Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
Javíts ki, ha tévedek, de nekem úgy rémlik a tarcsik nem jutnak fel. Sõt, nálam a PSG C tökutolsó lett Ménezzel a soraiban.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zavbal
én még 12-t nyüstöltem 45 szezonon át.De látom a bajnokság nem volt nagy kihívás <#vigyor>

Én közben reaktiváltam az Fc Séte karrierem. Kár volt elcsesztem, így újabb szezont dekkolhatok a negyedosztályban.Szívás hogy csak a bajnok megy fel, de nem tudok mit csinálni ha a Monaco tarcsi elsõ osztályú játékosokkal áll fel a Marseille tartalékban meg Thauvin szétaláz minket <#gonosz3>
zaki
Juventus 2030... Ki meddig vitte legtovabb eddig a jatekot? Nalam szerintem ez a rekord... :D Mar csak 1 db nem generalt jatekosom van, a kapus ter Stegen. O az utolso mohikan :D De valoszinu ez lesz az utolso eve, mar van egy 20 eves kinai (lol) kapusom, aki varja mar a lehetoseget :P

Én meg pont ma reggel vettem észre, hogy nem Pinyõ nagy buta fejét látom:)
A karácsony a Unitedrõl szólt, elõször a Ligakupában egy szép gyõzelem otthon, ezzel õk be is fejezték a sorozatot.
3 nap múlva, karácsony elõtt pedig egy nagyon fájó és eléggé idegesítõ vereség. Szerintem meg is döntöttem egyfajta csúcsot, kapus 2 perc alatt nem hinném, hogy összehozott volna 2 öngólt valaha is.
A bajnokságban egy Everton elleni 90. perces bukta miatt 2 ponttal lemaradva a City mögött a 2. vagyunk, a Ligakupa elõdöntõ elsõ meccsén pedig a Pool nyert 2-0-ra, január elején így kisebb hullámvölgybe kerültünk.
A Bl-ben pedig a Porto vár majd ránk a legjobb 16 között:)
Ja meg bepróbálkoztam pár fiatal magyarnál: Radó, Novothny, ilyenek de nem is érdekeltem õket.

A másik pedig, hogy a 100 eurós fizetésrõl, a legjobb játékosomnak 2K-ra kellett felhúzni a fizuját. Gondolom ezután a többiek is hasonlót fognak kérni. Ami nem lenne baj, ha jobban át tudnám vinni az átigazolási pénzt a fizetési kerethez. De sajnos 1,7-rõl csak 1,1 millió euróig tudtam levinni. Nullára nem engedi átcsoportosítani.

A harmadosztályban nem érdekelt, hogy néz ki a staff, de azért most már csak szemet szúr, hogy egy edzõm van és az is fél csillaggal megáldva. Tényleg úgy festettünk eddig, mint egy járási csapat, szerintem a fizioterapeutának is csak a gyógyító szódavíz volt az egyetlen eszköze a sérüléseknél.

Szóval így most a kb 5-6 fõs személyzetet megdupláztam. De vettem két szélsõhátvédet is azért, egyik-egyik oldalra, plusz egy 15 éves csatárt. Az durva, hogy a srác csak key player-nek jött el, majd ha nagyon nem megy a csapatnak be-bedobálgatom.

És akkor az elsõ igazolásaim közt õk is helyet foglaltak: Várhidi és Molnár Balázs. :D Utóbbinak legalább van török tapasztalata, elõbbi posztra pedig nem volt nagy a választék. Mellette döntött, hogy national volt a hírneve, plusz magyar. Amúgy nem tudom, hogy a játékban van-e értelme ennek az igazgatói posztnak, hol látszik meg az, hogy õ is csinál valamilyen munkát.

Nekem is ilyesmi rémlett,még a 13-ból.Azóta nem is piszkálom.Bár csak kettõt használok,a harmadikat akár variálhatnám is.
Én is ezt szedtem le hozzá. Tegnap meg észrevettem, hogy Pintér Attila helyett másnak a képe van ott. Na nem mintha annyira kiakasztana. :)

zyndar
2 hétig, de igazából egybõl visszaesett a réginek a betanultsága.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Mennyi ideig tesztelted az újat?
zyndar
Három taktikám volt bent, ugyanaz a felállás, mindegyik maxon. Kiveszem az egyiket és csinálok egyet teszt jelleggel, ami különbözik az eddigiektõl. Erre visszaesik a másfél éve használt taktika betanultsága 50%-ra. WTF? <#ticking>

