104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    *4:3 szépen elírtam :D
  • Darthmushroom
    MU 3:2
  • Darthmushroom
    0:2 és 1:3 után is elhittem h meglehet a bajnoki cím..(döntetlen elég lett volna) de hülye álom volt, most már remélem h nem nyerünk a Chelsea ellen és nem leszünk bajnokok...
  • zyndar
    Ne add fel, csapatmegbeszélés, hittel felruházás, pálya felszántás, bajnoki cím ünneplése, buli hajnalig, pia és csaj....ó azt hiszem elkalandoztam :)

Szóval hajrá :)
  • Darthmushroom
    hogyan bukj el egy bajnoki címet.... omg Sheff 1:2 Arsenal... 2 helyzetük volt, Pool 1:0 Sheff így már a 11 pont előnyből 5 maradt. és megyünk a MU-hoz és jön a Chelsea és a Mu van a 2.helyen. sérült lista továbbra is szép: Nasri, Januzaj, Romero, Gabbiadini. asszem ezért kár lesz befejezni ma a szezont.
  • korbin555
    Ugyanoda kell rakni,,ahová eddig.Három éve hasonló gondjaim voltak,de leválasztottam 100 Gb-ot az 500 Gb-os D-ről.Így lett egy E meghajtó,és szépen átpateroltam oda a Steam-et.Közben ugyan egy 120-as ssd lett a rendszermeghajtó,de az E már megmaradt a játékoknak.
    A Steam workshop az fm-nél még nem működik.
  • bakkerman
    50 lőtt gól természetesen :DD
  • bakkerman
    csapattam egy kicsit Angliával,még az fm13-ban nem voltam velük :D Pár nappal az új FM kijövetelére bele is jöttem az FM13-ba,megtanultam idegenben is fölénnyel nyerni,remélem a 14-nél nem kellesz 1 év ahhoz hogy megtanuljak :D
    Csoport végeredmény
    Meccsek

köcsög ukránok az utolsó fordulóban belepiszkítottak a levesembe,így nem lett meg a 10/10,se a +50-es gólkülönbség,pedig nem volt elérhetetlen az uccsó meccs előtt :/ Na,irány Brazília!
  • Darthmushroom
    asd... 3 komoly meg 1 könnyebb sérülés nálunk.. a végén már mi volt emberhátrányba, szóval csoda h továbbmentünk
    Juventus
  • Darthmushroom
    elég jó a sorsolásom így a szezon végén: Szentek(A), Juve (A), Arsenal (H), Juve (H), Pool (A), MU,(A), Chelsea (H) még nevetve bukhatjuk a bajnoki címet is.
  • Neoncsoves
    Lenne egy kérdésem: a face/logopackokat ugyanúgy a documentsbe kell másolni, vagy már a Steam mappába is le lehet szedni Workshop-on keresztül? Csak mert fogytán a hely a C-n...
  • Darthmushroom
    haha persze h következő bajnokin 0:2ről kikapunk a Wigan ellen 4:2re, Gabbiadini meg is sérült a hajrába egy pirosat is összeszedtünk. bajnokságba ez a legtöbb kapott gólunk 1 meccsen.. és zsinórba 2 bajnokin nem sikerült már győzni.
  • Darthmushroom
    am nem lenne kezdő csak csere, idén annyi sérülés hátráltat h eszméletlen. Lukaku kb. idén játszani alig tudott, most Zouma,El Shaarawy,Nasri is sérült volt így Gabbiadini kiszorult szélre. am 15 gólt már csak összekukázott Ő is :D Watt 13, Gabbiadini 17, Lukaku meg 15 meccsen 7 még így is.
  • korbin555
    Az szép.Csak szólok,hogy a 14-ben Fierro már nem lesz olyan jó,mint a 13-ban.
  • Darthmushroom
    elégé féltem a meccstől a sok sérült miatt, de hoztuk a meccset :D azért kemény 7:3 :D
    Arsenal 7:3
  • zyndar
    Na majd otthon kipróbálom :) Csinálok egy biztonsági mentést, leülök mondjuk a Barca padjára és meglátjuk.
  • liverpool19
    de látod, hogy van, te megvetted 26-ért az Atléticónál lévő 50%-ot, és megveheted 30,5-ért az ügynöknél lévő 50%-ot. de majd elválik, add el gyorsan Godínt és megtudjuk a választ :D
  • Darthmushroom
    igen arra emlékszek, és ezért volt a MU-ba is csak kölcsön mert valami iszonyat kavarás volt h kinek meg mennyit kéne fizetni, és utána azért is nem vették meg inkább végleg.
  • liverpool19
    nem az, hogy Angliában egyelőre tilos, hanem ott már tilos. ha minden igaz Tévez és Mascherano WHU-ba igazolása után tiltották meg, mert náluk is ment a mutyi rendesen.
  • korbin555
    Argentínában a lakosság 70%-nak van valamilyen európai gyökere.Az 1900-as évek elején több milliónyi olasz vándorolt ki oda.De hát az száz éve volt,és nem tudom,milyen paraméterek alapján döntik ezt el.Mert ezeknek a srácoknak már csak az ükapja/anyja lehetett olasz.Dél-Európában igen könnyedén osztogatják az útleveleket.Portugáliában a brazil nem is számít idegenlégiósnak.
  • zyndar
    Ha nem kapott volna, akkor nincs értelme a játékjogot birtokolni.
  • liverpool19
    szerintem biztos nem kapott semennyit a 26 millából az ügynöke, mivel te csak az Atléticónál lévő játékjogot vetted meg, amihez az ügynöknek nincs köze.

