104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Huni92
    Ez elég érdekes. Ilyennel talán még nem is találkoztam :s
    Kivel kezded a következőt?
  • hamary
    Megy a Tham elleni meccs... Nem cukik? :)

• Mor3llo
    Jeeeeeeeeeeesssssssz :D félreértések elkerülése végett, nem én vagyok a Bayernnel:D
  • realgyula
    vicc...! a 2. szezonban megnyertem a BL-t, és kirúgtak! elküldtek a Real Madridtól...! a bajnokságban "csak" második lettem, de akkor is...törlöm is ezt a mentést, mivel más csapattal nem fogok játszani az biztos...inkább kezdek egy újat!
  • Huni92

2,8 millió euró van a számlán. 25 misis tartozás befyigyel. Média 19. helyre vár minket, középmezőnyt igértem. 6 edzőm lehet, 7 van, viszont nemigazán tudom lecserélni a stábot, pedig jó lenne.
    Cél, h visszajuttassam a csapatot abba a pozicióba, amely megilleti.
  • Bulykin
    Vass Ádám Juvénál odabasz:)
    annó még ifi fradistaként találkoztam személyesen vele meg Zsivóczkyval itt barcikán, képünk is van(de már nemtom holXD)
  • Bulykin
  • BBeno2
    már februárban lezsíroztam pár nyári igazolást. majd meglátom innen kik mennek castillába ...

• hamary
    eladom a játékot, kezd nagyon idegesíteni........
  • Magic Boy
    Kimondtad.
    Nincs pénz.
    Ami azt eredményezi (ahogy az Orosz, Holland, Portugál, stb... bajnokságokban), hogy mihelyst kinevelnek valakit jön egy pénzesebb csapat és már viszi is így meg nem lehet eredményeket elérni.
  • Mor3llo
    nah, valahogy így akartam én is fogalmazni:D
    a németben is van rengeteg pénz, csak buzik az adószabályozások, ezért kétszer is meg kell gondolni, hogy igazolnak e vkit, még ha nyereségesen is zártak egyes csapatok.
    A Dortmund is ezért fika már évek óta, mikor BL-t nyertek, folyamatos résztvevők voltak, egy csomó pénz bejött, egy rakat játékost vettek pénzekért, csak ez egy idő után visszaütött, és így került csőd szélére a klub.
  • Mor3llo
    Aham, köszi hello:D
  • Itsuki
    de az az élboly viszont nemzetközileg lebög:) kellene 1 uj Bordeaux ,Monaco és OM. mert 1 NIce akár elérhet 1 3.helyet,de nincs ott annyi pénz hogy megmaradjanak azon a szinten. de németben is érthetetlen mér nincs pénz.
  • Magic Boy
    A Lyon évek óta kiemelkedik és egyre erőseb, de mögötte szoros az élboly és ez jó meccseket eredményez, míg a Németeknél mindig van 1-2 csapat amelyik megszorítja vagy néha megveri a Bayern-t.
  • hamary
    Na ezen ne vitázzunk a lényeg, hogy ismét kikaptam, most a Cselszkitől
  • Magic Boy
    Abban egyetértünk, hogy a Német idén magához tért.
    Ha ezt a formát állandósítják akkor tárgytalan a felvetésem.
  • Itsuki
    hát azért a Nice 2.helye... és a sok kis csapat jó helyezése...:) nincs kiemelkedö csapat,nem mintha a németbe lenne,de ott van néző.
  • Magic Boy
    Elhiszem bár az eredményeik (BL, UEFA Kupa) mást mutatnak.
  • Huni92
    Nálam a német erősebb, és az idei évben pláne. Egyreinkább szimpatikusabb az egész. Sokkal több az olyan meccs is, ahol nem 1-2 méterről valahogycsakbebrusztoljuk gólokkal nyer egy csapat, mint régebben. Lyon meg egyeduralkodó, és az a 6 v 7 bajnoki cim sorozatban sem meglepő.

Btw kezdek egy új karriert. Benfica vagy vmelyik angol 2. ostályú csapat lesz az "áldozat"
  • Mor3llo
    Utolsó meccs...igazából volt még 3-4 kapufánk is :D
  • Mor3llo
    Tudod mikor volt jó a francia bajnokság ? 2001 előtt. Akkor még ott voltak nagycsapatok, akik érdemben is hozzá tudtak tenni az európai kupaszerepléshez: PSG,Marseille,Bordeaux.
    Most egyedül a Lyon az, aki képes valamire. Hidd el, a francia bajnokság jelenleg messze nem olyan szintű, mint a német :)
  • Magic Boy
    hamary egyetért velem, de úgy látszik a többség nem.
    Én ezt elfogadom, de nálam a Francia annak ellenére felnőtt a Német szintjére, hogy a Lyon egyeduralkodó.
  • karajjj
    a lyon évről-évre egyre szarabb csapattal nyer :\
  • Fabio Capello
    jajnemár a franciák?

