104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Gerdzso #98712 Ohh értem :/ Köszi! -
korbin555 #98711 Az ki van zárva.Még ha lehetséges lenne is,fejre állítaná a ligastruktúrákat.A játék indítása előtt kell beállítani.Akkor választható lesz az NB3. -
Gerdzso #98710 A már megkezdett játékba be tudom tenni az NB3-as kiegészítőt? -
korbin555 #98709 Igen,van.A fizetős verzió már a Beta óta elérhető.Az ingyenes is jön a napokban. -
fordjee #98708 Genie Scout van már 15-höz? -
Zenszkij #98707 BLACK FRIDAY -
Olcsó Football Manager 2015 Link -
korbin555 #98705 Lehet keresni szabad játékosokat,de konkrétan free player(agent) keresés nincs.Ha beírod a szűrőbe hogy Contract status-expired,kidob egy rakás klub nélküli embert,de ezek közül kevésről lesz infó.Nekem most kidobott 14538 szabad játékost,aztán legyek okosabb.Még több szűrőt kell beállítani,hogy kirostáljam őket.El lehet tökölni fél órákat,aztán nem találok egyet sem aki megfelelne.
Ehelyett scoutokat küldök a célországokba,és százszámra jönnek a riportok.10 jó scout 10 országban,aztán lehet válogatni.Persze kell a nagy adatbázis,meg lehetőleg nem olyan országokba küldöm őket ami be sincs töltve,mert sovány lesz a termés.Korábban nem figyeltem,nekem is a be nem töltött Portugáliát figyelte az egyik scout,és kaptam 4 riportot.(Előtte csak a Brit-szigeteken dolgozhattak,nem törődtem velük.)De gyenge is volt a pali,angol is,kirúgtam.Igazoltam egy lengyelt,elküldtem Lengyelországba(be van töltve),és kaptam 35 jó riportot egy év alatt.Ha mind a 10 scout jó helyen van,ez 350 riport is lehet egy évben.És még ennél is sokkal több riport jött volna,de már igényes lettem.Csak a 20 év alattiakat,a 2 csillag CA,és a 3,5 csillag PA felettieket figyelhetik.Ezekből akkor is hasznot húzok,ha nekem nem lesznek jók.A svéd scoutom meg 3 éve köröz a neki kijelölt Skandináv régióban,és találja nekem a csiszolatlan gyémántokat(Dánia,Svédország,Norvégia természetesen betöltve).A Chief scout sem pofázhat bele többé a dolgukba,oda mennek,ahová küldöm őket.
Egyébként még az is jó megoldás,ha olyanokat keresünk,akiknek lejár a szerződése szezon végén.Érdemes őket külön szűrni happiness alapján.A boldogtalan emberek többnyire könnyedén aláírnak. -
uff
kis segitség kéne, az ősidőkben lévő 12-vel tolom még mindig
van egy piszok jó értékekkel rendelkező TM-em, 19 éves, szépen fejlődik, csak az a qva góllövés nem megy neki. Nem tudom mit tudnék kezdeni vele....volt hogy leraktam nb2-be pár hónapra, elbeszélgettem vele hogy kapja már össze magát, de semmi. Ha kupában jön egy nb3-as harmatos csapat (zsinórban 2 bl cimmel nincs gyenge csapatom) ez a szerencsétlen még nekik se tud gólt lőni.
