104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zavbal
    link is elég lesz egyenlőre... Haladok én is a 12-s skót karrierrel 7 meccs ment le eddig
  • Valladolid
    lesz beszámoló szerintem, cska sajnos kép nélkül mert nemrég regisztráltam és még nem enged képet felrakni a forumra :s
  • Zenszkij
    Sok sikert, várjuk a beszámolókat .
  • Valladolid
    köszönöm a segítséget a Milan-hoz van is kedvem egyik kedvenc csapatom és ráfér már a keretre a fiatalítás (FM 12) :)
  • Zenszkij
    Van egy nagyon jó tippem. Kezdj egyet az AC Milannal. Van egy kis pénz is, jó a keret. A 90-es években a Milan volt a világ legjobb klubja, Gullittal, Rijkarddal, Baresivel, Van Bastennel. Hozd vissza a régi sikereket és urald le Európát. NYerj BL-t velük egymás után kétszer- háromszor.
  • Valladolid
    Valaki tudna ajánlani olyan csapatokat ahol van egy kis pénz és van benne valami kihívás is ? :s mert tanácstalan vagyok egyszerűen 1-2 napon belűl megunok egy csapatot, segítségeteket előre is köszönöm! :)
  • Darthmushroom
    szerintem felesleges még igazolási update-t keresni, mivel még 1,5 hónapig lehet igazolni. aug 31.-szept 1.ig tart majd azután érdemes csak. mivel most elkezdesz valakivel és az igazol valakit aki tetszik akkor megint újra kezded.
  • d0gm4
    Üdv! Új játékot kell kezdenem, és azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valami értelmes nyári átigazolási update valahol, legfőképp magyarok érdekelnének.

Nem fél perc megcsinálni 300K játékossal, nem szeretném 2x csinálni, szóval válaszoljatok gyorsan pls :D
  • Darthmushroom
    csak nekik nem :D mivel gyűlölik egymást :D
  • Mor3llo
    az már igaz :D
  • zorrobomber
    Egy kutya :)
  • Mor3llo
    Maccabi ellen játszottak
  • zorrobomber
    Tegnap a Hapoel is 21-et lőtt kapura és ebből lett 2 gól. Nem mondom hogy teljesen normális meg nyilván törekedni kell mindig a javulásra, de nem mondanám a való élettől elrugaszkodott dolognak. A Hapoel-nél is látszott hogy jóval nagyobb tempóban, agresszívebben játszott a Győrnél, ami sok helyzetet eredményezett, de ilyenkor a befejezéskre gyakrabban elfogyhat a szufla. Ezt bizonyítja az is, hogy ennek az ellentéte sem ritka, amikor nem futja be a pályát egy csapat, beáll védekezni de a két helyzetéből kettőt belő mert marad energia a befejezéskre, plusz jobban koncentrálnak is.
  • Szycsu
    Ez nálam is minden napos. Majd, ha megfejtettem a titkát, szólok :D
  • Gerdzso
    Az miért van, hogy rengeteg helyzetünk van, de még se tudok gólt lőni, volt hogy 25 kapura lövésünk volt és csak 2 gólt tudtunk rúgni, hiába cseréltem le a csatárt egy másikra, az sem segített... így is hozzuk a meccseket, csak kicsit zavaró ez a szám...
  • Szycsu
    Mi a probléma? Csak a 105. percben kaptad a gólt. Még volt 15 perced egyenlíteni. Ez nem is igazi FM gól. 123. percben, 40 méterről/szögletből/11-esből kapni gólt. Na, az az FM gól! :DDDDDDDD
  • geo91