lyon évek óta egyeduralkodó, mindenki más csak szenved, olyan egysikú hogy még a magyar foci is izgalmasabb néha

van olyan jó mint a német? kizárt dolog.
  • gabber_saviola
    Franci bajnokság évről-évre egyre gyengébb, a Német pedig majdnem olyan erős lett mint az Olasz.
  • hamary
    sokkal jobb a francia, mint a német
  • gabber_saviola
    Médzsiknél ne csodálkozz semmin...Ő ilyen :P
  • Magic Boy
    Ne, de azt el kell ismerni, hogy a Francia Bajnokság sokat erősödött és volt 4 jó éve az utóbbi 5 évben (a tavalyi kicsit gyengébb volt a tőlük megszokottnál) míg a Német bajnokság gyengélkedett.
    Szerintem a Francia bajnokság van olyan jó, mint a Német annak ellenére, hogy a Lyon kimagaslik.
  • karajjj
    Sanyiazisten :D
  • tomzoo
    Nah elkezdtem a 3. szezont a Fradival. Igazolásokra volt 500ezer euro, de nem terveztem nagy erősítést, csak egy jó csatár és bal hátvéd kellett.

Itt keret és a taktikám:

Írok néhány sort a Bl szereplésemről.
    BL selejtező 1. fordulójába valami Feröer-szigeteki csapatot kivertem 12-0ás összesítéssel, és aztán jött a Besiktas. Egy gyenge és unalmas idegenbeli meccsen 1-1et játszottam, így nagy reményekkel vágtam neki a visszavágónak.
    Nem is alaptalanul, itt a kép :)

3. fordulóba Cszka Szófia volt az ellenfél, idegenben 2-1re kaptam ki.

A visszavágó rohadt izgalmas volt, de sajnos nem sikerült maradt a uefa kupa :

Majd még írok az UEFA szereplésemről. Hali
  • hamary
    De szar a tartalék kapusom... Lehet 10 védővel fogok játszani
  • Itsuki
    jobban jártam volna a miami-val...:( további sok sikert! sziasztok!
  • Mor3llo
    Most őszintén, te az uefa rangsora szerint értékeled a bajnokságokat ? :DDD
  • hamary
    Elnézést mindenkinek, egy kis feszültség oldás: a kurva életbe, lesérült mindkét kapusom, hogy baszódnának meg, pont a két chelsea meccs előtt, ezért leszek biztos kieső a rohadt életbe áááááááá
  • Magic Boy
    Mint az általam nemrég belinkelt UEFA Country Ranking 2008-ból kiderül a Német bajnokság gyengélkedik, míg a Frsancia erősödött és előzött és az Orosz is ott van a Német nyakán amit egy a Németnél jobb 1-2 évvel simán behozhatnak ők is.
    Ez nálam azt jelenti, hogy:
    1. Két szereplős (Angol, Spanyol (az olasz is sokat gyengült)) lett az football élvonala.
    2. Ha az Olaszt és a Németet továbbra is a világ élvnalának vesszük akkor Venni kell a Franciát és az Oroszt is tehát nem 4 bajnokságról kell beszélni, hanem 6-ról.

Kíváncsian várom erről a véleményeteket.

Az FM 2009 MarcoVB által fordított tippek trükkök része:

A mostani verzióban már lehetőséged van az edzői jelentést a játékos által ismert összes poszt szempontjából lekérni. Ehhez először is belépsz az 'Edzői jelentés' képernyőre, majd átállítod a posztot a neked megfelelőre az erre szolgáló legördülő menüben.

A klubok 'Információs képernyője' jelentősen ki lett bővítve, például megnézheted egy adott csapat sikeres passzainak arányát, mindehhez a 'Váltás' -> 'Statisztikák' útvonalon juthatsz el.

Bármely klub bajnoki menetrendjét és eredményeit tartalmazó oldalon leszűkítheted, milyen meccsek legyenek kilistázva, ehhez a 'Versenysorozat' feliratú legördülő menüből válaszd ki a neked megfelelő kiírást.

A klub bajnoki menetrendjét és eredményeit tartalmazó oldalon ugyanezt a listát átállíthatod úgy, hogy az eredmények mellett a saját gólszerzők legyenek kiírva, ehhez a 'Nézet' feliratú legördülő menüből válaszd ki a 'Góllövők' menüpontot.