Neked a teljes kell.Én évek óta ezt használom,így mindig csak az aktuális frissítést töltöm le.
teljes vagy a másik?
Még nem tudok nyilatkozni érdemben, mert a török 3. ligában kezdtem a Dardanelsporral. Azóta pedig még mindig csak a második szezon felkészülési idõszakában vagyok, de legalább már egy osztállyal feljebb. Tényleg hangulatos bajnokság, meg így közben meg lehet ismerni a csapatokat, török játékosokat, nagyobb rálátásom lesz az egész ligájukra. :)

Ha zsinórban nyered a bajnokságokat,és minden évben BL csoportban leszel,akkor majd jönnek.
Zenszkij
Most vagyok a 3. évben a Kayserisporral. Meglássuk mi lesz. A német török gyerekek nemigen akarnak jönni :D.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Amikor kezdtél,nem tudtad hogy 6 külföldi lehet a meccskeretben?Egyébként lesznek jó törökök,csak kell hozzá az extra háttér,meg sok idõ.Türelmesnek kell lenni.Van a játékban egy rakás kettõs állampolgárságú török klasszis,haza kell õket hozni.Késõbb is rengeteg lesz,csak advanced beállításokkal,nagy adatbázissal be kell tölteni Németországot,Hollandiát,Svájcot,ahol rengeteg a török.És mindenkitõl könyörtelenül elszedni a felbukkanó jó török ifiket.

Egyébként pedig játszhatsz a BL-ben 10 világklasszis légióssal,csak a bajnokságban rotálni kell õket.Minden további nélkül meg lehet oldani.Egy Galatával pedig egyáltalán nem nehéz BL-t nyerni.Máshol is meg lehet csinálni,de ott minimum évtizedes karrierben kell gondolkodni.Elõször a török riválisokat kell megelõzni reputációban.
Darthmushroom
ideibe nem voltam még ott de régibe szerintem ez poén volt, és hasonló is vezetnék be idehaza is. am ha nagyobb klubbal vagy simán hazatudsz hozni jó pár embert mert pénz az akad.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Zenszkij
Gyerekek, ez a török liga fájdalom. 5 külföldi lehet a csapatban. Hát ez édes kevés. A generált törökök az fm 14-ben meg nemigen ütik meg a BL mércét. Nem tudom folytassam e a karriert. Ti mit tapasztaltatok itt aki játszott? Pedig hangulatos a bajnokság, de így keservesen nehéz.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Metallic Logos.
Te melyiket töltötted le?
Összes csapat?Ennél lehetnél valamivel konkrétabb.Nézz körül ITT.
Tudtok küldeni olyan kiegészítõt amiben az összes csapat logója benne van?
Félidõhöz érkeztünk,eddig minden jól alakul.
Meccsek.
Tabella.
A kisebb csapatok ellen igen jók vagyunk,de a nagyokkal akadnak problémák.Ezen még lesz mit javítani.Fõleg azért,mert a szezon utolsó 3 meccse a Liverpool,Man.City,Arsenal trió ellen lesz.Most pedig sajnos egyiket sem tudtuk megverni.
Ráadásul a Capital Cup elõdöntõben is a Man.City lesz az ellenfél.
Horogra is akadt,jövõ nyártól Sky Blues lesz a srác.Contract.12k fizetést kért,de többet adtam neki,mert már a Granada,és a Vitesse is tárgyalt vele.A rotációval meg egy kicsit lódítottam,mert az elsõ évben kölcsön fogom adni.Hiába,kemény ez a profi világ.
Közben azért más dolgom is van.Tabella.
Ezzel a részével nincs is bajom, nálam is jókat talál... :) Csak jobban örülnék, ha a chief scout jobban terelgetné õket! :)

www.smart-bus.hu

Az én horvát scoutom jól dolgozik.Milatovic.Igaz,hogy mindkét horvát liga be is van töltve.
Nálam pár kivételtõl eltekintve minden liga aktív... azzal sincs bajom, ha olyan helyre küldi õket amit nem ismernek, majd megtanulják. Az idegesít, hogy egy helyre többet küld... ugyanazt az országot a francnak járja végig 4 különbözõ scout egymás után... :S

Tartottam tõle, hogy a magam kezébe kell ezeket vennem... :(

www.smart-bus.hu

Nem enged nagyobb összeget senkinek. Lehet a másodosztály miatt.
Darthmushroom
próbálj valakivel hosszabbítani akinek nagyobb már alapból a szerzõdése, ha engedi a nagyobbat akkor nem nagyon értem max úgy ha az 2.osztály korlátozza az új igazolásokhoz. ha nem enged neki se nagyobbat akkor valami a klubnál van.

