35
  • asysoft
    Jó kis program ez, bár néha elkeveredek a menüiben
  • angol
    nagyon köszi ezzel remek, (VLC-vel nyomtam, de sajnos a P4/2.6 is akadozott néha)
  • precision
    vegyél egy kamionnal és lesz rá kereslet szerintem :D
  • kispancsi
    Megyek ki londonba november elején, kell valakinek 1? :)
  • precision
    kíváncsi leszek majd itthon mennyibe fognak kerülni az egyes változatok...van egy gyanúm hogy többe mint ezek az árak...
  • kispancsi
    A specifikációk nem egyeznek az asuséval mert a 700-asban is van webcam. "Asus Eee PC 700 2GB/Webcam/Case - $299.00"

Eredeti specifikációk
  • kispancsi
    Mind2 verziónál 1 gigáig bővíthető a memória. gondolom nincs 2 slot úgyhogy mind1 melyiket veszed ha bővítani akarod Kigúnyol mert az a 2 giga nem sokat számít. Ha hely kell úgyis pendrive-ot fogsz használni (vagy memóriakártyát). 3000ft egy 1 gigás az osanban :P

Én a 300$-osra szavazok :)

ui.: mindkettő kapható fekete illetve fehér szinben és létezik egy 260$-os is ami csak feketében de 40$-os külömbségen szerintem nem éri meg a gyengébbiket venni. SZVSZ.

400$

EeePC 701 Specifications
    Display:7" (800 x 480)
    CPU & Chipset: Intel mobile CPU & chipset
    OS: Linux preloaded/Microsoft Windows XP compatible (XP drivers included)
    Communication: 10/100 Mbps Ethernet; 56K modem
    WLAN: WiFi 802.11b/g
    Graphic: Intel UMA
    Memory: 512MB DDR2 667MHz (upgradeable - 1Gb max.)
    Storage: 4GB Flash (embedded)

~For additional storage use USB devices or memory stick in card slot~
    Webcam: 300K pixel video camera built-in
    Audio: Hi-Definition Audio CODEC;
    3x USB Ports
    MMC/SD card reader
    Built-in stereo speakers; Audio In/Out jacks; VGA Out
    Battery Life: 3hrs (4 cell) 6-cell version TBA
    Dimensions: 8.86"w x 6.30" d x .79"~1.26" h
    Sleeve case included.
    US Warranty: 2 Years (unit) 6 mos (battery)
    Payment for this item must be on US credit cards ONLY. No international orders/credit cards/shipping.

300$

EeePC 700 Specifications
    Display:7" (800 x 480)
    CPU & Chipset: Intel mobile CPU & chipset
    OS: Linux preloaded/Microsoft Windows XP compatible (XP drivers included)
    Communication: 10/100 Mbps Ethernet; 56K modem
    WLAN: WiFi 802.11b/g
    Graphic: Intel UMA
    Memory: 256MB DDR2 667MHz (upgradeable - 1Gb max.)
    Storage: 2GB Flash (embedded)

