Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sysfox
Ha õszinte akarok lenni, nálam sem lehet annyira meggazdagodni! 😊

Nálam a legtöbbet keresõ ember 300.000 fontot keres havonta, igaz ebbõl 3 játékosom is van (Masson, Andrews és Garcia kapus). De õk megérdemlik teljes mértékben! Esetükben hajlandó lennék az emelésre is, de pszt, meg ne hallják! 😄

Rekorder volt ebben a kategóriában Pablo Sarabia, akinél figyelmetlen voltam, és olyan szerzõdést kötöttem vele, hogy a kereset mindig a legtöbbet keresõhöz igazodott. Így elértem, hogy hosszú évek alatt Sarabia lett a legjobban keresõ játékosom havi 400.000 fonttal. Nekem ez nem tetszett, mert 30 felé közeledve a spanyol már kiszorult a kezdõcsapatból, és luxusnak tartok ennyit fizetni egy cserejátékosnak! Hiába kínáltam neki új szerzõdést, nem volt hajlandó aláírni ennél kevesebbért, így a szerzõdése lejárta elõtt elpasszoltam az Aston Villának, ahol havi 325.000-t keres. Megérte neki? Ennyiért itt is játszhatott volna, de makacskodott.

Érdekes, hogy ezzel az "alulfizetett" állománnyal is kétszeres bajnok és kétszeres ezüstérmes vagyok, évek óta a bajnoki címért küzdök, más csapatoknál nem ritka az 500.000-s havi fizetés sem, erre a középmezõnyben tengõdnek évek óta (pl. West Ham, Aston Villa)!

Mi számít akkor?

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

2.szezon.

A PSG ismét bajnok lett,de nem 9 fordulóval a vége elõtt,és nem 32 pont elõnnyel mint tavaly.Idén már nagyon megszorongattuk õket.
Meccsek.
Tabella.
A kupákból hamar kiestünk,ez egyértelmû csalódás,mert egyiket sem adtam fel,nem tartalékosan álltunk fel.
Kupameccsek.
A BL-ben messzire jutottunk,és itt végre sikerült elõször legyõznünk a PSG-t is.Megvertünk egy sor nagy nevû csapatot,és végül a Bayern volt a végállomás az elõdöntõben.Kis szerencsével bejuthattunk volna a döntõbe,de a hazai meccset sajnos elveszítettük egy öngóllal.Ez így is nagy teljesítmény volt.
BL csoport.
BL meccsek.
BL fa.

Az anyagiak tekintetében is nagyot léptünk elõre.A BL TV pénzbõl kaptunk 12,8M-t,a bajnoki helyezésünkért 15M-t,és ehhez jön még a 4M reklámbevétel,és az új szezonra a 17M TV pénz.Az átigazolási szezon most kezdõdött,és a fél csapat után érdeklõdnek.2-3 embert eladok,mert erõs szponzorunk nincs,és még szükség van a pénzre.Az átigazolási keret 19,7M,a bérkeret pedig 1,6M lesz.Ebbõl jelenleg 1M-t használok,de ez már idén nõni fog.A PSG például a miénk ötszörösébõl gazdálkodik,de õk nem is a mi szintünk.Bérek.Finances,és a Clubs Finances.
Bár ebben a szezonban semmit nem nyertünk,mégis elõre léptünk.Stabil lábakon állunk anyagilag,drasztikusan nõtt a reputációnk,és a csapat is sokat fejlõdött.A távozók helyére már vannak kiszemeltjeim,egy spanyol válogatott CM a Marseille-tõl már aláírt hozzánk.Valamiért elégedetlen volt,lejár a szerzõdése így pénzbe sem kerül,és ezeket mindig figyelem.Az új szezonra a fõ célom a bajnokság megnyerése lesz,ami várhatóan nem lesz egyszerû.
Köszönöm.
Biztos vagyok benne.Leültetnek egy bábot a kispadra,és a tulaj mindenbe beleszól,az igazolásoktól az összeállításig.Kis hazánkban is van néhány ilyen klub,még ha az edzõk próbálják is tagadni.
A való életben van azért ilyen klub 😄
Nem értem ezt az agresszív reakciót az elsõ mondatban.
A másodikat viszont igen.Arra gondolsz,hogy a játékosok,staff igazolásától kezdve,a szerzõdéshosszabbításokat is beleértve mindent a személyzet csináljon.Akkor egy olyan klubot kellene irányítani,amihez semmi köze a menedzsernek.Alkalmatlan edzõkkel,tehetségtelen,a csapat szerkezetébe nem illõ,túlfizetett játékosokkal kellene dolgozni.És karba tett kézzel figyelni,hogyan teszik tönkre a klubot.És mivel a felelõsség akkor is a menedzseré,gyakorlatilag garantált a kirúgás.Csak idõ kérdése,de a végeredmény nem kérdéses.Ki lenne képes ilyesmire?
zaki
En mindig ugy adok csak kolcson, ha a kero klub fizeti a jatekos teljes fizujat 😄

