36
  • Neakardtudni
    Én szívesen támogatom a zenészeket, már amelyik tényleg megérdemli, és nem azt, akit a kiadó 100 millából felfuttatott, és nyomatja szarásig, hogy az legyen a sláger, ha már belefeccölt 100 millát, felfújatta a mellét, stb.

Mondom, a zenészeket támogatom szívesen, de azért édemes lenne látni, mennyit nyúl le a kiadó a bevételből. Szerintem egyértelmű hova megy el a CD árának nagy része.
  • bigjoe
    Vége rájöttek... Nekem is ez a gondom, hogy csak nagyon kevés elöadónak jó a teljes albuma.. És miért vegyek meg egy egész lemezt, ha csak egy szám tetszik.. ;o)
  • angol
    jó akkor neked külön lefordítom: értékes zene -> emberek jobban megveszik egész albumot, elmennek koncertre stb., ill. minőségi meló = mindenképpen nagyobb bevétel, pont., ... ill. hiába nyomják egyből a stúdióból arcnak x összegért zenét, kihagyva kiadót stb. ami szar az akkor is szar marad.(a kiadóknak egyébként a tehetségek felkutatásában lenne talán szerepe)
  • Gerygrey
    Nem attól leszel nagyember, hogy milyen szórakozóhelyre/koncertre jársz. Neked az jön be jobban, itt a mondat végén a pont.

bezzeg ha a szüleid/apád termékét (direkt nem mondok szellemit) lopnák el,
    Ki beszél itt lopásról? Másolásról van szó, a két dolog nem ugyanaz. Kedves művészurak, tessék elmenni dolgozni (ez felőlem lehet koncert, vagy teljesen más jellegű munka), oszt abból megélni. Nem legyártani pár CD-t és 70 évig hátradőlve gyűjteni a sültgalambot.
  • Olmütz
    Teljesen rosszul látod a dolgot.
  • angol
    szerintem meg az okozza a zeneipar veszteségét hogy pl. a Queen óta - ahol az éppen aktuális albumuk 90%-a világsláger lett - a kedves zenészek egyszerűen képtelenek igényes lemezeket alkotni, ennyi.
  • Wittgen
    Így jártak a kiadók, nem azt kapták, amit szerettek volna (mármint, hogy az átlagember és az internetes file-cserélés a hibás). Én üdvözlöm a fentebb említett tanulmányt, talán elkezdenek gondolkodni a nagy válllatok, hogy változtatni kellene.

Persze ez nem jelenti azt, hogy némi pénzért nem íratnak egy teljesen ellentétes szakértői véleményt valakivel (amiben az átlagember lesz a főbűnös), és kezdika zt lobogtatni, mint a valóságot.
  • dronkZero
    Kisebb zenekarok egy lemezszerződésnek azért szoktak örülni, mert így (talán) több emberhez eljut a zenéjük, meg egy kicsit presztízskérdés a kiadott nagylemez. Nagyjából semmit nem akarnak rajta keresni. (és általában nem is keresnek rajta egy fillért sem)
    Tehát őket nem károsítom meg a letöltéssel.

Nagy nevű együttesek meg szépen megélnek nélkülem is, és semmi lelkiismeretfurdalásom nincs, ha letöltöm a zenéjüket. Nem az én ~3 dollárom fog hiányozni nekik a 6. sportkocsihoz.

