Több hordozható gép fogy itthon, mint asztali PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Személy szerint én is jobban szeretek kézzel írni a füzetbe az elõadásokon, meg jobban megjegyzem, lehet firkálni, vonalazni, nyialzni 😄 ( El tudok rajta igazodni nyugi 😄 )De viszont a 2-4 órás üresjárássokban, amikor haza sem tudok menni, mert nem jár úgy busz Miskolcról jó rajta megírni a C házit vagy weblapot szerkeszteni stb. A legtöbb anyagot pdf-ben vagy ppt-ben kapjük, kis része Word dokumentum. A laptopon jobb elvinni mind, mint a sok nyomtatott papírt 😄 Na jó azért az is van...
Az asztali PC-k jelentõs részét szertintem azért ma is alkatrészenként veszik és nem komplett konfigurációként. Laptopot viszont nem igazán lehet darabonként megvenni és összerakni otthon, szóval nem olyan meglepõ ez... A laptop eladások megelõzték a leragasztott házú teszkógazdaságos gépek és a drága márkás asztali gépek forgalmát.
Elég lassan gépelhetsz ha szted kézzel írni gyorsabb.
Nekem sincs notebookom sajnos mert nincs rá keret😞
Nekem sincs notebookom sajnos mert nincs rá keret😞
http://goo.gl/gd6Zi5
Most lennék fõsulis, biztos nem használnék notit az elõadásokon. Még mindig jobb kézzel írni a jegyzeteimet -> nem hibázok annyit,meg gyorsabb is, mint gépelni.
Egyébként akkor lenne jót notit vásárolni szerintem, ha megfelelõ hardverkapacítás mellett is tudnának min. 8 órás üzemidõt aksiról és mindezt 200eFt környékén.
Egyébként akkor lenne jót notit vásárolni szerintem, ha megfelelõ hardverkapacítás mellett is tudnának min. 8 órás üzemidõt aksiról és mindezt 200eFt környékén.
Hát nekem az jön le a hírbõl, hogy sok hozzánemértõ rászabadult a piacra, akik megveszik anotit vagy azért mert "trendi" , vagy mert telefonnal nehéz gizdulni, vagy mert azt hiszik az nagyon modeern. Lenne egy fogadásom, hogy a vásárlók legalább 2/3-nak nem hordozható gépre van égetõen szüksége, és arra is tele lesz értetlenkedõ emberekkel az összes fórum miért nem megy a szutyok integrált VGA-n az X vagy Y játék, és hogy lehet cserélni.
Azért márkás notiból egy közepes(!) asztali gépet elérõ változat igen csak 400K körül van. Nekem speciel egy nem bõvíthetõ gép ennyit nem érne meg. Az a sok ember aki 100-200K közötti kategóriából (vagy se) válogat és abból is nonaem gagyikat, az meg nagyon pofára fog esni.
Természetesen a diákok, háziorvosok és egyébb emberkék akiknek tényleg szüksége lehet és van notira, azokra nem vonatkozik.
Azért márkás notiból egy közepes(!) asztali gépet elérõ változat igen csak 400K körül van. Nekem speciel egy nem bõvíthetõ gép ennyit nem érne meg. Az a sok ember aki 100-200K közötti kategóriából (vagy se) válogat és abból is nonaem gagyikat, az meg nagyon pofára fog esni.
Természetesen a diákok, háziorvosok és egyébb emberkék akiknek tényleg szüksége lehet és van notira, azokra nem vonatkozik.
Én pl sokat ingázok, hétköznap albérletben vagyok hétvégén otthon, és olyan a munkám hogy mindig használnom kell a gépet.
Na most választhattam volna:
a, veszek 2x 100 ezerért valami gagyi gépet amik sok helyet foglalnak, sokat fogyasztanak és veszõdnõm kell a szinkronizálással
b, veszek 200 ezerért egy viszonylag normális laptopot, 3 év garival és minden gondom megoldodott. És a hazafelé tartó 2 és fél órás utat simán viszi akksival.
Na most választhattam volna:
a, veszek 2x 100 ezerért valami gagyi gépet amik sok helyet foglalnak, sokat fogyasztanak és veszõdnõm kell a szinkronizálással
b, veszek 200 ezerért egy viszonylag normális laptopot, 3 év garival és minden gondom megoldodott. És a hazafelé tartó 2 és fél órás utat simán viszi akksival.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Igy van, a mobilitásért fizetsz többet. Az emberek nagytöbbsége úgyis bedugja a konnektorba. (feltéve ha van a közelben. ha nincs, akkor lehet visszaszámlálni.)
btw, nem utasitanék vissza én sem egyet, de ha már 200ropiér lehet normálisat venni, akkor inkabb veszek PC-t és az olyan lesz hogy megszólal.
btw, nem utasitanék vissza én sem egyet, de ha már 200ropiér lehet normálisat venni, akkor inkabb veszek PC-t és az olyan lesz hogy megszólal.
Egyébként egy laptopnak nem az a legnagyobb haszna, hogy meddig müködök hálózat nélkül, hanem hogy könnyen hordozható!