Mor3llo
Arra vajon hány FM-et kell még várni, hogy középkezdésnél az egyik játékosom ne rúgja neki a másiknak a labdát?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

LasDen
szerintem ez bullshit, már ami a legjobb keresõ eladását illeti. ha simán figyelsz a pénzekre, akkor totál leszarják. amúgy meg az is kihívás, hogyha beállítod, hogy mindent a director meg a többi csinál, te csak edzõsködsz 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kösz.De lekopogom,a 12 óta nem adtak el senkit a hátam mögött.Új csapatnál az egyik elsõ ténykedésem,hogy megkeresem azt,akinek a szerzõdésében benne van a "legmagasabb keresõ" záradék,és azonnal eladom(a klubnak szüksége van a pénzre címszó alatt).Ha nincs ilyen,akkor automatikusan a legtöbbet keresõ következik.Így rögtön látja a fõnök,hogy az új menedzser komolyan veszi a pénzügyeket.De lehet,hogy csak szerencsém volt,azt sem zárom ki.
Zenszkij
1nél nem szól bele semmibe 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Nézd meg a chairman interference értékét.Ha nagyon alacsony,akkor állítsd 20-ra,ha magas,akkor vedd le 1-re.Nem tudom,melyik irány a jó,de az biztos,hogy az befolyásolja,mennyire szól bele a dolgokba.
a kivásárlási ára 28 millió volt :/ de már lényegtelen, találtam egy közel hasonlóan erõs játékost, a legjobb hogy ingyen, illetve hogy viccesen kevés a fizetése. 😊

Darthmushroom
az ilyen esetnél szerintem fontosabb h mennyit ér a játékos maga. mert ha túl sokszorosát fizetnék ki érte akkor elfogadják, ez bármelyik klubnál elõfordul és nem csak hazai csapatnál. Arról nem is beszélve h lehet volt a szerzõdésébe kivásárlási ár és azt megadták és akkor nem is õk adták el hanem muszáj elfogadniuk.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Hát ez hihetetlen... a klub gazdag mint a fene, erre a világklasszis csatáromat, aki élete formájában játszott, eladja a klub 19 millió fonttért... ezek hülyék? Nincs is csere csatárom akit betehetnék a helyére, Szalai van illetve Rudolf, de Rudi már 35 éves és egyikük sem hozza a csapat szintjét, arra jók, hogy a magyar kupákban játszanak, de ennyi... most igazolhatok egy gyereket...

Ezzel kapcsolatban, úgy tudom van egy érték hogy mennyire szólnak bele a játékosok eladásába a fõnökök, ez melyik stat illetve a kicsi vagy a nagy a jó? 😄 Lehet belenyúlok, mert kedvenc játékosomtól nem akartam megválni... szeretném megakadályozni, hogy ez többé ne fordulhasson elõ. :/

Könnyen lehet,hogy ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink a bajnoki címre.Tabella.
Egyébként is kezd PSG fóbiám lenni.Kivertek bennünket a kupából is,és ha ez még nem lenne elég,most megkaptuk õket a BL-ben is.
Pedig jól játszunk,de velük nem tudok mit kezdeni.Már taktikát is váltottam,de hiába.Ellenük a mérlegem eddig 5 meccs 5 vereség,2-9-es gólarány.Pedig nem verhetetlenek,mert a Sochaux,a Nantes,a Toulouse,és a Monaco is megverte õket.Érdekes módon a Man City,a Milan,vagy a Real Madrid ellen meg tudunk nyerni.
Na mindegy,mára úgyis befejeztem.Pár óra után már unom a játékot.Nem tudom,mire lábalok ki belõle.
Darthmushroom
annyi pénzünk van úgy se tudjuk hova rakni 😄 am a évi növekvés miatt van olyan magas nekik, sokan közülük elsõ pár évbe jöttek.