• Valladolid
    Hatalmas gratuláció! :) ilyen tartalmas beszámolót már rég láttam, élvezet volt elolvasni :D és EL esetleg BL győzelemig megse álj!!
  • Szycsu
    Grat! Az ilyen beszámolók miatt kaptam kedvet a Swindon-hoz, csak eddig nem sok meccset toltam (1 bajnoki, 1 ligakupa). De, hamarosan behozom magam :D
  • zyndar
    Ez tetszik! Gratula és kitartást hozzá!
  • Rot
    Üdv! ígértem valami beszámolót pár napja, így itt van végre, spoilerben (NAGYON hosszú és sok kép) Észak-Írország, Sport&Leisure Swifts F.C, 3 szezon, fm12:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (itt előre is bocs a hosszért - nem folyamatosan írtam és rettentő terjedelmes lett a végére -, de némi bemutatásra azért szorul szerintem a helyzet, nem egy PL v egy LaLiga)
    Alaphelyzet: Az Északír klubfutball nem áll túl fényesen mostanság, a játékban (alap adatbázissal) elérhető bajnokságok közül a legrosszabb koefficienssel rendelkeznek, 49. helyen tanyáznak, épp csak a feröer szigeteket és még 1-2 hasonló futballnagyhatalmat maguk mögé utasítva. 1 bl helyet azért nyújt persze az első osztály, ezt pedig a Linfield foglalta be az utóbbi években. Ők az egyetlen profi együttes, mindenki más semi-pro még a legfelső ligában is tehát, ez kicsit aggasztott is, de ott még nem tartunk... Saját csapatom a harmadosztályú Sport&Leisure, egy alap ismeretlen kis semmilyen klub, de utolsónak várták őket és megtetszett a nevük, így nagy kedvvel vágtam bele a dologba.
    Első év (2011-12)
    Ritka fos (és szűk) keret, emlékeim szerint ~1k fizetési sapka, így gyors könnyes búcsú néhány játékostól (főleg azoktól akik kerestek és nem amatőr szerződésük volt). Szépen hoztunk jónéhány játékost, bár eleinte kissé döcögősen ment, lévén hogy ugye Nagy-Britannia, nem eu-soknak kell a munkavállalási engedély, amire 0 esély (nyilván nem 50szeres válogatott brazilok jönnének el...). Így jöttek a főleg félig francia spílerek (meg Scali, ó igen). Sok-sok keresgélésbe tellett, de az itt megvett játékosokból bizony még most a 4. évemben is (fontos) szerephez jut egy-kettőjük.
    Sikeres erősítés volt tehát, bár erre a szintre tényleg csak erősíteni lehet...
    A ligakupában első meccsünkön első meccsünkön a linfieldet kaptuk, le is nyomtak, de ezt csúnyán megbosszultuk később az igen rangos steel&sons kupa döntőjében B csapatuk ellen. Ez volt az első serlegünk.
    A bajnokságot simán behúztuk:

De a ráadás csak ezután jött, mivel jobbnál jobb meccseket vívva végül az északír kupa döntőjébe jutottunk, hogy aztán be is húzzuk. A linfield számomra érthetetlen módon kissé tartalékosan állt fel (mondjuk azért nem B csapattal). Meccsek első és második fele. Jöhetett tehát a másodosztály és az EL !
    Második év (2012-13)
    Jött is. A másodosztályról annyit, hogy már előre is látszott, hogy kb ugyanolyan gyenge mint a harmad, 1-2 csapattól eltekintve. Ennek örülhettem, mivel sajnos hiába nyertük meg a harmadosztályt az országos kupával együtt, reputációnk alig növekedett, így az átigazolásokkal némi gondunk akadt (pénzt sem kaptunk sokkal többet
    ). Mindössze néhány valódi erősítést jelentő játékost sikerült elcsábítani, míg a maradék alap"játékos" nagyja úgy határozott, máshol próbál szerencsét (értsd: kik*rtam őket).
    Barátságosokra alig volt idő, mert már jött is az EL és a Ventspilis. Bár a média nem meglepő módon litván hengerlésre számított, mi tudtuk hogy nem kell félni, első meccsünkön max a végén izgulhattunk kicsit, de az is felesleges volt, mert a visszavágón simán lenyomtuk őket. Mondjuk 4 ccc-ből egyet lőhettek volna, de az mindegy. Jött a sorsolás és a Spartak Moszkva... Első meccsen bár tosztunk gyorsan kettőt, onnantól sok közünk nem volt hozzá. A visszavágóra bizakodóan mentünk Moszkvába, elvégre csak 1 hatost kellett hinteni, és meglepetésre 1 pontot el is hoztunk. Védőm 2 pontrúgásból duplázott, majd második gólöröme közben elgondolkodott arról, hogy amíg ő ünnepel az ellenfél kapus kb. meg is keresi az ő heti bérét. De a lényeg, hogy simán kiestünk és rájöttünk hogy hosszú még az út, de legalább kaptunk némi pénzt, ami (minimum) jól jött. A hazai fronton aztán volt néhány kupa, végül több kupameccset játszott a csapat, mint bajnokit (!):
    A ligakupát idén már behúztuk - döntő
    A kupában idén még gyilkosabb sorsolással is diadalmaskodtunk - döntő - a kapufa elvitte extra timeig
    Nyertünk egy ilyet is.
    Illetve indultunk az All Ireland Cup-ban is, amiben Írország és Észak-Írország legjobbjai csapnak össze és igen jó reputációja (többi kupához képest). 1 ír meg 1 hazai csapatot kiütve döntőig meneteltünk, ahol aztán végre a Linfield teljes kezdője ellen mérkőztünk, sajnos nekünk ellenben több sérültünk is volt, de esélyünk jóformán nem. Eléggé meg voltam lepve a vereségen, de azon még jobban, hogy a döntőig jutásért több mint 1 milliót (euró) kaptunk ! Ennek fontossága majd később.
    A bajnokság végül nem okozott komolyabb gondokat:
    Ezzel az évet 4 trófeával zártuk, és jöhetett a nagy Premier Division és ismét az EL !
    Harmadik év (2013-14)
    Tehát a harmadik szezonunkat már a legfelső szinten kezdtük, és bizony a másodosztályhoz képest ez hatalmas ugrás. A kupákban ugyan többször is lenyomtunk már erős első osztályú csapatokat, de igazán könnyű meccset ritkán vívtunk velük, plusz volt 1 Linfield, akik ugye elég csúnyán elvertek minket nemrégiben.
    Reputációnk továbbra sem ugrott meg igazán, még a legtöbb másodosztályú csapat feljutásom és kupaszerepléseim ellenére is megelőzött minket.
    Pénzt ellenben ugye az All Ireland Cup adott dögivel, így az eddigi 2-3 ezre fizetési sapkából közel 20 ezres lett, de végül sokkal kevesebbre mentem vele, mint hittem. Nevetséges hírnevünk miatt szinte teljesen feleslegesnek bizonyult ugyanis hogy végre akár másfél ezret is tudtam ajánlani játékosoknak (eddigi 200 helyett). Átigazolásaink ehhez képest lehet mást mondanak, de a megvett spílerek harmada 1 db meccsig sem jutott (amatőr szerződéssel jöttek csak), a másik harmada alapból csak félévkor jött, a harmadik harmadából is csak 2-3 került be a kezdőbe. Sikerült bizony mellényúlni elég rendesen egy-két névvel, de a scouting range kibővítését hiába kértem 20x a kedves tulajdonosoktól az utóbbi 2 évben, továbbra sem tudok még európába sem megfigyelőt küldeni... Helyette órákat nézegethettem az afrikai csapatokat, egyenként ajánlgatva játékosaikért... így 20 ezres büdzsémből végülis alig 5 ezer lett kihasználva a nyár végére (a premier divisionben egyik legkevesebb). Nehéz szezonnak ígérkezett.
    Na akkor gyorsban:
    EL:
    Az Ekranason túlmákoltuk magunkat első párharcunkban, majd jött az Anderlecht... Első meccsen viszonylag jól taktikáztunk, valódi ziccerig nem jutottak a 'belgák', bár mi meg teljesen feladtuk a gólszerzés legtávolabbi esélyét is. De az eredmény kedvezett, így a második mérkőzésen megpróbáltuk a lehetetlent: dominálni és elverni az Anderlechtet. Akár sikerülhetett is volna, de ahhoz jóval több szerencse kellett volna...
    Hazai színtéren első döntőnk a Co Antrim Shield döntője volt, ahol ismét elpicsázott a Linfield.
    A ligakupában ellenben egy fasza sorsolással a meglehetősen izgalmas fináléban sem álltunk le.
    A kupát a döntőben buktuk tizikkel. Megint a linfield... még mázlijuk is volt.
    Az All Ireland Cup-ból ezúttal idő előtt búcsúztunk egy érdekes első meccs miatt. De még így is kaptunk szűk 1 milliót, amit aztán végképp érdekesnek gondolok... Elég nagy cheat ez a torna, de örülni kell neki.
    EL+Bajnokik és másik fele
    Ez így sajnos csak egy (betonbiztos) második helyre volt elég, a Linfield elég durván vitte végig a szezont, mi néha elvesztettük a fonalat:

Scali és Guichard - 2 játékosom, akiket még a harmadosztályban szereztünk és végig kulcsemberek maradtak - statjaikon is látszik. Mindketten ikonok lettek 3 év alatt a klubnál (én edzőként legenda), és tervezem őket megtartani akkor is, ha szép lassan azért kinőjük őket. Mondjuk Guichard többet volt sérült és szépen megkoptak skilljei mostanra, így a 4. évben már nem kezdő, de azért jó csere a kupákra.
    És akkor igen-igen hosszú beszámolóm végére egy kép az eddig trófea-kollekciómól, finom piros kerettel jelölve azt az egy serleget, amit nem az én irányításom alatt szerzett a csapat:

Hajrá Sport&Leisure!! (remélem nem bsztam el sok képet )
  • zyndar
    Nem szoktam picsogni, de EZT megmutatom...
    Az 55.-ik percig domináltunk, majd jött a kiállítás nálunk. Mikor megsérült Maduro, már nem volt cserénk, kettős emberhátrány. Tizenegyes nekünk, a cséká Barry kihagyja. 4 perc múlva, a 90-ik percben megint tizi, azt is kihagyja. 93.-ik perc, beadás, összevissza pattog a labda és gól... 3 vereségünk van idén a PL-ben, abból kettő a Swansea ellen.
  • Gerdzso
    FM 12-vel játszok és ott semmire sem viszi, 2014-ben abba is hagyja a focit ha jól néztem. 2021 van most nálam és sehol egy igazán acélos angol fiatal, pedig 15 scout-ból 5 angliát 5 pedig a brit szigeteket kutatja.
  • Zenszkij
    Ez neked gyenge? LOL
  • Gerdzso
    Én mindig megcsinálom, szólok róla pár jó dolgot, meg mindig mondom, hogy nem kel izgulnia, ezzel a klubbal bármit elérhet blablabla... :D 1 perc alatt megvan, meg a játékosnak jó érzés...
  • szigi14
    új játékos igazolásánál szoktatok sajtótájékoztatót összehívni vagy felesleges?
  • Gerdzso
    Nálam egy sincs, az angol klubbokban is max ilyen 27-32 éves angolok vannak, alatta mind külföldi, ahogy néztem az utánpótlásukban sincs semmi értelmes játékos... viszont rengeteg a spanyol és az olasz na meg a francia is.
  • Neoncsoves
    én nem tudom mi van nálad, de nálam FM12-ben egy valag angol generált tehetség volt, FM13ban pedig egy valag olyan van, aki nem feltétlen angol, de a nevelőklubja az...
  • Gerdzso
    A Derby játékosa? Mert akkor elég gyengusz :D
  • Zenszkij
    Keress rá erre: Will Hughes.
  • Gerdzso
    Angliában h-h nincsenek igazán jó fiatal játékosok? Alig találok 1-2-t, míg brazil, olasz, spanyol csodagyerekek rohangálnak mindenhol... így az én csapatomban is alig van angol játékos... a kezdőben csak 2 angol található, abból 1 a kapus...
  • Zenszkij
  • geo91
    ha holnap lesz (vagy amint lesz) időm játszani, nyomok egy print screen-t róla és posztolom ill. a többi bl meccset is, figyelmetlen voltam...
  • zavbal
    grat bár a kieséses két bl kép ugyanaz lett...
    Ezt a Volland gyereket én is néztem a mentésemben a Hamburgban van akik kiestek a Bundásból idén.Gondoltam benyalok a sajtóban neki: eredmény transfer request 84 millió eurós kivásárlási árral
  • geo91
    Southampton FC, 2014/2015

több mint érdekes volt ez a szezon, pozitív dolgokkal és negatívumokkal... több pontot szereztünk mint tavaly és kevesebb gólt is kaptunk, ám sokkal kevesebbet rúgtunk mint az előző szezonban. (volland hullámzó teljesítménye: triplázik, aztán meccseken keresztül nem talál be... walcott sem alkotott eddig maradandót, bár ő jóval kevesebbet játszott. ) így aztán, nem csak hogy nem sikerült a top3-ba kerülni, a 4., még bl-t érő helyről is lemaradtunk, ötödikek lettünk... fa kupában a döntőig jutottunk, ám ott kikaptunk a man. city-től. ligakupát hagyjuk... bl-ben megnyertük a csoportunkat, kivertük a zenitet és a tottenham-et, majd az elődöntőben hatalmas csatában estünk csak ki a chelsea (megint ők...) ellen. történt ugyanis, hogy a 3-0-ra elveszített odavágó után a visszavágón vágtunk 3 gólt a rendes játékidőben, egyet sem kapva, így kiharcoltuk a hosszabbítást. ahol persze bekaptuk azt a várva várt 100%-ig fm-es gólt, így nem jutottunk be a döntőbe... szóval jövőre európa liga, de egy bombaerős kerettel. talán a sorozatterhelés mellett az igazolások mennyisége is befolyásolhatta a szereplésünket a bajnokságban, ki tudja... jövőre szűkítem kicsit a keretet, hogy jobban összeszokjanak.

csapat:

bl:

fa kupa:

pl:

• Gerdzso
    Nálam a 13 valószínűleg kimarad, a 12-vel is nagyon jól elvagyok, de a 14-et majd megveszem, de nem hiszem, hogy steam-en.
  • Shelton
    sajnos sokan még ennyit sem hajlandóak kiadni a kedvenc játékukért..
  • Solt
    9 ajró steam-n az FM2013!
  • Gerdzso
    Köszi! Megpróbálom. :)
  • korbin555
    Add kölcsön egy szezonra ugyanabba az országba ahol játszol.Mire visszajön,arra megtanulja nyelvet,alkalmazkodik a kultúrához.Ha ez sem elég neki,(ami nagyon ritkán fordul elő)akkor el kell adni,megtettél mindent amit lehetett.Szabadságra hiába küldözgeted,honfitársat is fölösleges hozni érte.Az egyetlen ami segít,az az idő.Százból mindig akad egy-kettő akivel nehéz boldogulni.