79
  • Suffering
    Ez egy kalap szar játék. PES 2008 1000-szer jobb. PES féle be a pro mod 1000-szerj obban meg van csinálva mert ott a kamera azt atz wegy játékostk öveti és nem rohan ki a képernmyőből.FIFA nálam szaggat pedig undorito a grafikáa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a PES 2008 meg lazán megy a gépen pedig annak next gen grafikája van.
  • kanduhr
    Hihetetlen erejű gép kell ám egy egyetlen focipályához és 22 emberhez...
    A szar grafikát semmi nem indokolja. Akinél szarul futna, az majd lejjebb veszi. Valljuk be őszintén, szartak megcsinálni rendesen.
  • scorpeeon
    lol? Ne tetézd, ne tetézd!
  • Mike at home
    már elnézést
  • Mike at home
    12k-ért nekem ne lolozzál, mert szétrúgom a segged
  • scorpeeon
    lol? Ezeket azért írtam, hogy megpróbáljam szemléltetni a dolgokat, amiket gondolok ezekről. Szerinted mennyi esély van rá, hogy találkozom a játék kiadóival, vagy hogy komolyan ilen törvénymódosítást akarok? Jesszus.
    #29: lol? (2) Te megvetted, vagy miért véded így ezt a fostalicskát? Egyébként nyugodtan vegye meg akárki, nem én fogok vele szívni, nem is más, csakis az, aki megveszi. Aki ezt a szart megveszi, meg is érdemli.
  • Mike at home
    jártem
    szerinted is be kell börtönözni aki ilyet csinál/vesz
    vagy minimum eltörni a kezét

"Azoknak, akik ilyen játékot adnak ma ki, a kezét-lábát eltörném legszívesebben. Komolyan mondom, hogy törvényben büntetni kéne azt, aki ilyet kiad, meg azt is aki megveszi."
  • Skyline
    Háttöh...Talán nehezbb lett,egész jópofa az egyedül a pályán szerü mód (bár olykor idegesítő) viszont a grafika rendesen csalódás,a kommentár pedig úgy ahogy van el van qrva az előzőhöz képest,rengeteg a baki...KIVÉDTE bekiáltás amikor meléfelé lőjük kilóméterekkel,épphogy bele tudott érni kapufánál,stbstbstb....
  • ftcfan
    Neked meg arra a szintre kellene eljutnod, hogy felfogd, hogy attól, mert nem értesz egyet valakivel, nem biztos hogy hülyeséget ír!
  • Spaceghost
    Sajnos a Fifa tényleg gáz már :( Tavaly még jó volt mert újdonság volt a magyar szinkron meg a graf is egész jó volt, de idén a demot is 1 meccs után töröltem. Úgy érzem nincs meg az EA-nál az igények kielégítése a PC-sek felé. Ha X360 vagy PS3-as és nem PS2-es graffal adják ki akkor még oké. PES jobban bejött, most is és tavaly is.
  • Mike at home
    másrészről ahhoz meg aztán végképp semmi közöd, hogy én mire adok ki pénzt
    el kéne jutni gondolkodásban arra a szintre hogy ez még eszedbe sem jusson
  • Mike at home
    téged meg a hülyeségek irásáért kéne megbüntetni
    mindienkit börtönbe dugnál mi, fogd már fel miről beszélsz ember
    nem élünk a tervgazdaságban
    mindeki olyan terméket árul ami neki tetszik
    NEM KÖTELEZŐ megvenni
    vedd meg a PES-t ha neked az tetszik jobban
  • Mike at home
    a Fifa07 nem volt rosszl, a Fifa08 sem az
    de semmi nem kötelező, aki meg warezban szedi le, meg a PES-t is, az a kiadók számára nem oszt nem szoroz
  • tommyg
    az egész játék egy szégyen
  • seytanisi
    de szar a borito paszmeg vmi szégyen
  • Hobot
    Én örülök neki, h szar a grafika. A 07-es szaggatott, ez legalább megy.
  • thomee84
    hát, kipróbáltam a pc-s verziót, fél perc és uninstall
    a ps3 verziót pedig kötelező volt megvennem, az pedig nem lett rossz...
  • tobias88
    Grafika: 2
    Kezelőfelület: 5
    Játszhatóság: 2
    Zene, hanghatások: 5

ez reálisabb összegzés
  • scorpeeon
    Az is botrány, hogy a grafikájára hogyan lehet 3 csillagot adni. Szerintem ha létezik nulla, vagy egy pontos játék, akkor ez az.
  • scorpeeon
    Hihetetlenül szánalmas a játék, és a cikk telis-tele van gigantikus ökörségekkel. "végre egy vállalható focis játék"? "foci szimulátor"? "ha leülünk a játék elé, nem kelünk fel fél óra múlva"? Biztosan egy játékról beszélünk? A FIFA fociszimulátor? Amikor scriptek irányítják az egész játékot? Vállalható focis játék? Ez?? Nem kelünk fel fél óra múlva? Én fél perc múlva sikítva léptem ki és uninstalláltam az egész sz@rt. Annyira kegyetlenül sz@r játék, hogy ez még a sávszélességet sem éri meg, ha letöltöd. A grafika nemhogy nem szebb, de szarabb, mint jópár éve akármelyik FIFA (ami nem kis szó, mert mindig is egy fos volt), a 2002-es színvonalt nem üti meg.

