Csillagpor - Gyűrűk ura kifordítva
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem tetszett ez a (viták lezárása végett) mágikus-realizmus és mese keverék. Volt benne egy kis csacsiság, szerelem, gonoszság, kaland, egyszóval minden, ami egy ilyenhez kell.
szerintem hatalmasnagy a történet . végre volt ismét 1 olyan film aminek nem vártam a végét ... , azaz kikapcsolt rendesen 😊
ezt a mozit felesleges a gyürük urával hasonlitgatni ,mert 2 teljesen más dimenzio .
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Más: Van egy könyv. Az a címe, az Anubisz kapui (kapuja). Ennek megjelent a második kötete Magyarországon? Ti olvastátok amúgy? Hogy tetszett?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Köszönöm a választ!
Jó pihenést!
Igen, Gaimannek jelent meg köynve magyarul, egész pontosan négy.
Az egyik a Terry Pratchettel közösen írt Elveszett próféciák (antikváriumokban fillérekért fellelhetõ), a Tükör és füst címû novelláskötet (a Nyugati körüli könyvárusoknál szintén 1000 Ft alatt be lehet szerezni), az Amerikai istenek (kis hazánkban ez a legkomolyabb megjelent Gaiman-mû, rengeteg díjat nyert, nagyon jó stílusban íródott; nálunk a Szukits adta ki, nagyon szép, keményborítós változatban, azonban az ára is ehhez igazodik, így sajnos nem igazán lett nyereséges a könyv - 3500 Ft-ba kerül), valamint a múlt héten jelent meg a Csillagpor az Agave gondozásában (2490 Ft, gyönyörû a borítója, viszont elég rövidke). Az Agave nagyon jó érzékkel csapott le Gaimanre, évi két könyv kiadását vette szerzõdésbe, így nagy valószínûséggel nálunk is jön majd az Anansi Boys, a Fragile Things kötet, illetve a jövõre a mozikba kerülõ személyes kedvencem, a Coraline is. Gaimanre azért is érdemes figyelni, mivel eleddig õ a legsanszosabb fantasy író, aki esélyes az irodalmi Nobel-díjra.
Beagle: hm, tõle Az utolsó egyszarvút láthattad, ami egy 80-as évekbeli rajzfilm. Regényadaptáció, mind a film, mind a regény fájdalmasan szomorú és megható. Beagle keveri a régi fantasy eszközöket a Gaiman-féle modernizmussal de nagyon jó stílusban. Beagle mûveit a DeltaVision kiadó kezdte el kiadni, amit nagyon ajánlok, az a Tükörbirodalmak novelláskötet, illetve a Karakoszki varázsló címû novelláskötet. Regények közül az én kedvencem az Egy csendes zug, illetve a Tamsin története 😊
Moorcock: neki nagyon sötét víziói vannak, nála a sci-fi és a fantasy enyhén keveredik, de nagyon sajátos és hangulatos elegyet alkot. Szintén a DeltaVision adja ki regényeit, amit nagyon ajánlok tõle, az Az örökkévaló bajnok. Csak vigyázat, mert az apokaliptikus hangulata ragadós 😊 Adaptációt moziban nem láthattunk még tõle
George R. R. Martin: no, õ most talán a legfelkapottabb Gaiman mellett. Egy epikus sorozat fûzõdik a nevéhez, a Jég és Tûz dala. Ha akarsz a Gyûrûk Urához hasonló epikus alkotást olvasni, de mellõzve a törp-tünde-ork-troll sablonokat, és nem veted meg a szókimondó, olykor vulgáris és erõteljes szexuális tartalommal feltöltött, középkori környezetbe ágyazott vérprofi ciklust, akkor Martin a te embered 😄 Jövõre érkezik a sorozat-adaptáció az HBO jóvoltából (én bízom a minõségben, ugyanis a Róma alkotói vették szárnyuk alá a projektet, és Martin - forgatókönyírói korszakának tapasztalataival - írja a forgatókönyvet).
Na.Csak hogy 1-2 gagyi fantasy-sorozatot említsek, amiknél valóban jobb volt ez a film: Xena, Herkules.
Cortez71!
Gaimannak jelent meg magyarul könyve?
És akiket említesz neveket:"mai fictional felhozatalban talán a legnagyobb név (sok húzónév van még azért mellette: Beagle, Moorcock, Martin, csak hogy a kedvenceimet említsem)." Õ róluk mit lehet tudni? Film készült mûveikbõl? Egy-két cím? Köszi
Amúgy RAS-sal kapcsoaltban igazad volt. Sajnos. Tény,hogy az elsõ három-hat könyv fogott meg csak igazán.
Háát nem tudom... én valahogy sokkal szívesebben ülök be a moziba egy ilyen filmre mint egy die hard 25-re, terminátor 92-re és a rambo 27-re...ezek már kúrvára unalmasak és mind uggyan arról szólnak ugyan azzal a pofával a vásznon... És valahogy sokkal boldogabban jövök ki a moziból egy ilyen Csillagpor után még 3szori megnézés után is, mint az elõbb felsoroltak és hasonlók után...
Sajnos a szar is el lehet adni... mint pl barátok közt és gyõzike...szánalmas...de az igazán jó és értékes meg alig jut el az emberhez...
Nahh de mind1....illen tré ez a társadalom.... 😊 De nekem attól még mindíg teccik a csillagpor és várom a folytatást 😊😊😊😊az sem érdekel ha még több szó lesz benne a szerelemrõl...nem szégyen az ha vannak érzelmei az embernek....
