424
Ki volt a világtörténelem legkárosabb egyéne?
-
#63 vegre vki aki nem tartja angyalnak hitlert sztalin mellett. -
#62 pffff... hat ha sima altalanosba jarnek en is olyanokat gondolnek mint te. -
Zóanagyvarázsló #61 Szerintem elég intézmenyesített dolog, hogy a származásuk miatt nem szavazhattak. -
#60 Egyetértek. -
#59 Intézményesítve!! Törvény rendelkezett a feketék egyenjogúságáról. Az hogy az emberek délen begyepesedett seggfejek voltak nem jelenti,hogy intézményi keretek voltak a törvényhozásban.
Dél Afrikában az Apartheidben igen. -
#58 meg felszolalni amelett, hogy a II. VH-ban nem lehetett tiszt (mert ugye a jenkik nem engedtek, hogy szinesboru tisztjeik legyenek... (ugye-ugye ez a franya rasszizmus, meg nem is olyan reg.. )) -
Zóanagyvarázsló #57 "csakhogy ott az észak dél háború után nem volt intézményesítve a dolog."
Akkor Martin Luther King csak a tévébe akart bekerülni? :) -
#56 szerintem boven lett volna ember aki mindezt megcsinalta volna az I. VH elott, "ha lett volna modja". - vannak az elmehaborodottak, a hatalom ehesek, a penz ehesek, es meg sorolhatnam az emberek-nek nem mondhato ilyen elolenyeket... -
Shadow_THH #55 aki egy embert öl meg az gyilkos
aki egy tucatot az sorozatgyilkos
aki egy népet írt ki az hóditó
aki többet az szent mert véget vet a háborúknak
az atombomba is remek dolog volt hiszen mennyi háborút akadályozott meg
a történelmet mindig a győztesek írják. Az van a jó oldalon aki nyert. Ennyi. Topig vége. Amőgy meg 20-ik században Stalin még mindig.
Ruszkiknál ugyanúgy voltak saját munkatáborok, nagyságrendekkel nagyobbak, illetve amikor a németektől szereztek meg munkatáborokat, ők ugyanúgy tovább használták csak a saját ellenségeikkel töltötték fel. (Nem tudom hallottatok e a 'Levente sorsról' gulág stb) Nem is beszélve a nagy antifasiszta mozgalmakról amik abban merültek ki, hogy rendesen népeket és népcsoportokat írtottak ki, csak éppen azok nem cigányok vagy zsidók voltak. Persze ezekről nem beszélünk, mert oroszországgal jó jóban lenni hiszen annyi nyersanyaga van, a németek meg elismerték a hibájukat tehát őket lehet szidni.
/topig
-
#54 De igen őket is elítélem. csakhogy ott az észak dél háború után nem volt intézményesítve a dolog. Addig azt is elítélem amíg állami kereteket biztosít valaki.
Egyébként érdekelne, hogy én mitől lettem komcsi? Mert erre választ még nem adtál. -
Zóanagyvarázsló #53 A XIV. század első felében a mongolok mintegy 35 millió kínai parasztot írtottak ki. Ekkor ők uralkodtak Jüan-dinasztia néven a kínai nép fölött. Igaz, ez idő alatt (kb. 30 év) nyolc különböző uralkodót élt meg a kínai nép.
Egyébként a kisebb népességek miatt valóban nehéz találni hasonló szintű népirtásokat a történelem régebbi korszakaiból, erre csak birodalmak lehettek képességek, nagy népsűsrűségű területen, mint az említett példában is. -
Emmegki #52 Egyébként Churchillt, Rooseveltet és Trumant is lehet vádolni tömeggyilkosságokkal (Drezda bombázása, Hirosima, Nagaszaki).
Ahol háború van ott nincs jó és rossz lövedék/bomba, mind egyformán öl. Aki győz, jófiúként kerül a történelemkönyvekbe - de ez nem menti fel semmi tette alól sem. -
Emmegki #51 - Régebben nem volt annyi ember
- Régen nem voltak olyan hatásos fegyverek -
#50 kérem alássan,a világtörténelem szégyene az ember. :(
meg lehet kövezni -
Vlala #49 Én.:) -
#48 Mintegy 15-20 millió emberről beszélhetünk mind sztalin, mind pedig hitler esetében.
Legalább egy olyan embert mondj még a világtörténelemben (az I. világháborúg megelőzően), aki ennyi halálért lenne felelős! -
#47 aki kiadta a parancsot az atombomba ledobására...
meghát egész amerikai nép szégyen...mindig keresik a bajt :( -
#46 david hasselhof egyértelmű -.- -
Mirk #45 az a helyzet hogy hitlerről meg sztálinról vannak adataink, a korai középkorról meg nincs sok, az ókorról meg annál is kevesebb ugyhogy nyugodtan létezhetett a földön 100 másik ember akinek olyan sok vér tapad a kezéhez, mint az előző kettőnek -
Zóanagyvarázsló #44 Igen ám, csak ez alapjána gondolatmenet alapján érthetetlen, hogy Jézus vagy Buddha miért bűnös, mintha olyan rosszindulatúak lettek volna a tanításaik. Nem azok a bűnösök, akik a saját céljaikra használják fel mindezt, ráadásul kiforgatva. Zeuszt felhozni egy ateistának megint vicces, pláne, hogy a görögök nem öltek a nevében, nem folytattak sosem vallásháborút. Persze gyalázni sem szabadott a főistent, de ha a házigazdát leköpted abbana kultúrában, azért is halál járt. Halűál az összes a házigazdára!
