40
  • DjDano
    #40
    Hát ja... nem ugy néz ki, mint akik szarnak az egészre
  • gyurman
    #39
    Szoftvertárolás, hassználat, és értékesítés büntetendő. Egyedül csak filmed, zenéd és képed lehet, kizárólag csak saját használatra, nem többszörözve, nem megosztva, és nem másnak mutogatva. Röviden így néz ki a magyar törvényalkotás.
  • aDannyBoy
    #38
    5 milliót mondtak :)
  • chuky123
    #37
    Én ugy tudom hogy a feltöltés ami illegális tehát a Torrentezés félig meddig az mert ügye ott fel is töltesz. A letöltés magánhasználatnak minösül, de javitson ki vmi jogász
  • gyurman
    #36
    Valóban a szoft az büntethető, de mutass olyan szgépet ahol minden szoft legális!
  • HUmanEmber41st
    #35
    Nah, megint az okos rendőrök lefoglalták a nagy semmit..LOL !

    AZ ilyen warez szervereken alap a RAID-elés ( szerintem) és ha nem tudják a kapcsolódáshoz a jelszavakat, soha semmilyen értelmezhető fájlhoz nem jutnak hozzá.

    Az meg már milyen durva hazugság, h naponta 5ezer zeneszám volt a forgalma...
    Még jó, h tudott erre a baromságra reagálni...
    Ha valahogyan képesek lesznek elérni, h a p2p illegális legyen, még mindig ott a Hamachi :D :D AZ adatforgalom ott titkosítva van, visszafejteni nem könnyű dolog, főleg, ha milliószámra duzzad a Hamachi-alapú forgalom.

    Igen, a zenészeknek követni kellene a híres (és nem híres) bandák példáját, és saját maguknak kellene kiadni az albumot. Így akár számonként meg lehetne vásárolni, a pénzt végre a zenészek látnának belőle.
  • Csi9aa
    #34
    "nekik olyan mint a rádió"
    Igazából nem csak nekik kéne olyan legyen, hanem mindenkinek.
    De tudjuk, ennek kik a legnagyobb akadályozói.
  • aDannyBoy
    #33
    lenne igény vajon egy jó torrent guidera? :)
  • zedow
    #32
    Hihetetlen mekkora barmok ezek a "jogvédők". Ezzel most akkora reklámot csináltak hogy szerintem megduplázódik a warezelős emberek száma, már sokan kérdezik tőlem hogy "hogy is müködik ez a torrent izé?", olyanok is akik eddig csak webezgettek és emailezgettek, én pedig megmutatom nekik a programot, a fent említett listát s eresszék, mégis mit mondjak nekik? hogy lehet hogy illegális s nem mondom meg hogyan kell? erre csak megharagudnának s többet hozzám se szólnak, majd kitanulmányozzák maguktól; hiába magyaráznám nekik a müködési elvet mert akkor csak az lenne a reakció hogy ebben "mi ebben az illegális?" mindenki nem lehet ügyvéd, honnan is tudnák, nekik ez is olyan mint a rádió csak profibb, az internetet fizetik s azzal le van tudva. Szóval teljesen rossz oldalról közelítik meg a problémát a jogvédők, ideje lenne felébredni és észrevenni hogy a régi módszerek már nem mennek, vége a bakelit korszaknak, ez itt a 21-edik század!
  • aDannyBoy
    #31
    nem tudom miről beszélsz, mert igen komoly volt a classic felhozatal is, igaz ott kevesebb volt valóban az aktív torrent, de request funkcióról gondolom hallottál.
  • kanesoban
    #30
    Szürkéket? Tudtommal Mo-n legális zenéket letölteni ilyen fájlcserélőkröl, meg talán filmet is. Szoftvert viszont nem.
  • gyurman
    #29
    Tudjátok! Szegény nagyüzemi kalózokat agyonsajnálják a tv-ben a hírekben, de mindenki kussol hogy egy-két felhasználót is meglátogatnak. Azért nem reklámozzák, mert félnek a felhasználók a meghurcolástól, meg valahol a magyar törvények sem olyan egyértelműek, de mégis büntetnek. Ismerek pár embert, és történetet is.

