Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam a legtöbbet keresõ ember 300.000 fontot keres havonta, igaz ebbõl 3 játékosom is van (Masson, Andrews és Garcia kapus). De õk megérdemlik teljes mértékben! Esetükben hajlandó lennék az emelésre is, de pszt, meg ne hallják! 😄
Rekorder volt ebben a kategóriában Pablo Sarabia, akinél figyelmetlen voltam, és olyan szerzõdést kötöttem vele, hogy a kereset mindig a legtöbbet keresõhöz igazodott. Így elértem, hogy hosszú évek alatt Sarabia lett a legjobban keresõ játékosom havi 400.000 fonttal. Nekem ez nem tetszett, mert 30 felé közeledve a spanyol már kiszorult a kezdõcsapatból, és luxusnak tartok ennyit fizetni egy cserejátékosnak! Hiába kínáltam neki új szerzõdést, nem volt hajlandó aláírni ennél kevesebbért, így a szerzõdése lejárta elõtt elpasszoltam az Aston Villának, ahol havi 325.000-t keres. Megérte neki? Ennyiért itt is játszhatott volna, de makacskodott.
Érdekes, hogy ezzel az "alulfizetett" állománnyal is kétszeres bajnok és kétszeres ezüstérmes vagyok, évek óta a bajnoki címért küzdök, más csapatoknál nem ritka az 500.000-s havi fizetés sem, erre a középmezõnyben tengõdnek évek óta (pl. West Ham, Aston Villa)!
Mi számít akkor?
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
2.szezon.
A PSG ismét bajnok lett,de nem 9 fordulóval a vége elõtt,és nem 32 pont elõnnyel mint tavaly.Idén már nagyon megszorongattuk õket.
Meccsek.
Tabella.
A kupákból hamar kiestünk,ez egyértelmû csalódás,mert egyiket sem adtam fel,nem tartalékosan álltunk fel.
Kupameccsek.
A BL-ben messzire jutottunk,és itt végre sikerült elõször legyõznünk a PSG-t is.Megvertünk egy sor nagy nevû csapatot,és végül a Bayern volt a végállomás az elõdöntõben.Kis szerencsével bejuthattunk volna a döntõbe,de a hazai meccset sajnos elveszítettük egy öngóllal.Ez így is nagy teljesítmény volt.
BL csoport.
BL meccsek.
BL fa.
Az anyagiak tekintetében is nagyot léptünk elõre.A BL TV pénzbõl kaptunk 12,8M-t,a bajnoki helyezésünkért 15M-t,és ehhez jön még a 4M reklámbevétel,és az új szezonra a 17M TV pénz.Az átigazolási szezon most kezdõdött,és a fél csapat után érdeklõdnek.2-3 embert eladok,mert erõs szponzorunk nincs,és még szükség van a pénzre.Az átigazolási keret 19,7M,a bérkeret pedig 1,6M lesz.Ebbõl jelenleg 1M-t használok,de ez már idén nõni fog.A PSG például a miénk ötszörösébõl gazdálkodik,de õk nem is a mi szintünk.Bérek.Finances,és a Clubs Finances.
Bár ebben a szezonban semmit nem nyertünk,mégis elõre léptünk.Stabil lábakon állunk anyagilag,drasztikusan nõtt a reputációnk,és a csapat is sokat fejlõdött.A távozók helyére már vannak kiszemeltjeim,egy spanyol válogatott CM a Marseille-tõl már aláírt hozzánk.Valamiért elégedetlen volt,lejár a szerzõdése így pénzbe sem kerül,és ezeket mindig figyelem.Az új szezonra a fõ célom a bajnokság megnyerése lesz,ami várhatóan nem lesz egyszerû.
Köszönöm.
A másodikat viszont igen.Arra gondolsz,hogy a játékosok,staff igazolásától kezdve,a szerzõdéshosszabbításokat is beleértve mindent a személyzet csináljon.Akkor egy olyan klubot kellene irányítani,amihez semmi köze a menedzsernek.Alkalmatlan edzõkkel,tehetségtelen,a csapat szerkezetébe nem illõ,túlfizetett játékosokkal kellene dolgozni.És karba tett kézzel figyelni,hogyan teszik tönkre a klubot.És mivel a felelõsség akkor is a menedzseré,gyakorlatilag garantált a kirúgás.Csak idõ kérdése,de a végeredmény nem kérdéses.Ki lenne képes ilyesmire?