Adjak neki 1 évet kölcsönben valahol vagy b.sszam ki, aztán irjam le mint veszteség? Volt már hogy ilyen béna kezdés után magára talált játékos nálatok? Vagy 19 évesen ne várjak tőle csodát és had bohóckodjon kicsit a tarcsiban? (2. éve nálam, nb2-ben termelget, 47 első keretes meccsen 9 gól) -
ugyanúgy ott van az a lista ami eddig is volt a sok szűrési lehetőséggel. csak egy környékre rakták az ilyen dolgokat (keresés,scout stb..) -
pancho5 #98702 Akkor jól értelmezem, hogy idén már csak a scoutolt játékosok közül lehet keresni? Illetve ha így van akkor hoyg érdemes kiküldeni a scoutokat? Bocs a sok hülye kérdésért :D -
Bal oldali sávban alulról az ötödik ikon, majd a Quick search mellett rákattintasz a lefelé mutató nyílra. Ott ki tudod választani a contract status-t. -
pancho5 #98700 Valaki le tudná röviden írni, hogy a mostaniban hogy működik a játékosok keresése? Nem egészen tiszta. Gondolok itt kifejezetten a szabadúszók keresésére. -
korbin555 #98699 Én is,és csak 1 gólt kaptam szögletből.Tudtam én hogy jók a védőim,és lám,az idő engem igazolt.
-
10 meccset játszottam az új patch óta, és ezzel tényleg fantasztikus lett a játék. Sokkal jobb lett szerintem, mint a tavalyi rész. -
korbin555 #98697 Gratula.Ahogy mondják,kis győzelem is győzelem.A második szezon már nem lesz ilyen szoros.
Szerintem a Youth facilities-t érdemes először fejlesztened,mert az a leggyengébb.Legalább a hozott tehetségek jól fejlődjenek.A Junior coaching/Youth recruitment meg ráér,mert normális magyar gyereket úgysem kapsz.Sajnos ez az átka a szörnyű Youth rating-nek. -
pancho5 #98696 Vidi 1. szezon Vége
Hát meg lett a bajnokság. Nem volt egyszerű a vége, de csak behúztuk. 3 meccsel a vége előtt 1 pontra volt az Újpest, ki is kaptunk a honvédtól, de szerencsére az Újpest is botlott. Ezután jött a Ligakupa döntő a Fradi ellen. Karrier elején gondolkoztam rajta, hogy töröljem-e, végül meghagytam, egész szonban nyűg volt, azonban azt hiszem az a döntő húzott ki minket a csávából. Utolsó 5-6 meccsemet végig kontra mentalitással toltam végig, a Fradi ellen már meghozta a gyümölcsét ez a változtatás, így a bajnokság maradék 2 meccse nagyon sima lett, pedig nem ígérkeztek annak. Ezeken a meccseken csak 3 védőm volt bevethető, így elég megtépázott védelemmel léptünk pályára, de gólt nem kaptunk. Tudom, hogy ezzel a vidivel nem nagy teljesítmény a bajnokság, de én annak érzem. Sok tanulsága van ennek a szezonnak is, régen nem volt ínyemre a counter mentalitás, most már másképp viszonyulok hozzá. Szögletek a szezon 2. felében nekem is előjöttek, 6 szögletgólt kaptunk, míg csak 3-at szereztünk.
Húzóemberek:
Gyurcsó Oliveira és Feczesin, aki Niko folyamatos sérülései miatt első számú csatár volt, bár utolsó meccsen Nikolic triplázott, úgyhogy talán mondhatom, hogy visszaszerezte formáját, kár, hogy a szezon végére.
Finances
Megvan a transfer budget a következő szezonra. Elengedem ingyen Caneirat, Alvarezt, így kell minimum 1 középhátvéd és egy szélső, aki lehetőleg mindkét oldalon bevethető. Szeretnék egy mélységi irányítót, se Sándor se Trebotics nem győzött meg. Illetve egy balhátvéd, ugyanis Stopira lesérült áprilisban fél évre, és Szolnokinak nem az az igazi posztja. Ezek a hiányposztok, de kisebb elemzés után biztos lesz még 1-2 igazolás, mindenképpen a kezdőbe, ugyanis cél a Bl csoportkör.
