volna valószínûleg csinálok egy repülési tesztet a monitorommal a 4. emeletrõl :D

Darthmushroom
ilyen se sûrûn volt még az ideibe h ekkorát makkoljunk :D

York City FC - 2012/13 / League 2

A BSP-bõl való feljutás után a második évnek ismét nagy reményekkel vágtam neki, hiszen az FA kupában már bizonyítottam, hogy meg tudom verni az L2-es csapatokat. Az alábbi adatokkal vágtunk tehát neki az új szezonnak:
0k Transzfer / 90k Fizetés
Média: 18. hely
Elvárás: Feljutás

Év elején nagyon rámentem az igazolásokra (tanulva a korábbi hibáimból):

Mint láthatjátok nem apróztam el, kicseréltem szinte a teljes keretet. Sajnos a klub nehéz anyagi helyzetben volt, ezért nagyon meg kellett gondolnom kit, mennyiért hozok el, nehogy csõdbe kerüljünk (év elején -150k volt a számla). Így természetesen, youth, training facilities fejlesztés se jött szóba, de még a scout networköt sem adták meg, pedig azt illett volna.
A nehéz körülmények ellenére iszonyat erõsen kezdtünk, gyakorlatilag a téli szezonig bedaráltunk mindenkit, 30 meccs alatt volt 28-1-1-es mérleg. Erre azért én sem számítottam, rögtön így feljutás után. Az FA kupában és a Ligakupában sem sikerült többet menni egy körnél, de ez egyáltalán nem izgatott. Annál inkább a Johnstone Trophy ami ugye az L1 és L2-esek kupája. Itt óriási mákokat sikerült behúznunk, bár az északi döntõ második meccsén az L1 bajnok Doncastert megküldtük egy ötössel.

Ezután jött a Swindon elleni döntõ a Wembley-ben, ahol végigtámadtuk a meccset, de nagyon nem akart összejönni a gól. Ismét tizik döntöttek, szerencsére a fiúk higgadtabbak voltak mint a Böde tegnap :)

Miután a JPT kupa tehát kézben volt, a bajnokságban elkezdõdött a lazulás a csapat részérõl, és 4 pontra leadtuk a 17 pontos elõnyünket a Colchesterrel szemben... Lényegében visszaálltam standard taktikára, és onnantól ismét a mi kezünkben volt az irányítás. A gyenge tavaszi szezonért kár, de így is magabiztosan nyertük meg a bajnokságot újoncként.

Nagy egyéni teljesítményekrõl nem beszélnénk, talán csak a Man Citytõl érkezõ Ryan McGivern (kõkemény CD és 7 fejesgól) és Pablo Counago (18 gól , 14 gólpassz ) teljesítményét emelném ki, õk tényleg extrát nyújtottak a szezonban. Amúgy a csapat nagyrésze még mindig kutyaütõ, talán L1-be majd sikerül hozni normálisabb játékosokat.

Érdekesség, hogy a PRL-bõl már szinte az összes csapat bejelentkezett, de lapultam mint sz.r a fûben, nehogy megsértsek valakit :D. Jövõre tehát L1, és megpróbáljuk a harmadik promóciót zsinórban.
Sziasztok!

Bocsánat az offtopicért, de sajnos új témát nem tudtam nyitni. A segítségeteket szeretném kérni. Szakdolgozatomban a számítógépes játékokkal játszó személyek viselkedését tanulmányozom. Kérlek benneteket, töltsétek ki az alábbi kérdõívet és cserébe három szerencsés kitöltõ egy általa választott számítógépes játékot kap az alábbi listából: http://goo.gl/HneIhk .

A kérdõívhez kattints ide: http://pszichologia-kutatas.pte.hu/

A kérdõív kitöltése 15-20 percet vesz igénybe, 5 oldalból áll. A kitöltés teljesen anonim, az adatokat statisztikai elemzés után tudományos dolgozat megírásához használom. A kapott adatokat harmadik személynek nem adom ki.

Köszönöm szépen!
Nem sokba.
Lejárt volna azt hiszem a szerzõdése, és az egyik scoutom felhívta rá a figyelmem, hogy érdemes lenni leigazolni. Megscoutoltam, és akkor láttam, hogy ennyiért elhozható.
De idáig nem rossz, bár Giroud is nagyon jó. De kellett egy jó csere mellé, ha megsérült volna, nem volt alternatíva helyette. Így most Giroud lett az alternatíva.
Ha már írok, csatolok még pár képet:)

Tabella
Játékos statisztika
Taktika
Köszi, nekem is betöltött, holnap letesztelem :)
Van hozzá egy újabb verzió is.
Tessék.Bár ez szintén az fm-base.De a német ligákkal kapcsolatban tudok segíteni.ÍME.A forrás pedig itt van.Mûködik,de csak a betöltésig próbáltam.Érdemes lenne legalább egy szezont lepörgetned szabin,hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
A kérdésre pedig-addig nem kezdek semmilyen más karriert,amíg a 15 szezon le nem megy a Haladással.Ha van egy tervem,azt végigviszem,és nem kapkodok bele állandóan új feladatokba.Most a 11.év hajrája következik,lesz még itt tennivalóm bõven.
korbin, megtudnád nekem adni az oldal címét, ahol ezt a kieget találtad, mert úgy látom ez az új patchel is mûködik, viszont a német alacsonyabb ligás db-k, amiket találtam (fm-base, sorti) már nem, hátha azon az oldalon van egy mûködõ német is?

