6
  • dartois83
    #6
    Hát kinek mit jelentett a 80'as évek, a Metallica és a thrash max akkor alakult ki, és később teljesedett ki. De pl a power (hair) metal tipikusan csak arra a korra jellemző (Van Halen - Jump és a Bon Jovi kezdeti korszaka). Meg ha beleszámítjuk, hogy ekkortól válnak el a legerőteljesebben az egyes irányzatok....És amúgy tényleg a "betétdal" a jobb kifejezés, mert filmzenéből én mondjuk John Williamsre, Hans Zimmerre, Jerry Goldsmith-re, etc. tippelek elsőre, nem a szexmániás törpehercegre.
  • valamit
    #5
    A cikk írója kicsit átfogalmazhatná a címet is meg a cikkben is a szavakat: nem filmzene, hanem BETÉTDAL, és akkor mindenki érteni fogja miről van szó. Hozzáteszem a felsorolta számok többségét ismerem és tényleg jók, bár én a Flashdancet például jó eséllyel szintén ide tettem volna.
  • Wittgen
    #4
    Én is osztom ezt a véleményt.
  • Loverman
    #3
    "amely meghatározta az 1980-as éveket"
    Lol... a 80as éveket a Metallica és a thrash metál határozta meg, de nem azért..
  • Loverman
    #2
    csak osztani tudom az előttem szóló véleményét.
    amúgy az gáz h kb 2 film számait hallottam eddig életemben a tízből? valszeg csak ki kellett tölteni a helyet az újságban... A másik meg h ez annyira szubjektív hogy csak na. Én meg írok egy másikat lol. csak engem egy újság sem alkalmaz, nem úgy mint azt a szerencsétlent
  • Andrews2007
    #1
    Azt hittem a szimfonikus igazi eredeti zenék leszne kde ezek pop slágerek filmben nekem ez nem igazi filmzene a filmzene az pl Hans Zimmer Howard Shore Joh Williams stb. számomra.