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Ezzel kapcsolatban, úgy tudom van egy érték hogy mennyire szólnak bele a játékosok eladásába a fõnökök, ez melyik stat illetve a kicsi vagy a nagy a jó? 😄 Lehet belenyúlok, mert kedvenc játékosomtól nem akartam megválni... szeretném megakadályozni, hogy ez többé ne fordulhasson elõ. :/
Egyébként is kezd PSG fóbiám lenni.Kivertek bennünket a kupából is,és ha ez még nem lenne elég,most megkaptuk õket a BL-ben is.
Pedig jól játszunk,de velük nem tudok mit kezdeni.Már taktikát is váltottam,de hiába.Ellenük a mérlegem eddig 5 meccs 5 vereség,2-9-es gólarány.Pedig nem verhetetlenek,mert a Sochaux,a Nantes,a Toulouse,és a Monaco is megverte õket.Érdekes módon a Man City,a Milan,vagy a Real Madrid ellen meg tudunk nyerni.
Na mindegy,mára úgyis befejeztem.Pár óra után már unom a játékot.Nem tudom,mire lábalok ki belõle.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
De mondjuk nem panaszkodhatok 7 szezon alatt megszerzett címekre: 7 Bajnoki cím, 3 BL, 1 EL, 5 Olasz Kupa, 3 EU. Szuper Kupa, 7 Olasz Szuper Kupa. Meg az ifi is hasonló tehetségekkel van tele mint itt a kölcsön lévõ B csapat.
Aziz, Bartl, Bartolacci, Capradossi, Cerri, Ferreira, Junker, Khan, Manzonelli, Marcher, Satov, Stojanovic, Zivkovic.
De nagyon figyeltem a bérekre is.A végén is csak öt játékosom volt,aki 100k fölött keresett.Az a kettõ pedig,aki 150k fölé jutott,csak azért nem került a piacra,mert magyarok voltak.Ha külföldiek,már régen eladtam volna õket.Tíz afrikai bajnokság is be volt töltve,volt egy csomó néger scoutom,kiapadhatatlan volt az utánpótlás.
A 15-ben a magyar karrierben annyit változtatok majd,hogy kiveszem Afrikát az Európai Uniósok közül,amit mindig is hülyeségnek tartottam.Helyette beállítom az All nations in Europe-t.Érdekes lesz,mert nem tudok majd 400k-ért wonderkidet hozni.
Az FMRTE képes volt a pénzdíjakat növelni,de mióta fizetõs lett nem használtam.Ha nem visszafelé fejlõdött,akkor most is meg lehet vele csinálni.Ugyanúgy lehetett állítani az ország gazdaságát(economic factor),és a labdarúgó szövetség pénzügyi erejét(FA financial power),mint az fm editorral.Amikor én az editorral a Haladásnál 15-re állítottam,2028-ban az NB1 gyõztese 1,4M-t kapott a kezdeti 450k helyett.Nem nagy dolog 15 év alatt.Két gyõztes BL meccs akkor is többet ért,mint amit itthon egy egész év alatt össze lehetett szedni.Ebbõl a szempontból nem is érdemes vele foglalkozni.
Ahol inkább hatása lehet,azok a szponzorok.Egy erõs gazdaságú országban gazdagabbak a támogatók is.De erre megint csak saját tapasztalatból mondhatom,hogy 2028-ban volt 12 szponzorom,amibõl 10 nem érte el az 1M-t sem.Az a kettõ,ami viszont számított,azt mindenféle állítgatás nélkül is elértem volna.Az egyik a "Main kit sponsorship",ami 12M volt.A másik pedig a "Continental competitiion sponsorship",ami 5,2M-t hozott.De egy többszörös BL gyõztes klubnál ezek nevetséges pénzek.Amibõl gazdaggá tettem a klubot,azok elsõsorban az eladások voltak.De még reklámból is többet kerestem egy szezonban,mint amit itthon egy évtized alatt összesen kaptam.
