104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #98110 Köszönöm szépen. -
nem meglepő egyik sem. brutális értékei vannak Falcaonak, aranylabdát eddigi fmekből tanulva közel 10 évig nem lehetett elvenni Ronaldo-Messi kettőstől még akkor se ha fél szezont sérültek voltak. -
Zenszkij #98108 Most őszintén, ez a vadállat emberből van? Közbe CR7 az aranylabdás, de a feneke partját nem szagolja meg statokban. -
BULLDOG SZÜLETÉSNAPOT A TOPIK 2. LEGNAGYOBB MANAGERÉNEK, KORBINNAK!!!
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.10.30. 21:06:31 -
Régebben nekem a steammel volt baj, ha sok volt a crash dump. Próbálkozz ezekkel: LINK
Utoljára szerkesztette: gojoci, 2014.10.30. 19:15:45 -
nekem mostmár folyamatosan crash dumpot dob a játék,hogy lehet ezen segíteni?? az első napokban még jól működött,de most ez a 15.0.2 dobálja folyamatosan a CD-t -
korbin555 #98104 A fejlődés mértéke,gyorsasága.Hűen tükrözi az ambíció,profizmus értékeket.Ennek a srácnak középszerűek ezen értékei,ezért kapott 3 csillagot.Ha 15 körül van valakinél,az már négy csillagot ér,és gyorsan fejlődik.Ha pedig a béka segge alatt van,akkor nagyon lassan fejlődik. Ilyenkor van az,hogy néhány menedzser nem érti,miért nem fejlődik jobban (a jó edzők ellenére sem) a reményteljes ifije.Alapjában véve egy unprofessional,ambíció nélküli lusta disznó,azért.Nála ez nem így van,viszont jól látszik,hogy a magas determination önmagában nem garancia a gyors fejlődésre.Itt segíthet egy vérprofi oktató,aki 4-5 értékkel is feltornászhatja a profizmusát,ambícióját.Ezek ugyan rejtett értékek,de nyomon követhető,mert viszik magukkal a determination-t is,ami viszont már látható.
Más.Most éppen a Dinamo Bukarestnél tevékenykedek,de itt is meggyűlt a bajom a morállal.Ha eladok valakit,a fél csapat felháborodik,ha valakit nem engedek el,akkor meg az a baj.Alexe mégis jött új szerződésért,meg is kapta volna,de az ügynöke akkora pénzt kért magának, amit nem engedett a board.Most 17 ember ki van rám akadva,hogy nem akarok új szerződést adni Alexének.A team meeting sokat nem ért,3 ember már nem very poor,hanem okay.Közben 7 ponttal vezetjük a bajnokságot,de ez sem számít,szinte az egész bagázs elégedetlen.Még a tartalékban lévő átadólistásoknak is sokkal jobb a morálja,mint a kezdőjátékosoknak. -
Gerdzso #98103 Az FM15-ben még is mit műveltek a kapusokkal? Egy év mire reagálnak miután védtek egyet, illetve ha a vonalon marad a labda megvárja míg valaki odaér... szörnyű... -
A "Progress Rate" mit mutat? -
korbin555 #98101 Biztos hogy így van,mert még egyszer betöltve már "csak" 179 PA-t adott neki.De hogy nem beszéltem hülyeséget,itt az első.
Egyébként ismerem ezt a saccolós PA dolgot,csak elfelejtkeztem róla.Random generálja a gép egy rakás embernél.Egész komoly eltérések is lehetnek ugyanannál a játékosnál, különböző karrierekben. -
Köszi. 
Megkerestem Tielemanst, nálam csak 174-es a PA. Valószínűleg nincs hozzá fix PA, hanem csak egy kb. érték (-9 vagy -10 stb. aki használt már editort tudja miről beszélek) mint sok fiatal játékosnál, és a játék betöltés során generálja a tulajdonságokat, meg a végső PA-t.
Utoljára szerkesztette: gojoci, 2014.10.29. 19:19:09 -
Es tenyleg.Akkor a determination/work rate helyett erdemes ezekre rafekudni ha lekrealsz magadnak egy uj kis Gascoigne-t.
Aki mondjuk kimondottan lusta es minden professzionalizmustol mentes focistakent lett vilagszinvonalu kp.
