69
-
Joaquin #69 "Élesben, amikor nincs a kezedben semmi"
Ilyen mikor van élesben? Ha netes formba tolod a jelszót, akkor ügye nem szükséges ismerned a kódolás módszerét a brute force használatához, ha meg a gépeden van akkor ki tudod nyerni a kódot, ami a hash-t generálja... -
Joaquin #68 Ezt nem nevezik szoftveresnek. -
Joaquin #67 "három proba után kilép"
Persze, ha otthoni IPről próbálkozol biztos :) De proxiláncon keresztül megy a próbálkozás, a szerver nem tudja, hogy ugyanaz a kliens próbálkozik 1milliószor. -
Tundici #66 Sziasztok!!!
T-online-os internetem volt eddig, de most átmentem egy másik internetszolgáltatóhoz és a nyakamon maradt pár Sodexho-s internetutalvány!
Akit érdekel az írjon!!n Az árán majdmegegyezünk közösen!!!! -
fleezeum #65 világos,mind2en tudjuk,h miről van szó csak elnevezéseken vitatkozunk -
Epikurosz #64 Értsd meg, hogy nem mindegy ki töpörít: a PC CPU-é, vagy a modem CPU-é. -
fleezeum #63 értsd meg,h ilyen logikával akkor minden hardveresen tömörít:D -
fleezeum #62 akkor aki azt hiszi,hogy a blúforsz elég algoritmus nélkül,az törje föl a következő kódot(bitenként adom meg): 01110001 10100011 ....segítek,két betűt kódoltam,de saját algoritmussal... (a bithalmaz nem ér semmit algoritmus nélkül) -
Scroll #61 ARPR version 1.53 build 12 -
dez #60 Ez ilyen consumer-level megfogalmazás. -
Epikurosz #59 Értsd meg, hohy az ilyen modem hardveresen tömörít, akkor. -
dez #58 Hajlandó volnál elárulni, milyen progit használsz a rar jelszó visszafejtésére? (Már 2 napja is ezt kérdeztem priviben.) -
dez #57 Értsd meg, hogy a modemben is van egy proci. -
toto66 #56 A brute force futási ideje függ attól is, milyen progi jelszavát akarod feltörni. Úgyanis nem csak a jelszó generálásából áll, az ki is kell próbálnia, és egy próbálkozás időigényét kell megszorozni az összes próba számával. Ezért ezt a módszert ki lehet kétféle képpen is védeni. A jelszó beírását előfeltételekhez kötjük, például kérdésekre kell válaszolni minden egyes beírás előtt (next gomb is megteszi), vagy/és három proba után kilép, és lehet előről kezdeni... Ezeket alkalmazzák is, ezért a progiknál a kódból próbálják kiszedni a jelszót, online dolgoknál ez persze sem működik..,
Ezért ott inkább jelszómintákkal próbálkoznak -
angol #55 vaze mindenhol csak a simli, tököm tele van má -
Zoleeca #54 Na úgy látom itt jól félreértettétek egymást.
A cikk ha jól sejtem olyan jelszótörésről beszél, aminél van egy fix hosszúságú hash kódod, amit egy "egyirányú" hash függvény állít elő a jelszóból.
Na ezt eteted meg a progiddal, ami (ha ISMERI a hash függvényt) végigpróbál minden lehetséges variációt, elkészíti a függvény alapján a hash értéket, majd összeveti azt az ismert hash értékkel. Másodpercenként mondjuk 10 milliót.
Élesben, amikor nincs a kezedben semmi ilyesmi csak egy form ami jelszót kér, ott ez használhatatlan. Másodpercenként lehetetlen 10 millió jelszót így kipróbálni. A zárolásról nem is beszélve. SZVSZ.
Ugyanez titkosításnál is igaz. Szal azokat ha valaki Brute Force-al törni akarja, nagy fába vágta a fejszét. Feltéve ha a jelszó megfelelő erősségű, dehát azt meg ki tudja :) -
Epikurosz #53 ha szoftos a tömítés, akkor azt a prockó végzi.
