Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ars3nal
thx

egyébként a keret így néz ki

Darthmushroom
az igen az szép

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ars3nal
jaja mivel lejárt a szerzõdésem és nem hosszabbítottak:S

Ars3nal
fudenagyonnagymeccs <#banplz><#banplz>

Darthmushroom
felcsut vége akkor?

Ars3nal
kezdtem egyet Burghausennel... FSV Frankfurton gondolkoztam de azért amatõrcsapat mégiscsak túl sok, csak amatõrszerzõdés... az már cinkes

:ASDASDasd
Darthmushroom
ja meg olyan a bayern-nek uj stadiont épitetek az alinaz helyére és 3e valamennyis volt

Darthmushroom
nekem volt már olyan h bõvitetek 15 helyel.. az is elég bug

Ars3nal
lol de szánalom, kérek új szerzõdést aztmondják adnak erre egyszercsak lejár a szerzõdésem és vége... kezdek egyet valahol...

Ars3nal
na ez a vicc... legalább egy 10000 fõs kéne...:c

Ars3nal
ebben az évben a bajnokság valahogy sehogy se sikerült, ebben közrejátszott az is hogy nemkevesebb mint 83 meccset játszottunk a szezonban, ezért is nem kötöttem le télre barátságos meccseket már, ligakupa,szuperkupa,magyar kupa csont nélkül behúzva de a bajnokság nem sikerült, nem egyszer volt olyan hogy 2 nap alatt két meccs de a legdurvább a 3 nap alatt 3 meccs volt persze az utolsó volt a bajnoki... UEFAban a legjobb 16 közül sikerült kiesni, számla már jól áll, kéne a csapaton már erõsíteni hogy komolyabb célokért küzdhessünk...

Ars3nal
az a tipikus
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a jó büdös kurva anyádat te geci
típusú meccs volt

szabocsaba1983
2012-2013-as szezon summája:

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

szabocsaba1983

Marcel Desailly

<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>
Ars3nal
jóvicc😄 de elég 2-0ra is, most inditom a meccset😄 biztos a siker😄

mi a neve az úriembernek? 😊
szabocsaba1983
Nemcsak játékosokból vannak sztárok.....

Mike94
ha 6-5re nyersz akkor meglesz 😄

Ars3nal
Felcsút-Stuttgart 4-5 asszem itt a vége

Darthmushroom
grat naon szép beszámoló

Ars3nal
grat szép eredmények, beszámolók meg iszonyat jóak

asafderg
Clube Desportivo Nacional

3. szezon

Az eredmények szerencsés alakulása következtében, sikerült kiharcolni az újabb Európa-kupás indulást. A pénzügyi egyenleg és a csapat elismertsége, vonzóvá tétele miatt ez egy roppant fontos tényezõ. Kötelezõ minden évben kijutnom az európai porondra!
A fiatal tehetségeim kezdenek meghatározó tagjai lenni a keretnek. Alex Nimó-ért igen erõs érdeklõdés mutatkozott a szezon kezdetén. Sikerült visszavernem a támadásokat, de nem hiszem, hogy kitölti a 2013-ig érvényes szerzõdését. Komoly kérõk és a felajánlott átigazolási összeg igen vonzó lehet mind a két fél számára, hogy karrierjét egy nagyobb klubnál folytassa.
Kevésbé voltam sikeres Eduardo esetében. Annyira elkívánkozott, hogy még transfer requested is lett az áruló. Pedig kiemeltem a kilátástalan brazil utcagyerek státuszból és embert faragtam belõle. De õ menni akart így elengedtem. Sajnos kevesebb pénzért távozott, mint reméltem, de hálátlan volt, így tipli.
Ez a politika amúgy is jellemzõ lesz az átigazolásaimra. Fiatal tehetségek megszerzése minden évben, és néhány elpasszolása busás haszon reményében. Remélhetõleg nem a meghatározó focisták, hanem a kiegészítõk és a futottak még zsonglõrök. Jó példa erre Bolatti. Jött szezon elején ingyen, és újév napján már Mozartkugelt zabált.
Bár ilyen játékos fluktuáció mellet kérdéses a „minden évben Európa” hangzatos szlogenem. Remélem, megtalálom az egyensúlyt a játékos mozgások és a pénzügyi növekedés között.

IGAZOLÁSAIM:
Távozók:

Érkezõk:

Az U-21es sztár, Coelho volt a nyár nagy fogása, de Adrien leigazolása is komoly fegyvertény.

