Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Belekóstoltam a holland bajnokságba a Veendam csapatával, tetszik. Igaz kicsit fura, hogy már a 6. fordulóban megvan a playoff <#fejvakaras>#fejvakaras>
És egy idegölõ kupameccs az elsõosztály listavezetõje ellen <#banplz>#banplz>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
2. Szezon (2008-2009)
Elõ-szezon:
Mialatt a csapat megérdemelt pihenését töltötte én az Európa Bajnokságon töltöttem a szabadságom. Rengeteg gyönyörû mérkõzést tekinthettem meg élõben, köztük a döntõt is, amelyet Nani 41. perben szerzet góljával a portugálok nyertek a franciák ellen.
Lekötöttünk egy meccset otthon az FC United of Manchester csapatával (4-2es gyõzelem).
A csapattal elutaztunk Észak-Írországba is, ahol 3 meccset játszotunk. Ebbõl 2 gyõzelem és 1 vereség volt a mérleg. A szurkolók kétség kívül az otthoni Bristol City (angol másodosztály) elleni meccset várták, ha tudták volna, hogy 0-7 lesz a vége, biztos nem várták volna ennyire.
Az anyaegyesületi szerzõdésben foglaltak szerint, még a Carlisle elleni meccs is elõirányzott volt, amely szintén nem kecsegtetett sok jóval, de hatalmas meglepetésre 3-1-es sikerrel zárult a meccs a 3 osztállyal feljebb tanyázó csapat ellen.
Az év átigazolási szempontból egész jól indult. Az igazgatóság 4000 Fontról 6100 Fontra elemelte a fizetési keretet, azért cserébe, hogy, azt ígértem harcban leszek az elsõségért. A média az 5. helyre várt.
A McDarmott ügy: A játékos tavaly érkezett az anyaegyesülettõl kölcsönbe. Nyáron meghosszabítottam még egy évre a kontraktust. Azt nyilatkozta, hogy nagyon örül, hogy újra a kedvenc csapatában szerepelhet etc. Jött a hír a következõ héten, hogy a Carlisle nem hosszabít szerzõdést a játékossal. Egybõl kaptam az alkalmon, hogy megszerezzem, több pénzt is adtam neki, mint amennyit kért. Erre elfogadta egy olyan angol csapat ajánlatát, akik semmilyen ligában nem szerepelnek.
Ugyanígy jártam egy fiatal walesi tehetséggel is. 18 éves védõ ingyen igazolható státuszban (90CA/145PA), az én legjobbam 75Ca-val bír. Mindössze 25 fontot kért hetente, én ajánlottam neki 200at. Erre bejelentkezett érte egy skót 2. ligás klub és el is vitte.
De térjünk rá, a ténylegesen érkezõkre ill. távozókra. 6 érkezõ mellett 5 távozónk volt
Érkezõk: Elsõ szerzeményem a PMFC ex-kapusa Sólyom Csaba ingyenesen. A magyar hegemónia megtörésére, érkezett két Feröer-Szigeteki fiatal (Magnussen és Djurhuus) a bal védõ ill. bal támadó középpályás posztra 18 ill. 19 évesek.
Gellér Gábor és Ulviczky Mihály védõ posztok erõsítésére jöttek. Szerintem a szezon igazolását Romániából sikerült megszerezni Decebal Curumi személyében csatár posztra. Ezt alátámasztja, hogy 5 meccsén 6 gólt szerzett a barátságos meccsek során (elsõ meccsén mesterhármast elérve)
Távozók: Elment az edzõm ill. a manager aszisztensem is, Magyarországról pótoltam õket.
4 játékosnak lejárt a szerzõdése egyet pedig sikerült elpasszolnom.
Leszerzõdtettem egy játékos figyelõt, így már naprakész lehettem a következõ ellenfelekrõl.
Az õszi szezon a Conference ligában:
A szezon elég nyögvenyelõsen indult. Egyszerûen nem találtuk a megfelelõ taktikát. Magasan a legjobb játékos állományunk van a ligában, de ezt nem tudtuk formába önteni.
Aztán megtaláltuk a nyerõ taktikát legalábbis egy ideig: Egy 4-1-3-2 támadó felállást, ezzel mondhatni a csapat szárnyalt (4 védõ 1 szûrõ a középpályán 3 támadó középpályás (bal közép jobb) és 2 csatár).
Ezt követõen ismét visszaesett a teljesítményünk: 1 gyõzelem mellett 4 döntetlent és 2 vereséget produkáltunk 7 meccsen és ezzel vissza is csúsztunk a 10. helyre.