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Egy mai laptop alapvetoen hordozhato szamitogep, tehat le kell pakolni egy asztalra es bedugni a konnektorba mielott hasznalnank. Ilyen szempontbol az imac is hordozhato, hiszen van fule. A tenyleg mobil szamitogepekre kevesebb embernek van szuksege, tobbnyire ott ahol nincs a kozelben elektromos halozat. Erre megoldasra az angol nyelv a 'luggable' azaz a mozgathato szamitogep kifejezest hasznalja. A manapsag eladott laptopok jo resze ilyen. Ha csak annyira jo, hogy hasznalat utan ossze lehet hajtani es berakni az asztalfiokba mar megeri, de az, hogy konnyebb atvinni a szomszed szobaba vagy a szomszedokhoz ugyancsak megeri. Utazas kozbeni hasznalathoz altalaban tul nagyok. Ilyen celra az umpc-k vagy a pda-k felelnek meg inkabb. Jegyzetelni pedig olyan gep kell, ami befer egy mappaba es olcso. Ilyen pl. az olpc vagy az asus eee sorozat is. Az az iskola ahol nincs konnektor a padok mellett pedig sokkal nagyobb bajban van, mint hogy laptopokon gondolkodjon.
ps: Egy mai olcso laptop csak 1-1.5 oraig, egy jobb darab 3-4 oraig birja. De ha egy regebbi gepbe beteszunk egy mai aksit, akkor akar 12 orat is kibir, megfeleloen kis igenyu szoftverrel hasznalva. (azaz regi laptop + minimal linux + ssd + mai nagy kapacitasu aksi = 12 oras mukodes) A legdragabb valtozatok pedig mai technikaval is siman hozzak a 8 oras uzemidot, csak sajnos ezeknek az ara nagysagrendekkel tobb mint ami ma magyarorszagon elfogadhato.
ps: Egy mai olcso laptop csak 1-1.5 oraig, egy jobb darab 3-4 oraig birja. De ha egy regebbi gepbe beteszunk egy mai aksit, akkor akar 12 orat is kibir, megfeleloen kis igenyu szoftverrel hasznalva. (azaz regi laptop + minimal linux + ssd + mai nagy kapacitasu aksi = 12 oras mukodes) A legdragabb valtozatok pedig mai technikaval is siman hozzak a 8 oras uzemidot, csak sajnos ezeknek az ara nagysagrendekkel tobb mint ami ma magyarorszagon elfogadhato.
kernerster:
Jobb esetben. Sokszor addig sem.
Jobb esetben. Sokszor addig sem.
Minden jog fenntartva!
na jó itt mindenki az aksiról ír...télleg csak 3-4 órán át bírja?
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
Dokkoló+valami nagy kijelzõ+normális hangrendszer+bill+egér. Így már akár ki is váltja a laptop az asztali gépet. Az olcsó modellek viszont nehezek és az aksi kapacitás is hagy némi kívánnivalót maga után.
"Több hordozható gép fogy itthon, mint asztali PC"
Hmmm ez meglepett.
Az biztos, hogy én is vennék egy laptopot, ha lenne rá keret.
Hmmm ez meglepett.
Az biztos, hogy én is vennék egy laptopot, ha lenne rá keret.
laptop sux, legalább is jelen formájában.
Sosem értettem hogy mi értelme van, az agyatlan laptopteljesítményhajhászásnak, miközben egy jobb akuval ha bírják 3 esetleg 4 órán át... sztem hogy mobil legyen a cucc, ahhoz egy olyan napi 8 óra töltés nélküli használattal kellene mûködnije. Akkor én is vennék(nekem nem 3000+ os proci kell egy laptopba, elég 1Ghz is meg valami igénytelen linux disztó, csak bírja soká az aku...)
Sosem értettem hogy mi értelme van, az agyatlan laptopteljesítményhajhászásnak, miközben egy jobb akuval ha bírják 3 esetleg 4 órán át... sztem hogy mobil legyen a cucc, ahhoz egy olyan napi 8 óra töltés nélküli használattal kellene mûködnije. Akkor én is vennék(nekem nem 3000+ os proci kell egy laptopba, elég 1Ghz is meg valami igénytelen linux disztó, csak bírja soká az aku...)
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Ha a 3G így fejlõdik akkor nem is kérdés, hogy én is laptopot veszek legközelebb.
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
+ rengeteg embert látok egyetemen / fõsulikon is laptoppal "jegyzetelni" papir helyett.
Énis elogondolkodtam már rajta hogy sokkal egyszerûbb lenne így, + az egész suli területén van wifi, unalmas elõadás közben lehetne neten olvasgatni érdekesebb dolgokat. 😄 arrol nem is beszélve hogy kolisként hazafele a vonaton is lenne mit olvasgatni, nemkéne újságokat venni minden hazaút elõtt.
Ilyen érvek mellett nem sok értelmét látom a PC nek. ( max talán az olcsóbb fejleszthetõség lehet szempont.)
Énis elogondolkodtam már rajta hogy sokkal egyszerûbb lenne így, + az egész suli területén van wifi, unalmas elõadás közben lehetne neten olvasgatni érdekesebb dolgokat. 😄 arrol nem is beszélve hogy kolisként hazafele a vonaton is lenne mit olvasgatni, nemkéne újságokat venni minden hazaút elõtt.
Ilyen érvek mellett nem sok értelmét látom a PC nek. ( max talán az olcsóbb fejleszthetõség lehet szempont.)
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.