Lehet, hogy kevesebb lenne (lett volna) az erőszak, ha nem lennének vallások, egyházak (bár úgy fest háborúra mindig van ok), de iylen fájdalmas sablonossággal ki lehet kezdeni más intézményeket, fogalmakat, tulajdonképpen mindent, ami identitásérzetet ad, illetve társadalomszervező erő. Ki lehet kezdeni az államot, de akár az egyént is. Ha nem lenne emberiség, nem is háborúznánk. Ez a legegyszerűbb - és egyetlen - megoldás. El kell fogadni, hogy az erőszak az élet része, és akként kell kezeleni, nem mint kívülállót. Ha ezt nem értjük meg, odavethetünk olyan felületes hőbörgést, mint amilyenre reagáltam, de valós válasz helyett saját magunk is egy megideologizált választ adunk, és békésen belerúghatunk ezzel másokba - akik "aljas módon" hisznek. -
#43 "Ha megölsz egy embert, akkor gyilkos vagy. Ha legyilkolsz milliót, akkor hódító. És ha mindenkit, akkor isten." -
Rundstedt17 #42 Bucser bácsi halucinálni tetszik?:D.Nem csoda tekintettel a korára:D.Én csak magát hivtam komcsinak:D.Komolyan érdekes:Usát nem itéled el hogy a feketéket meg különböztették.Érdekes vagy vénember..(Vénember megnevezés miért?)Stílusodban beszélek már én is -
#41 Milyen furcsa, hogy Hitler nem került be a felsorolásodba... azért érdekes vagy te kisgyerek.. mindenki komcsi aki nem ért veled egyet, de az apartheid rendben volt?
Nagyon látszik, hogy igazából fingod sincs miről beszélsz.... -
#40 -
Rundstedt17 #39 Ugyan már hol vannak őt a világtörténelem véreskezű pszichopatáitól:Lenin,Sztálin,Mao...Bombázó Haris(német városok,civilek pusztitója),Truman(atombomba ledobásának engedélyezése).. -
Rundstedt17 #38 Nem normális de ők nem öltek le emberek százezreit...Mint a kommunista rezsimek vezetői... -
#37 És miért nem értessz egyet az apartheid fenntartóival? Szerinted normális dolog a születéskori bőrszín alapján másodrangú állampolgárként megjelölni valakit? -
Vardar #36 Az ki? -
Rundstedt17 #35 az apartheid fenntartóival nem értek egyet.a többi ok -
#34 Erről beszéltem, minden hülyeséget meg lehet ideologizálni.
Zoli olyat írt, ami nem tetszik neki, erre elmegy megölni egy kutyát, hogy majd az is Zoli lelkén száradjon.
Na kérem, íme egy élő példa! :) -
Zóanagyvarázsló #33 Ezzel az erővel a móri gyilkosok jámbor szüzek. Lehet jobban kedvelni vagy megvetni valakit, de relativizálni a bűnüket nem érdemes. -
Zóanagyvarázsló #32 Én meg a nicked nevében felakasztom a szomszéd kutyáját, remélem kapsz is érte... -
#31 Elég érdekes felfogás... -
#30 mashogy is lehet mondani: sokan "hisznek benne" amikor szarban vannak, amikor jol megy a dolguk akkor leszarjak a temat. -
#29 te hulye barom:) ha ateista vagy akkor NEM HISZEL semmiben, ergo amilyen neveket leirtal nem is leteznek, ergo nem is tudod fikazni oket. Legalabb a fogalmakkal legyel tisztaban -
#28 Nézd meg a koreai háborúról szóló Chow Yun Fat filmet (sajnos nem tudom a címét) Egy testvérpárt alakítanak akik a déli hadsereg oldalán harcolnak és egy határmenti faluból vonaulnak be a háború kezdetén majd a háború két oldalára sodródnak.
Hatalmas film ha erre vagy kíváncsi.. a déliek mezítláb egy szál ingben vitték maguk után a hadifoglyokat télen... félelmetes.
de pl a Band of Brothersben is jócskán van hasonló megközelítés. Vagy Letters from Iwo Jima. -
#27 Ez így igaz. -
#26 Már megint próbálod fitogtatni hozzá nem értésedet a történelemhez?? Mik ezek a töri óra után felötlő topicok?
Sztálin és Hitler kéz a kézben járnak. Aztán ott van még Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il, Nikolai Caucescu, Slobodan Milosevics, A Libériai Hadurak (őket sajnos nem ismerem név szerint), az Apartheid fenntartói Dél-Afrikában éveken át. Khadafi libia vezetője, Saddam Hussein, A Törökök sem voltak kispályások kurd írtásban.
Volt egy pár szemét ember:) A lényeg mindig az kiről mit ír az utókor. -
Hitler meg Sztálin sem ért volna el semmit (magyarán elhajtották volna őket a búsba), ha nincsenek azok a tömegek, akik támogatták őket.
Tehát maga az emberiség "károsítja" magát folyamatosan az éppen aktuális eszme/vallás felhasználásával. :)
Bár ez érthető azokon a napokon, amikor nem megy a Dallas. :) -
#24 így van