Szóval szerintem a pénzdíjak növelése nem sokat ér.Kereskedni kell a játékosokkal,az a megoldás.
Ez elég egy Aranylabdára?
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Alapból a játék az SI rögzített adatbázisát használja.Ha van kijelölt,szerkesztett editor data fájl,akkor pedig azt(is).De egyik esetben sem lehet menet közben belenyúlni a játékba.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Elõször is grat mindenkinek, élmény olvasgatni a beszámolókat még mindig 😊
Egy év kihagyás után ismét jobban nekifeküdtem az edzõsködésnek, a legújabb FM-mel. Az elsõ "komoly" karriert úgy döntöttem egy régi kedves kiscsapatom, az észak-ír harmadosztályban vitézkedõ Queens University csapatával kezdem. Az elsõ szezonból még 5 meccs hátra van, így holnap teszem majd fel az összefoglalót, hajmeresztõ dolgok voltak, annyit mondhatok 😊
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
bajnokság
kupa
szuperkupa
európai szuperkupa
klub vb
bl (meccsek)
a real-t simán kiütjük, a hoffenheim-en meg alig jutunk túl, azért ez kicsit bosszantó. az mondjuk igaz, hogy a hoff ebben a szezonban már harmadszor lett bajnok ebben a mentésben, megvédték a tavalyi címüket. az elõtt két évvel nyerték az elsõt.
valentin
russell
corti
langer
lusamba
andersen
alves
Amúgy ifikkel is továbbjutottam. 😄
Régebben sokat szenvedtem,hogy direkt kiejtsem magam a Libakupából.De amikor már az ifi is túl erõs az NB1-nek,gyakorlatilag lehetetlen kiesni.Az fm 11 óta törlöm a fenébe,és nincs vele gondom.Még ha megadná a valóságban létezõ 20M ft.(64K €😉 gyõztes pénzdíjat,akkor sem érdekelne.
Ez a játék nem viccel... jöhetnek az u18-asok, kár hogy a használhatók kölcsönben vannak. 😄
Nem nagyon haladok,valahogy nincs hangulatom mostanában a játékhoz.Azért csak elvánszorogtam a félidõhöz.
Most valamivel több lett a TV pénz mint tavaly volt,16M.A szezon elõtti 1,2M-s átigazolási keretet néhány játékos eladásával sikerült feltornásznom 15M-ra.Emeltem a tétet is,az eddigi BL helyezés célkitûzést a bajnoki címért való harcra változtattam.A fõnök is adott egy kis plusz pénzt,így jelenleg 22M a transfer budget.
A bajnokságban,ahogy az várható volt,a PSG a nagy rivális.Már majdnem annyi pontot veszítettek mint tavaly az egész szezonban,de még így is elõttünk vannak.Illúzióim nincsenek,pillanatnyilag jobbak nálunk.De ha tovább botladoznak,ott kell lennünk,hátha sikerül kihasználni.
A BL csoportból simán jutottunk tovább,az utolsó meccsen elvertük a Man.City-t is,így csoportelsõk lettünk.A következõ ellenfél a Real Madrid lesz.
A Liga kupából azonnal kiestünk,ahogy megkezdõdött.A címvédésnek annyi,de idén ez már nem érdekelt,vannak fontosabb feladatok is.Azért a tisztesség kedvéért ordítoztam a srácokkal egy keveset,mert mégis csak itthon égettük magunkat,a szurkolóink elõtt.
Meccsek.
Tabella.
BL csoport.
Még az õsszel elértem az 500 meccset a karrieremben.Néhány évet még mindenképpen maradok itt,de nem ez lesz az utolsó állomásom.Elõfordulhat hogy innen hazamegyek,és magyar klubnál fejezem be a pályafutásom.Az NB1+NB2 még mindig csak view only módban van,bár eddig nem nagyon nézegettem.Mindenesetre elég érdekes dolgok történtek kis hazánkban az elmúlt évtizedben.
NB1.
NB2.
NB1 Past Winners.
A Honvéd az ötödik,a Fradi a negyedik évet tölti az NB2-ben,de az Újpest és a Vidi is kész katasztrófa.Szeretett csapatomról már nem is beszélek.
Innen folytatom,ha sikerül leküzdenem a motivációs gondjaimat.