(FM 12) Az lenne a problémám, hogy a szélsõim, ha elvesztik a labdát vagy ha a szélsõ hátvéd felhozza a labdát, akkor nem csinál vele semmit, elmegy mellette a játékos, és sétál... Ezt hogy lehetne megoldani, hogy rendesen letámadjon? A closing down-nál a csúszka maxon van. Vagy lehet, hogy ez inkább a játékos tulajdonságai miatt van, hogy nem támadja le, nem fut annyit vissza? Köszi elõre is!
zyndar
Az szép bakker, ez a 13 tartalék 515 ezer fontot keres hetente 😄 Most a Panathinaikosnál 153 ezer font az egész keret <#banplz>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Pár felnõttbe játszó generált:
Brennan, Kebe, Lamb, Manzini, McDermott, Moreau, Vieville.

Darthmushroom
lassan már illene is, bár az a baj h páratlan szezonokba valamiért mindig nagyon szenvedünk. Bár simán bajnokok lettünk, de mellette csak a klub VB jött össze a 7.be is, és a játékunk is csalódást keltõ volt, bár még mindig fiatal a csapatom mivel csak 25 az átlag életkor.
De mondjuk nem panaszkodhatok 7 szezon alatt megszerzett címekre: 7 Bajnoki cím, 3 BL, 1 EL, 5 Olasz Kupa, 3 EU. Szuper Kupa, 7 Olasz Szuper Kupa. Meg az ifi is hasonló tehetségekkel van tele mint itt a kölcsön lévõ B csapat.

Nem semmi csapatod lett már megint.Lassan Bournemouth-i magasságokban leszel.
Darthmushroom
Azért vicces h 8. szezon elõtt hova el nem jutnak a tartalékos tehetségeim 😄 mondjuk nagy része már rég válogatott 😄
Aziz, Bartl, Bartolacci, Capradossi, Cerri, Ferreira, Junker, Khan, Manzonelli, Marcher, Satov, Stojanovic, Zivkovic.

Magyarországon is meg lehet tollasodni,ha valaki tudja,mit csinál.Már milliárd fölött volt a klub értéke,mikor abbahagytam a karriert.Relatíve sok pénzt csak a magyar tehetségekért zsaroltak ki belõlem.Volt belõlük jó néhány,a 95-ös youth rating miatt.Eladásból meg volt olyan év,hogy 150M-t is beszedtem,de a 80-100M teljesen normálisnak számított.A 15 év alatt 30M-t fizettem összesen játékosért,és 1 milliárdért adtam el.Ez átlagosan úgy évi 70M bevétel.Pedig 2014 nyarán még hogy örültem,amikor a Loki 650k-t adott Radóért.Aggódtam is az elején,mert sokáig nem nõttek a játékosok értékei.Késõbb meg két játékosom is 50M fölött kelt el,az egyik 2023-ban,a másik 2025-ben.
De nagyon figyeltem a bérekre is.A végén is csak öt játékosom volt,aki 100k fölött keresett.Az a kettõ pedig,aki 150k fölé jutott,csak azért nem került a piacra,mert magyarok voltak.Ha külföldiek,már régen eladtam volna õket.Tíz afrikai bajnokság is be volt töltve,volt egy csomó néger scoutom,kiapadhatatlan volt az utánpótlás.

A 15-ben a magyar karrierben annyit változtatok majd,hogy kiveszem Afrikát az Európai Uniósok közül,amit mindig is hülyeségnek tartottam.Helyette beállítom az All nations in Europe-t.Érdekes lesz,mert nem tudok majd 400k-ért wonderkidet hozni.
Pénzügyileg zseniálisan állok, jelenleg is 60 millió font az átigazolási keret, átigazolásra eddig 2 milliót költöttem a 10 év alatt. Csak gondoltam kicsit feltornászom a pénzdíjakat, hátha belehúz a többi csapat is... illetve arra is gondoltam, hogy adok egy kis pénzt pár klubnak, esetleg javítom az edzõközpontot stb, mert ha jól tudom ilyet is lehet... mert nagyon zavar, hogy semmit nem lépnek elõre :/ Én BL-ben mindenkivel szemben méltó ellenfél vagyok, ezek meg még csoportkörig se jutnak... A válogatott meg egy vicc, hiába adok 5 (fiatal)világklasszist, egyszerûen nullák... De mégsem rúgják ki Pintért... -.-

Igen,vagy az FMRTE.De ligastruktúrát semmivel nem lehet utólag szerkeszteni.

