19
  • chuky123
    #19
    Rolandi350 Wlanon tolod át a szervertöl? :)
    amugy ez tényleg nem hír.
  • Midas
    #18
    virginel mar vmi 4 fontert is kapsz 4 megabitet korlatlan.
  • pwmosquito
    #17
    UK-s skacok be... most vittek le 24£-rol 18£-ra az unlimitedet(a pro is csak 22£ dupla up, statikus ip), es bar nalam sem idealis a kabel minosege, azert stabil 1.3MB/s down es 130KB/s up tapasztalhato az esetek 99%ban.
  • rolandi350
    #16
    nekem optikai szálas van a server amiről van netem 200 méterre van a házamtól én 110%-osan kapom a sebességet
  • Pepemix
    #15
    "Hipergyors otthoni elérést akarnak a britek"
    Az otthoni brit felhasznalok 95%-a azt sem tudja milyen a jelenlegi net elerese, sebessege. Annyit tud hogy ami nem BT az szar, meg hogy 40 fontot fizet erte es az a leggyorsabb. Kozben meg az elmeleti maximumot szinte sehol nem eri el a luzer. Ezert lesz kotelezo az UK szolgaltatoknak feltuntetni a tenyleges sebesseget ez nem az elmeleti maximumot.
    Masreszt azt nem tudjak megmagyarazni miert is kell nekik up to 8 mbit-os net levelezeshez, meg max. 2 GB adatforgalomhoz.
  • rigidus
    #14
    Nekem Madasafish van, a 8Mb-bol 0.128 lesz mire eler idaig. Nem beszelve arrol, hogy ez egy uzleti negyed es a kornyezo uzleteknek, cegeknek is hasonlo "szolgaltatas" jar.
  • Midas
    #13
    Hat most nekem most 8 megabit van az orangetol amibol mire hozzam er 4 lessz a bt meg vegyen fol inkabb megtobb helpdeskest hogy ha vki folhivja oket ne keljen 3 orat varni meg hogy a weboldala ne dogoljon le mindig ha akarok egy reszletes szamlat.
    Itt is egy nagy fos az egesz mint otthon a t-com.
  • rigidus
    #12
    Szerintem el kellene olvasni a cikket. Kulonosen a harmadik bekezdest.
  • waterman
    #11
    ágy átlag uzernek nem kell gigabites net.. ha gyorsítani akarja a netjét, akkor használjon firefoxot noscipttel meg adblockkal. használjon tűzfalat meg vírusirtót, hogy a gépe ne hasonlítson egy kaotikus vírus génlaborhoz. ne szörföljön rendszergazdaként, hogy ne települjenek a mindenféle gépetlassító frenetikus kis alkalmazások automatice. rakjon még fél giga memóriát a gépbe, hogy ne swapolással menjen el az oldalak betöltési ideje. mert egy erős gépen, ugyanaz a net gyorsabbnak tűnik.. saját tapasztalat.
    a filecserélők meg nem átlag userek.
  • ProClub
    #10
    Majd ha olcsóbb lesz a hosting-sávszél, akkor kapnak a tagok gigabitet, addig szépen 200k/kapcsolódó userre limitálva maradnak nálam a szerveren.

    Az meg a másik, hogy már most a géperőforrások 10%-át eszik meg a spamek szűrése, mi lesz akkor ha a zombigépek üvegszálon lógnak? Össze fog omlani a levelezés.
  • Kaadi
    #9
    Három megjegyzésem lenne:
    1. Hiába van nagyon gyors interneted, ha a letöltő oldalak nem tudják fedezni sávszéllel. hogy ki tudj használni egy nagy sávszélű netet egyszerre 5-10 letöltést kell futtass, lehetőleg bittorrent-el vagy pedig olyan szerverekről amelyek a szolgáltatód belső hálózatán vannak. Nekem max. 6,5-7 MByte/sec-et sikerült elérni (ami kb fele az 12,5 MB/s elméleti határnak).
    2. Sok oldal vagy online szolgáltatás a reklámok miatt tűnik lassúnak, mert ezek rendszerint harmadik fél szerveréről töltődnek be. Egy 1-2 Mbps kapcsolaton minden oldal azonnal kéne töltődjön, de valójában 2-3 sec a késleltetés, amíg a reklámok elhelyezkednek.
    3. A brittek így is sok kritikát kapnak amiért a világon ők lopják a legtöbb TV műsort a netről (amerikai sorozatokat főként). Minek is kell nekik gyors net? Munkára? Tanulásra? hehehe...
  • rigidus
    #8
    > Hipergyors otthoni elérést akarnak a britek

    Azert ez tulzas. Sokan beernenk egyelore annyival is, hogy a fizetett 8Mb/s-nek legalabb az 1/8-at megkapjuk.
  • shabba
    #7
    Ki mondta hogy a réz érpáron csinálnak annyit? Az egész cikk is pont arról szól ahhoz hogy magas sebességű kapcsolatot érjenek el, le kell cserélni a réz alapú elérési hálózatot optikai alapúra. Azt hosz messze vagyunk ettől ezt én is leírtam #2 és #5-ben.
  • Petka
    #6
    Eleve a magyar rézérpáros vezetékekre mégis hogyan csinálnának 100Mbps-os kapcsolatot mikor még a 8Mbps-ot is alig-alig tudják biztosítani? Messze vagyunk mi még ettől...
  • shabba
    #5
    Az még nagyon odébb lesz mire mindenkinek gigás netje lesz, addig még ellesznek a szerverszolgáltatók. Különben is mire gigabit lesz az otthoni kapcsolódás, a szerverek már rég 10 vagy 100 gigán fognak hostolni.

