16
  • Roli
    #16
    Személy szerint én is jobban szeretek kézzel írni a füzetbe az előadásokon, meg jobban megjegyzem, lehet firkálni, vonalazni, nyialzni :D ( El tudok rajta igazodni nyugi :D )De viszont a 2-4 órás üresjárássokban, amikor haza sem tudok menni, mert nem jár úgy busz Miskolcról jó rajta megírni a C házit vagy weblapot szerkeszteni stb. A legtöbb anyagot pdf-ben vagy ppt-ben kapjük, kis része Word dokumentum. A laptopon jobb elvinni mind, mint a sok nyomtatott papírt :D Na jó azért az is van...
  • fonak
    #15
    Az asztali PC-k jelentős részét szertintem azért ma is alkatrészenként veszik és nem komplett konfigurációként. Laptopot viszont nem igazán lehet darabonként megvenni és összerakni otthon, szóval nem olyan meglepő ez... A laptop eladások megelőzték a leragasztott házú teszkógazdaságos gépek és a drága márkás asztali gépek forgalmát.
  • [HUN]FaTaL
    #14
    Elég lassan gépelhetsz ha szted kézzel írni gyorsabb.

    Nekem sincs notebookom sajnos mert nincs rá keret:(
  • Wittgen
    #13
    Most lennék fősulis, biztos nem használnék notit az előadásokon. Még mindig jobb kézzel írni a jegyzeteimet -> nem hibázok annyit,meg gyorsabb is, mint gépelni.

    Egyébként akkor lenne jót notit vásárolni szerintem, ha megfelelő hardverkapacítás mellett is tudnának min. 8 órás üzemidőt aksiról és mindezt 200eFt környékén.
  • Inquisitor
    #12
    Hát nekem az jön le a hírből, hogy sok hozzánemértő rászabadult a piacra, akik megveszik anotit vagy azért mert "trendi" , vagy mert telefonnal nehéz gizdulni, vagy mert azt hiszik az nagyon modeern. Lenne egy fogadásom, hogy a vásárlók legalább 2/3-nak nem hordozható gépre van égetően szüksége, és arra is tele lesz értetlenkedő emberekkel az összes fórum miért nem megy a szutyok integrált VGA-n az X vagy Y játék, és hogy lehet cserélni.
    Azért márkás notiból egy közepes(!) asztali gépet elérő változat igen csak 400K körül van. Nekem speciel egy nem bővíthető gép ennyit nem érne meg. Az a sok ember aki 100-200K közötti kategóriából (vagy se) válogat és abból is nonaem gagyikat, az meg nagyon pofára fog esni.
    Természetesen a diákok, háziorvosok és egyébb emberkék akiknek tényleg szüksége lehet és van notira, azokra nem vonatkozik.
  • assdf
    #11
    Én pl sokat ingázok, hétköznap albérletben vagyok hétvégén otthon, és olyan a munkám hogy mindig használnom kell a gépet.
    Na most választhattam volna:
    a, veszek 2x 100 ezerért valami gagyi gépet amik sok helyet foglalnak, sokat fogyasztanak és vesződnőm kell a szinkronizálással
    b, veszek 200 ezerért egy viszonylag normális laptopot, 3 év garival és minden gondom megoldodott. És a hazafelé tartó 2 és fél órás utat simán viszi akksival.
  • zLk
    #10
    Igy van, a mobilitásért fizetsz többet. Az emberek nagytöbbsége úgyis bedugja a konnektorba. (feltéve ha van a közelben. ha nincs, akkor lehet visszaszámlálni.)