A taktikai képernyőn a formációs táblán megjelenő színes golyóbisok azt jelzik ki, az adott játékos mennyire mozog otthonosan a pálya neki kijelölt részén. Az élénkzöld szín azt mutatja, hogy az embered a természetes posztján van, viszont ha piros színt látsz, akkor gyorsan vidd el onnan a pácienst, mert sok örömed nem lesz a játékában.

Az új meccs kezelőfelület segítségével már egész könnyű visszajátszani egy-egy érdekesnek tűnő jelenetet. Egyszerűen húzd hátra vagy előre az idősávon lévő jelölést.

Ha be szeretnéd jelenteni a következő válogatott meccsedre kijelölt keretet, választhatod a 'Keret megerősítése' gombot az erre kérő hír alatt, de a mostani verziótól kezdve ugyanezt magán a csapat lapján is megteheted.

A sajtókonferenciákat tetszésed lezárhatod, ha úgy döntöttél, hogy a téged nyaggató újságírók már addig is épp eleget fárasztottak mindenféle zagyvaságot firtató kérdéseikkel.

Megnézheted, hogy egy adott kapus mennyi időt húzott már ki kapott gól nélkül, a játékosnál 'Statisztikáit' mutató lapon.

Amikor meghatározod a különböző versenysorozatokért kínált prémiumokat, a magas jutalom igencsak megdobhatja a játékosok lelkesedését, mint az igásló elé lógatott répa, de vigyázz, mert év végén ki is kell majd nekik fizetni, főleg, ha összejön a sikeres szereplés.

Amikor meghatározod a különböző versenysorozatokért kínált prémiumokat, az alacsony jutalommal egy rakás pénzt spórolhatsz, viszont ne számíts rá, hogy a játékosok majd a két szép szemedért fogják kihajtani a belüket.

Lehetőséged van a játékosokat 'a tartalékok rendelkezésére bocsátani'. Ez hasznos lehet hosszú sérülés után visszatérőben lévő játékosok esetében, akik így hamarabb felvehetik újra a meccsterhelést.

Tartalékcsapatod kijelölt vezetője időnként lehet, hogy megkérdezi, van-e olyan nagycsapatbeli játékos, akit át tudnál küldeni hozzá? Ezzel lehetőség nyílik rá, hogy a kispadról éppencsak lemaradó kerettagjaid se essenek ki a ritmusból.

Utánanézhetsz, klubod egykori sztárjai és alapemberei hová kerültek azóta, mindezt a 'Hol járnak mostanság?' menüponttal kérheted le a 'Legjobb tizenegy' lapon. Értelemszerűen legkorábban az első szezon végeztével válik elérhetővé ez az oldal, miután kihirdették az év legjobbjait.

Most már a centerpályád újrafüvesítését is kérheted a vezetőségtől, ha túlságosan leromlott az állapota, csupa göröngy, vakondtúrás, meg ilyesmi.

Amikor a sajtótájékoztatókon válaszolsz a feltett kérdésekre, természetesen játékosaid is odafigyelnek a szavaidra és elég gyakran reagálnak is rájuk valamit.

Immár lehetőséged van rá, hogy a sajtókonferenciákon részt vevő újságírókkal jó vagy rossz viszont alakíts ki. A jó kapcsolat kedvező hangvételű cikkekben nyilvánulhat meg, de ha valakivel összeveszel, az bizony minden lépésedben csak a rosszat fogja keresni.

Lehetőséged nyílik kézileg végzett átcsoportosításokat végrehajtani az átigazolási és a fizetési keretek között. Egyrészt, a 'Főnöki irodában' a lehetőségek között szerepel, hogy 'Költségvetés beállítása', de ugyanitt még egyszer 'Fizetési és átigazolási keretek megadása' néven is, sőt, a 'Pénzügyek' lapon a 'Keretek meghatározása' segítségével is pont ide juthatsz. Lényeg a lényeg, ez az opció akkor lehet hasznos, ha a vezetőség szűken méri az anyagi erőforrásokat, de az egyiknél akad annyi felesleg, amit át tudsz irányítani a másik célra.

Ha csapatod nem tömött lelátók előtt játssza hazai mérkőzéseit, a vezetőség időnként 'szurkolói napot' hirdet, amikor az érdeklődők olcsóbban tekinthetnek meg egy-egy találkozót. Ilyen esetekben nem árt, ha látványos játékot produkáltok, hiszen így lehet hosszabb távra ott fogni a nézőket.

Később is lehetőséged nyílik úja megnézni, mit is mondtál egy korábbi sajtótájékoztatón, ezt a saját lapodon a 'Történelem' rovat 'Sajtókonferencia' pontjában teheted meg. Ugyanide visz a friss konferencia utáni összesítés alatt megjelenő 'Visszatekintő' feliratú gomb is.