További 4 meccsünk volt, hogy vége legyen az õszi idénynek, ebbõl 1 gyõzelem 1 döntetlen és 2 vereség zsinórban.
A csapat óriási csalódást okozott a szurkolóknak ezzel a borzalmas teljesítménnyel, amely mindössze a 11. helyre volt elég. A védelemben óriási hibáink voltak ekkortájt. Az ellenfél csatárai gyakorlatilag a kapuig gyalogolhattak a labdával.
Tehát valamit ki kellett találni, hogy rendbe rázzam a csapatot…
Egyéb kupák:
FA Kupa: A csapat ismét túl teljesített ezen a szinten ugyanis, csak úgy, mint tavaly a 2. fordulóban estünk ki (a Rochdale volt az ellenfél és 3-2vel voltak jobbak)
Setana Shield: A 3. fordulóig bírtuk és a Blyth ellen 3-0ra kikaptunk.
FA Trophy: Az 1 forduló jelentette a kiesést a csapat számára
Süli András, aki tavaly érkezett igen kapós lett, Magyarországról rengeteg ajánlat érkezett érte. A Karcag, az Ajka és a Barcs nyújtott be értékelhetõ ajánlatot a bal szélsõér. Végül a játékos a Karcag ajánlatát fogadta el, így Süli volt az elsõ játékos, akit pénzért tudtam eladni (6000 font).
Eközben a román sztárjátékosomnak sikerült eltörnie a karját, ezért 1-2 hónapig nem számíthattam rá. A csatár mindez ideáig 24 meccsen volt kezdõ és 21 gólt sikerült szereznie. Az 2. legeredményesebb játékosom Gábor Gergõ 26 meccsen 12 gól, a harmadig pedig a mindössze 9 gólt jegyzõ Pulcz.
Sólyom Gábor és Hegedûs is távozni szeretne a klubtól (mind a ketten kapusok). A teljesítményük miatt (minden idõk legfiatalabb pályára lépõje ként) a 17 éves Mitchell védi a kapunkat (kölcsönben jött az anya egyesülettõl).
A tavaszi szezon a Conference északi ligában:
A visszavágók elsõ meccsén rögtön egy rekord született, amely Gábor Gergõ nevéhez fûzõdik. Még pedig, hogy 4 gólt szerzett egy meccsen. Egyébként a meccset mi nyertük 4-2re.
Ezután a csapat kezdett feléledni, de még mindig hullámzott a teljesítményünk (3 gyõzelem és 2 vereség).
Aztán ismét egy rekord született. A Tamworth csapatát sikerült elkalapálni 8-0ra.
Ettõl a sikertõl a csapat vérszemet kapott és elõször a szezonban focit is láthatott a nagyérdemû: 6 veretlen meccs zsinórban (5gy 1 d)
Aztán otthon botlott a csapat, majd 2 gyõzelem és 1 döntetlen.
Ekkor az osztályozót érõ hely 1 pontra volt. 3 meccsel a vége elõtt.
A média megszellõztette, hogy nem kínálnak nekem új szerzõdést.
Ez a bizonytalan hangulat meglátszott a csapaton is. Végül lemaradtuk még az osztályozókról is köszönhetõen annak, hogy utolsó 4 meccsemen 3 pontot szereztünk
Aztán az utolsó forduló elõtt a vezetõség meghosszabította a szerzõdésemet.
A csapat végül a 8. helyen zárta az idényt.
Hát mit mondhatnék lesz munka jövõre is bõven.
http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?
Elso szezonban en majdnem kiestem, egy hellyel vegeztem csak a kiesozona felett, masodikban asszem 10-12. hely korul futottam be, harmadikban pedig osztalyozoval jutottam fel.
Fogok nyomni tobb infot, de most meloban vagyok, es csak keso este keveredek haza, mar nem emlekszem, kiket igazoltam akkoriban, de az tény, hogy szinte senki sem akart sem alairni, sem kolcsonbe eljonni. Azert abszolut nem remenytelen a helyzet, igazolgattam ingyen neha egesz jokat, meg kis penzekert nagyon jokat (pl Tisza Tibit rogton az elso szezon elejen "magameva tettem" 😄)
Nem konnyu a Las Palmassal, de az a jo bennuk, hogy van bennuk lehetoseg. Ja, es a kapusom meg igy a primera divisionban is Roberto Santamaria 😊
Nna, ez érdekes. Kiket igazoltál 1-2. szezonban, és kiket tudtál eladni (mennyiért)? Elõször hogy végeztél a BBVA ligában? Taktik?