BAJNOKSÁG:
Elõszezonom barátságos meccseinek lekötése nem okozott túl sok költséget a klubnak. A nagy európai klubok sorban jelentkeztek be edzõmeccsre. Az én dolgom csak a szelekció volt. Fogadni a kérelmeket, mert nekik ez volt az álmuk. Na de aki rosszkor hívott és megzavart délutáni sziesztámat annak, jaj volt. Így esett el a Madeirai kiruccanástól és híres vendéglátástól a MU és Inter. Engem ne zargassanak kora délután.
De azért a többi látogató sem volt kutyaütõ:

Majd belevetettük magunkat a pontvadászat küzdelmeibe. Az elsõ hónap vegyesen indult. Semmi extra eredmény, bár a Benfica elleni, idegenbeli döntetlen azért megérdemel egy kalapemelést. Majd hoztam két minimális gyõzelmet, ami elég volt a szeptember hó menedzsere díjhoz:

Az UEFA csoportkörbe való bejutás sem volt zökkenõmentes, most mi voltunk nagyképûek, ami majdnem megbosszulta magát. De az is lehet, hogy csak a picsánk fázott, ott fenn északon:

Csoportakadályt simán abszolváltuk:

Az elsõ kiesési kör megint a végállomást jelentette:

Statisztikailag is kimutathatóan törünk Európa trónjára:

asafderg
A KUPÁBAN araszolgattunk elõre

a 6. körben kiütve a Benficát

de a verhetetlen Porto az elõdöntõben már nagy falatnak bizonyult.

A BAJNOKI szezon elõrehaladtával kiérdemeltük a döntetlenkirály jelzõt. Folyamatosan ikszeltünk és szinte képtelenek voltunk behúzni a kötelezõt.

4 fordulóval a vége elõtt érkezett hozzánk a Boavista. Mi 4., õk 5. helyen álltak. Köztünk 5 pont, így ha nyerünk bombabiztos a 4. hely. A folyamatos botladozások mellet ez igen fontos mérkõzés lett.

Persze õk szereztek vezetést egy jogtalan 11-es révén.
Forduláskor lepirítottam a népeket. Egyenlíteni 10 emberrel sikerült. Az egyik csatáromat éppen az oldalvonalon túl próbálták összerakni, kevés sikerrel. Rögtön az egalizálás után támadóbb taktikára váltottam és egy formás támadás révén, bevittük a gyõztes találatot is!
Így 3 fordulóval a vége elõtt 8 pont elõnyre tettünk szert a 4. helyért vívott csatában. Gyakorlatilag zsebben a legjobb kiscsapat képzeletbeli díja.
Bár ha felfelé néztem, a BL-t érõ helyen álló Sporting csak 4 pontra állt elõttem. Az utolsó két fordulóban lejátszandó idegenbeli meccsem nem sok jót ígért. Kiélezett szituációk. A Leixoes a bennmaradásért, a Porto a bajnoki címért küzdött élet-halál harcot. Én meg nem tudtam kellõen motiválnia társaságot, így maradt a mindenkori csúcsbeállítás, a 4. hely.

Szezon summázása:

Szerzõdést is hosszabbítottam a klubbal. Rövid huzavona után aláírtam az új 3 éves kontraktusomat. Kicsit kérettem magam és extra feltételeket szabtam, amit pénzhiányra hivatkozva nem tudott bevállalni az elnök. Nagyobb stadiont és jobb edzéslehetõséget akartam kicsikarni. Még idekerülésem idején meg is egyeztünk ezek fejlesztésében. Viszont korrektül viselkedett és nem hitegetett az ügyben, hanem kerek-perec elutasított. Nekünk magyaroknak ez teljesen új. Remélem, tudok a pénzügyekben is ügyeskedni annyit, hogy rövid idõn belül egy nagyobb stadionnal rendelkezzünk. Mindenesetre már idehoztam egy büntetett elõéletû könyvelõt. Na õ tudja, hogyan is oldjuk meg az anyagi vonzatát…

Darthmushroom
grat szép eredmény

Ars3nal
3-0 volt oda mikor gondoltam egyet és beléptem taktikához elõrevittem a két szélsõhátvédet csatárnak és 2-1-2-1-4es felállást nyomtunk gyors rövidpasszos játékkal feltolt védekezéssel...bejött😛

Ars3nal
Felcsút-Newcastle 0-0 elég veszélyesek voltak, idegenbe megpróbálom õket meglepni valami durva támadó felállással, hátha összejön valami...

szabocsaba1983
Privátban....

zorrobomber
ja, de csak read-only üzemmódban 😊

jah

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

szabocsaba1983
Van itt valaki??