    btw, nem utasitanék vissza én sem egyet, de ha már 200ropiér lehet normálisat venni, akkor inkabb veszek PC-t és az olyan lesz hogy megszólal.
  • assdf
    #9
    Egyébként egy laptopnak nem az a legnagyobb haszna, hogy meddig müködök hálózat nélkül, hanem hogy könnyen hordozható!
  • kvp
    #8
    Egy mai laptop alapvetoen hordozhato szamitogep, tehat le kell pakolni egy asztalra es bedugni a konnektorba mielott hasznalnank. Ilyen szempontbol az imac is hordozhato, hiszen van fule. A tenyleg mobil szamitogepekre kevesebb embernek van szuksege, tobbnyire ott ahol nincs a kozelben elektromos halozat. Erre megoldasra az angol nyelv a 'luggable' azaz a mozgathato szamitogep kifejezest hasznalja. A manapsag eladott laptopok jo resze ilyen. Ha csak annyira jo, hogy hasznalat utan ossze lehet hajtani es berakni az asztalfiokba mar megeri, de az, hogy konnyebb atvinni a szomszed szobaba vagy a szomszedokhoz ugyancsak megeri. Utazas kozbeni hasznalathoz altalaban tul nagyok. Ilyen celra az umpc-k vagy a pda-k felelnek meg inkabb. Jegyzetelni pedig olyan gep kell, ami befer egy mappaba es olcso. Ilyen pl. az olpc vagy az asus eee sorozat is. Az az iskola ahol nincs konnektor a padok mellett pedig sokkal nagyobb bajban van, mint hogy laptopokon gondolkodjon.

    ps: Egy mai olcso laptop csak 1-1.5 oraig, egy jobb darab 3-4 oraig birja. De ha egy regebbi gepbe beteszunk egy mai aksit, akkor akar 12 orat is kibir, megfeleloen kis igenyu szoftverrel hasznalva. (azaz regi laptop + minimal linux + ssd + mai nagy kapacitasu aksi = 12 oras mukodes) A legdragabb valtozatok pedig mai technikaval is siman hozzak a 8 oras uzemidot, csak sajnos ezeknek az ara nagysagrendekkel tobb mint ami ma magyarorszagon elfogadhato.
  • Polemius
    #7
    kernerster:

    Jobb esetben. Sokszor addig sem.
  • kernerster
    #6
    na jó itt mindenki az aksiról ír...télleg csak 3-4 órán át bírja?
  • gkalcso
    #5
    Dokkoló+valami nagy kijelző+normális hangrendszer+bill+egér. Így már akár ki is váltja a laptop az asztali gépet. Az olcsó modellek viszont nehezek és az aksi kapacitás is hagy némi kívánnivalót maga után.
  • BCS pixel
    #4
    "Több hordozható gép fogy itthon, mint asztali PC"
    Hmmm ez meglepett.
    Az biztos, hogy én is vennék egy laptopot, ha lenne rá keret.
  • feamatar
    #3
    laptop sux, legalább is jelen formájában.
    Sosem értettem hogy mi értelme van, az agyatlan laptopteljesítményhajhászásnak, miközben egy jobb akuval ha bírják 3 esetleg 4 órán át... sztem hogy mobil legyen a cucc, ahhoz egy olyan napi 8 óra töltés nélküli használattal kellene működnije. Akkor én is vennék(nekem nem 3000+ os proci kell egy laptopba, elég 1Ghz is meg valami igénytelen linux disztó, csak bírja soká az aku...)
  • kernerster
    #2
    Ha a 3G így fejlődik akkor nem is kérdés, hogy én is laptopot veszek legközelebb.
  • The Garrett
    #1
    + rengeteg embert látok egyetemen / fősulikon is laptoppal "jegyzetelni" papir helyett.
    Énis elogondolkodtam már rajta hogy sokkal egyszerűbb lenne így, + az egész suli területén van wifi, unalmas előadás közben lehetne neten olvasgatni érdekesebb dolgokat. :D arrol nem is beszélve hogy kolisként hazafele a vonaton is lenne mit olvasgatni, nemkéne újságokat venni minden hazaút előtt.

    Ilyen érvek mellett nem sok értelmét látom a PC nek. ( max talán az olcsóbb fejleszthetőség lehet szempont.)