Köszönöm, hogy olvastatok. Illetve lenne egy kérdésem. Elsőként mely Club Facilitit fejlesszem? Ez a rész sohasem volt az erősségem. -
korbin555 #98695 Kijött egy újabb update. -
akkor bizony basszák meg :D -
fmkockák csoportba valaki érdeklődött ez ügyben a cdgalaxisnál és azt mondták Neki h nem lesz akciós.. -
holnap Fekte Péntek a CD Galaxisban is. Előfordulhat, hogy le lesz értékelve az FM is..... -
korbin555 #98691
Elkészültem a kiegészítővel.Részletek itt. -
Ő tavalyi fm-be is jó játékos volt. BL győztes Drezdámba ha jól emlékszek csak ő maradt csak az eredeti keretből. -
Nem hiszem, hogy valaha is nyert játékosom ilyen díjat 
-
Itt tovább folytatódik a pusztítás... Azt hiszem nem tenne jót, ha elsőre meglenne a bajnoki cím. Igazából fura dolog ez, mert nyilván a legjobb akar lenni az ember, csak ez egy picit irreális.
-
Ha egyszer újra rávenném magam a mennyeire, akkor tutira kérnék tőled adatbázist, Libakupa nélkül vagy egyenes kieséssel és emelt YR-el.
Közben egy statisztika, csak erős idegzetűeknek:
-
korbin555 #98686 További sok sikert! -
korbin555 #98685 Mindig vannak érdeklődők NB3-as kiegészítő után,nekik csinálom.Persze ha valaki ezt szeretné,szívesen megemelem.Én is inkább játszom magyarokkal,mint légiósokkal.Nekem egyébként nem kell kiegészítő,a Hali még nem az NB3-ban van.(Az fm17-ben már lehet,hogy ott lesznek.) -
pancho5 #98684 Videoton 1. év
Régóta olvasgatom a beszámolóitokat, korbin haladásos karriere miatt kezdtem bele már a 14-ben is Videotonos karrierbe. Fehérvári vagyok, innen ered a csapatválasztás. Tavaly 7. szezonban sikerült elérni a BL-győzelmet, hasonló a cél most is, csak idén nem hagynám itt abba.
és akkorl a beszámolóm: Tudom hogy ezzel a Vidivel bárki simán bajnok lesz, azt hiszem jól haladok a cél felé. Most kezdődött el a téli szünet., Sikerült a kapott gólok számát elég alacsonyan tartanom, bár kevés kapott gól nélküli meccsem volt. Lőtt gólom sincs annyira sok, ez betudható talán annak, hogy egy csatárt használhattam csak, Feczesint, ugyanis Nikolic lesérült szezon elején 5 hónapra... De Feczesin így is túlteljesítette az elvárásaimat, 10 gólos, ami nem annyira nagy szám, úgy, hogy szinte minden meccsen játszott, de fontos meccseken lőtt gólokat. Igazolni nincs pénz, szezon elején mindent átraktam fizukeretre, így volt 3200 font, ami 2 edző igazolása, illetve szerződéshosszabbítások miatt már csak 1000 font. A lejáró szerződésűek közül sokakkal hosszabbítottam, szezon végén ingyen mehet Alvarez, Enete, illetve Caneira. Ő amúgy jól teljesít, de öreg és a fizuja is a magasabbak közé tartozik. Ez az alap taktikam, néha Trebotic kezd Simon helyén Sándor mellett nem DM-ként. Illetve még van egy 442, de azt nem gyakran használom mivel nincs hozzá 2 csatárom. pécs ellen azzal mentem pályára, meg is szívtam, bár ott mindhárom szélsőm sérült volt...
