A Plútó-szonda elérte a Jupitert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a Földnél 320-szor nagyobb gázóriás"
Elgondolkodtam a tudatlanságomon. Itt hogyan szokás az arányokat értelmezni, ha nincs külön jelölve?
Föld átmérõ *320 = gázóriás átmérõ?
Föld felület *320 = gázóriás felület?
Föld térfogat *320 = gázóriás térfogat?
Föld tömeg *320 = gázóriás tömeg?
Hm?
Elgondolkodtam a tudatlanságomon. Itt hogyan szokás az arányokat értelmezni, ha nincs külön jelölve?
Föld átmérõ *320 = gázóriás átmérõ?
Föld felület *320 = gázóriás felület?
Föld térfogat *320 = gázóriás térfogat?
Föld tömeg *320 = gázóriás tömeg?
Hm?
Jaj de szeretem a címet el nem olvasó fikázókat.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ahogy én tudom elég jelentõs mennyiségû anyag jut ki az Io-ról, ami aztán a Jupiteren köt ki. Persze azért nagy része visszahullik a kilövelt anyagnak.
Na most néztem meg a Wikin, ott is ezt írják!
Na most néztem meg a Wikin, ott is ezt írják!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem elírás. Látszik a videón, hogy visszahúlik az Io-ra.
jajdeszeretem az olvasni nem tudó belepofázókat...
"A februárban és márciusban készült képeket az Amerikai Csillagász Társaság bolygótudományi részlegének legutóbbi ülésén mutatták be, egyfajta felvezetéseként a Science-ben megjelenõ publikációjuknak."
Szóval igen, februárban ért oda, de a cikkben leirtakhoz, az elemzésekhez idõ kellett, és gyanítom, még rengeteg kell is. Egy képre mi rápillantunk, és megyünk tovább, a NASAnál meg tudoscsoportok ránagyítanak minden aprócska részletre, hátha találnak valami nem oda illõt.
"A februárban és márciusban készült képeket az Amerikai Csillagász Társaság bolygótudományi részlegének legutóbbi ülésén mutatták be, egyfajta felvezetéseként a Science-ben megjelenõ publikációjuknak."
Szóval igen, februárban ért oda, de a cikkben leirtakhoz, az elemzésekhez idõ kellett, és gyanítom, még rengeteg kell is. Egy képre mi rápillantunk, és megyünk tovább, a NASAnál meg tudoscsoportok ránagyítanak minden aprócska részletre, hátha találnak valami nem oda illõt.
Sajnos, nem tudom a választ én sem, az eredeti angol anyagokat pedig még nem találtam meg.
De talán az Io hold és a Tvastar vulkán arányainak megragadásához valamelyes segítséget ad az alábbi mozgókép:
Az kép az angol Wikipedia "Tvashtar Paterae" cikkébõl származik:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tvashtar_Paterae
De talán az Io hold és a Tvastar vulkán arányainak megragadásához valamelyes segítséget ad az alábbi mozgókép:
Az kép az angol Wikipedia "Tvashtar Paterae" cikkébõl származik:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tvashtar_Paterae
Szóval a szondát 2006 január közepén lõtték fel, a Jupiter térségéhez 2007 február végén ért. Itt a "parittya-manõver segítségével felgyorsult, és elindult a Plútó irányába. Érkezése 2015 július 14. -én várható.
Egyszóval a cikk ez év februári. Kicsit késett.
Egyszóval a cikk ez év februári. Kicsit késett.
Sorry, nem vettem észre!<#vigyor2>#vigyor2>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Miért ne? Ha nincs akkora gravitáció ami megfogja. Vagy ha a Jupiter tudja a kisebb dolgokat ekkora távból magához vonzani. Remélem valaki aki ért hozzá, felvilágosít engem is😊
"Io-ból kiömlõ kénes anyag valószínûleg töltéssel rendelkezik, mivel a bolygó mágneses mezõ vonalai mentén áramlik, így zúdul a Jupiter felszínére."
ÖÖÖ... HE? Az Io-n vulkánkitörés van és elmegy a cucc egészen a Jupiterig? Vagy benéztetek valamit, vagy én nem értem nagyon..
ÖÖÖ... HE? Az Io-n vulkánkitörés van és elmegy a cucc egészen a Jupiterig? Vagy benéztetek valamit, vagy én nem értem nagyon..
"milyen sebességgel haladt?"
A Jupiter melletti elhaladással további 14 500 km/h-val növelte sebességét, ami így már meghaladja a 84 000 km/h-t.
84000-14500=69500 km/h 😊
A Jupiter melletti elhaladással további 14 500 km/h-val növelte sebességét, ami így már meghaladja a 84 000 km/h-t.
84000-14500=69500 km/h 😊
http://csiri.blog.hu
És mikor küldték fel, illetve milyen sebességgel haladt? Jó gyorsan odaér(hetet)t.<#vigyor2>#vigyor2>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia