Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asafderg
Clube Desportivo Nacional

12. szezon

Edzõi pályafutásom kiteljesedett. Hazám nemzeti csapatát dirigálni és a világ jelenlegi legsikeresebb klubcsapatát irányítani, a csúcsok csúcsa. Innen nincs feljebb. De nem lazsálhattunk, mert az elvárások igen igen magasak. De ebben csak saját magamat hibáztathatom. Kellett nekem minden megnyerni folyamatosan?! Tavaly nem tudtuk elhódítani a portugál kupát és nyavalyogtak a maximalisták. Szerencsére csak az igazgatótanács tagjai között volt egy pár kritikus, akit az elnökön gyorsan helyretett. A szurkolók és a médiumok csak az elért eredményeinkkel foglalkoztak. Volt is mivel. A rajongók folyamatosan ünnepeltek. Nem volt olyan idõszak az évben, hogy ne adjunk nekik okot a tivornyára. Mellettük a legnagyobb nyertesei a szárnyalásunknak a vendéglátó egységek, akik ennyi alkoholt a sziget kialakulása óta nem adtak el, valamint a turisztikai cégek voltak. A mieink utaztatása igen jövedelmezõ vállalkozássá nõtte ki magát, de a hozzánk érkezõ külföldi szurkolók is rengeteg új munkahelyet teremtettek a városban. Még a Maritimó szimpatizánsok életszínvonala is emelkedett.
A klub feneketlen pénztárcája lehetõvé tette, hogy a megnövekedett igények kielégítése érdekében bõvítsük a stadionunkat 9102 hellyel, 27306 fõsre. Érkezésem óta ez a második expanziós munkálat és nagyon büszkék vagyunk a terjeszkedésünkre. A kornak megfelelõ, lehetõ legmodernebb edzõközponttal és infrastruktúrával rendelkezünk és az ifjúsági akadémiánk világhírû. A földkerekség minden pontjáról érkeznek ide fiatal tehetségek, hogy egykoron világsztár váljék belõlük. És erre meg is van minden esélyük, hisz a múltban már bizonyított akadémiánk.
Gazdálkodási adatokban egyébként is híresen jól szerepelünk. A játékosforgalmunk mindig pozitív szaldót mutat. Az említett akadémiánk és a kiépített játékosmegfigyelõ rendszerünk számtalan tehetséget ont magából. Nem titkolt céllal, hogy többségükbõl anyagi hasznot húzzon a klub. Csak a legtehetségesebbek kapnak szerepet a nagycsapatnál, és néhányan világklasszissá fejlõdnek és visszautasíthatatlan ajánlattal kopogtatnak hozzánk a milliárdos klubok. Ez a megállapítás ebben az évben csak
Castro esetén volt igaz, a többiek inkább aprópénzért távoztak. Van der Horst étszámon felüli csatár volt, Farkas valamint Mayland pedig nem juthattak szóhoz a portugál kapusaim mellett. Farkasnak mindenképpen el kellett igazolnia, hisz a Magyar Válogatott elsõ számú kapusa, nem koptathatja klubcsapatában a kispadot. És elég szép summát hozott Dimitrijevic újabb klubcseréje.

Így is bajban voltam kapusposzton, mert mindenki legnagyobb megelégedésére, klubrekordnak számító összegért hazahoztam Fábio kapust az Evertontól. Így a portugál válogatott elsõ és második számú kapusa is tõlünk került ki.

Egy nagyon érdekes és számomra új élmény beárnyékolta a fõnökömmel fenntartott felhõtlen és baráti viszonyomat. A téli átigazolási idõszak vége felé hívatott és az igazgatótanács elõtt lehordott hogy a klubvezetés klasszisok igazolását is elvárja tõlem és változtassak a politikámon és hozzak nagy neveket. Valamint közölte, hogy engem megkerülve az utolsó napokban nagyot durrantva, majd õ igazol helyettem. Na pont ez hiányzott. Csak reméltem, hogy nem lõ nagyon mellé. Így került a csapathoz a harmincszoros argentin válogatott, középsõ védõ Massachio. Természetesen klubrekordot jelentõ összegért. Ezzel többet költött a klub játékosra, mint amennyi befolyt eladásból.
Aktív volt még egy másik fronton is a komám. Mégpedig kerestettem vele egy másik fiókcsapatot is a portugál Camacha mellé. Így került a képbe az Ascoli. Velük kötöttünk szerzõdést és én rögtön kihasználtam a lehetõséget és a magyarjaimat elirányítottam az olasz B osztályba. Ebbõl még a válogatott is profitált, mert nálam nem kaphattak elegendõ játéklehetõséget, amit az olaszoknál pótolni tudtak.
A felkészülési meccsek után következtek a már megszokott szuperkupa szereplések. Kezdetnek hazai, majd az európai.

Egy meglett, egy meg a legnagyobb riválisnak jutott. Nem volt okom a panaszra.