Ha nem tetszik, ne nézd. Fikázni lehet a filmet, csak nem érdemes, ugyanis a többséget érdekes módon meggyõzte az alkotás...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Gaiman egy valódi zseni, aki mûveivel egy komolyodó tendenciát képvisel (utolsó regényei már egyértelmûen a mágikus realizmushoz húznak), és a mai fictional felhozatalban talán a legnagyobb név (sok húzónév van még azért mellette: Beagle, Moorcock, Martin, csak hogy a kedvenceimet említsem).
Salvatore-t meg ne nagyon keverjük ide, ég és föld a különbség a színvonal között 😊 Nem is etikus összehasonlítani õket, mivel Salvatore életmûvében nincs egyenletes színvonal (évi 3-4 regény azért megterhelõ egy írónak... ráadásul RAS bácsi igen hamar ki is égett, fõleg Drizzttel).
A film maga csodálatos, elbûvölõ, nem is emlékszem, melyik volt az utolsó film, ami után ilyen jó érzéssel jöttem ki a moziból.
És persze arra,hogy ne legyen szájbarágós egy film.
jaj. ugye ezt te sem gondoltad komolyan?
A Narnia mindig is mese volt, maga az író is kifejtette párszor.
Annak idején szerepjátszottam én is egy darabig, de qrvára nem ettõl fogja valaki tudni, mi az a fantasy, sõt, ettõl talán csak agyatlan klisékhez fog ragaszkodni.
Egyébként szerintem a tengerentúl (de itt is) még mindig nagy az ellenszenv a fantasy filmek iránt és ezt a Gyûrûk Ura sem tudta megdönteni...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ha valaki nem ismeri a stílust, minek ír róla cikket?
Egyébként egész jó film (a mai sívár kinálatból mindenesetre kiemelekedik
egy-két jó ötlet miatt).
na meg azért, hogy minél több ilyesmit csináljanak...
Ha nem nézi meg senki, a mûfajból nem látunk új darabot megint egy ideig, mert nem nézi ugyse senki.....
Aki szerepjátékozot már,az tudja mi a fantasy. Ami megkülönbözteti a mesétõl,hogy a vartázslónak/boszorkányoknak nincs végtelen hatalma, nem gyerekek lesznek a hõsök(Narnia), és mindennek megvan a maga "valósága".Szabályrendszere. Ezt eddig mozis fatasyben még nem éreztem.A fantasy tehát valóságos mese. A szörny nem fenyegeti fél óráig a hõst,hogy megöli,hanem, egyszerüen leharapja a fejét...:I
A filmre visszatérve pedig nem értem miért kellett elengedni a boszorkánynak a fõszereplõket (ami nagyon jó jelenet volt) az oltárról, ha ugyanúgy utána ki akarta nyirni õket. Másik pedig, hogy miért pusztult el a boszi szerelmük csodálatos kisugárzásától.
Nem hiszem hogy jól meg tudnák csinálni a Salvatore filmet. És nem színészeten mulna, hanem forgatókönyvön. Véresnek,igazinak kellene lennie egy ilyen filmenk. Mint pl.: az Álarc c. film. Érezni lehessen az intrikát.Entreri igazi arca felismerhetõ legyen.
Valahogy beszerzem a könyvet és szanaszét olvasom 😊😊😊😊
Tökéletes film. Még sok ilyet.
A fantasy pedig nem attól fantasy hogy más világban játszódik, hanem képzelet szülte világban, képzelet szülte lényekkel és képzelet szülte képességekkel átszõtt történet ha úgy tetszik mese. A legjobb fantasy regények tipikusan meseszerû elbeszélést alkalmaznak. Angolosan a talebõl kiindulva egyébként a fairytale az szerintem már kõkemény fantasy. 😊
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ha te sem akkor nézd meg nyugodtan szinkronosan
A film amúgy jó volt, de inkább mese 😊 A cikkben is írták, hogy mindenkinek máshogy jön le a fantasy...én is inkább kicsit darkosabban szeretem.
Salvatore film is jöhetne, játszódik elég történet a felszínen is...ha a GYU-ra is beültek az emberek arra is beülnének csak reklám kérdése sajna
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Robert De Niro a legjobb 😊
Egyszeru Dal
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Egyébként kanesoban-al is egyetértek. Fantasynak mondható szerintem minden, ami... ami olyan fantasy-s. XD Na jó, ez hülyén hangzik, de én fantasyba sorolok mindent, amiben mágia van, varázslények, ilyesmik.
Nagyon jó kis múvi, megéri pénzt áldozni rá a mozikban.
A film számomra egyszer nézhetõ volt. Az egér monológnál majdnem bealudtam.
Remélem, hogy George R. R. Martin regényfolyamából tényleg el fog készülni a sorozat. Azt valahogy jobban várom!
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Na, ennek a gondolatától is kirázott a hideg (pozitív értelemben), elképzeltem ahogy egy királyul megcsinált, hangulatos trilógia az elsõ három könyvbõl... ahhh, orgazmus!!! 😊))"
+1
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
http://index.hu/kultur/klassz/ngaiman772/
"(hmm, nem is lenne rossz egy Salvatore-film...)"
Na, ennek a gondolatától is kirázott a hideg (pozitív értelemben), elképzeltem ahogy egy királyul megcsinált, hangulatos trilógia az elsõ három könyvbõl... ahhh, orgazmus!!! 😊))