tabella keret1 keret2 meccsek klub helyzet -
fm13 óta igen,más taktika kell idegenben mint otthon,persze van úgy hogy kijön a lépés,és gyakorlatilag a hazai taktikával is érvényesülsz idegenben,de az esetek döntő többségében változtatni kell idegenben,és bizony szöszmötölni kell,mert nagyon csúnya meglepik érhetik az embert még egy nagyobb klubnál is. Bár szerintem már néha túlzottan is nagy a különbség a hazai és az idegenbeli bajnokik között,már ami az eredményességet illeti -
poosing7 #98682 Na majd letesztelem.Köszi.De idegenbe is más taktika kell meg otthon is? Mert én mindig ugyan azt használtam idegenbe is. -
Youth ratinget nem akarod babrálni? -
Berakod CM-nek,es playmaker,elvileg akkor a vedok mar ot keresik a labdaval -
poosing7 #98679 Oké köszi.Am melyik pontosan az az opció pl. Modricnál hogy félpályánál kérje a labdát és ő indítsa az embereket? -
ahogy korbin írta Realhoz 4231 illik,ha nincs kedved belemenni a részletekbe akkor hazai pályán nyomasd a control-attacking mentalitást ellenféltől függően,szélekre kijátszott labdák a két agárnak (CR,Bale),nekik megmondod hogy befelé mozogjanak labdástul,aztán majd ők megoldják,vagy Benzema bent centerben. Fontos egy jó osztogató középre,aki lehet pl Modric,mondd meg neki,hogy félpályánál már kérje a labdát,és ő majd indítja az említett két emberkét. Idegenben meg abszolút ellenféltől függő a taktika,de ha nem akarsz rizikózni,akkor nyomj egy standard-ot,védelmet picit hátrébb húzod,engeded az ellenfelet birtokolni a labdát (úgyis ő fog kezdeményezni),és maradjon a már említett téma,azaz csapassák ki a labdát a középpályásaid a két szélre,és lehetőleg fejezzék be lövéssel az akciókat,hogy elkerüld a gyors kontrákat. -
liban19 #98677 Valaki segítsen!!! Ma vettem meg a játékot FM2014. De nem sikerül telepiteni.. Nem is a játékot kezdi telepiteni hanem a steam-et majd ha azt feltelepitette kilép es nem csinál semmit... -
korbin555 #98676 Tesztelgetem az NB3-as kiegészítőt,már 10 évet mentem előre az időben.Az biztos,hogy a válogatottunk ugyanolyan siralmas,mint a játék elején.Ők a legjobbak(Jagodics,Erdei),de utánuk jönnek a "nagy öregek".Holman,Radó,Németh Márió,Tamás Krisztián,Kalmár,ebben a (PA) sorrendben.Tartják is az 57.helyet a világranglistán becsülettel.
Az NB1 meg Újpesti diadalmenet,9 bajnoki győzelem zsinórban.De a BL/EL csoportkört nem érték el egyszer sem. -
korbin555 #98675 20-25 taktika,és egyik sem jó?Megáll az ész.Márpedig valamelyikhez ragaszkodnod kell,mert nem lehet cserélgetni mint az alsógatyát.Be is kell gyakorolni,ami fél év simán lehet.Meg kell nézni,melyik felállás passzol legjobban a játékosokhoz,be kell állítani egy filozófiát,az egyéni utasításokat finomra hangolni,aztán lesz ami lesz.Pár hónap után megnézed a statisztikákat,és okosabb leszel.A gyenge láncszemeket ki kell ebrudalni.Vagy nem jó egyéni utasításokat adsz.Mindenféle netről leszedett taktikákat nem lehet ráerőszakolni egy csapatra.A keret tanulmányozása után két perccel már illik tudni,hogy mi passzol egy csapathoz.
Ja,most látom,hogy a Real Madrid.Oda a 4-2-3-1 az ideális felállás,ehhez nem kell minden szemetet kipróbálni.Türelmesnek kell lenned. -
Solt #98674 Mit értesz taktika alatt? -
poosing7 #98673 Nem variálok am :) 4-5 meccset megnyerek de nagyon simán (Real Madridal vagyok) utána meg jönnek a vereségek és a döntetlenek, ugyan azzal a taktikával...
Utoljára szerkesztette: poosing7, 2014.11.26. 14:57:40