Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy olyan bajnokságban szerettem volna egy hosszabb karriert befutni, ahol jellemzõen 2-3 kiemelkedõ csapat van jelen és a második vonal, csak elvétve szól bele a nagyok dolgába. Így szûkült a kör Hollandiára, Skóciára, Görögországra és Portugáliára. A keleti bajnokságok most nem kerültek a kalapba, egy másik alkalomra tartogatom a lehetõséget. Következõ szûrési szempont az idõjárás volt. Mindenképpen izzadni akartam a nyári alapozáskor, szóval maradtak a déli országok. Aztán valami egyéb indíttatásból, szigeten akartam dolgozni. Így esett a választás Madeira-szigetére. A szigeten két profi klub mûködik. A nehézség miatt választottam a kisebb és fiatalabb elsõ ligás funchali CD Nacional-t. Az egyesület fennállása óta semmilyen trófeával nem gazdagodott és rövid, 8 szezont magába foglaló legfelsõbb osztálybeli története során is csak egy emberfeletti 4. helyet tud felmutatni. Rendelkezik egy 3000 férõhelyes sportpályával, mert azért stadionnak nem hívnám és legalább ekkora bankszámlával. Várható, hogy nem a jegyeladásból kell kitermelni a legnagyobb bevételt.
De én € milliók nélkül is Európa trónján láttam a fiúkat. Ez volt elsõ éjszakám, oly édes álma Madeira-szigetén.
Célként a középmezõnyt tûzték ki elém, de én merészebb álmokat szövök. A három nagy mögé kell stabilan beállnom. De igazából a trónfosztás a cél, mégpedig 10 szezonon belül. Nemzetközi kupagyõzelemre pedig 20 évet adok magamnak. Nagyon megérdemelné az a 125 bérletes, aki ott van minden hazai meccsünkön.
A puhatolózó tárgyalások kezdetén, mikor felmerült a nevem, mint lehetséges manager, egy személyes beszélgetés során vázoltam elképzeléseimet a presidente elõtt.
Mivel igen hosszú távon gondolkodom leragadni a csapat élén, így az építkezés és fiatalítás nagy hangsúlyt kap az elõszezoni aktivitásomban és a csapatösszeállítás terén. Az elnököm szeme elõtt már pörögtek az eurójelek, látván a sok kinevelt világklasszis fiatalt. Tudja õ mirõl van szó, hisz Christiano Ronaldo is innen indult. Azért lehûtöttem Dagobert bácsit azzal, hogy nem ez lesz a fõ szempont. Tranzakció csak akkor jöhet létre, ha a vevõ mélyen a zsebébe nyúl.
Az eredményesség szempontjából, trófeákra tettem ígéretet Rui Alves-nek. Kértem, hogy kezdjen el gondolkodni egy dicsõségterem építésén, hisz elõbb-utóbb ki kell állítani a megszerzett kupákat. Egyúttal közöltem, ezt jó lenne egy stadionrekonstrukcióval egybekötni, mert ez a legelõ nem illik az én nagyra törõ álmaimba. Nem arattam osztatlan sikert, talán meg is bántottam, mert idegesen harapdálta tipikusan portugál bajuszát. Biztos nehezen emészti, hogy fikáztam a róla elnevezett „stadiont”. Ellenben láthatta az elszántságot és tettrekészséget a mondandómban, mert egy hét múlva már egymás tenyerébe is csaptunk. Elkezdhettem áldásos tevékenységemet a csapat élén.
31 évesen, megye II tapasztalattal, nyelvtudás hiányában, de annál több fürdõgatyával és napolajjal vetettem bele magam a munkába.
Elsõ napokban csak felmértem a helyzetet és kerestem a megfelelõ arcokat az általam preferált 41212, gyémánt alakzathoz. A Borzasztógöröngyös ifinél nagyon bevált, miért is változatnék a nyerõn?! Gyorsan kirajzolódott kire van szükségem, és kinek kell mennie. Ehhez elég volt egy hónapnyi közös munka, valamint pár barátságos mérkõzés:
Sajnos a botosokért nem remélhettem pénz, így õk közös megegyezéssel távozhattak. Akik már tudtak egyenest is rúgni, õk felkerültek az eladólistára. Egy pici aprópénzre szert tettem így.
IGAZOLÁSAIM:
Távozók:
A kiegészítõ emberek eladása nem jelentett érvágást és anyagilag sem okozott orgazmust a pénzügyi osztály vezetõjének.
Érkezõk:
A vételi oldalon a nagy durranást Guarín jelentette. A másik két védõ a rotáció mechanizmusába illeszkedik.