Lelkiismeretem így tiszta. :P
  • Tzupi
    mig vilag a vilag addig sztem lesz ez a huzavona :)
    at kellene szerkezni kompletten az egesz konstrukciot a zenesz és a hallgato kozt.
    En ugy erzem (es sztem sokan masok is) hogy mar az internet segitsegevel kivalthato a kiado jelenlete.
    Ami mindenkinek jobb lenne, kivéve a kiadoknak, de ok tudnak acsarkodni legjobban, és mutogatni hogy kik a hibásak. Most furcsa mod az egyik mukodo modszert tamadjak.
    Zenesz meg tudna elni ha a honlapjarol le lehetne tolteni a zeneiket x dollarert, elmegy koncertezni, es arulja a egyutteses bogret/polot/alsogatyat/pipaszurkalot :)
    Kiadoknak ki kene halni, de tul eros az eletosztonuk :\
  • who am I 7
    Ja, itt nem a bivalybasznádi gazsidiszkóra gondolok, mert oda max a falú csövesei járnak...akkor inkább legyen 1xerű kisember.
  • who am I 7
    Az underground clubok egy más világ.Oda van értelme elmenni.Persze nem azoknak, akik még a koncertek világában ragadtak...Persze az is kell, könnyen emészthető darabok, egyszerű kisembereknek.
  • kadar1
    Ha zenélni értö és normálisan éneklö zenekarokat szponzorolnak,akkor talán tudnak eladni cd-ket.Nem kell mindenféle nyálgépet kiadni kinek a zenéhez semmi köze sincs,csak szétvan zselézve a haja.Másáltal felvet cucot plébekelni szerintem mindenki tud.
  • aaaaa
    Ha csak vér hugyozása árán megy a zenélés, akkor ne csináld. A legnagyobb költők írók százai ezrei NEM AZÉRT írtak, hogy meggazdagodjanak belőle. És ez évszázadokon keresztül elmondható volt a legtöbb művészre. A festő festett 1 db képet és azt el tudta adni egy példányban, már ha el tudta. Lehet azzal az egy művel is egy évig dolgozott...
    A zenész ma kitalál egy zenét és elképzeli, hogy majd megveszi egymillió birka egy irreális kitalált áron, és de jól meg fog élni belőle. Erre jön a sírás, hogy nem így történt.
    A lopásnak minősített csúsztatást meg ne mondd, mert ez jogvédők legkedvesebb hazugsága. Attól, hogy Pistke letölti a zenédet neked NEM lesz eggyel kesvesebb zenéd, nem úgy, mint egy valós termék ellopása esetén.
    Tudhatod, amint kiadtad, hogy le fogják másolni. Ha ezt nem tudod elviselni, ne mutasd meg senkinek sem, főleg ki se add.
  • Yv@n
    "aki csinálja a zenét (még, ha szar is), az 1részt okés, hogy azért csinálja, hogy szórakoztasson, de azért valami minimális módon kéne támogatni azért, mert leült, kitalált valamit.. még, ha szar is."

Lényegében szerinted mindegy ki mit csinál, azért kicsit kell támogatni, mert szegénynek különben jaj de rossz.

Takarodjon el dolgozni, aztán majd ott "támogatják" az elvégzett munkája után, már amennyiben az ér valamit.
  • emp
    Na az én szemszögemből az a helyzet, hogy amíg nem volt net meg letöltés addig megvettem a kedvenceim cd-it, legalábbis amennyit megtudtam venni a zsebpénzemből és volt mellettük 150 kazettám másolt anyaggal, mert jó zene és zenekar annyi van mint csillag az égen pénz meg ugye nincs annyi...

Most nem kazin másolgatok, hanem letöltöm... nem hiszem hogy sokat változott volna a helyzet. Így sokkal több zenekart megismerek - megszeretek és bár a cd-jüket nem veszem meg mert egyszerűen képtelenség pénzügyileg, de lemegyek koncertre, veszek pólót stb...

Azt hiszem itt nagyobb gondban vannak azok az "előadók" akiknek tényleg egy sláger van a rovásukon a többi tényleg szemét és persze aztán a disco és társairól meg ne is beszéljünk mert ott nincs kire elmenni koncertre...

Szóval egy a lényeg, nem a világ bolondult meg, hanem elavult a technika és a rendszer. Ezen kellene változtatni...
  • Su0my
    ettől aztán vagy valaki! főleg, hogy még büszke is vagy rá

bezzeg ha a szüleid/apád termékét (direkt nem mondok szellemit) lopnák el, akkor aztán vért hugyoznál. kár, hogy nem halsz éhen

on:
    evvel nem a kiadókat akartam védeni, de bakker, aki csinálja a zenét (még, ha szar is), az 1részt okés, hogy azért csinálja, hogy szórakoztasson, de azért valami minimális módon kéne támogatni azért, mert leült, kitalált valamit.. még, ha szar is. sokan nem bírják felfogni, hogy a szellemi munka legalább annyit ér (az esetek 90%-ban sokkal több), mint a fizikai.. egy ház sem azért lesz értékes, mert kőműves bácsi felépítette, hanem mert Mérnök Úr kitalálta, mit kell felépíteni. Ez az, amit sokan nem tudnak felfogni és rinyálnak hogy miért olyan kevés a bér. azért, mert azt bárki meg tudná csinálni egy kis gyakorlással, igaz, hogy MO-n nagyon alul van fizetve a fizikai munka (pl egy kőművesnek kéne keresni havi 6-800 ezret, nem egy mérnöknek.. mármint annak meg 4-5 millát)..

és egyébként 1 csomószor van olyan, hogy megveszek 1 albumot, elsőre aszondom 1-2 számra, pfű bazeg mi ez? aztán egyszer csak azt veszem észre, hopp, más hangulatban/más szemszögből kell hallgatni és minnyá ez a legjobb szám..

kiadóknak át kéne alakulniuk, senki nem fogja őket sajnálni azért, mert rinyálnak.. itt is lehet amúgy látni nagyban a mostani világ átalakulóban/összeomlóban van, nem lehet sokáig fenntartani azt, hogy más rovására keresse magát szarrá az ember... kérdés, mi lesz ezután?
  • FoodLFG
    Szerintem csak azért mondják néhányan hogy jó a cikk, mert az ő pártjukat fogja. De az ilyen cikkek semmin sem változtatnak (+,-).