Köszi, akkor marad a keret és meglátjuk mire elég. Pedig voltak olyan játékosok, akik 20 ezer fölött kaptak, igaz eladtam õket jó pénzért, de lehet kár volt. Viszont a nagy többség maradt. Meg hoztam fel pár ifit.
Darthmushroom
1. valami hiba van a rendszerbe ha Lazio második vonalba van, ott max a roma merda lehet :D
2. maximum fizetés elég összetett dolog,de itt simán benne van h a második osztály miatt se tudsz túl nagyot adni. mikor Palermoba bele néztem én is ott körül tudtam csak adni pedig volt vagy heti 20-30e szabad fizetésem.
3. Lazionál van am is fizetési sapka a játék elején (meg a valóságba) amit csak átcsoportosítással lehet átlépni am kérni se lehet h növeljék meg jobb célkitûzéssel se nagyobb.

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Jelenleg a Lazioval vagyok a Seria B-ben, mivel kiestek és én elvállaltam az edzõi posztot. Szeretnék igazolni játékost, de 5000 eurónál több fizetést nem tudok neki kínálni. Pedig 300 ezer szabad fizukeretem van és 40 millió euró a számlán. Viszont van pár játékos, akit eladtam, mert el akartak menni. Szóval még több pénz jön be és még több fizetéskeret szabadul fel.
A játékos adatlapján-Development-Training-Focus-Specific Attributes.
Itt (majdnem)bármelyik tulajdonságra rá lehet gyúrni.De az ilyen egyéni edzésnek hátulütõi,és korlátai is vannak.Idõsebb játékosnál nem érdemes kísérletezni.30 évesnél is feljebb lehet tornászni egy értéket,de a többi értéke azonnal csökkenni kezd.Jó jele annak,hogy valaki már elérte a PA határát.Fiatalnál meg a többi értéke nem fejlõdik rendesen,amíg egy van erõltetve.Meg kell találni az arany középutat.
Darthmushroom
fm-base, fmscouton kell keresni, ha van egyiken biztos h fent van... az h lesz e nem bugos az viszont jó kérdés mivel az ilyen tákolt db-kbe mindig van hiba szép számmal.

A chief scout elmebeteg,függetlenül attól,hány csillagja van.Saját kézbe kell venned a küldésüket,különben örökké össze-vissza fognak mászkálni.Mert elküldi a scoutot olyan helyre is,amit nem ismer,vagy a legrosszabb esetben olyan országokban kóborol,ami be sincs töltve a játékba.Ott évekig ténfereghet feleslegesen.A példa kedvéért:hiába van egy lengyel scoutod,és küldöd el Lengyelországba.Talál majd 50 embert,de többet nem nagyon.Ha viszont a lengyel bajnokság is be van töltve,akkor több százat,ezret fog találni.Ez így mûködik.
De egyénileg küldözgetni egy tucat scoutot sok idõbe telik.Én inkább ráhagyom a fõnökükre,és három havonta ránézek,mit mûvel.Ha nem tetszik amit látok,felülbírálom.
fm kockák fb csoportban is megkérdeztem, de itt is, hátha..

osztrák alsóbb ligás kieg, ami nem bugos, létezik az ideihez?

Darthmushroom
ez messze nem ilyen egyszerû, ki lehet adni egy játékosnak az edzésnél h csak a befejezést gyakorolja de akkor se biztos h azt eléri mivel van egy maximum potenciál minden játékosnál. +arról nem is beszélve ha rosszak az edzés lehetõségek meg az edzõk akkor lehet hiába gyakorolja.

Darthmushroom
akkor keres jobb chief scoutot, akinek a többi értékei is jobbak pl. man managment stb..

A játékosokat hogy lehet edzeni? pl. valakinek 10 a lövése és fel akarom edzeni 15 re
Igen ezt tudom, de pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen foglalkoznom ezzel, és mégis jól mûködjön a dolog. Az nem zavarna, ha így lassabban menne a dolog, de, ha ennyire balfasz módon küldözgeti õket a chief scout, akkor kénytelen leszek átvenni az irányítást. Azt hittem jobban mûködik ez a része.

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
staff beállításoknál áttudod állítani h Te legyél az aki megmondja hova menjenek

Tapasztaltabb kollégákat kérdezném a scout rendszert illetõen... Eddig nem nagyon használtam õket, mivel órákat elvoltam azzal, hogy átnéztem a potenciális klubokat, válogatottakat, stb. A mostani Fradis mentésemben elhatároztam, hogy csak azokból válogatok, akiket a scoutok alapján megtalálok, vagy akik a keresési listában elérhetõek.