Nekem nem is annyira a pénzzel van gondom, hanem, hogy NEM ÍRNAK ALÁ (legalábbis aki már megfordult valamelyik elsõ ligában, és nem 33 éves)!
Még több infót, MORE, MORE!!!!
/tényleg, scoutban be lehet állítani, hogy olyan játékosokat keresek, akik alá is írnának? Squad reputation?/
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
Én is velük nyomom, immáron az ötödik idényen vagyok túl, két idény óta az elsõ osztályban vitézkedünk több-kevesebb sikerrel. Eddig csak az UEFA-kupába sikerült beverekedni magunkat, igaz, azt rögtön az elsõ szezonban, a másodikra nagyon visszaesett a csapat játéka, annak ellenére, hogy több mint 40 milliót (!) költhettem igazolásokra (köszönhetõen pár mázlista és overpriced eladásnak és a jogdíjaknak). Pedig idénre már a BL-t tûztem ki, ehhez képest kiesõhelyen vagyok 7 forduló után - pedig mondom, az elsõ szezonban 5. helyig vittem a kanári-szigeteki srácokat. Nálam játszik többek közt Elano, Tisza Tibi (remek zsugás), Carignano, Rakitic... Na sebaj, majd kihozok belõle egy kicsit többet, ha lesz idõm. Viva Las Palmas! 😊
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
Érdeklõdnék, hogy szeretne-e valaki a fórumozók közül online FM bajnokságokban játszani.
Most fejezõdött be a klánliga és a kupa ( Cikk ), és pár hét múlva indul a következõ bajnokság, ezért olyan játékosokat keresünk, akik szeretnének részt venni ezeken a versenyeken. Heti egy meccset kell lejátszani egy elõre egyeztetett idõpontban, szóval annyira nem vesz el sok idõt.
Ha többen is szeretnétek játszani innen, akkor egy teljesen úgy klánt lehetne alapítani.
Úgy néz ki, hogy a következõ ligára öt csapat jön össze, de minél több klán fog nevezni, annál nagyobb az esély arra, hogy egy nemzetközi oldalon tudjuk megrendezni ezt a versenyt. Egy klán 8 fõvel kell, hogy rendelkezzen, és maximum 10 nevezett tagja lehet.
Ha kérdésetek van, akkor ide is írhattok, de ha valaki jelentkezni szeretne, akkor jó lenne, ha mailben írna egy levelet a [email protected] címre, és írja hozzá, hogy az SG-rõl jönne.
Ha van a fórumozók közül olyan játékos, aki esetleg az innen összejött csapat szervezését is elvállalná, akkor neki természetesen segíteném a munkáját.
igazolások, fõleg a jövöre gondoltam itt:
sikerült elsõ helyen végezni elég simán, igy rájátszás nélkül meglett a feljutás
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
3. idény
-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
/sokkal kevesebb körítéssel, elvégre nem vagyok egy Petõfi <#vigyor0>#vigyor0>/
U.D. Las Palmas S.A.D.
elsõ szezon
Választásom azért esett erre a klubra, mert mindenféleképpen olyan csapatot kerestem, ami másodosztályú, és még ott is a kiesõjelöltek közé van sorolva, tehát izzadós szezon várható. Nétegettem a 2. osztályú topligás csapatokat, és megtetszett a Las Palmas neve.
Teljesen véletlenül, ez is pont egy szigeten található, és van nagy helyi riválisa. (Universidad Las Palmas)
A kasszában 1.2 millió, igazolni 600.000, heti fizukra max 36.000, bankkölcsön 2.2 millió.
A játékoskeret inkább 3-ad osztályú, mintsem másod, a csapat ásza és kapitánya azért nem rossz player:Marcos Márques
Az elvárás, hogy bentmaradjunk a BBVA ligában, kupában pedig a 3. fordulóba kerülés. (a 2. fordulóba kezdtünk)
Erre én beájánlottam nekik egy középmezõnybeli helyezést, talán kicsit vakmerõen, mert így pár ezressel többet tudtam kicsikarni a vezetõségtõl vásárlásra, fizetésekre. A média persze sima kiesést jósolt.
Ennek megfelelõen próbáltam ténykedni a nyáron, szükség volt egy jó kapusra, középpályásra, és cserecsatárra. (persze ezen a szinten)
Érkezõk:
Aztán kitaláltam egy kellõen "kieséselkerülõs" taktikát: 4-1-4-1, alapos pontrúgás és szögletbeállításokkal, ha minden kötél szakad.