Just B
<#nyes>

Az életben az jó játékos, aki a rossz leosztást is jól játsza meg!

kraawz
<#szomoru1><#duma><#levele><#falbav><#lama>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Ars3nal
Felcsút-Celta sima 3-0 elsõ kiesési körben a Dzsudzsákkal felálló Newcastle az ellenfél...

Ars3nal
Dinamo-Felcsút 0-0 hiába próbáltunk meg mindent a gyõzelemért...

offba esetleg
Ars3nal
remélem meglesz a továbbjutás

Ars3nal
thx, amúgy csak 10 percet szántam rá😊

zorrobomber
elég durván jó a taktikod <#wow1> <#eljen>

zorrobomber
én is töltök leedset, de játszani lehet nem lesz erõm. addig tanuljatok amig lehet, ja és ne legyen exetek, akkor nem este 21:45 kell tõteni gémet 😊

Ars3nal
áj láv diz gém, de az a gólelvevõs 11es megnemadós fajtából:S

köszi a választ, így már értem... 😄

nah töltöm a barcikát, 2 nap kihagyás után 😄
Just B
Okés Mester <#hawaii>

Fabio Capello
nem kell kapásból kötekedni

Just B
Kedves Zsilike! Én nem tudom hogy hány éves vagy, de ez nem szar, hanem több száz vagy ezer ember szakmája. Kettõ: Karajj kérdezett én válaszoltam. Alapvetõ tulajdonsága 1 embernek. Ha nem érdekel nem olvasod.

Fabio Capello
további kitárgyalás az offtopikba

király vagy h telenyomod a forumot ezzel a szarral!
Just B
Nem Nem...
A számítástechnikai szoftver üzemeltetõ az alábbi feladatok szakszerû elvégzésére alkalmas:

1. A számítógépes rendszer – mint hardver – üzemeltetési feladatai

– A számítógép, illetve kapcsolódó perifériák bekapcsolási folyamatainak felügyelete.

– Szakembert igénylõ karbantartási és a rendszer bõvítésével, felújításával kapcsolatos feladatok elõkészítése.

– A számítógépes rendszer üzemeltetésével kapcsolatos rendszeres napi feladatok ellátása.

– Egy általános célú diagnosztikai program kezelése, üzeneteinek értelmezése.

2. A számítógépes rendszer – mint szoftverkörnyezet – karbantartási és bõvítési feladatai

– A szoftveres munkakörnyezet kialakítása (bejelentkezés, indítási beállítások).

– A biztonságos szoftverüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok (archiválás, biztonsági másolatok készítése stb.).

– A szoftverbeszerzés fõbb szempontjainak meghatározása, az alkalmazni kívánt szoftver hardverigényének elõzetes meghatározása, szoftverek telepítése, új, a tanultakkal azonos funkciójú szoftverek megtanulása a dokumentáció alapján.

– Munkaállomás üzemeltetése.

3. Általános célú szoftverek gyakorlott alkalmazása, üzemeltetése, új szoftverek üzemeltetésének elsajátítása

– Szövegszerkesztés.

– Dokumentációs tevékenység kiszolgálása (levelezés, számítógépes ügyiratkezelés, kiadványok készítése).

– Táblázatkezelés.

– Általános gazdasági feladatok kiszolgálása (kalkulációk, statisztikák, árajánlatok, árlisták, üzleti tervek számítógépes kivitelezése).

– Adatbáziskezelés.

– Kisebb adatbázisok kialakítása, karbantartása. Lekérdezések, válogatások. Kimutatások készítése.

– Prezentáció és grafikakészítés.

– Egyszerû rajzolóprogram használata.

– Jelentések, üzleti tervek bemutatójának készítése.

– Információs hálózati szolgáltatások.

– Elektronikus levelezés, nyilvános hálózaton való eligazodás és megjelenés, információkeresés.

4. Egyedi szoftverek üzemeltetése

A számítástechnikai szoftver üzemeltetõ rendelkezzék megfelelõ szakmai felkészültséggel ahhoz, hogy egyedi alkalmazói szoftverek (pénzügyi és számviteli, bér- és munkaügyi rendszerek) kezelését a felhasználói kézikönyv alapján megtanulja, és az üzemeltetési feladatokat ellássa.

Ez már rendes szakma <#nyes>

Ars3nal
az idei keret, egy jó balhátvédre lenne szükségem csak