42
  • w77d
    #42
    hát gyerekek lehet az én "felfogásommal" van a baj, de nekem nem igazán tetszett a film. Szeretem a zombifilmeket és szeretem a horrort is, de ez valahogy nem adta emg azt az érzést, amit szeretek bennük.....
  • RpPRO
    #41
    Szorol szora egyetertek.

    Tokeletes kikapcsolodas, akcio, jo bulak.
  • koschwarz
    #40
    épp írtam a death proof-hoz, hogy mekkora egy közepes szar. méghogy meghatározó film...haha, nem kellene összetéveszteni a dumát a dumával. ami a kutyaszorítóban duma, az jó, ami a death proof-ban, az nem jó. ja, a forma cool, 15 percen keresztül vágás nélkül pofáznak, csak kár hogy semmiről.

    tarantino saját magáról akart másolni, csak sajnos nem sikerült neki...jó, lehet azt mondani, hogy a death proof jó film (szerintem is jobb mint az átlag, csak elcseszett koncepcióval), de hogy meghatározó lenne....enyhe túlzás.
  • schrank
    #39
    van már szinkronos vezsön
  • trogi
    #38
    Hmmmm... Lehet, hogy olyan film ez, mint annó régen volt a Támad a Mars! ? Lehet, hogy kétszer kell megnézni, s hagyni, hogy átfolyjon az emberen?

    Mert a fentebb említett filmnél nálam ez volt a helyzet. Elsőre pocsék volt, másodjára már a kedvenc filmjeim egyikévé tornászta fel magát...
  • mate317
    #37
    Ez egy olyan film, amin hátradőltem, élveztem, és nem akartam, hogy vége legyen! Ilyen film pedig nagyon kevés van, pláne az utóbbi éveket nézve! Nekem az egyik kedvencem lett, zseniális!!
  • patiang
    #36
    Az egész filmben a kritika a legfrankóbb!

    A zombik helyett már ijesztgetőset is kitalálhatnának.
    Alien-nek nuku?

    Amúgy a mozi jó!
  • knightbali
    #35
    jah:D
    amiről már ilyen szélsőséges vélemények vannak, az már nekem alapból bejövős.
  • Broafka
    #34
    de beteg film lehet ez :D
  • kecskeszeme
    #33
    "Szándékosan tökéletesen rossz film.
    így a pont 10/10 "

    Nem mindegy, hogy szándékosan vagy nem szándékosan szar? A végeredmény ugyanaz. Szerintem egyenesen gáz ez a film.
    Alapból rossz filmeken mit lehet kiparodizálni? Persze: sok mindent, csak semmi értelme.
    A Death Proof tényleg jó, de ez egy rakás zombitrágya...
  • ffxi
    #32
    Basszus, pont tegnap néztem meg a Planet terror-t. Számítottam olyan klasszikus ízékre, de ennyit...? Kellemesen csalódtam benne, felidéztem anno ezeket amikor az ősök nyugatról hoztak VHS-n felvett szabályosan B kategóriás amcsi akció filmet. És tátott szájjal bámultam akkor, hogy juuuj... "ez ám az akció".
  • Sanyi07
    #31
    Számomra a Planet terror és a Death Proof az év legjobb filmjei. Rodriguez filmjében az tetszett hogy nincs lazsálás, nincs kec-mec, ránkszabadítja a rendező a zombikat kőkeményen, véres és gusztustalan jelenetek tömkelegével, és John Carpenter-es zenével, ráadásul úgy hogy nem is lehet igazán tudni hogy mi történik a következő pillanatban. (lásd Naveen Andrewst: ki gondoltra volna hogy szegénynek szétlövik a fejét pont akkor, amikor átvenné az irányítást?:) És igen, szerintem is kultfilm lesz belőle, hiszen az Isten szerelmére, melyik másik filmben látunk még olyan amiben egy csajnak a lába helyére egy bazinagy géppuskát raknak. Az ötlet már önmagában kultgyanús.
  • Wittgen
    #30
    Királyság ez a film is
  • Sance231
    #29
    Nem az év filmje, ráadásul sztem még kultfilm sem lesz (az, hogy mi lesz kultfilm, természetesen nem azonnal derül ki, persze QT-RR filmeket szokás mindjárt berakni ebbbe a kategóriába - ez így helytelen, szal majd évek múlva eldől, hogy most akkor kult-e v. sem), de profin kivitelezett, céltudatos, igen korrekt meló, mondhatni hibátlanul gagyi. A kulcsa az egésznek az, hogy Rodriguez kitalált egy oltári nagy baromságot, és nem szórakozta el a megvalósítást félmegoldásokkal, vagyis "komolyan véve" csinálta meg az egészet, ugyanakkor parodizált. Ez a kettősség az, amit fel kell fogni a filmnél, és ettől lesz jó, persze ehhez minimális belelátás is kell. Amúgy marha soxor utal is a múvi erre (pl. amikor a seriff autója csak úgy a semmitől felrobban). Szal ez egy vígjáték tulképpen, egy stílusparódia. Ha vki akciófilmként tekint rá, v. értelmes sztorit vár, annak nem jött le a lényeg, és tuti, hogy qrva szar filmnek fogja majd fel, és nem érti, hogy a többi néző akkor meg min röhög. De ha ez nem jönne át, a profi megvalósítás akkor is szembeötlő, szóval szar filmként beállítani nagy badarság.
    Hogy ez eleve szar filmként lett volna bereklámozva? Ez a nézőpont ökörség, eleve egy őrült paródiaként lett promotálva (elég megnézni az előzeteseket, végigröhögi az ember). Tény, hogy nehezen elhelyezhető mozi RR és QT filmje is, hiszen kell egy kis filmes előismeret is hozzá, ami Európában még annyira sem talál értésre (hiszen itt nem volt sehol egy grindhouse, max a svéd pornófilmek kultusza áll velük egy szinten - persze néha azért bele lehet futni ilyen filmekbe is, ha bevállalós az ember, és megnézi a Gyilkos paradicsomok támadásához és a Cannibal Holocausthoz hasonló műveket:D)
  • Nethyrrea
    #28
    mindkét film szándékosan lett ilyen übergagyi, de ha ismered tarantino és rodriguez szemmléletét (elég megnézni némelyik másik filmjét), ki fog derülni hogy szándékosan lett ilyen abszolút klisékkel és übergagyi túlzóan ckategóriás horrorisztikus tömeghentelősre megcsinálni. tarantinóéknak mindigis volt egy ilyen betegesen kifacsart módja hogy gúnyt űzzön és kifigurázza a régi és új idők horror/akciófilmjeit. ha ezt el tudod fogadni, sokkal jobban fog tetszeni.
  • gneoka
    #27
    Nekem a Death Proof az egyik legmeghatározóbb film,egyszerűen minden jelenet a végletekig ki van dolgozva annyira igényes,hogy elképesztő.
    Egyszerűen végig sanda vigyor volt az arcomon, fantasztikus hogy minden mondat minden szögből át van gondolva ("jól megrágatja a szereplőkkel az összes mondatot és csak azután mondják ki")
    Van az a jelenet a kávéházban amikor kb 15 percig forog körülöttük a kamera és vágás nélkül mondják a szöveget, fantasztikus :)
    A Grindhouse pedig rárak eg lapáttal és megkoronázza az estét , felrakja az i-re a pontot... egyszerűen egy mestermű........
  • Wattancsu
    #26
    Szolnokboy1 a cikkíró RR druszájaként említi Freddy Rodriguezt, ami névrokont jelent, és nem vér szerintit.

    Coolfox:
    Szerinted rakás szar a film, másnak meg tetszik. Attól még ők nem hülyék, nem birkák... (Főleg, hogy te tartozol a többséghez, akiknek nem szeretik a Terrobolygót, nem véletlenül lett bukás.)
    Sztem egyáltalán nem azért jó, mert szar, hanem mert kiváló stílusparódia (a Halálbiztos is), bár azért egyik sem életem filmje.
  • temes69
    #25
    tökre igazad van. én sem értem mit esznek ezeken? mondjuk a terrorbolygó jobb, mint a halálbiztos, de még így is egy fos.

    "Minden bizonnyal még a legfanatikusabbak sem fogják fel az összes tisztelgést (ide a bökővel, hogy még gyerekkori padtársának is kikacsint RR!), amit a filmet szokása szerint nem csak rendező, hanem fényképező, vágó és megzenésítő Rodriguez belezsúfolt a Terrorbolygóba."

    lesz*rom hogy tiszteleg mindenkinek ha egyszerüen unom a filmet, nem fog meg benne semmi, és 15percenként nézek rá a dvd lejátszóra hogy mennyi van még hátra ebből az izéből.
    megnéztem én is mert a haverjaim mind odavannak rodrigez meg tarantino filmjeiért, de ezt a grindhouse-t nem vette be a gyomrom. tarantino meg is lepődött a bukáson és most újrairja a forgatókönyvét az új filmjének. jobban is teszi...
  • Coolfox
    #24
    persz. Nekem van izlésficamom, mert ez a fim egy rakás szar.
    Ha egy filmet úgy csinálnak, hogy jó legyen, de szar lesz akkor azt mindenki lehurrogja. 1/10 pfúúúúúúúj.

    De ezt úgy csinálták, hogy direkt szar legyen ezért szerintetek ez egy kultuszfilm, ami egyesek szerint az év legjobb filmje.

    Mindkét verzió ugyanazt a kategóriát értinti. Olcsó B kat gagyi mozik. Szódával SE. De a marketingesek jól bemesélték az emberek egy részének, hogy ez így jó, mert a szar az tulajdonképpen jó. Ez direkt ilyen és ez a trendi, mert "egyedi". Álljatok be a birkák sorába. Úgyis jön a tél, kell a meleg gyapjú pulcsi.
  • Adam II
    #23
    Nem láttam a filmet de megnézem.

    Ha néha tvben vetített mutáns mókusos ,kullancsos ,planktonos ,halas ,cápás ,pókos trash filmek bugyutaságán szarrá röhögöm magam akkor szerintetek ez is tetszeni fog?
  • djukel
    #22
    királyság mindkét film.
  • Szolnokboy1
    #21
    két szóval kiegészíteném:

    Szándékosan tökéletesen rossz film.

    így a pont 10/10
  • bladesoft
    #20
    Rossz film.
    3/10 De csak azért meg Rose McGowan dögös.
  • Szolnokboy1
    #19
    nem a happy end miatt van, hanem egyszerűen nem akarta, hogy a fia meghaljon a filmjében :)
  • narumon
    #18
    Halálbiztos már van dvdn.
  • Sance231
    #17
    Menj el egy csontkovácshoz, hátha az helyrerakja az ízlésficamodat:).
  • Real13
    #16
    Azt a jelenetet nem igazán értettem a stáblista végén..a gyerek ezt nem élhette túlBár,végülis jó beszólás/poén a happy end ellen:)))
  • Szolnokboy1
    #15
    SPOILER! Csak azoknak, akik már látták ill. elsősorban a cikkírónak!

    szóval kedves cikkiró! a filmben NINCSENEK zombik, csak fertőzött, agresszív emberek; Rodriguez fia NEM hal meg a filmben (végig kell nézni a stáblistát); Freddy és Robert Rodriguez között NINCS rokoni kapcsolat (Robert és Danny Trejo között viszont igen).

    Egyébként jó a kritika :)
  • uniu
    #14
    Már kijöttek es már tölthető is. Azt kihagyta a cikkiró, hogy mind2 film agyon volt FX-elve a regi időkre emlekeztető mozivásznon látott és hallott hatásokkal:
    Képugrárás, zajosság, elmosódás, hangpattogás, a rosszul összeszinkronizált tekercscseréből adódó vágás, filmelégés(!), stb.
    A fenti képek valószinő a forgatáson készültek, az eredeti ennél sokkal szarabb minőségű a fentiek miatt.
    Megnéztem mind2 filmet a Death Proof szórakoztatobb/nézhetőbb volt, de sztem a 2 rendező szórakozott leginkább ezeken a filmeken...
  • Kemuri
    #13
    "elég gáz h a hülyeségből akarnak művészetet csinálni. Nekem 1általán nem volt poénos az az 5 perc amit láttam a filmből, inkább szánalmasan szar volt"

    Bocs, lehet durva lesz amit írok de szerintem szánalmas szar az az ember aki ilyen baromságokat irogat, az egy dolog ha neked nem tetszik de legalább ne égesd magad az 5 évesek szellemi szinvonalán álló mondataiddal.
  • KoS
    #12
    A DVD-t mar en is varom!
  • wanek
    #11
    A Grindhouse-ból egyértelműen a Planet Terror a jobb.
    Robert Rodriguez valóban nagyot alkotott a Sin City-vel is, én csak azon csodálkozom, hogy a Desperado miért nem lett megemlítve a korábbi filmjei között, pedig az is nagyon jó volt.
    A Machete és a Sin City 2 is jövőre jön, ha igaz.
  • Real13
    #10
    Csak te nem értékeled a stílust:)
  • rolika
    #9
    vááá, de jó lesz ez a két film :-)
    alig várom, hogy kijöjjenek dvd-n is.
  • Tecnamo
    #8
    Van akinek bejön, van akinek nem... Ezen kár vitatkozni.
    Viszont:
    A csajnak a jobb lába van "leszakadva". Akkor a szerencsétlen plakáton miért a bal lábán van a "szerszám"? :D Lehet h levágták a bal lábátis, és beműtötték a jobb lábába, h végülis a bal lábában legyen a fegyver? Vagy ezis a fergeteges világmegváltó poénok része?
    Éz az elég gáz h a hülyeségből akarnak művészetet csinálni. Nekem 1általán nem volt poénos az az 5 perc amit láttam a filmből, inkább szánalmasan szar volt. Vagy csak én nem értékelem a stílust. Hát persze, bennem van a hiba...
  • BigPunisher
    #7
    buta
  • BigPunisher
    #6
    kult
  • Real13
    #5
    Coolfox,az IMDB top 250ben nincs hulladék film.Esetleg olyan,ami neked nem tetszik.Azért oda jó filmek szokta kerülni,még ha több nem is érdemli meg a helyezését.Szvsz.
    Egyébként meg az év egyik legjobb filmje.
  • Coolfox
    #4
    az év legszarabb filmje. tipikus B kat dög unalmas.
    imdb meg semmit nem ér. top250-be rakás hulladék film van.
  • Picizöldfül
    #3
    awesome:P Paródiák paródiája:) Véres.Szaftos.Szexi.Akció. COOOOOOL