Első mpdemem ilyen volt, utáltam is ezért (1994).
utána mindig figyeltem, hogy harveresen töpörítsen. -
dez #52 (Itt meg a GPU shader egységein fut a program.) -
dez #51 Izé, a modemekben is szoftveres tömörítés van - a lényeg, hogy nem a PC procija végzi, hanem a modemé, így nem az előbbit terheli. -
#50 Miked beszeldek it oszevisza a lekgyorsabp bruteforsz moccer hoty kiutot asz ileto par fokat akijelszod haznal ha eszse haznal letebed etyik lapkormet aszonal mekmongyaa jelszot majt mekl;atot ety perc magszimum asz ekesz -
Epikurosz #49 akkor ez olyan, mint a modemeknél a hardveres tömörítés meg a szoftveres tömörítés... -
Epikurosz #48 sőt: nyers erő
köszike! :-) -
blaze #47 Brute Force = puszta erő -
Scroll #46 A brute-force az a módszer, amikor nem ésszel, hanem erővel (értsd CPU) próbálod visszanyerni a jelszót úgy, hogy végigpróbálod az összes lehetségeset. -
Scroll #45 Na ez kellene nekem! Van egy rar-om, amit lejelszavaztam és mosz futtatom a jelszóvisszafejtőt brute-force. 733-as Celeron 8 karakter hosszú jelszóval 723,6 év! Még várnom kell :( Ja és tudom, hogy csak kisbetűk voltak benne. Mi lett volna, ha szám vagy más egyéb? 8ezer év? Hol lehet letölteni? :) -
Epikurosz #44 A Brute force az egy jelszófejtő módszer?
éN AZT HITTEM, HOGY JÁTÉKPROGI VAGY vga KÁRTYA NEVE. -
dez #43 Már néztem. (Ezen az úton két korábbi verzió található, az egyik biztos nem a program, mert túl kicsi, a másik meg úgy van törve, hogy nem szól a pass hossza miatt [trial version 3 karakterig megy], de nem is hajtja végre. :P) -
Filiic #42 Igaz, tényleg félre értettelek. -
Filiic #41 Régen használtam, nem emlékeztem. -
roliika #40 Küldtem privit. :) -
wanek #39 RAR jelszó fejtő progi több is létezik.
RAR jelszó megfejtéséhez tökéletesen alkalmas a brute force módszer, hiszen az algoritmus adott, a program tartalmazza.
Egyéb titkosítások esetén is csak akkor alkalmazható a brute force módszer, ha az algoritmussal rendelkezünk (praktikusan a programmal). Ennek hiányában a brute force módszer nem jó semmire. -
dez #38 Köszi. Van itt brute-force-os is, de reg nélkül csak 3 karakterig megy. Passt egyelőre nem találtam (7500 a reg). -
wanek #37 Olyan az ARJ-hez volt. -
3M #36 Filiic:
Nyilván elbeszélünk egymás mellett :). Én azt mondom, ha tegyük fel készítek egy olyan kódolási eljárást, amin egy két maggal rendelkező mai gép 1 másodpercet elszámolgat csupán egyetlen próbára, akkor megint csönd lesz egy 10 évre bruteforce téren (ez most egy direkt végletes példa volt :)).
Ezt javaslom elolvasásra (különösen a Strength and time bekezdésre):
http://en.wikipedia.org/wiki/Key_strengthening -
Filiic #35 Úgy emlékszem titkosítás törő nincs rarhoz, azaz mintha ebben lene olyan, hogy megadsz egy filet, amiről biztosan tod, hogy benne van az archívumban, és a különbségből visszaadja a kulcsot. -
Filiic #34 A cikkben említett elcomsoftnak van olyan: http://www.elcomsoft.com/prs.html#arpr -
dez #33 btw, tud valaki rar titkosítás-törőt? Kerestem, nem találtam. Évekkel ezelőtt elraktam pár dolgot, és mire kellene, elfelejtettem a jelszót. :P -
dez #32 Itt nem titkosításról van szó, hanem jelszóvisszakeresésről, a kettő teljesen más dolog. Utóbbinál a brute-force az a próbálgatás. Online persze nem megy. -
Filiic #31 3M, wanek: Azt tudom még elképzelni, hogy 2 különböző dologról beszélünk, és félreértettem amiket írtatok. -
Filiic #30 Neked is hasonló a válaszom: teszem azt, van egy keretprogram, amibe be kell írnod egy kódot. Fingod sincs mivel titkosít a program (tegyük fel, de nyílván mindent ismersz:c). Brute forceszal szépen kipörgeted, anélkül, hogy tudnád mi a titkosító algoritmus...
Azt a titkosítás dolgot, meg arra írtam (amikor a brute forceszal nem mész semmire), hogy ha kipörgeted, és az a visszafejtés eredménye az egyik kulcsnál, hogy "abc" a másiknál, hogy "bca" és nem tod, hogy melyik kell neked, akkor nem fogod megtudni, hogy melyik kulcs lenne a jó.