~For additional storage use USB storage or memory stick in card slot~
    Webcam: 300K pixel video camera built-in
    Audio: Hi-Definition Audio CODEC;
    3x USB Ports
    MMC/SD card reader
    Built-in stereo speakers; Audio In/Out jacks; VGA Out
    Battery Life: 3hrs (4 cell) Asus is working on a 6-cell version TBA later
    Dimensions: 8.86"w x 6.30" d x .79"~1.26" h
    sleeve case included.
    US Warranty: 2 Years (unit) 6 mos (battery)
    Payment for this item must be on US credit cards ONLY. No international orders/credit cards/shipping.
  • asysoft
    Ha esetleg van rá lehetőséged, nézd meg a KMPlayerrel. Sempron 3100+ (1.8GHz) azzal viszi a h264-es 720p-s ripet.
  • angol
    ez jó hír , éljen
  • dez
    Nemsokára lesznek (vagy talán már vannak) olyan integrált grafikás chipsetesek, amikben van AVC/VC-1 dekóder, amellé nem kell erős proci.
  • angol
    ez asus meg egy pda kényelmesben - ha lenne benne wifi, mondjuk 20k-ért vennék
  • angol
    nemtom pont most akartam venni egy dell-t 130k (1.7 ghz), de nem lesz jó mert a hádé&blúréj 720p-s rippek nem mennek rajtafele, tehát core2 alatt nem érdemes gondolkozni
  • asysoft
    Nyáron láttam egy Intel Classmate PC-t (annak is hasonlóak a paraméterei), s egyáltalán nem tűnt rajta használhatatlannak az XP. (Más kérdés, hogy amellett mennyi hely marad bármi másnak...:))
  • asysoft
    Költségcsökkentés okán, nomeg nem céljuk, hogy konkurenciát állítsanak saját maguknak.
  • AgentKis
    Mondjuk én csak azt nem értem, hogy mér nem lehet akkora képernyőt beletenni, amekkora hely van neki. Mér csak a felnyitott rész területének kb. felén van kép?
    Ha az egészen lenne, simán mehetne bele 1200x720 és az meg egész jól használható lenne...
  • AgentKis
    A 70ezresben 512 a ram...
  • stevenson1988
    egy kis videó akkor: EEE 701 Preview
    legelőször egy xp-t mutatnak rajta amint épp (feltehetőleg) egy ie ablakban mutogat a csávó pár képet, majd ugrik Linux-ra, de még a winxp bootolását is mutatja, stb...
    a lényeg hogy nem hinném hogy egy "wines dialog ablak" nem fér ki 800x480-ba, szedd elő a paintet arty és rajzolj egy akkora képet, látni fogod hogy lazán kifér
  • arty
    a 800x480 nemtom hogy jelenit meg egy átlagos wines dialog ablakot :) sztem pont nem fér majd ki :)

szal windows eleve felejtősz szvsz.
  • precision
    ööö, határeset...
  • asysoft
    USB-s Wifit lehet venni hozzá, s máris használható a 200 dolláros is:)
  • dez
    Linux-telepített PS3-on is el lehet lenni ennyiből, netezni, emailezni, messengerezni, zenét hallgatni, videót nézni, kisebb programokat futtatni. Azért 256MB nem olyan kevés, csak a mai programok állatira pazarlók.

De az igaz, hogy 70e túl sok érte.
  • precision
    van élet windows nélkül, de 256 mega egy kde -nek v. gnome -nak se annyira jó

mind1, 70e -t ez az izé nem ér meg, szerintem
  • stevenson1988
    precision: Ennek az eee pc-nek amúgy is a 701-es verzója lesz a fő változata amivel érdemes foglalkozni (az ASUS szerint is) így a kisebbek csak pótlékok
    xp-vel kapcsolatban: gondolom USB-s memóriáról való bootolásról halottál már

dez: szerintem precision nem a tálcáról hanem a startmenüről beszélt amikor már megnyitottad, de azt is meglehet csinálni hogy kisebb legyen, de ha már megnyitottad akkor már kell, tehát szinte tökmindegy hogy mekkora a kijelzőn, de tény, windows nélkül is van élet, kétségkívül...

én várom, ez a lényeg számomra, mert nekem nagy haszna lenne, míg egy normál notebook a sérülékenyebb vinyója miatt, illetve méginkább méretei miatt már nem lenne jó
  • dez
    Mert Windows nélkül már élni sem lehet...
    Egy szálkásabb Linuxnak, plusz nem batár programoknak 256MB bőven elég (lásd pl. PS3+Linux).

ps. ajánlom figyelmedbe az "A Tálca automatikus elrejtése" funkciót - de azt már nem árulom el, hol lehet tök könnyedén megtalálni. :P
  • Riddick
    Franko kis gép lesz ! Főiskolába super lesz.
  • raingun
    hát, igen, ez igencsak használhatatlan. Azért hogy hálózat se legyen benne...
  • precision
    na hát akkor, hogy ne csak nézzetek, hanem lássatok is:

LINK

Igen, jól látjátok. A 200 dolláros változat gyakorlatilag használhatatlan lesz a 256 mb ramjával, wifi sincs benne, de könyörgöm, még egy ethernet csatlakozó sem. Ami már jó az viszont 299$, de ez is nagyon sikítva... ami meg a pofátlanság teteje, hogy a 299$ és a 399$ -os változat között mindössze 2 gb -nyi flash hdd méretbeli különbség van. Hát igen, 2 giga flash az tényleg 100$ -ba kerül...

Személyszerint én ezért a cuccért nem fogok kiadni 3-400 dollárt (55-70 e Ft). Mert még egy optikai meghajtó sincs benne. Ha xp -t akarok rárakni, kell külső meghajtó ami plusz költség. Nameg a kijelző felbontása is vicces, 800x480. A 480 -al van a gond, xp startmenüje kb a fél kijelzőt el fogja foglalni.

No mind1, gondoltam leírom ezeket. Én a 70e -re még rádobnék 20-30 -at és vennék egy normális v. szubnotebookot amiben van minden (min 40 gb hdd, wifi, ethernet, optikai meghajtó, normális méretű és felbontású kijelző...stb.)
  • stevenson1988
    hát ja, én is fősikolás vagyok jelenleg, és nagyon jól elférne két füzet közé bedobva. Fontossága pedig olyankor mutatkozna meg amikor programozásból nincs elég gép és saját laptopot be lehet vinni, vagy amikor kiselőadást tartok, és akkor egy projektort rákötni a VGA kimenetére, meg a wc-n ülve starcraftozni
    viccet félre téve, idehaza karácsonyig igazán megjelenhetne, mert már nagyon vágyok rá!
  • kvp
    "igazából nem látom, hogy ki a célcsoport, mire/kinek jó egy ilyen"

Gyerekeknek es fitaloknak iskolaba. Alapvetoen ez az a gep amit az emberek siman tudnak a taskajukban hordani egy mappaban a papirokkal egyutt, de oda lehet adni egy kisgyereknek is. A design celja, hogy a laptop olyanna valjon, mint a mobiltelefon. (aki latott mar umpc-t az tudja, hogy kell a billentyuzet ha hasznalni is akarja valaki) De jo ebook olvasasra, internetezesre reggeli kozben vagy jarmuvon filmnezesre is. Szemely szerint nekem a vga kimenet a fontos, mert igy iroda es lakas kozott lehet mozgatni, es mindket helyen ra lehet dugni a nagykepernyos monitorra meg egy rendes billentyuzet + eger kombinaciora.
  • echo
    én ingadozom. igazából nem látom, hogy ki a célcsoport, mire/kinek jó egy ilyen(főleg a pici képernyő miatt)? Viszont az ára szimpatikus :)
  • kispancsi
    Üdv!

Nem telejsen értem, kicsit késöbbre (november elejére) vártam a megjelenését Angliában. Az árát illetően gondoltam, hogy nem 36 000 Ft lesz, de nem is értem, hogy adhatott ki ilyen infót az ASUS amikor ennyiért csak a beszállítóinak fogják értékesíteni... félek hogy a 200 dollár 300-ra ugrik majd a boltokban ami azért nagyon rossz hír mert ennyiért már nem olyan "csudajó" ez a masina... (főleg ha még ennél is többe fog kerülni)

Valaminta darab számtól is félek, mert most debütál, akkor egyértelmü, hogy elfogy november elejére. Utána szerintetek érkezik szállítmány? Belefér abba a 300 000-be?

- kisPocok -
  • roliika
    Kicsit olyan Apple design. :) De nem baj az! :)
  • trogerzsiger
    Én is:D
  • stevenson1988
    Én is így vagyok vele, csak én magamnak ígértem be, nem pedig rokonnak :D
  • juhand
    Az EEE PC sokkal jobb mint az OLPC.
    A lányomnak már beígértem karácsonyra egy EEE PC, remélem tudok addig venni belőle egyet.