Kupa:
Elsõnek a Salamanca csapatát kaptam, akikel egy ligában izzadunk, ám õket a 11. helyre várja a média. Egy unalmas meccsen:
A második fordulóban már nem voltunk ilyen szerencsések: a BBVA ligát már ekkor toronymagasan vezetõ és elsõ helyre várt Real Sociedad várt ránk. Hát nem õk játszottak jobban, talán a játékosaik ennyivel jobb minõséget képviselnek, pl. helyzetkihasználásban:
Szóval itt a végállomás, de a vezetõség elvárásait teljesítette a csapat.
Bajnokság:
Meglepõen jól indult a szezon, 4 meccs után 10 ponttal a 3. helyen álltunk, de hamar helyreállt a világ rendje, egészen a 18. helyezésig bukdácsoltunk, majd a 13-15 helyeken küzdöttünk a pontokért, a bajnokság felénél a 15. biztos helyen vártuk a folytatást, és az átigazolási piac megnyitását.
Az igazolt kapussal meg voltam elégedve, a védelmem az 5. legkevesebb gólt kapta, elõl Márquez megbízhatóan riogatta az ellenfeleket, ígyhát inkább középpályást kerestem télen. Mivel nem emelkedett 6000%-al a klub részvénypakettje, ezért inkább ingyenes, lejáró szerzõdésû játékosokat kerestem, 1 vagy 2 azonnali igazolással kiegészítve. Így sikerült:
Legnagyobb reménységem Diego Buonanotte, a River Plate-bõl.
A többiek nyáron érkeznek, ingyen:
A bajnokság második felében szépen lassan elkezdtünk felfelé mozogni, ez inkább a megszerzett pontokban, és a játék minõségén látszott látványosabban, mintsem a helyezésen, mert azért eddigre már "látszott ki a Jani" a BBVA ligában. Pedig Diego még nem is játszhatott az elsõ 5 meccsén, mert sérülten érkezett.
Ám elsõ meccsén:
Na jó, nem mi játszottunk jobban, de legalább visszavágtunk a kupáért, és megszületett Diego elsõ gólpassza, amiért cserébe le is rúgták a végén, mondván már úgyis túl sok meccse van a ligában <#boxer>#boxer>
Ekkorra a Sociedad már 14 ponttal ment a 2. Celta elõtt, és 19 ponttal a 3. Cádiz elõtt. Ráadásul a 25 meccsen összesen 11 gólt kaptak.
Szóval kúsztunk, kúsztunk felfelé:
Az év meccsére egészen az utolsó fordulóig kellett várni, amikor a 6. helyezett nagymúltú Sporting Gijón gárdája látott vendégül minket:
Errõl a meccsrõl nem is kell mondani semmit. Alaposan lefociztuk õket.
A végére nagy fieszta közepedte a 11. helyen találtuk magunkat.
A vezetõség teljes mértékben elégedett volt a szezon során mutatott teljesítménnyel, amit a grafikon kivállóan bizonyítja:
A Las Palmasi születésû (!!!) jobboldali középpályás, Nauzet Alemén pedig a gólpasszlista élén végzett:
A keret:
Így a srácok a megérdemelt nyaralására ment, nem messze, a helyi strandra.
Szebb helyet el se képzelhetnének.....
Reméljük jövõre ( a nyári igazolásokkal kiegészülve) folytatják a felemelkedést a tabellán.
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
hát nem az van amit szeretem volna....
Asus M2N|AMD Athlon 5600+|2GB RAM Kingmax|Gigabyte nvidia 8800 GT|Chieftec 550W|Raidmax Katana táp nélküli fekete ház|Samsung 500GB Winchester
fro. ott hagyom nem fekszik nekem majd kezdek valamit lehet valami lazulos nagycsapattal kezdem... ugyis vizsgaidõszak van
😄A:FD:AFDA:Fsdf
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
1ébként meg elég szûk a keret, ha jól emlékszek vmi 400ezer eurós fizu keretem van, így is ki kellett raknom elég sok embert. Felgyûltek a folyamatos ligaugrások miatt(liga1->kampionship->Pl 1. szezon). Ebbõl ki lehet számolni hogy ez a 4. szezonom 😊
Tavaly Cobeno védett, de most Scribe-t tervezem védetni, mert jól fejlõdgetett és kezd panaszkodni, õ a jövõ.
per pill nem jutott jobb eszembe 😊