Minden lezárult és folyamatban lévő átigazolási ügyedet megtalálhatod és kezelheted az 'Átigazolási központban', Itt kényelmesen, egy képernyőn átláthatod az összes fontos információt.

Az 'Átigazolási központban' egy mozdulattal elfogadhatsz vagy elutasíthasz átigazolási kéréseket, egy vagy akár több játékosra vonatkozóan is. A CONTROL vagy a SHIFT nyomva tartása közben az egérgombbal jelöld ki az érintetteket, majd mehet az 'Elfogad' vagy az 'Elutasít'.

Leigazolhatsz ugyan olyan játékost, aki az utóbbi egy évben már két különböző csapat igazolt labdarúgója volt, de azt vedd figyelembe, hogy pályára lépni csak az év letelte után lesz lehetősége.

Ha alacsonyabb osztályú klubot irányítasz, lehet, hogy meghívót kapsz egy bemutató meccsre, az úgynevezett 'Játékosbörzére'. Ezen a meccsen olyan játékosokból állítják össze a csapatokat, akik nemrég kerültek szabadlistára, szakszervezetük így segíti őket, hogy bemutathassák tudásukat és új klubot találjanak maguknak.

Ha sikerült leigazolni egy játékost és már meg is érkezett hozzád, egyből beállíthatod, melyik edzés beosztásban fog szerepelni, az érkezéséről szóló hír alján fog megjelenni egy erre a célra szolgáló opció.

Megtudakolhatod, egy adott klub melyik játékosait lenne hajlandó kölcsönbe adni a csapatodhoz, ezt a klub lapján található akciós menü 'Kölcsönjátékos egyeztetés' menüpontja segítségével teheted meg.

Asszisztensed mostantól kezdve a mérkőzések folyamán percről percre frissülő tájékoztatást nyújt az általa megfigyelt dolgokról, elemzi a taktikát, a teljesítményt, a statisztikákat, de még a kezdő sípszó előtti észrevételeit is (amit kimondottan érdemes figyelembe venned az eligazítás során).

Megkérheted asszisztens kollégádat, hogy teljes mértékben ő foglalkozzon a sajtókonferenciák lebonyolításával, erre a 'Menedzser' főmenüben megbúvó 'Csapat beállítások' lapon van lehetőséged, csak pipáld be az 'Ő intézi a sajtókonferenciákat' szöveg melletti jelölő négyzetet.

Lehetőséged van rá, hogy egy adott liga összes átigazolási híresztelését egy helyen tekintsd meg. Hogy hozzájuss a legfrissebb értesülésekhez, lépj be az adott liga oldalára és válaszd a 'Zuhanyhíradó' pontot az oldalsó menüből.

Lehetőséged van egy konkrét játékosfigyelőt átfogóan megbízni azzal a feladattal, hogy a kölcsönbe adott embereid produkcióit kövesse figyelemmel. Erre a 'Menedzser' főmenüben találhaó 'Csapat beállítások' lapon van lehetőséged, a 'Figyelő hozzárendelése kölcsönjátékosokhoz' rovatban.

Immár több lehetőséged van játékosaid képzésére, megkérheted őket, hogy tanuljanak meg egy-egy 'kedvelt mozdulatnak' nevezett alapvető játékelemet, de meg is próbálhatod leszoktatni őket a feleslegesnek tűnő sallangokról.

Ha azt kéred valakitől, hogy szokjon le egy 'kedvelt mozdulatnak' nevezett alapvető játékelemről, könnyen lehet, hogy elküld a sunyiba, főleg, ha korábban éppen te kérted, hogy tanulja meg azt. Ezt a témát, a tanulás vagy leszoktatás kérdését tehát kezeld felelősségteljesen, a lényeg, hogy a játékos is érezze, hasznára válhat, amit csinál.
  • InfoMester
    grat...
    első meccsünk a ligába orosháza ellen..erre rittig hogy döntetlen..mert noname kapus midnent védett :SS
  • szehi
    Hi & grat all!
    Asszem kezdek egyet a való életben bugdácsoló és a játékban 8. helyre jósolt csapatával a Tottenham-el!
    helyre akarom állitani a Tottenham jóhirét.remélhetőleg sikerül is majd....
    holnap jön is a rövid beszámoló!
  • Itsuki
    szép diadal,gratu hozzá:)

szegény gyerekem hiányzott 1 edzésről. 2 heti fizetésmegvonás:D 1 megtanulja h ne logjon. 2 vmivel kevesebb lesz az adosság:D
  • Mor3llo
    Hengerlünk itt az év végére.Egyébként igen, ilyen körmérkőzések lesznek...
  • InfoMester
    meglessz az..nyugi