De hat kivetelek vannak,voltak :)
Koszontem, ezt jo tudni. -
korbin555 #98098 Talán innen.Professionalism és ambition,ez a kettő a döntő. Ezt több helyen is le van írva.Nem kellett hozzá videó,mert a saját tapasztalatom is ez.Ha egy ifinél ezek gyenge vagy közepes értékek,és egy mentálisan erős oktató növeli,minden téren drasztikus fejlődés tapasztalható.Feltéve persze,ha megvan az elegendő PA a fejlődéshez. -
Ezt honnan vetted?
En neztem nem egy jutyub videot ahol a srac lekrealt 3-4 tok ugyanolyan fiatalt ugyanolyan CA/PA ertekekkel es bizony csak a determination es a work rate volt az ami meghatarozta hogy melyik tudta kihozni magabol a maximumot. -
Érdekes dolgok ezek amúgy.
Annak idején leigazoltam a 16 éves Thomas Nielsen nevű srácot Dániából, akit a scout 4 csillagos PA-ra tartott. Le is igazoltam, eltelt 2-3 szezon, elég gyakran játszattam is a nagycsapatban (fejlődött is), aztán meglepődve láttam, hogy most már csak 2,5 csillag a potenciális fejlődés. Segítség, segítség, valaki ellopott tőle(m) 1,5 csillag potenciált!
Amúgy a mai napig nem tudom, hogy az értékeléseket mihez nézi a gép! A bajnokság számít, vagy globálisan a világ, esetleg a csapat ereje? Vagy Messi?
Mert például 5 csillagos játékost még nem láttam. -
korbin555 #98095 Szakmai értekezlet.
-
mi ez a sok új üzenet? Kijött a játék?
-
korbin555 #98093 Így van.Csak most felturbózta a gyereket az fm,mert tavaly 172 volt a PA értéke,most meg 200. -
korbin555 #98092 Az a láthatatlan tulajdonságok miatt van,hogy egy gyengébb játékos jobban teljesít,mint egy látszólag jobb képességű..A nyomás tűrése, kiegyensúlyozottság,profizmus,temperamentum,mennyire dobják fel a nagy meccsek,ilyesmik.Ha valakinél ezek az értékek nagyon magasak, simán lefocizik egy nála látszólag sokkal jobb játékost is.Ezt persze a játék nem mutatja,ezért valamilyen szinten lutri minden igazolás.A szimat is bejöhet,de a scout ad némi felvilágosítást a mentális tulajdonságokról is,és a korábbi statisztikáit is figyelni kell a kiszemeltnek.A nagy buktákat így azért el lehet kerülni. -
Ő már a tavalyiba is elég állat középpályás lett ha foglalkozott vele az ember -
Ezért szép játék a foci, és ezért még szebb az FM :) -
Így van, az off the pitch oktató pont a determination/professionalism/ambitiont tudja többek között növelni (csökkenteni is ha gyengébb!!!), amivel lehet növelni a fejlődési lehetőséget. -
Én már csak azt nem értem, hogyan osztályoz a játék. Teszem azt, valaki kap egy meccsen 7.34-es értékelést. De ez mit jelent? Mi a 10.0? És mi az 5.0?
Ha egy gyengébb játékos ugyanannyit kap, mint egy jobb játékos, akkor melyik a jobb? Ha van egy 2 milliós és egy 10 milliós középhátvédem, de a bajnokság végén mindkettőnek az átlaga 7.34, akkor miért kell a 10 milliós?
Néha ezen elgondolkodom, mert pl. leigazolok egy olyan játékost, aki a scoutok szerint 3 csillagos, de jobban játszik, mint az, aki 4 csillagos. Sokszor nem is rájuk, hanem a szimatomra hallgatok.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.10.29. 15:50:11 -
korbin555 #98087 Az tény,hogy sem a védő,sem a csatár poszt sem követel meg olyan kiegyensúlyozottságot,mint a középpálya.Több bazi nagy lyukas tulajdonság is bőven belefér egy védőnél,csatárnál,de attól még simán világklasszis lehet.A középpályán ilyesmi nem nagyon fér bele.De az is igaz,hogy egy gyengébb képességű játékos is lehet nagyon jó,ha az eget verik a mentális tulajdonságai.160 CA-val is jobb lehet,mint egy 180-as.Elrettentő példa Suárez(188 CA),akit az idei fm megajándékozott néhány figyelemreméltó tulajdonsággal.Sportszerűség 1,Alattomosság 15,Vitatkozásra való hajlam 20.De Balotelli sem marad el tőle.