    Ezeket a szürkéket miért nem sajnáljuk, és nekik mért nem gyűjtünk? Pedig ezek még akár munkanélküliek is lehetnek. Én is szeretnék gyűjteni. Ki támogat valamilyen módon?
  • Neakardtudni
    #28
    Ugyanígy vagyok vele, 2-3 hónapos 'idényzenéért' nem fizetek, különösen ha 4-5k-ért próbálnak rámerőltetni egy olyan válogatást, aminek a kétharmada nem érdekel. Fizetnék, ha mondjuk reális ára lenne, 200-300 forint, és nem kellene megvenni hozzá a többi szutykot, a korongot, a díszdobozt, meg a lemezborítót, meg beletömni a zsét a kiadó zsebébe.
  • kadar1
    #27
    Nem tudom ki , hogy van vele ,én nem szoktam megvenni egy albumot ha a rajta lévö zene nagy része nem tetszik . 2-3 számért nem fogok kiadni 5 - 6 ezer forintot egy cd-ért,ha dupla akkor még joval több.
  • MaSzKa
    #26
    oink: erről az oldalról nem halottam mostanáig

    én inkább ismeretlen előadók ingyenes zenéit töltöm azok nekem jók ilyet nem is lehet kapni pénzért boltba mert ők nem kérnek érte pénzt :-)

    egyébként mi lenne az internet szolgáltatokkal ha aki torrent oldalra lép annak a sebességét lecsökkentenék a tizedére (biztos becsödölnének)

    én pl. most gyűjtők az eredeti GTR 2-re most 5000ft
    megnézem hogy jó e a játék és mikor olcsó lesz megveszem vagy töltök free játékokat BMW M3 Challenege is ilyen :-)

    aki meg a boltba 4-5eft-kat ad azokra szar zenékre az meg is érdemli azokért a zenékért én 200ft-ot is sajnálnám
  • megalex
    #25
    Én is tagja voltam az OINK-nak, meghívóval lehetett bejutni, de nem sokáig tartott a tagságom. A szabályok igaz, szigorúak voltak, viszont nagyon kicsi volt a választék komolyzenében, tehát a cikkben agyon magasztalt tartalom nem igazán volt olyan hatalmas, legfeljebb a pop/rock-zaj múfajában, de az engem nem érdekel. Létezik ennél egy sokkal hatalmasabb, minőségibb torrentoldal is, ott tag vagyok azóta is, hogy a jogtiprók többször be akarták zárni. Végül volt annyi esze a fenntartónak, hogy elvitte a szervert Európából Ázsiába; remélhetőleg az OINK is rájön erre az egyszerű trükkre, és nem fog leállni többé.
  • Nagymoli
    #24
    Hehe, internetszolgáltatók, mint bűnsegéd :-D Ők adják a lehetőséget, mert adnak neked netet, és nem korlátozzák, milyen oldalt nézz, mire használd.. ezért kérik a pénzt. De ez nem az a pénz, amit az illegális fájlokért fizetsz. Nekik semmi közük hozzá, azt leszámítva, hogy a szolgáltatók is utálják, ha mennek a letöltések ezerrel. Persze lehetne ezeket korlátozni, kíváncsi lennék, hányan örülnének, ha nem menne a torrent, vagy DC, vagy bármi más. Amúgy meg amíg 4-5 ezer Ft egy zenei CD, én sem fogom megvenni. Használt CD boltokat néha látogatom. 800 Ft -ért lehet kapni eredeti, karcmentes lemezeket. Csak épp nem újak. Na azokat megveszem, ha megtetszenek. 1600 Ft felett nem veszek CD/DVD-t.
  • rolika
    #23
    "túl jól működött, túl jól szervezett, túl tökéletes volt és túl sokan fértek hozzá"