Az FMRTE képes volt a pénzdíjakat növelni,de mióta fizetõs lett nem használtam.Ha nem visszafelé fejlõdött,akkor most is meg lehet vele csinálni.Ugyanúgy lehetett állítani az ország gazdaságát(economic factor),és a labdarúgó szövetség pénzügyi erejét(FA financial power),mint az fm editorral.Amikor én az editorral a Haladásnál 15-re állítottam,2028-ban az NB1 gyõztese 1,4M-t kapott a kezdeti 450k helyett.Nem nagy dolog 15 év alatt.Két gyõztes BL meccs akkor is többet ért,mint amit itthon egy egész év alatt össze lehetett szedni.Ebbõl a szempontból nem is érdemes vele foglalkozni.
Ahol inkább hatása lehet,azok a szponzorok.Egy erõs gazdaságú országban gazdagabbak a támogatók is.De erre megint csak saját tapasztalatból mondhatom,hogy 2028-ban volt 12 szponzorom,amibõl 10 nem érte el az 1M-t sem.Az a kettõ,ami viszont számított,azt mindenféle állítgatás nélkül is elértem volna.Az egyik a "Main kit sponsorship",ami 12M volt.A másik pedig a "Continental competitiion sponsorship",ami 5,2M-t hozott.De egy többszörös BL gyõztes klubnál ezek nevetséges pénzek.Amibõl gazdaggá tettem a klubot,azok elsõsorban az eladások voltak.De még reklámból is többet kerestem egy szezonban,mint amit itthon egy évtized alatt összesen kaptam.
Szóval szerintem a pénzdíjak növelése nem sokat ér.Kereskedni kell a játékosokkal,az a megoldás.
Darthmushroom
fm12 meg fm13-ba bármi elég Messinek. Szerencsére a 14-be fõleg a késõbbi javításokba már elég sûrûn más nyeri akár már korai évekbe is.

Sysfox
FM2012-ben a 2021-es év Aranylabdáját a 34 éves Lionel Messi kapta, immáron tizenkettedszer életében. Az egészben a legérdekesebb, hogy szeptember-október-november-december hónapban összesen 4, azaz négy meccset játszott a Barcelona-ban, igaz ezeken rúgott 2 gólt.

Ez elég egy Aranylabdára?

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Darthmushroom
szerintem abba se lehet egy kupát eltüntetni, talán a díjazást lehet átírni.

LasDen
de van már ingame editor is.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nem lehet.Az fm editor adatbázis szerkesztõ,és nem in-game editor.
Alapból a játék az SI rögzített adatbázisát használja.Ha van kijelölt,szerkesztett editor data fájl,akkor pedig azt(is).De egyik esetben sem lehet menet közben belenyúlni a játékba.
Esetleg a díjazását tudom befolyásolni? Vagy hogy kevesebb meccsbõl álljon? 😄

Darthmushroom
Hihetetlen h még mindig nem csinál a vezetõség új stadiont... nem inkább fizetünk 2,5m évente meg adunk a jegybevételbõl. Oké h még csak 60e az átlagnézõ szám és nem töltjük meg állandóan az olimpicot, de így a kiszolgáló épületetek még mindig csak átlagosak ráadásul a stadion sincs kiemelkedõ állapotban.

Darthmushroom
nem jött össze az utolsó fordulóban se a 7:1ezés.. pedig a három angolom mindent megtett érte 😄

Darthmushroom
Candreva még így öregecskén is néha ki tud húzni minket a sz@rból és már klub, és így már végképp klub legenda lett.

zyndar
Ááá nincs betöltve 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Õõõõõ Panával vagy? ha igen szégyelld össze-vissza magad 😄 AEK!!!!

bennevan a levegõben
zyndar
Mondom lenyomom reggel a selejtezõ elsõ meccsét....Nos, ilyen idõket élünk 😄

Fisicofan
Sziasztok!
Elõször is grat mindenkinek, élmény olvasgatni a beszámolókat még mindig 😊
Egy év kihagyás után ismét jobban nekifeküdtem az edzõsködésnek, a legújabb FM-mel. Az elsõ "komoly" karriert úgy döntöttem egy régi kedves kiscsapatom, az észak-ír harmadosztályban vitézkedõ Queens University csapatával kezdem. Az elsõ szezonból még 5 meccs hátra van, így holnap teszem majd fel az összefoglalót, hajmeresztõ dolgok voltak, annyit mondhatok 😊

Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!

2023/2024, 11. szezon, Unione Venezia

bajnokság
kupa
szuperkupa
európai szuperkupa
klub vb
bl (meccsek)

a real-t simán kiütjük, a hoffenheim-en meg alig jutunk túl, azért ez kicsit bosszantó. az mondjuk igaz, hogy a hoff ebben a szezonban már harmadszor lett bajnok ebben a mentésben, megvédték a tavalyi címüket. az elõtt két évvel nyerték az elsõt.

valentin
russell
corti
langer
lusamba
andersen
alves
Csak a kezdés elõtt lehet,menet közben már nem.
Ez a törlés dolog jól hangzik, menetközben is tudom törölni?
Amúgy ifikkel is továbbjutottam. 😄

Ez már sajnos csak így van,mióta a Liga Kupa létezik.Április-májusban meg jön az 5(vagy 6) meccs egy héten belül.
Régebben sokat szenvedtem,hogy direkt kiejtsem magam a Libakupából.De amikor már az ifi is túl erõs az NB1-nek,gyakorlatilag lehetetlen kiesni.Az fm 11 óta törlöm a fenébe,és nincs vele gondom.Még ha megadná a valóságban létezõ 20M ft.(64K €😉 gyõztes pénzdíjat,akkor sem érdekelne.
Elérhetõ játékosok

Ez a játék nem viccel... jöhetnek az u18-asok, kár hogy a használhatók kölcsönben vannak. 😄

Sweeper-t nem, de Sweeper Keeper-t igen, alapból feltolt védelemmel játszok, így a kapusnak jönnie kell a hosszú labdákra, de csak nagyon jó kapusnál ajánlott! 😊

Ez biztos így van.Ennyire szélsõséges eredményekkel még nem nagyon találkoztam.Eddig sem nagyon használtam ezt az opciót,ezután meg egyáltalán nem fogom.Ha valamit látni akarok,akkor betöltöm,és kész.Ennél még az is jobb,ha a Fradi 11 bajnokságot nyer zsinórban.(Mert ez is megtörtént egy korábbi mentésemben.)
zyndar
Személyes véleményem, hogy a view-only mód irreális eredményeket generál. Elõzõ mentésben 3. szezonban kiesett az elsõ osztályból az Atletico Madrid, bajnok lett a Southampton, ilyenek nem történnek meg betöltött ligánál.

Stade Rennais 2022-2023.(2.szezon)

Nem nagyon haladok,valahogy nincs hangulatom mostanában a játékhoz.Azért csak elvánszorogtam a félidõhöz.
Most valamivel több lett a TV pénz mint tavaly volt,16M.A szezon elõtti 1,2M-s átigazolási keretet néhány játékos eladásával sikerült feltornásznom 15M-ra.Emeltem a tétet is,az eddigi BL helyezés célkitûzést a bajnoki címért való harcra változtattam.A fõnök is adott egy kis plusz pénzt,így jelenleg 22M a transfer budget.
A bajnokságban,ahogy az várható volt,a PSG a nagy rivális.Már majdnem annyi pontot veszítettek mint tavaly az egész szezonban,de még így is elõttünk vannak.Illúzióim nincsenek,pillanatnyilag jobbak nálunk.De ha tovább botladoznak,ott kell lennünk,hátha sikerül kihasználni.
A BL csoportból simán jutottunk tovább,az utolsó meccsen elvertük a Man.City-t is,így csoportelsõk lettünk.A következõ ellenfél a Real Madrid lesz.
A Liga kupából azonnal kiestünk,ahogy megkezdõdött.A címvédésnek annyi,de idén ez már nem érdekelt,vannak fontosabb feladatok is.Azért a tisztesség kedvéért ordítoztam a srácokkal egy keveset,mert mégis csak itthon égettük magunkat,a szurkolóink elõtt.
Meccsek.
Tabella.
BL csoport.
Még az õsszel elértem az 500 meccset a karrieremben.Néhány évet még mindenképpen maradok itt,de nem ez lesz az utolsó állomásom.Elõfordulhat hogy innen hazamegyek,és magyar klubnál fejezem be a pályafutásom.Az NB1+NB2 még mindig csak view only módban van,bár eddig nem nagyon nézegettem.Mindenesetre elég érdekes dolgok történtek kis hazánkban az elmúlt évtizedben.
NB1.
NB2.
NB1 Past Winners.
A Honvéd az ötödik,a Fradi a negyedik évet tölti az NB2-ben,de az Újpest és a Vidi is kész katasztrófa.Szeretett csapatomról már nem is beszélek.
Innen folytatom,ha sikerül leküzdenem a motivációs gondjaimat.
zaki
sztem senki 😄

Darthmushroom
22 éves tavalyi házi gólkirályom úgy nézz ki h kiégett 😄 idén 8(1) meccs 0 gól és 2 assist 😄 bezzeg a válogatottba meg 12/10