Aztán kezdõdött a BAJNOKSÁG. Estem keltem az elsõ három hónapban majd produkáltam egy gyönyörû sorozatot:
melynek az ékköve volt ez a gyõzelem:
Néztek is a fény stadionjában, ki ez a hülye magyar gyerek, aki a lefújás után egy üveg pálinkával táncol az oldalvonal mentén. Na ja, a feszültség és az öröm, kérem…
Elismerésképpen, pedig a december hónap menedzser megtisztelõ cím is a zsebembe vándorolt:
Majd jött a városi rangadó:
és végül a teljesen reális 9. hely:
Sorra vertük el a nagymellényû és gazdag klubokat. Szerencsénkre, mindig hazai pályára repítette õket Fortuna keze. És mi éltünk a lehetõségeinkkel.
A kezdeti szaka könnyû volt, majd sorrendben következetek ezen mérkõzések:
És a döntõ:
Mely után kupagyõztes lett a CD NACIONAL de MADEIRA!!!!
Neki sokat köszönhetek. Egyben õ lett az év játékosa a klubnál:
És végezetül a szezon summázása:
De szerintem kib*szott sok gólt kapsz... Mondjuk rúgsz eleget :D
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
védõsorom: egy 12x kongói válogatott, egy 40x burkina faso-i válogatott, egy 1x madagaszkári válogatott , egy 2x szenegáli válogatott
középpálya: egy 23x algériai válogatott védekezõ kp, egy 2x mauritániai szélsõ
támadók: egy 1x szenegáli válogatott és egy 4x elefántcsontparti válogatott.
ezeket mind francia alsóbb osztályokból szereztem. ezen kívül a Crystal Palace kölcsönadta nekem csatársorba a kis-Sheringham-et (Charlie) úgyhogy a helyzet a következõ:
9 meccs / 8 gyõzelem, 1 döntetlen / 29 rúgott - 19 kapott gól / 25 pont
ezek után talán nem felelõtlenség kijelenteni h fel fogok jutni..
Örök favorit: Manchester United ||| Erõs szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=179335
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
Arsenallal vagyok egyébként, õ meg a ManUtddal :)
Matt: sok sikert :)
Én tavaly érettségiztem, de nekem is megvan a jóélet az érettségi idõszakra... vizsgaidõszak :D
5500-as stadion, 18.000 font a kasszában összesen. Teljes amatõrizmus, de majd én ráncba szedem ezt a klubot!...
Go Wings!

Örök favorit: Manchester United ||| Erõs szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
németet viszont útálom mint a szart, 2 évig volt németem, uccsó évben csak 1esem volt meg egy kamu 2esem de azért átengedtek xd
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
nagy sz*pásról ami holnap reggel 8kor kezdõdik? Igen arról lemarad:DDdd
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=179335
de még szer nem lesznek benne az uj fmbe viszont a cikkben szo van a afc wimbledonrol ami idén szintén lép osztályt igy jövöre õk szer ott lesznek az fmbe!
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
/érettségi/<#violent>#violent>
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
A 6. szezon elõtt végre "sikerült" bõvíteni a stadiont. (11000 férõhellyel)
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
Costel Pantillimon, Andrei Cordos, Niculae és Stancu
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
Fmscout, mikor betöltõdik minden, a végén kiír egy error hibát, semmi mást, és nem mûködik. mi lehet az oka, nem tudja valaki?
ugyebár a BL selejtezõkben kiesett valami noname szar ellen erre uefa kupába kiesett a panathinaikosz ellen :D kész ez a láma csapat. bajnokságba a 8. helyen vannak.
A lényeg, h az 5-sre menjenek a szögletek mindkét oldalról.
A 2 legjobban fejelõ játékosodat- általában a 2 közéspõ védõ - a kapushoz állísd ( chall. GK ) ill.
a hosszú oldalon ( attack far post ) robbanjon be. A 3. legjobban fejelõ a rövidre érkezzen
( attak near post ). A bal hátvéd a mélyebbrõl támadja (attack ball from deep ) a labdát. Short option
( kisszöglet ) általában olyan játékos van ott aki jól ad be. Ha kifejelik vagy kisszögletet végeznek el.
Nekem általában az egyik szélsõ. A jobb hátvéd és a védekezõbb MC visszaáll. A másik MC ( outside area )
a 16-oson kívül helyezkedik el, ha középre fejelnék ki a labdát. Az egy szem csatár a hosszú kapufánál
( stand on far post ) van. Az irányító pedig adja be a szögleteket. Igazából a játékosokat változtathatod
- csapat függvénye - csak arra figyelj, h amint leírtam mindenhova állíts egy player-t. Az elején én is
türelmetlen voltam, de megpróbáltam olyan játéksokat rakni a 2 középsõ védõ pozícióba akik jól fejelnek
( 18+ ) és ugranak ( 18+ ) és persze azt sem egy utolsó szempont, hogy jól jöjjenek be a szögletek ( 18+ ).