@korbin, bakkerman
    volt egy érdekes cikk a Real blogon, hogy Falcao sorsa mennyire nem a saját kezében van, nagyjából akkor és oda kellett igazolnia európai pályafutása során, amikor és ahova az ügynöksége mondta.
  • Darthmushroom
    fiatalok am se nagyon szoktak kapni munkavállasít max ha van valami eu-s papírja is. mondjuk elég sok fiatalnak van spanyol/olasz papírja bár nem tudom h honnan :D
  • korbin555
    A Sport tv-ben is beszéltek erről a sportgazdaság műsorában.Konkrétan a Neymar transzfer részletei is szóba kerültek.Évekkel ezelőtt már majdnem leigazolta a Real Madrid,de akkora pénzt kért érte az ügynökség,hogy az akkori elnök visszalépett.Úgy gondolta,hogy egy gyerekért nagy kockázat lenne horribilis pénzt fizetni.És ez még csak az ügynökség volt,a klubnak járó összeg még szóba sem került.
    De az összegtől függetlenül is,sok ilyen típusú szerződés átláthatatlan,és bonyolult. Pénzügyi, és gazdasági szakembernek kell lenni ahhoz,hogy valaki eligazodjon benne. Arról nem is beszélve,hogy ezeknek a Dél-Amerikai ügynökségeknek,befektetési társaságoknak egy jó része kétes egzisztenciájú,és meghatározhatatlan,hogy valójában kinek a tulajdonában is van.Ciprusi,Ázsiai bankokon keresztül intézik a pénzügyeket, ami megint csak gyanúra ad okot.Dél-Amerikából indult az egész,de a Dél-Európai országok nagyon hamar átvették,és mostanra az egész világra kiterjedt.
    Az már biztos,hogy a 14-ben a PL-be nem megy Dél-Amerikai wonderkid.Angliában tilos ez a fajta szerződés(egyenlőre).
  • Darthmushroom
    hoppá mit generált hozzám a gép :O és ráadásul magyar is :O
    Oláh
  • bakkerman
    persze ez a játékost nem érdekli,amíg ő megkapja a busás fizetését,csak eléggé abszurd dolog,hogy nem a "saját kezében" van a karrierje sorsa
  • bakkerman
    undoritó dolognak tartom,bankok,befektetőcsoportok,gazdag emberek tartják sakkban a játékost,és a családját,és ha valaki nagyon tehetséges,csak arra várnak hogy mikor szakíthatnak le minél több pénzt az átigazolásból. A 21. század emberkereskedői...
  • zyndar
    Mindkettőtöknek igaza van részben :) Amit fizettem 26 milliót a játékosért, annak az 50%-át már megkapta az ügynökség szerintem, hiszen a játékjog felét már birtokolták. A jövőben esedékes további átigazolási pénzekből is részesednek. És igen, annyit kér érte, amennyit nem szégyell és valljuk be, 30.5 millió az rohadt sok pénz... Ez rendkívül bosszantó és pofátlan dolog amúgy.
  • korbin555
    Amit írsz,az igaz lehet.Bár jelen esetben egy 26M-ért hozott játékos után 30M-t kérne az ügynöke.Az értéke 50%-a az 13M lenne.Ezek szerint attól függ mennyit kér érte, hogy mennyi bőr van a pofáján.
    A third party agreement már benne van a játékban.Dél-Amerikából indult,de szinte mindenhol elfogadott,négy országról írják,ahol tiltva van:ENG,FRA,POL,USA. Részletesebben itt olvasható.