Az elsõ év végétõl bárhova küldhetek scoutot, de a vezetõ scout állandóan csak Kelet-Európába, Közép-Európába küldi õket, ráadásul úgy, hogy például a 7 scoutból 4 ugyanazt a területet járja, és szinte csontra ugyanazokat a játékosokat találják meg, és még így sem teljes az ismeret mondjuk Kelet-Európában, pedig másfél éve 4-n is ugyanazokat a területeket járják.

A scoutok értékei jók, több területet is ismernek, a vezetõ scout osztja be õket, mégsem megy olajozottan a dolog. Én azt hittem, hogy majd normálisan elosztja õket, és egy-egy térséget egy scout jár be. Mit rontok el, hol a hiba?

www.smart-bus.hu

Nem kezdtük éppen rosszul a szezont.Meccsek.A lesajnált Paloschi meg 4 meccs 6 gól.Az asszisztens akart mindenáron lebeszélni a leigazolásáról,még jó,hogy oda sem figyelek rá.Nem létezik,hogy valaki ilyen magas mentális képességekkel rossz fogás legyen.Pláne ingyen.
És még egy utolsó pillanatos igazolás.Trippier.
Darthmushroom
Drezda 5. szezon féltáv:
Hatalmas csalódás.. gyakorlatilag csak talált góljaink vannak, szinte semmi nem valósul meg a taktikából, újoncként is sokkal komolyabb focit játszottunk. Így hatalmas szégyen szemre bajnokként nem mentünk tovább a bl csoportból, a meccsek eredményeit nézve am lenne rossz semmi, meg a lemaradás se nagy, de látszik h szinte minden gyõzelmünk 1 gólos éppen kicsikart gyõzelem. Elnököt am novemberben újra választották hozott is egy 60mos szponzort, de hiába kértem tõle bármit anyagiakra hivatkozva semmit nem teljesített.

Egyenlõre nem tudom van e jövõje a karriernek, mert már am se volt sok kedvem folytatni így meg aztán végképp.

este lefárasztod és mielõtt elalszik a fülébe súgod, hogy ébredés után mit szeretnél (enni, inni, meglepi) már egy fél szezont le is tudsz nyomni :D
Darthmushroom
Celtic-Drezda, komolyan nem hiszem el... 2szer vezettünk rúgnak 3 szabadrúgás gólt, 1db 11s gólt meg fejelünk egy öngólt közvetlen szabiból... hihetetlen már milyen szarok vagyunk idén. Címvédés meg csoportból továbbjutás ugyan már...majd jövõre..

Elkezdõdött a szezon,az új igazolások:
Bardi.
Rasovic.
Paloschi.
Rogic.
Reyes.
Schar.
Vyskocil.
Transfer history.
Rasovic nevelési díjért jött,Vyskocilnak hónapról-hónapra szerzõdése volt,igazából Rogic került pénzbe.Még egy jobbhátvéddel tárgyalok,és akkor kész a keret.Fleck megint megúszta,mert kellenek az angolok a keretbe.Különben sem olyan gyenge,és annak ellenére,hogy tavaly már keveset játszott,nem panaszkodik.
Idén pedig külön motivációm is van,mert Spalletti gyakorlatilag ugyanezzel a kerettel 6.tudott lenni.Kiderül,melyikünk a jobb menedzser.
Darthmushroom
Bár az eredmények jönnek, de az látszik h nagyon döcög a játékunk idén. pl. Hamburg meccs. Ellenben a Dortmund 8ból 8 gyõzelem 21 rúgott 0 kapott gól. Kicsit olyan érzésem van mint az AFCB mentésnél, ott is az elsõ bajnoki cím után kb. esélyünk nem volt a címvédésre.

Elkezdõdött a szezon,az új igazolások:
Bardi.
Rasovic.
Paloschi.
Rogic.
Reyes.
Schar.
Vyskocil.
Transfer history.
Rasovic nevelési díjért jött,Vyskocilnak hónapról-hónapra szerzõdése volt,igazából Rogic került pénzbe.Még egy jobbhátvéddel tárgyalok,és akkor kész a keret.Fleck megint megúszta,mert kellenek az angolok a keretbe.Egyébként sem olyan gyenge játékos,és annak ellenére hogy tavaly már keveset játszott,nem panaszkodik.De félidõ környékén úgyis mindig átnézem az egyéni statisztikákat,és a gyenge láncszemeket szezon végén lecserélem.
Most pedig külön motivációm is van,mert Spalletti gyakorlatilag ugyanezzel a kerettel 6.tudott lenni.Meglátjuk,melyikünk a jobb menedzser.