A warez továbbra is folytatódik. Mindegy hogy mennyi kárt okoz a 'szegény' kiadóknak. Aki tud warezel, persze kivétel képeznek a tisztelt jogvédők ivadékai. Attól hogy megjelenik pár cikk egy-két ismeretlen amerikaiakról, akiket 45 'trillió' dolcsira büntettek, attól még semmi sem változik. A fél internetet úgysem tudják bezárni. Ezért röhejes az egész. Lecsuknak egy-két vérpistikét .. és ? A többség ezen az oldalon áll. És mint tudjuk az van amit a többség mond. Ha többség azt mondja, hogy lehet warezolni, akkor lehet.
  • kernerster
    Hát nem tom fiúk/lányok, én amennyit letöltök az tuti üti az évi százezret.
    Vagy millát :)
  • Visor
    Jah. Elég korrekt a cikk.
  • virs lee
    Na végre egy korrekt szakértői vélemény. Ennyit kellett várni az 1. megszületésére.
  • eto demerzel
    igen am d konyabb a kalozakat vadolni mint a nagy cegeket. a kis emberre konyeben la lehet kenny a kakit mint 1 mamut cegre.
  • Cactus
    Fele zenét nem tudnám beszerezni normál áron a zenéimnek, szóval .!..
  • wanek
    Én már elég régen töltök le zenét, és nem vagyok szégyenlős, már nem veszem meg akkor sem, ha tetszik.
  • feamatar
    bár úgy lenne hogy csak fejhallgató lenne rajta :D
  • HUmanEmber41st
    Igazából nem hallgat zenét, csak fejhallgató van rajtuk. Attól szekszi :D
  • Csaba42
    Ez így trendy

Amúgy én is így vagyok vele: leszedem, meghallgatom, és ha tetszik, megveszem. Kivéve a kedvenc előadóim, együttesem albumait, azokat azonnal megveszem, amint megjelennek (talán évente egy-három CD).
  • Deffyant
    mégsem csak nekem tünt fel, hogy az ilyen zeneiparos cikkekhez mindig jár egy zenéthalgató-csajos kép? :D
  • Kobaljov
    (Khmm, ne felejtsük el, hogy a cikk a brit viszonyokról szól (pl. fizetések tekintetében))
  • Requiem88
    nekem meg tetszik a kép :P
  • KekszNET
    A mocskos TESCO!
  • mikloss
    Először
  • mikloss
    Jah énis így vagyok vele. Eéőször letöltöm aztán törlöm. :)
  • lipike008
    Én először letöltöm, ha tetszik megveszem, ha nem törlöm
  • csorfab
    "Fő feladatuknak ezen visszaesés okainak és részleteinek kutatása, meg­ma­gya­rá­zá­sa, illetve a lehetséges orvoslatok megje­le­ní­té­se"

Megsúgom én:
    az ok az, hogy kibaszott szar zenéket csinálnak, a megoldás pedig, hogy valódi zenészeket kell "futtatni", nem pedig félrefésült hajú köcsögöket, akik azt hiszik magukról, hogy közük van a zenéhez.
  • Vorpal
    Azért szégyen nem, hogy a felhasználók egy-egy számot is vehetnek,
    és nem kell a többi 300 szart is hozávenniük egy CD-n.

Hát kérem ilyen a piac - a kinálat személyre specifikálódik.
    A szivem szakad az elb@ Pélyi meg társai iránt - akik nem kaszálnak platinát.
    Tudjuk jól, Magyarországon egy király volt - az is tökrészegen fejbelőtte magát.
  • Dany007
    Na, hát ezt se hittem volna :) Nemsemmi.
    Mondjuk az nemúj sz.tem hogy nem a fáljcserélők a hibásak érte. Azelőtt se vettem zenei CD-t , pont azért mert 4-6 ezer-be kerül az albumon lévő 10db szám, amiből max 2 sláger, a többi zsákbamacska...És persze ezek után se fogok venni. Az mp3 meg a torrentek meg a DC meg a hasonlók nálam csak annyit változtatott, hogy gyakrabban hallgatok zenét, meg azt amit szeretnék :)
    Azok a kivénhedt kiadók, a maradi konzervatív elavult felfogásukkal nem képesek megérteni, hogy annak a korszaknak vége. És sz.tem a sima CDs korszaknak is vége. Teljessen új rendszert kéne kitalálniuk. Persze nem mp3as terjesztést, hanem valami minőségi tömörítetlen formátumban, de digitálissan.