A VÁLOGATOTTAL egészen a VB pótselejtezõs, második helyig jutottunk. Ott a nem éppen kedvezõ sorsolás következtében, Franciaországgal kellett megmérkõznünk a VB szereplés reményében.
2-0nál minden mindegy alapon átálltam a Nacionalnál bevált 4-2-2-2es hadrendre, ami nem várt eredményt és hangos sikert hozott.

Meglepetésgyõzelmünk révén, hatalmas lépést tettünk az uruguayi torna irányába. De még hátravolt egy igen nehéznek ígérkezõ visszavágó. Semmit sem bíztunk a véletlenre, és egy nyílt sisakos, támadó játékkal 32 év után újra VB résztvevõ lett MAGYARORSZÁG!!!

Azt hiszem valami ilyesmi sikert várt tõlem a szövetség. Hatalmas volt az öröm országszerte, én pedig kellemesebben éreztem magam, mint a brazilokkal aratott VB gyõzelem után. Piros-fehér-zöld a vérem!

A világbajnoki csoportkörünk beosztása nagyon könnyûre sikeredett és áldottuk a sorsolást végzõ személyek kezét. USA ellen kezdtük a szereplésünket és közepes teljesítményt nyújtva sikerült gyõzelemmel indulnunk. Majd kikaptunk Ausztráliától, ami említést sem érdemel. És a csoport utolsó meccsén jött a házigazda Uruguay. Ott egy nagyon küzdelmes és izgalmas meccsen sikerült nyernünk és várhattuk a Spanyolország elleni kieséses fordulót. Ami egyúttal a végállomást is jelentette számunkra, hiszen a hispánok ellen nem jött össze a csoda.
Összességében a mutatott játékkal, a hozzáállással és az eredményekkel maximálisan elégedettek lehettünk. A nemzeti sajtó is mögénk állt és kritikus szavak nélkül, dicsõítette a válogatott teljesítményét. Reméltük, hogy a pozitívumok sora a nagyon nehéznek ígérkezõ, Európa bajnoki selejtezõk alatt is ki fog tartani.

Jöhetett a klubfutball, teljes elánnal. A portugál Kupa küzdelmei során a lehetõ legnehezebb sorsolással kellett szembenéznünk. Ahhoz, hogy eljussunk a döntõbe, át kellett verekednünk magunkat a Portón idegenben, a Sportingon idegenben, és az elõdöntõben a Benficán otthon.
Ezek után már sétagalopp volt a végsõ ütközet.

Majd jött a dicsõséges téli hadjáratunk a felkelõ nap országában. Mindenféle megerõltetés nélkül jutottunk túl az elõdöntõn, hogy az Afrika Bajnokkal mérkõzhessünk meg a döntõben.

A bajnokság ismét igen simának tûnt, egészen a 24. fordulóig. Akkor érkezett a Banfica a kibõvített katlanunkba és egy fergeteges elsõ félidõ után, agyonvert minket. Ezzel az eredménnyel borzasztóan összesûrûsödött az élmezõny és megtippelhetetlen volt a végsõ sorrend. Bár én ekkor egy jelentõsebb összeget tettem a saját sikerünkre, gondoltam a pluszbevételbõl vehetek egy nyaralót Bora-Borán. Mert ott jó és szép. Kár, hogy nincs focijuk. Oda ingyen is mennék. A következõ két fordulóban gyõztesként hagytuk el a pályát, de a konkurencia sem nagyon tudott rontani, így maradt a szoros eleje. A 27 fordulóban a Sportinghoz látogattunk. Végig jobban játszottunk és örültünk, hogy nem sérült le tõlünk senki. Gyõzelmünk megérdemelt volt. A tabellán hárompontosra nõtt az elõnyünk, amit már nem tudtak az ellenfeleink behozni a hátralevõ fordulókban. Ezzel zsinórban hatodszor lettünk bajnokok. Szép volt fiúk!

A Bajnokok Ligája sorsolásunk nem volt éppen szerencsés, de inkább sírjanak az ellenfeleink a mi láttunkon. Csoportgyõztesként léptünk az egyenes kieséses szakaszba, ahol a Liverpoolt gyõztük le a vártnál nehezebben. Majd a negyeddöntõben a Juventust a vártnál könnyebben.
Az elõdöntõben a Milan következett egy erõs 6 percnek köszönhetõen. És egy hasonló 6 percet produkáltunk a döntõben is. Valójában teljesen izgalommentesen nyertük meg a BL zsinórban ötödször. Szép volt fiúk!

A szezonban nyújtott kimagasló teljesítménye révén ugyanazon három játékosom bekerült mind a BL, mind a bajnokság legjobb csapatába.
Ismét egy remekül sikeredett szezon, mely révén mi is rengeteget hozzátettünk a már említett szeszesital fogyáshoz. De még részegen is csak elõretekintettünk és mindent meg akartunk nyerni.

