Jelszófejtésre is használhatók a grafikus chipek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen mikor van élesben? Ha netes formba tolod a jelszót, akkor ügye nem szükséges ismerned a kódolás módszerét a brute force használatához, ha meg a gépeden van akkor ki tudod nyerni a kódot, ami a hash-t generálja...
Persze, ha otthoni IPrõl próbálkozol biztos :) De proxiláncon keresztül megy a próbálkozás, a szerver nem tudja, hogy ugyanaz a kliens próbálkozik 1milliószor.
T-online-os internetem volt eddig, de most átmentem egy másik internetszolgáltatóhoz és a nyakamon maradt pár Sodexho-s internetutalvány!
Akit érdekel az írjon!!n Az árán majdmegegyezünk közösen!!!!
Kara kánként folytatom tanításom.
Ezért ott inkább jelszómintákkal próbálkoznak
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
A cikk ha jól sejtem olyan jelszótörésrõl beszél, aminél van egy fix hosszúságú hash kódod, amit egy "egyirányú" hash függvény állít elõ a jelszóból.
Na ezt eteted meg a progiddal, ami (ha ISMERI a hash függvényt) végigpróbál minden lehetséges variációt, elkészíti a függvény alapján a hash értéket, majd összeveti azt az ismert hash értékkel. Másodpercenként mondjuk 10 milliót.
Élesben, amikor nincs a kezedben semmi ilyesmi csak egy form ami jelszót kér, ott ez használhatatlan. Másodpercenként lehetetlen 10 millió jelszót így kipróbálni. A zárolásról nem is beszélve. SZVSZ.
Ugyanez titkosításnál is igaz. Szal azokat ha valaki Brute Force-al törni akarja, nagy fába vágta a fejszét. Feltéve ha a jelszó megfelelõ erõsségû, dehát azt meg ki tudja :)
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Elsõ mpdemem ilyen volt, utáltam is ezért (1994).
utána mindig figyeltem, hogy harveresen töpörítsen.
menvatyok senkineka masotik nikkje csakis karcsi vatyog asz etyetlen ercsetek ma mek vekre hanyzor kel mek elmontanom fazlamak
köszike! :-)
éN AZT HITTEM, HOGY JÁTÉKPROGI VAGY vga KÁRTYA NEVE.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
RAR jelszó megfejtéséhez tökéletesen alkalmas a brute force módszer, hiszen az algoritmus adott, a program tartalmazza.
Egyéb titkosítások esetén is csak akkor alkalmazható a brute force módszer, ha az algoritmussal rendelkezünk (praktikusan a programmal). Ennek hiányában a brute force módszer nem jó semmire.
Nyilván elbeszélünk egymás mellett :). Én azt mondom, ha tegyük fel készítek egy olyan kódolási eljárást, amin egy két maggal rendelkezõ mai gép 1 másodpercet elszámolgat csupán egyetlen próbára, akkor megint csönd lesz egy 10 évre bruteforce téren (ez most egy direkt végletes példa volt :)).
Ezt javaslom elolvasásra (különösen a Strength and time bekezdésre):
http://en.wikipedia.org/wiki/Key_strengthening
Azt a titkosítás dolgot, meg arra írtam (amikor a brute forceszal nem mész semmire), hogy ha kipörgeted, és az a visszafejtés eredménye az egyik kulcsnál, hogy "abc" a másiknál, hogy "bca" és nem tod, hogy melyik kell neked, akkor nem fogod megtudni, hogy melyik kulcs lenne a jó.
Úgy próbálnám meg, hogy raknék a progiba sok pár byte-os nyelvi mintát, és logikai mintát, aztán brute force. Ha a kipörgetés közelít egy mintához, akkor egy másik mintához kell közelíteni...valami ilyesmire gondoltam...jobb mint a semmi. :)
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Ilyen ismeretlen algoritmusokból azért van kevés mert bár elég biztonságosak, eladni nem igazán lehet õket. Nem mondhatod, hogy nesze itt egy kódoló algoritmus, nem mondom meg, hogy mûködik, de k. jó.
off.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Már hogy ne számítana a kód bonyolultsága? Minél nehezebben kódolható át egyetlen kombináció akkor több millió és milliárd nem tart annyiszor tovább?