"A fejlesztők mentségére legyen mondva, hogy a játék nem a lustaság miatt olyan amilyen PC-n: a piac egyszerűen még nem elég fejlett, a játékosok elhanyagolható része rendelkezik olyan asztali számítógéppel, amin elfutna a konzolos FIFA. Ez az érv védhető, hiszen nap mint nap látja az ember, hogy a felhasználók a játékok hatalmas erőforrás igényeire panaszkodnak. El lehet képzelni, hogy egy Xbox 360-t teljesen kihasználó FIFA hogyan futna egy átlagos PC-n. A válasz egyszerű és tömör: sehogy. "

Ha a cikk írója ismeri a PES 2008-at, akkor mégis hogy a francba írhat le egy ilyen egetrengető baromságot? A PC nem elég fejlett, mi? Ezt a szánalmas indokot az EA mondta. Tessék csak megnézni a PES-t. Hogy néz ki? A fifához képest már-már fotorealisztikus. Brutális gép kell hozzá? Egy közepes gépen elsuhan maximum grafikán, és egy gyengébb gépen is gyönyörűen elfut, alacsonyabb beállításokkal. Egyébként meg a mai átlaggépen közel elfut ugyanúgy egy játék, mint azon a szaros x360-on, egy kicsit is jobbfajta gépen pedig többszörösen szebb lehetne, mint azon.
    Egészen egyszerűen röhej, hogy egy ilyen szart hogyan kiadni, hogyan lehet ajánlani másnak, hogyan lehet dicsérni bármiben is? Azoknak, akik ilyen játékot adnak ma ki, a kezét-lábát eltörném legszívesebben. Komolyan mondom, hogy törvényben büntetni kéne azt, aki ilyet kiad, meg azt is aki megveszi. Ne vegye meg senki ezt a fostalicskát, vegyen mindenki PES-t, hogy az EA ráeszméljen, hogy azzal, hogy a 07-et a főmenüben és az ikonban átírja 08-ra, és a grafikát mégjobban lebutítja, még nem csinált új játékot! Kívánom, hogy bukjon meg ez a sz@r az összes eladási listán amennyire csak lehet.
  • Aradebil2
    mert már elfogytak a fifa-fan "újságírók" xD
  • Aradebil2
    érdekes módon a pest nextgen grafikával adják ki,mégis elfut a 4éves konfigomon,EA-sek nem ismerik az optimalizálni szót vagy wtf? pes powa fifa fos
  • Mike
    miért PES fan irja a Fifa cikket, amikor a két csapat úgy utálja egymást mint az Intel - AMD tábor?
  • arty
    az utolsó oldali képekről ... tényleg szebb pl x360on a játék, de azért nem ennyire, jonagy EA-s PR képek sajnos :(