• liverpool19
    nem hiszem. ahogy a zyndar által betett kép is mutatja, még 30,5 milliót kellene fizetnie az ügynöknek, ha meg szeretné venni tőle is a nála lévő a játékjogot, szóval az lenne az ésszerű, ha a kifizetett 26 millióból nem részesült volna az ügynök. persze nyilván a szerződéskötésnél ugyanúgy kapott valamennyi agent fee-t.

arra kell majd figyelni, hogy vannak olyan országok, ahol nem megengedett a third party agreement, vagyis nem lehet harmadik fél kezében a játékjog. ezt nem tudom, hogy beletették-e a játékba, de Anglia például ilyen, nagyjából ezen is ment el Mkhitaryan Liverpool-ba igazolása, mivel az ügynöke nem akarta eladni a részesedését és Németországban ez megoldható.
  • bakkerman
    látta valaki már ezt a reklámot? :D
  • bakkerman
    azt írja Miles hogy twitteren lesz először kitéve a hír,hogy elérhető a demo,és utána kerül majd ki,várjuk
  • Volcanor
    Elvileg ma este jön a Demo, plusz a beta-hoz is jön egy Match Engine update.
  • korbin555
    Kösz.Tehát laposan át kell gondolni majd az ilyen típusú szerződéseket.Mert így igencsak nagyot lehet bukni,ha nem válik be valaki.Ha olyan helyen ügyködöm,ahol lehetővé teszik az anyagiak,a fiatal tehetséget kivásárolom az ügynökétől.Inkább fizetek neki 1-2M-t, minthogy huszonévesen 10-20M-t veszítsek rajta,ha el akarom adni.
  • bakkerman
    igen,így lesz,Neymarnál volt ez a szitu most nyáron,az 57 milliós vételár 60%-a került csak a Santoshoz,a maradék 40% meg egy ügynökségnek,meg talán Neymar apjához
  • korbin555
    Elég sok olyan játékost látni,akinél a tulajdonjog x százaléka az ügynöke tulajdonában van.Mi lesz akkor,ha eladok majd egy ilyet?Ha elpasszolok valakit 10M-ért, csak 5M-t kapok érte,mert a másik fele az ügynököt illeti?Még nem futottam bele ilyen üzletbe.
  • zyndar
    Nos, mit érek azzal, ha fizetek az ügynöknek 30.5 millió eurót? :)

• Darthmushroom
    nem voltam még velük de ahogy olvastam dortmund karriereket, erre nem nagyon van megoldás. ott be kell áldozni játékosokat és jó pénzért eladni őket 30+ért simán el lehet és el kell adni őket, és fiatalokkal akár saját nevelés akár vásárolva pótolni őket. pár szezonnak el kell telnie h anyagilag top szinten legyen a klub. ahogy olvastam pl. Lewát képtelenség megtartani kb. mert 99%-ba nem hosszabbít.
  • Tordaj
    Sziasztok , olyan kérdésem lenne , hogy FM13-ba elkezdtem egy karriert a Dortmunddal , az még oké , hogy alig van pénz átigazolásokra , de ahogy telt az idő nőtt a bevétel. Nah most a problémám az , hogy nem hogy még a klasszis de má lassan a közepes játkosaimmal sem tudok szerződést hosszabítani , mert mindenk itöbb bért kér mint amit a vezetés megenged , hiába csoportositom a transfer budgetot is kb fullra a wagekre úgy se ne a kifizethető bér nagysága. A vezetőségnél má próbálkoztam , hogy növeljék a keretet de nem naon akarják :( Mi a megoldás ?
  • Mor3llo
    én paypal-on keresztül csináltam, de asszem mostmár az tud maestro kártyát is kezelni. Azt nem tudom, itt van-e lehetőség közvetlen bankkártyás fizetésre. Ha nem is, nem sokból tart egy paypal acc-ot is csinálni.
    talán von le párszár forintot, de ez még így is a legolcsó FM14.
    Nekem kb 1 óra volt míg megküldték, kellett feltöltenem szem.ig.-omról képet, h tényleg én vagyok-e :D