18
  • NonsenS
    #18
    Jól mondod testvér!
  • NKing
    #17
    Nagyon remélem, hogy azokat a bizonyos egyedi darabokat nem szerelik szét, és dobják tűzre. Bár sejtem, hogy vannak a világon minden elektronikai szegmensnek nagy fanjai, akik elteszik a működőképes de antik darabokat. Valamikor még ezek fognak minket emlékeztetni erre a korra, és nagyon sajnálnám, ha az ember utódai nem láthatnák, mi volt ebben az időszakban ezen a téren és máshol... Tényleg remélem... A múlt korok emberei is hatalmas hibát vétettek ebben, hogy a történelem számára nem tették elérhetővé életük minden részletét, eszközeiket, elveiket és gondolataikat. Ami jelenleg könyvtárakban, múzeumokban és a föld alatt van, az csak töredéke annak a hatalmas kúltúrális összességnek, ami valaha is létezett a Földön. Ne vétsünk mi is ekkorát a világ ellen!
  • BaltásRém
    #16
    Hát én is elérzékenyültem ahogy olvastam...:)Mennyit basiceltem a c64-en :,(
    Kecske ! Tudom hogy a művirág nem igazi virág, de tölts le c64 emulátort, és mindent le tudsz tölteni hozzá ! :)
  • Kaziking
    #15
    van németeknél olyan hely ahol pár euroért (kilora) tudsz is vásárolni a kidobott motyok közül, bár elég zsákbamacska hogy amit veszel az használható e még levélnehezék-en kivül másra is :)) pl elég nyálcsorgato egy olyan rácsos konténer mint a mi a képeken is van teli vinyoval
  • Hobot
    #14
    Most már a harmadik gépemet használom, de még egyet se dobtam ki.
    Az öreg gépek nagyonis jók a rokonoknak(egyik még mindig a P166-ost használja, és nagyon jól elvan vele)
  • barret
    #13
    Egy kopasz c64 billem van meg :D Se tap se joy se kabelek se hattertar...
    azert a mai gepekhez kepest fura a billentyuzet mukodese...
  • zola2000
    #12
    Hát én meg szó szerint gyűjtőm a nintendo gépeket, van már minden, de virtual boyt sehol nem tudok szerezni. Nekem ez egy aranybánya lenne xD
  • Kecske85
    #11
    "Néha egy-egy Commodore C64-es is feltűnik, ilyenkor még a két szakember is mintha óvatosabban lépne. Azért egy C64-es mégis más, egyedi darab, még a szeméthegy közepén is."
    Milyen szépen fogalmazott a cikkíró :)
    Anno én is azzal kezdtem, de már nincs meg.
    Be kéne szerezni egyet valahonnan
  • mikloss
    #10
    Biztos tudnék összeválogatni nekem tetsző dolgokat!
  • zola2000
    #9
    Mármint 80gb hdd xD
  • zola2000
    #8
    Nekem a legtöbb progi jól fut win2000el. Az én (most már duron800as, 512mb ram, 800gb hdd) gépemen jól fut minden, az opera, a firefox, az office, a dvd író. Mire kell gigahertz feletti gép (játékon kívül)? Ezek még viszonylag gyorsan is bejönnek, különösebben nem is érzem lassúnak (mondjuk láttam már erős gépet vistával, lassabb mint az enyém). Amihez erősebb gép kellene arra meg ott a wii (meg majd valamikor egy ps3 amint lesz hozzá chip meg olcsó blu ray író olcsó lemezek, ha nem lesz akkor talán egy x360).
  • Yoshimitsu
    #7
    Ilyen helyet kéne csinálni, vagy ilyen helyen kéne dolgozni :D

    "Mar kaptam ingyen ujonnan 3000 dollar erteku, mindossze 4 eves gepet cegtol selejtezve" Ez meg azért 4 évesen meg ér vagy 50-100 dollárt. Jójó tudom hogy értetted. :D
    De a cégek meg azért císeszik ki a szemétbe, mert leszarják hogy mire jó másnak, más dögöljön meg az az álláspontjuk. A magánember meg ha meg tudja venni évente a drágát, akkor szintén leszarja hogy a kukába tesz egy pár éves teljesen jó gépet. Aki pedig úgy kuporgatja össze az meg sem akarna tőle válni igazán, még ha legbelül tudja is hogy már szinte semmire se jó.

    Nekem is otthon kallódik az első PI-esem.

  • kvp
    #6
    A meg mukodo gepeket tobbnyire eladjak, kaphato innen szarmazo cucc pl. a lehel piacon levo hasznaltszamitogep boltban is. Az angolok pl. a volt afrikai gyarmataikra kuldik a regi de meg hasznalhato gepeket, felujitva, ujratelepitve, segelykent. Neha tenyleg elofordul ertekesebb darab a kidobott dolgok kozott. Mar kaptam ingyen ujonnan 3000 dollar erteku, mindossze 4 eves gepet cegtol selejtezve, csak azert mert az optikai meghajtoban felrobbant egy cd. (erre kidobtak az egesz gepet mert mar lejart a garanciaja) De hasonlo selejtezett gepeket kaptak nemreg a hatranyos helyzetu falusiak is, linuxal es wifivel elotelepitve. Ami a nemetektol a szemetbe megy, az mar tenyelg szemet, mert a meg mukodo hardvert eladjak keletre.
  • aaaaa
    #5
    Semmit. Beraknák a sarokba a többi közé, és odadnák, vagy eladnák a hulladék telepeseknek. Azért tudd, hogy az alaplap kilójáért elég jól fizetnek, ha sok összegyűlik érdemes neki is elvinni a gyűjtőhelyre. :) Röhögtök itt as sok színesfémesen, de ha egy nap összeguberál 8-10 kiló rezet, többet keres, mint itt sokan. :)
  • aaaaa
    #4
    Sírnak, hogy milyen drága a számítógép, meg az afrikaiak , meg 100 dolláros notebook, ezek a gépek meg kitűnően kiszolgálnák még szerényebb igényű "új" gazdájukat. Internetezni pl. szerintem a gépek 60-70%-val kitünően lehet. Bár ahogy elnézem a működő darabokat nem nyomják egyből kockára, hanem megpróbálják értékesíteni.
  • Kovász
    #3
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit szólnának a magyar boltosok, ha visszavinnék pl. egy már leharcolt és működésképtelen alaplapot...
  • Godefroy
    #2
    Ismerek magyar vállakozást, aki innen szerzi be a használt gépeket aztán árulja őket itthon.
  • s2rk2ny
    #1
    Majd elsírtam magam...