8
  • Epikurosz
    #8
    nagyon nincs igazad.
    ha megunod te is a sok kábelt, akkor veszel magadnak egy kis noteszgépet, és hurcibálod magaddal, otthon meg egyszerűen rákötsz egy 22"-os monitort és éled világod. Gondolj bele, megszabadulsz a sok kábeltől, több hely lesz az íróasztalod körül és nem fognak zúgni az asztali pc ipari ventilátorai állandóan.
    A másik lépés a wifisítés (nyomtató, monitor, szkenner, router stb.)
  • irkab1rka
    #7
    E4400 + Spphire HD2600 épp elég a hl2ep2-höz és a portálhoz. Ez alatt nem javaslok senkinek semmit.
    A notebook hülyítésnek meg nem kell bedőlni ;) Még ha 1.5 kiló lenne is, minek hurcibálnám magammal. LAN partira általában gyengék, munkát meg ha hazacipeltetik veled, akkor biztos, hogy otthon is van desktop géped.
  • shabba
    #6
    Van ilyen csak drága Ebben is 80 vagy 120W-os táp van, mobil chipset és mobil Core2-est lehet belepakolni. Mobil Core2-esből meg van akár ULV típusból 5-10W TDP-s is. Bár az ára miatt szerintem nem sokban különbözne, ha helyette inkább egy laptopot vennél.
  • AgentKis
    #5
    Persze jó lenne mondjuk 60-80 wattos passzívhűtős tápegység is beléjük, meg kisfogyasztású videókártyák és wincsik (ez utóbbi kettő létező kategória új PC tápot 300watt alatt szerintem nem is gyártanak)
  • AgentKis
    #4
    Ezt az 5 watt témát erőltetném én is... Sok helyre bőven elég és passzív hűtővel csendes kúltúrált irodai és multimédia gépek születhetnének, amiken még akár a 2-3 éves vagy öregebb játékok is elketyegnének valahogy.
  • kvp
    #3
    Az egymagosaknak meg kesobb is lesz letjogosultsaga, ugyanis a kis fogyasztasu x86-os valasztek jelenleg eleg kicsi. Ha kihoznak egy core2 solo-s cpu-t ami csak max 5 wattot eszik, annak is lesz (lenne) piaca. Sok feladathoz jelenleg sem kell 300Mips-nel nagyobb kapacitas, meg a videodekodolas is elmegy egy ilyen gepen. (sok mobiltelefonban van hasolno teljesitmenyu bar nem inteles cpu)
  • tungi52
    #2
    ne legyél benne olyan biztos. Majd előszedik a raktárból az öt éve ott veszteglő gépeket:)
    Egyébként még legalább egy évig van létjogosultsága az egymagosoknak, míg a natív négymagosok el nem terjednek.
  • waterman
    #1
    ez jó hír. ezután még a tecsó-gazdaságos számítógépben is lesz némi kraft..