Egyébként van egy belga wonderkid CM,bizonyos Thielemans,akinek 112/200 az értéke.A GS szerint viszont a 200-at büdös életben megközelíteni sem fogja.De megcáfolható a GS,ha valaki hamar leigazolja,és ad mellé egy jó oktatót,aki emeli a mentális tulajdonságait.Mellette még rágyúr a stamina értékére,és akkor a világ legjobb CM-je lesz belőle.A játék elején 8M€ körül elhozható az Anderlecht-ből,aki megteheti,szerintem ne hagyja ki. -
Én eddig azt hittem, hogy egy ability pont = egy érték a tulajdonságban. De az nekem is feltűnt már, hogy valami nem stimmel ezekkel.
És spéci edzéssel mit érdemes növelni? A fontos tulajdonságokat, vagy a kevésbé fontosakat jobban? -
Sőt, sávok is vannak. Az előbbi DC-t véve 15-ös attrib. felett 20 ability pont kellett ahhoz, hogy eggyel növekedjen mindhárom (pos. tacl. Mark.) tulajdonság, de 10-ről 11-re elég lett volna 10 egység is. -
Mondjuk van egy DC 140/160-nal, marking positioning tackling 15. Ha mindhárom érték felmenne 16-ra, lehet 160/160 lenne azonnal. Viszont a posztjához képest irreleváns attríbútumok (crossing, finishing stb) sokkal jobban tudnának növekedni, míg el nem éri a 160/160-at.
Ezért kell spéci edzést beállítani a játékosokhoz mert a fontos tulajdonságokat a legnehezebb növelni.
-
Ezt kifejtenéd kicsit jobban? Mert én is észrevettem hasonlót. -
Igen, poszttól függően súlyozva vannak a tulajdonságok. Régebben hülyéskedtem az FMRTE-vel, teljesen más posztonként az elosztható maximális attríbútumok száma. Ezért vannak 160 CA-s világklasszis védők, ami mondjuk wingereknél meg kevés. Roncinál olyan durva minden érték, hogy lényegében nem jut a mentálisra. -
Ebben igazad van, én csak a mentális értékeit emeltem ki. Mondjuk az talán kevésbe fontos, mint a CA/PA, mert Ronaldo pár értéke is véleményes, ezt beszéltük is korábban. -
Pár év múlva kiderül a valóságban. Ha aranylabdás lesz, meg a világ legjobb középpályása, akkor tényleg nincs túlértékelve. Mert ilyen CA/PA értékekkel csak Ronaldo meg Messi rendelkezik. Esetleg Neymar. -
Szerintem nincs túlhúzva, mentálisan még le is pontozták. -
korbin555 #98078 Balotelli -
Balotellirol berakna valaki egy kepet? Thx :D -
2014 novemberben már 177-en van. Probability of development: 98.5%. Tehát lazán el fogja érni a 190-et.
Ráadásul a determination 17, ambition 19, professionalism 14, és ez a három kell a fejlődéshez.
A pályán meg a consistency és imp.matches a fontos a rejtettek közül, az is 16 ill 13. -
hát.. azért tegyük hozzá h még mindig az egyik legnagyobb középpályás tehetségről van szó. itt megnézed az értékeket azért mentálisan nem túl erős ahhoz képest h fizikailag meg technikailag kimagasló. meg attól h ennyi a potenciál (190) messze nem biztos h eléri, csak úgy mint a valóságba se biztos. -
Pogba egy kicsit túl van húzva... 
-
Na rájöttem a hibára. Az általam preferált custom view csapatnézet miatt volt lassú a jobbklikkes kezdőcsapat beállítás.
Ugyanis én szeretem ha látom a general happiness és match fitness description oszlopokat, így beállítottam ezeket is. Viszont már az problémát okozott a játéknak, hogy minden oszlop látható legyen. Mindig elcsúszott a nézet. Aztán mikor az oszlop szélességet kezdtem állítani, crash dumppal újraindult a játék egymás után háromszor is... szóval ez egy nagy bug.
Amióta nincs szöveges oszlop a nézetbe, se crash dump, se lassulás.
Utoljára szerkesztette: gojoci, 2014.10.28. 20:52:59 -
Azt hiszem ez az, koszi. Nagyon jo kis taktika, grat hozza. -
Solt #98071