A pc-s 08 egy vicc, a konzolos pedig .... nos, eddig 360ra nem volt magyar fifa, szal kötelező :D
  • BCS pixel
    hopp elírtam nem ps3 hanem ps2 képek
  • sweech
    3 meccs után töröltem
  • BCS pixel
    az ps3
  • Rage47
    Az utolsó képek ugye nem a játékból vannak? Nálam egyáltalán nem így néz ki...
  • jety91
    Hát sztem egy kalap sz@r ez a játék az irányítás a katasztrófával felér...
  • gabi89
    Teljesen igazad van csak az a baj,hogy a sok .... úgy is megveszi mert meglátja,hogy Fifa és már mondja is anyucinak apucinak,hogy vegye meg aztán néha még el is hiszi,hogy ez milyen jó játék és mekkora vásárt csinált.
  • vjanika
    hát igen, mert megint nem arról szól a dolog, hogy csináljunk meg valamit rendesen, hanem arról hogy "na a Pc-sekről is húzzunk le egy újab bőrt és persze lóvét, annélkül, hogy csinálnánk is valamit"
    Én csak annyit mondok, tudna ez jobban is kinézni és hát ami meg az erőforrás igényeket illet khmmm... ma. kb 120000ft-ért lehet olyan kétmagos gépet egy középkategóriás kártyával, amin ez a játék simán elmenne ennél kilóméterekkel szebb grafikával.
    Sajnos az EA nagyon elment az efféle "x-edik rész, csak semi túlzott fejlesztés de jöjjön a pénz" irányába. Kíváncsi lennék, ha a következő Fifa-t nem venné meg senki, akkor ez elég figyelmeztetés lenne az EA-nak, hogy végre ne csak a pénzt szedjék be, hanem csináljanak is valamit?
  • BCS pixel
    pc-én nagyon gyenge a grafika :(
  • tmisi
    Igen, pont ez az amit az EA nem tud jól csinálni. Persze ha a FULL grafot átportolják PC-re, akkor kétmagos proci meg bazi erős SM3-as kártya kell. Na de nem egy SM3-as grafikára készült játék van, ami a Pixel Shader 1.1-et is támogatja. Pl. a NFS Carbon valakinek benyekkent egy Gef3-on is, de azért a csúcsgrafhoz erős DX9-es kártya kell, de így legalább az nem marad le a látványorgiáról, akinek ez számít és megvan hozzá a vasa. Ráadásul manapság már monitor nélkül 100 rugóért egész jó gépet lehet kapni, csak hát pl. nálunk falun is megveszik sokan a legolcsóbb SZARUL összeállított konfigokat (pl. 7100GS kártyával), aztán azon csodálkszik a júzer, hogy fél év múlva már nem megy semmi aktuális cucc rajta. Persze a játékélmény is fontos, de én élvezem, hogy a játékok egyre élethűbben varázsolják elénk a szituációkat, ez meg laragadt 2004-nél...
  • ragobynara
    Szerintem semmi gond nincs a cikkel, végülis csak tényeket közöl, csak a szaksajtóval ellentétben inkább pozitívan próbál hozzáállni a dolgokhoz,és én ebben nem látok semmi kivetnivalót. A grafika már-már tényleg nevetséges, viszont maga a játékmenet merőben megváltozott a 07-hez képest. Nem mondom, hogy változatosabb, mint a PES, mivel ahhoz valószínűleg az egészet át kéne írni, de az előző résznél sokkal élvezetesebb lett. A 07-el kb 1 vagy 2 hetet "bírtam", ezzel a megjelenése óta tolom (persze csak a menedzser módban, nincs annál jobb feeling, mint egy másodosztályú klubbal feljutni az élvonalba, onnan meg a BL-ben indulni - a licencek sokat dobnak ugye a játékon -). Ugyanakkor valószínű, 1-2 héten belül, amint megjelenik a 2008-as Pro Evo, vélhetően megint azzal fogok játszani éjjel-nappal, ugyanis a KONAMI játéka szinte megunhatatlan. Multiban (offline, haverok ellen) a mai napig toljuk a PES6-ot, és még most se unom. Visszatérve még erre a játékra, ha ezt kapjuk a 07 helyett, valószínűleg mindenki meg lenne elégedve, dehát sajnos ez van. A 07 nekem megvan eredetiben, de ezt a játékot nem fogom megvenni, mert egyszerűen nem éri meg (és nagyon remélem hogy esni fognak az eladások, hátha akkor majd észbekap az EA, hogy itt az ideje nagyot újítani, kicsit több energiát beleölni a játékba). Ugyanakkor amennyiben a PES-t ellátják egy jobb online résszel, biztosan beruházok rá.
  • wolruf
    Nem szeretem a focikat, a cikket azonban elolvastam, de ezen jót mosolyogtam:

"A fejlesztők mentségére legyen mondva, hogy a játék nem a lustaság miatt olyan amilyen PC-n: a piac egyszerűen még nem elég fejlett, a játékosok elhanyagolható része rendelkezik olyan asztali számítógéppel, amin elfutna a konzolos FIFA. Ez az érv védhető, hiszen nap mint nap látja az ember, hogy a felhasználók a játékok hatalmas erőforrás igényeire panaszkodnak. El lehet képzelni, hogy egy Xbox 360-t teljesen kihasználó FIFA hogyan futna egy átlagos PC-n. A válasz egyszerű és tömör: sehogy. "

Szerintem ez nem mentség. Egy programot lehet több irányba optimalizálni, és bár picit csúsztatok, de szinte kb. a GTA:VC szintjén van ez a progi... Nos, asszem valamit a fejlesztők nagyon elszúrtak. Ez a játék sem lett az, amitől megkívántam a PC-s focit :-/

• sh4d0w808
    Mythic: én eddigi FIFA-rajongóként is azt mondom, hogy a 08 bőven nem éri meg a pénzét. A 10 éve működő irányítási rendszert elrontották, a passzolás egy rémálom, grafikailag semmi fejlődés. Remélem, most veszít akkora piacot a FIFA, hogy az EA-nél észbe kapnak és tényleg nekiállnak fejleszteni.
  • Mythic
    Hát eddig elismert szaklapok csak lehúzni tudták az idei FIFA-t. Ez a cikk viszont úgy tunik nekem eléggé dícséri a játékot. Most akkor mi is van? Sok újság látatlanban már kikiáltotta a PESt az idei év királyának, mert olyan szart nem tudnak csinálni, mint a FIFA, ettol csak jobb lehet. Elfogult PES rajongóként eddig is tudtam, hogy a FIFA egy szar,de most már az elfogulatlan emberek is ezt gondolják? A cikk meg tényleg nincs rendben, meroben ellentétes véleményt nyilvánít a szaksajtóval.
  • Real13
    Alwares:Tökéletesen igazad van
  • Alwares
    OMFG!!!
    Két ugyanolyan meccs biztos hogy nincs. Ez az újrajátszás lehetőségét körülbelül a végtelenre növeli....
    Huh a cikk irója valószínüleg még nem játszott PES-el. Na abban nincs két ugyan olyan meccs, a fifával ellentétben...