    ez miért nem mondható el a zeneipari cégekről? ezen kellene változtatni
  • Gerygrey
    #22
    A rendőrök olyannyira szarnak az egészre, hogy a Verseny utcai piacra járnak kalóz DVD-ért, úghogy nekik kuss van.
  • Micsu
    #21
    én is regelve voltam az oldalon, elektronikus zenére kifogástalan volt :(:( rip oink remélem újra éledsz :D
  • Sance231
    #20
    Régóta nem tetszik már nekem ez az elvakult hadjárat az ilyen oldalak ellen, hiszen majdnem bizonyítottam jótékony hatásuk is van a zenére: akinek vmi nagyon tetszik, még a végén megveszi az eredeti lemezt, holott amúgy ez eszébe sem jutott volna (ha pl. nem ismerte a zenekart előtte). Másrészt meg egy stie bezárásakor elveszik a máshonnan be nem szerezhető, bootleg tartalom is, mert bizony iszonyú ritkaságok tudnak előfordulni egy erre szakosodott trackeren. Ráadásul azok a felvételek még csak nem is jogsértők.
  • PíszLávJuniti
    #19
    most sem elérhető az oldal hmm.
  • Dying Soul
    #18
    azért vicc ez a mit használjatok. segít, oké. de emellett meg kiad a rendőrségnek, meg ezeknek a jogvédőknek egy rakat más oldalt.
  • zserrbo
    #17
    én se hallottam még az oldalról, ennek legfőbb oka, hogy nem túl izmos a netem. Na majd köv első felétől :)
  • matt taylor
    #16
    Jó negatív reklám:eddig nem is hallotam erről a siteról.
  • Praetor
    #15
    "Több más oldal is várja egyébként a menekülteket..."
  • sKie
    #14
    Ahh azok a draga .FLAC-ek. Imadom. Kar az oldalert, bar en nem voltam regelve oda. :(
  • avman
    #13
    szarni éppen nem szarnak, csak nálunk nem lenne kapacitás ehhez , meg bebukták a dc-t dolgot is. de a jogtévesztők idővel kilobbiznak vmit, ami alapot ad a torrentoldalak elleni fellépésre. ha addig nem halnak éhen. márpedig nem fognak.
  • m4G1c
    #12
    helyeslően bólogatok :)
  • blackgamer
    #11
    már nem :)
  • blackgamer
    #10
    a jogvédők szarnak az egészre a rendőrséggel együtt
    mindenki tudja hogy vannak torrent oldalak mégse zárják be őket
    max annyi hogy kiíratják hogy premier magyar filmet nem lehet feltölteni, meg 1-2 cuccot Öveges professzor kisérletei meg hasonlókat ne töltsenek fel, ez is csak azért mert szólt a tulaj hogy különben feljelenti a site-ot
    közben meg 40-60 ezer fős zárt magyar torrentoldalak vannak
    ne nevettesenek
  • winnie
    #9
    akkor még biztos nem vagy annyira jártas a wareztémában:)
  • NEXUS6
    #8
    Amúgy a hatóságok, rendőrök, "jogvédők" stb, mit gondolnak, hogy minek az átlagembernek az a szélesszájú hozzáférés, csak nem saját SETI projektet futtat mindenki? Hát gondolom nem, hanem hogy tőccsenek lefele ezerrel.

    Na de szélessávú hozzáférést nem lehet csak úgy kapni, azért fizetni kell, nem is keveset! Szal kedves jogvédők, nem nálam van ám az a pénz amit keresnek, meg nem az egyszeri júzer az egyetlen bűnsegéd ebben a megátalkodott bandában. És a júzer azt a pénzt amit havonta eddig postára, újságra, CD-re költött, azt most a szolgáltatónak tejeli le. Szal szorri a pénz már nem nálam van, hanem a somtudja milyen Kft.-nél. Tessék hozzájuk fordulni bizalommal.
  • blackgamer
    #7
    amúgy bezárhatnák mindet, a sok magyar oldalakkal együtt, túl nagy a jólét a sok hülye csak tölt, csak tölt, csak tölt....
  • cooldoc
    #6
    A legperspektivikusabb utód: what.cd. Tegnap, pár óra alatt(!) 4200-ra nőtt a feltöltött torrentek száma. Mára ugyan bezárták az új regeket, mert tegnap esti őrület miatt (percente került fel 30-40 zene, doksi az oldalra), féltek, hogy nem bírja ki az oldal a terhelést. A server nem sokára Svédországba költözik, s újra megnyitja kapuit. Nekem szerencsére sikerült regelnem, s mivel az első este freeleech volt, szép arányt lehetett építeni...:)
    Így néz ki:)
    http://img88.imageshack.us/my.php?image=whatcdrx0.jpg
  • blackgamer
    #5
    sose hallottam erről a warez oldalról...
  • Csi9aa
    #4
    A rendőrök számára nem.
    Nincs képzettségük hozzá és civilben sem érdekli őket => nem tudnak róla SEMMIT.
    Viszont miután az első ilyen ügy kudarcba fullad minden országban, már valószínűleg mindenhol lesz annyi *tapasztalatuk* hogy ne dőljenek be másodszor ugyanannak.
  • Cat #3
    De ebben az a borzasztó, hogy a rendőrség a kiadók lobbiszervezeteinek (ők "jogvédőknek" hívják magukat) nyomására egyértelmű törvénytelenségeket követ el. Nevetséges, hogy minden országban be tudják hülyíteni a hatóságokat (itthon is, lásd a lefoglalt DC++ szerverek ügye), és azoknál előzetesen nem vizsgálja meg senki hozzáértő, hogy kit-mit foglalnak le valójában. Egy 15 éves gyerek számára is nyilvánvaló, hogy a szoftverek és zeneszámok nem ezeken a gépeken vannak.
  • NEXUS6
    #2
    Azért a TPB-vel sem bírtak, nem kizárt, hogy ezzel is befürdenek a jogtiprók.
    Max néhány hét és újra futni fog.
  • lpmaskmancick
    #1
    ÉLjen a warez!!Azéseveszekeredeticdt :D