56
  • wanek
    Nekem más a benyomásom. A cégek propagandát folytatnak fórumokon is, persze ezt magánember bőrébe bújva teszik. Elég csak az itteni ms és apple hírekre gondolni. Ahogy vannak az újságírásban bértollnokok, úgy a cégeknél is van egy belsős/külsős csapat, amely a fórumokon elhangzott negatív kritikának az élét próbálja tompítani, vagy a negatív véleménynek hangot adót ellehetetleníteni/besározni/nevetségessé tenni. Mindig ki lehet szúrni, hogy kik is azok.
    A németországi hírek tényleg elharapóztak az sg-n az utóbbi időben. Ennek több oka is lehet, de ettől még nem lesz usákia a legkevésbé sem a legratyibb hely ebből a szempontból is.
  • T0nk
    Hmm. Milyen kedves, amikor a cégek próbálják a kapitalista szabad piac kétélű pengéjének a saját maguk felé eső részét tompára püfölni. Ugyebár a piac működésének az a feltétele, hogy aki szarul csinálja, az dögöljön meg, csődőljön be temessék el, köpjék le a sírját, elefánthordaként taposson kereszül rajta a konkurrencia. De mi van akkor, ha nem tud kiderülni, hogy szarul csinálja? Háh, micsoda zseniális húzás!
  • Theodora
  • hdo
    Az oké hogy érdekesnek érdekes, de nem vagyok kíváncsi olyan dolgokra ami engem nem érint olyan szinten hogy itt a büdös életbe nem lesz ilyen, legalábbis a egyes dolgokat és a lemaradásunkat nézve 10 évig tuti nem. De most tényleg, komolyan ... a sánta lőtéri kutyát se érdekli hogy németországban be fogják vezetni az elektronikus TB kártyát, online házkutatás volt náluk, szarok az online boltjaik, alkotmányellenes volt a kormányuk adatgyűjtése .... a TB kártyán kívül ezek a hírek totál nem érintenek minket mivel ilyen formában magyarországra nem alkalmazhatóak ezek a dolgok, illetve nem állnak fenn. Nem az ország státuszát kérdőjelezem meg hanem azt hogy mire jó hogy én ezeket a dolgokat magyarként magyar híroldalon olvasom ha itt ilyen úgyse lesz ...
  • echo
    az EU egy elég befolyásos állama, meg amúgy is elég nagy hatással van kis hazánkra. szerintem ha valami, az kell, hogy érdekes, legyen mi van a németeknél...
  • magus
    németek,nem lepődöm meg

amúgy meg nevetséges az egész
  • hdo
    Akkor most jöjjön egy online kritika ami itt helyben bizonyítható is:
    Mi a szarér van az hogy minden második vagy harmadik hír németországból van? Kik azok a németek hogy minket érdekeljen hogy náluk mi van ha teljesen más ország más szabályokkal? Nem értem. ....
  • Amergin
    'Nem értem miért nem helyeztek el még lehallgatókat a közterületeken és aki negatív véleményt fejt ki azt beperelik...'
    Honnan veszed, hogy még nem helyeztek el ilyeneket?
    Nemsokára nem is a cenzúra, hanem az öncenzúra korszaka köszönt be.
    Üdvözöljük!
  • echo
    Nevetséges. A németek teljesen megőrültek...
    Nem értem miért nem helyeztek el még lehallgatókat a közterületeken és aki negatív véleményt fejt ki azt beperelik...
    Asszem lassan itt lesz az ideje mindenféle privacy-t védő cuccot beuzemelni, mint amilyen a tor.
  • joebacsi
  • Cat #6
    a magyar jog is ismeri a hitelrontás, rágalmazás, rosszhiszeműség stb. paragrafusokat. Picit csodálkozom is, hogy az indexes Tékozló Homárt hogyhogy nem perelték még szarrá.
  • aaaaa
    Ez elég érdekes. Tehát ha valaki kritizálni merészel egy ilyen neves utazási irodát, az azonnal rohan a rendőrségre, a rendőrők meg rohhanak a szolgáltatóhoz, rögtön kiadják a szemét elégedetlen "terrorista" ügyfél IP-jét, összes adatát, és már lehet is perelni.
  • JZO
    Nem igaz. Rágalmazás is létezik. Vagy az az eset is megtörténhet, miszerint az ügyfél szimplán nem értette meg mit kap a pénzéért és utólag így próbál elégtételt szerezni.
    Mindenre vitás kérdés rendezésére meg vannak a szabályok, amiket tudni kell betartani. Ha problémád van és azt jelzed a szolgáltató felé, utána már könnyebben áll meg az ügyed a bíróság előtt, plána ha nem oldódott meg a probléma és történetesen még igazad is van. A lényeg, hogy legyen a panaszodnak írásos nyoma, jegyzőkönyv stb. Pénztártól való távozás után... ismerős?
  • Darth Sith
    " a termékekről vagy a szolgáltatásokról szóló negatív kritikák nagyon is sokat árthatnak az adott cégnek, akik ezt nem mindig veszik jó néven, és pert indítanak.

a bizonyítékok a legfontosabbak, ugyanis a hatályos német jog szerint a negatív kritika már nem csupán vélemény, hanem állítás, amit bizonyítani kell"
    éljen a szólás szabadság, demokrácia stb..
  • Dany007
    Hát ezt nem teljessen értem.
    Úgy tudtam, hogy az ilyen fórum hozzászólások, mint egyéni vélemény van elkönyvelve. Persze ha az illető úgy írja le hogy te egy csaló szemét a cég és átvágott, akkor az már tényleg állítás. De amíg azt írom hogy mennyire szar volt a tegyük fel nyaralás, mert szar volt a kiszolgálás csótány volt a kajában stb, ez végülis csak vélemény. Ezért milyen jogon vonnak felelősségre ? Ez nem vádaskodás, csak az ember elmondja a tapasztalatait.
    Amúgy nem rossz dolog, hogy a cégek figyelembe veszik a fórumokon hozzászóltakat. Itthon is nagyobb hévvel végezhetnék ezt a dolgot.
    Ott van pl az indexes designváltás esete. Több mint 1200 hozzászólás érkezett a fórumon 3 nap alatt és leszarták :) pedig ott aztán volt vádaskodás meg minden.
    Mind1, sz.tem a szabad vélemény nyílvánításhoz való jog mindenkit megillet, főleg a neten, és ezért semmiféle felelősség nem terheli az illetőt amíg az nem célzott vádaskodás és megmarad a vélemény szintjén.
  • Amergin
    Így-így! Úgyhogy ne nagyon fogalmazzátok meg szabadon a véleményeteket bármivel kapcsolatban mert ha nem tudjátok fotóval, tanúkkal, hangfelvétellel stb... bizonyítani, hogy valami úgy van ahogy állítjátok akkor mehettek a börtönbe.
    A szólás és véleménynyilvánítás szabadsága csak addig terjedhet amíg valamelyik cégnek-de ezzel a logikával bármilyen entitásnak- meg nem sérted az érzékenységét.
    Hujujuj!