elkezdted egyébként a maccabit? most néztem, hogy velük játszottam FM2011-ben, amikor 3. ligások voltak csak akkor örmény ifjúsági unió volt a csapat neve, de hamar beleuntam
Az szép.És mennyibe került Lewandowski?
Egész jó formába lendültünk:) Azóta a Portot is leküzdöttem 3-2-re.
meccsek
<#eljen>

www.smart-bus.hu

Igazad van.A legfontosabb nála a Judging PA/CA.Mivel a CA-t mi is azonnal látjuk az elsõ jelentés után,az nem is annyira lényeges.A determination,éz adaptability viszont fontos.A Tactical knowledge sem árt annál,aki a következõ ellenfelet figyeli.A working with youngsters tényleg nem lényeges.A chief Scout-nál pedig nem árt a Man management sem.
A working with youngsters miért fontos a scout-nál? Nem dolgozik a fiatalokkal, "csak" felkutatja õket... a determination szerintem fontosabb. Minél magasabb, annál alaposabban kutat... plusz ugye az adaptability, hogy könnyebben alkalmazkodjon a más körülményekhez...

www.smart-bus.hu

Meglepne,ha bármit is kaptak volna.Ugyanis a tavalyi kalóz fordítás után megfenyegette õket az SI,(a németekkel együtt),hogy a frissen bevezetett régiókóddal kizárják õket a vásárlásból.De ki tudja,változhatott is a dolog.Azt viszont tudom,hogy sokat szenvedtek vele.Crash-ek tömkelege után,egy speciális skint is kellett hozzá csinálniuk az eltérõ nyelvi karakterek miatt.Egy hónappal tovább is tartott nekik megcsinálni,mint a 13-hoz.Tavaly még a németek is megcsinálták,és a holland nyelvet használták a fordításhoz.Pedig õk aztán biztosan nem kaptak semmi segítséget.Idén már nem is nagyon törték magukat.
bakkerman
megkapták a fájlokat,amiket aztán lefordítottak,a magyaroknak tudtommal se idén se tavaly nem adták már ki,ezért nincsen magyarítás

Azért vannak még kreatív emberek a világon:1, 2, 3, 4.Január közepe óta elérhetõ,és 6280 letöltésnél járnak.
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani,hogy van ugyan egy klasszis csatárom,csak pocsék a finishing értéke.Egyszerû.Mindenkinél,akinek köze van az ifikhez,kötelezõ a magas Working with youngsters tulajdonság.
Néhány world class HoYD:
Peters
Parnaby(csak a brit szigeteken ajánlott)
Fernando Moraes(free)
Cannon
Van egy lista ITT a legjobbakról,és bármi áron meg kell szerezni valamelyiket.De az adaptability értékét figyelni kell,ha külfödirõl van szó.
Akkor csak nálam lehetnek bugosak, majd megvárom míg lejár a szerzõdésük és hozok helyettük másikat. a HoYD-nek aki a csapatnál van meg asszem minden értéke király egyedül a working with youngsters nem :D
NÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRMÁLIS???!!!

1-3, 2-1, 1-1, 1-1, 0-0 lett amúgy belõle...

Téves felfogás.A HoYD,mint ahogy a nevében is benne van,igenis felelõs az ifik fejlõdéséért.Ezért elengedhetetlen a magas Working with youngsters,Motivation,és Determination.Nem árt a magas Level of discipline,ha külföldi,akkor pedig még az Adaptability is.A jó megfigyelési képességek mellett,természetesen.Ez az ember hozza az új ifiket,tehát kulcspozíció az övé.Nem véletlen,hogy nincs belõlük túl sok világklasszis,és azok majdnem mind a legjobb nevelõ egyeselüteknél vannak.
A scout az,akinek nem kell túl sokat "tudnia".Nála elég a Judging CA/PA,és a working with youngsters.
Volcanor
Zulte Waregem 2018/2019

Igazolások.
Megint szép kis hasznot húztam belõlük, fõleg Arce & Correa kettõsbõl. Másfél éve bõ 1 millióért érkeztek. Oscar Green meg játszott kemény 3 meccset, majd 8-ért vitték is.

BL.
Elég szerencsétlenek voltunk, City ellen a hosszabbításban kaptunk ki egy távoli bombával, a Valencia is épphogy elvert minket. Majd jövõre jó lenne legalább egy második hely.
Kupából már korán kiestünk, bár annyi, hogy pont az elõtte lévõ meccsen jött a patch, így nekiálltam kísérletezni kicsit, plusz 9 emberrel játszottunk, majd ennek köszönhetõen kaptuk is a vereséget érõ gólt.

Bajnokság1.
Bajnokság2.
Ez már sorozatban 2, összesen 3. Ezzel felléptünk a reputációs listán az elsõ helyre Belgiumban.

Statok.
Jó lenne egy gyilkos csatár, aki termelné a gólokat.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

bakkerman
szerintem annyira nem fontos,mivel közvetlenül nem foglalkozik a fiatalokkal,inkább jó megfigyelési képességek kellenek,amivel felméri hogy ki mennyire jó

mondjuk nekem most az szembeötlõ, h vesztes meccs után is egész korrekt értékeket kapnak a játékosaim, ilyen 4-0 után is 6,2 a legrosszabb védõm és van 6,8-as középpályásom, vagy 0-1-es vereség után van két 6,9-es védõm, 6,76 az átlagosztályzatom és jobb, mint a gyõztes csapatnak
én rátudok kattintani, dave follows-ra a chief scoutra, de én másik premier ligás csapattal vagyok éppen
Am szerintem a játékban vagy 1-2 bugos staff, hiába probálok pl a Liverpool Reserve vezetõedzõjére vagy a chief scoutjára kattintani, nem lehet