4
  • shabba
    #4
    Szerintem van ilyen a fővároson kívül. Pl. a Digi épít a nagyobb vidéki városok sűrűn lakott részein(értsd lakótelep, lakópark) ugyanilyen hálózatot. De a TvNetworknek is készült LAN hálózata Szegeden már sok évvel korábban és más városokban is építettek. Kisebb cégeknek is vannak lokálisan, akár kisebb városokbegyes üzletileg jó területén LAN-os beruházásuk.

    De az ilyen jellegű beruházásokkal elsősorban mindig a nagyvárosokat célozzák meg, mert ott lesz kifizetődő. 1 millió fölött nagyvárosból idehaza meg 1 van. És ott is léteznek hasonló fejlesztések, jellemzően lokálisan kisebb cégeknek, Digi, Hardwired, Rubicom, Tiger, ComUnique, TvNet, TvNetWork, stb. És idővel majd a nagyoknak is lesznek majd FTTB(Fiber to the Building, üvegszál a lakóépületig) beruházásaik.
  • shabba
    #3
    Mert mintha a németeknél a tízezres kisvárosok lennének megcélozva az IT fejlesztésekkel. Szerinted hány 1 millió feletti nagyváros van Mo-on. Jah hogy csak egy. Németeknél több is, így több olyan nagyváros van ahol jobban megéri a hasonló IT fejlesztés. De ott sem arra törekednek hogy a vidéki kistelepüléseket lássák el optikával. Ugyanazért fejlesztenek a világ minden részén elsősorban nagyvárosokban mert ott kisebb fajlagos költség mellett lehet jobb minőségű, modernebb hálózatot kiépíteni, azért mert nagy a népsűrűség. Ráadásul a fizetőképes kereslet is döntően a nagyvárosokban koncentrálódik így a legnagyobb bevétel is itt érhető el. Fajlagosan legkisebb költségszint, várható legnagyobb bevétel, ergo gyorsabb megtérülés, várható legnagyobb profit. Üzletileg ez a legvonzóbb a szolgáltatók számára. Ha már elfogy az összes ilyen terület, akkor talán idővel terjeszkednek az üzletileg kevésbé vonzó területek felé is, de mindig csak fokozatosan, először a legjobb megtérülésű területek felé.
  • kadar1
    #2
    Mint ahogy irtad "ilyen se lesz nálunk egyhamar a fővároson kívül",ebben az országban a fövárosiak segge van kinyalva,a vidékiek meg le vannak szarva..
  • szombi
    #1
    na, ilyen se lesz nálunk egyhamar a fővároson kívül...