Atesz89
<#eljen><#eljen><#eljen><#taps>

R.I.P. Franco Sensi Forza AS Roma!!

cenobite
:)

gamertag: kenobita

Atesz89
és még nem láttad a többit :P
Am köszi mindenkinek!

Fabio Capello
Hmm... két nagy igazolást is sikerült összehozni :)

Fabio Capello
gratóll

cenobite
<#wow1> <#eljen><#eljen>

tobias88
egész jó játékos a Magyar bajnoksághoz képest
Atesz89
Jah ez lemaradt:

és a kapus:

Atesz89
Grat mindenkinek!
Egy érdekesség:

Darthmushroom
eddig:

bár csak igy maradna, örülök ha 6.hely meglesz

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

cenobite

Azt hittem kikapunk, de a 2. félidõben szépen összekapták magukat a srácok.

Darthmushroom
hát nem bírtam vele!!:D (bealvás határán voltam):D

Fabio Capello
somám megvan a második baglyod is ezzel.. :D

giorgio81
Nekem már igen, de szerencsére csak 1 hónapra kb.

Gigabyte P35-DS3L,Intel C2D E4400, 2x1GB DDRII Kingmax Mars 800MHz, Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB, 320 GB Samsung SATAII, FSP Bluestorm II 400W

ja és korai gól sem nagyon van nálam,ugyértem a 4-8.perc körül kapcsolódok be a meccsbe.

Üdvözlet!

Darthmushroom
uefa kupa:
PSG 1:0 Racing Santander
Racing 0:1 PSG
ez meg van

Sziasztok!kapus sérült már le valakinél?nekem még nem(nem hiányzik)már a 3.szezon?

Üdvözlet!

cenobite
Szépjónapot, grat mindenkinek!
Töltõdik a Palace...

Darthmushroom
Cunego néven van nekem is blogom!!:P

zorrobomber
na ezt kipróbálom én is akkor, thx :)

soma22
na akkor én is elköszönök mára, remélem ezzel kiérdemlem a végleges baglyot, holnap éjjel nem leszek, mindenkinek kellemes idõtöltést az efem elõtt:)

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

soma22
van még valaki?

soma22
jó éjt!

blogon olvasgass párat, érdekes világ:)

Darthmushroom
értem én.:D
na most már lépek naon késõ van
jo8t
holnap megnézzem a blogot

soma22
sokmindennek összhangban kell lennie. pl ha a csatárod jól fejel de a csapat passz rövidre van rakva akkor az életbe nem fogja kihasználni a csapat a jol fejelõ csatárt.remélem érted mire próbálok rávilágítani.

szerk:blog frissités kész

Darthmushroom
sobis,kezman szokott célember lenni. együtt szoktak 2csatárt játcani vagy egy csatárral nyomon

soma22
és ki is van jelölve a célember?ha igen akkor a tulajdonságainak megfelelõen kapja a labdát?megfelelõ a csatártársa?

Darthmushroom
igen

soma22
célemberrel tolod?

soma22
no elvileg a blog oldal frissitése zajlik, és a blog plugin frissitését is megtaláltam, remélem mindenféle adatvesztés nélkül menni fog a dolog

Darthmushroom
uefa 1.kiesési kör:
PSG 1:0 Racing Santander
gól:90+4perc
helyzetek:16(4találta el a kaput)
kicsit idegesit már

Darthmushroom
ok, thx

soma22
tanitsd nekik a pontos lövéseket.nekem kamaténál volt ez, amiota "megtanulta" meghatározo golvágó

Darthmushroom
PSG 1:0 Caen
90+5percbe
nem értem ezt a helyzetkihasználást sobis,kezman nem találják el a kaput sehonnan
elégedetlen vok ezzel a gyõzelemmel is
tipp h mit javitsak h többször találjuk el a kaput???

Darthmushroom
grat

soma22
jo éjt

Darthmushroom
majdnem:

soma22
otthon 4-2re nyertünk, de igy a zte lett a magyar kupa gyõztese.végeredményében elégedett vagyok, a bajnokság és a bl indulás megvan

Fabio Capello
no nekem ennyi volt a móka mára, agyam már pihenésért hõbörög, szóval további jó játékot, és joccakát mindenkinek :)

soma22
az egyik modult törték fel:Spont a blogét

Fabio Capello
Soma, itt kéne kapirgálni frissítés ügyében, nemtom melyik verzió fut az oldalon, hátha van annál már frisebb

soma22
elsõ meccsen idegenben 3-0ra alázott a zte a döntõben. esélytelen a visszaváó

soma22
köszi!

Fabio Capello
ok, mindjárt összedobok valamit

soma22
Capello:
irhatnál a blogra egy uj kezdõlap üzit, a feltöltõ és a fórum linkjével, stb.

HUNLonsdale
játszom,vagyok

Darthmushroom
3n kivül van még valaki? (Soma,Capello, én)

Fabio Capello
nm

Darthmushroom
ok köszi az info