    Először elég lesz az is 100 Mbps kerül otthonra, az is még a távoli jővő, de egyes területeken nagyobb a realítása a kivitelezésének. Azért egy otthoni 100 Mbps-es kapcsolat, nem ugyanolyan mint egy szerverteremnél elérhető. Maximumot mindkettő elérheti, de azért a havi generált forgalom terén nem ugyanarra alkalmasak. Ráadásul egy szervernél az is fontos hogy legyen rendundáns áramellását, légkondícionált környezet, ami azért egy otthoni gép esetén egyáltalán nem hétköznapos.

    Azért egy olyan szervernél ahol több terás havi forgalom van még mindig a szerverterem az ideális helyszín, hiába lenne otthon 100 Mbps-es net. A szolgáltató nem igazán nézné jó szemmelt ezt a mértékű adatforgalmat. Hálózati szempontból egész más a szerepe egy szerver hotelnek. Azt a gerinchálózati csomópontokhoz közel telepítik, így viszonylag olcsó, 1xűen oldható meg a célhálózatokhoz kapcsolódás. Épp ezért egységnyi adatforgalom költsége olcsóbb mint egy otthoni lakossági elérés esetén. Attól mert idővel lesznek majd 100 Mbps-es lakossági elérések, még nem jelenti azt hogy azokat hogy minden user terákat tölthet majd, akkora adatforgalomra nem lesznek méretezve a hálózatok, ahogy most sincsenek.
  • reaper4
    #4
    mi is azt akarunk. csináljatok hírt belőle :D
  • MadBence
    #3
    Azmienmár, hogy mindenkinek 1000Mb-es nete lesz? Tönkre mennek a szerverszolgáltatók...
  • shabba
    #2
    Jah hasonló kijelentés ez is:
    "Bár a szigetország gerinchálózata már most is üvegszáloptikai alapokra épül ", "A gerinchálózat ezért már most üvegszáloptikai technológiára épül "

    Minden távközlési szolgáltató gerinchálózata üvegszál alapokon nyugszik hosszú évek óta, de a megfogalmazás enyhén azt sugallja, mintha ez valami kuriózum lenne.

    Mondjuk a politikus kinyilatkoztatása nélkül is zajlanak ezek a folyamatok, a távközlési üzletágban ezek a trendek már elkezdődtek és elég célirányosan haladnak. Szóval egy politikus mondókája nélkül is idővel lesz majd gyorsabb net optikai elérési hálózaton, csak ezek a folyamatok eltartanak majd pár évtizedig, ahogy a már meglévő réz alapú elérési infrastruktúra anno nem két nap alatt épült ki.

    Persze lehet gyorsítani a folyamaton, csak kérdés ki állja ennek a költségeit, a BT is nem véletlenül ezt firtatja. A jelenlegi optikai technológiák nem épp olcsóak, ráadásul az előfizetők nagy részénél különösen drága lenne megvalósítani. Persze a technológia ára folyamatosan csökken, ahogy tíz évvel ez előtt még egyáltalán nem jöhetett szóba az hogy optikai elérési hálózat legyen lakossági előfizetőknél, ma már egyes nagy népsűrűségű területeken ez gazdaságosabban kivitelezhető. Az elérési hálózat lecserélése optikai alapokra mind munka és tőkeigényes, és azokon a területeken ahol a költségek miatt ma még nem időszerű ez további hátráltató tényező. Persze ha az állam fölvállalja a többlet költségeket akkor a telecom cég meg fogja építeni. Csak itt nem kevés pénzről van szó, a BT 21CN(21th Century Network) néven futó hálózat fejlesztési project 10 milliárd fontba kerül, 2004 körül kezdték el és 2011-12 felé fog lezáródni. Ez viszont nem érinti az elérési hálózat rész szakaszát csak az összes többi részét modernizálja. Az elérési hálózat optikai alapúra cserélési egy hasonló pénzösszegbe kerülne. 10 milliárd font nem kis pénz, egy egész éves magyar költségvetésnek ez a fele.
  • wanek
    #1
    "Hipergyors otthoni elérést akarnak a britek" - ez aztán a hír! Van olyan hely a világon, ahol ne akarnának a meglévőnél még gyorsabb hozzáférést?