56
-
elmebáj #56 Ja és én csak az őszinte véleményemet mondtam el. De lehet, hogy nem ott tudakozódok, ahol így szerzik a kuncsaftot:)...pl Cylex....hátha beperel -
elmebáj #55 Üdv!
Minden tiszteletem azoknak, akik rendszeresen kifejtik a véleményüket a fórumokon.De...
Szerintem életszerű helyzet, hogy egy nyaralásból visszatért és csalódott ember jogos panaszait leírja "indulatból". Szerintem a fentebbi per riasztó példaként szolgál ezek felé. A multik érdekeit védi, mondván: ha beszólsz nekem, megbüntetlek. Én felkészült vagyok a nyaralásodból..Tanuljunk belőle... -
emerikusz #54 A a legtöbb fórumon kialakultak kisebb közösségek akinek érdemes a véleményét meghallgatni, egy egy ritkán író embernek nem nagyon hisznek. A Cylex Tudakozó pontosan erre épül. Ha az ismerősöm ír jót vagy rosszat egy cégről akkor neki elhiszem. A cégek akik meg maguknak írnak pozitív véleményt hamar lebuknak. -
aaaaa #53 Most akkor hogy is van ez ? Biztos merő véletlen,(indulatból írt valótlanság...) hadd szívjanak csak a felhasználók, csak a cégek profitja legyen meg, és nehogy valamilyen kár érje őket a pocsék hibás termék miatt. Egy ilyen eszköznél már az 1-2 % is komoly hiba, nem ennyi. -
Wittgen #52 ÉN is pont múlt héten jártam így ezzel 250-es Sam winyóval. Fél éve vettem, erre egyik pillanatról a másikra íráshiba/olvasási hiba, stb. Kritikus hibák tömkelege képernyőn lemezműveletnél.... -
raingun #51 Nem haragszom, ez is egy vélemény, de attól az még szériahibás. Már a boltos sem ad olyat, mert azt mondja, nem akar szívni vele, mindenki visszahozta. Azóta nem is forgalmaz, ez azért mond valamit nem? Az hogy kb. 40 Db. HDD-ből 6 gépben mindenféle korú Samsung 250 GB-os HDD tönkre ment és csak az, az típushiba. Annak a valószínűsége hogy pont egy lokális csúcsot kaptam el, 0.
Havernek meséltem, azt mondta neki is olyan van és semmi gondja nincs vele. Mondtam neki mentsen le mindent, nem tette 1 hét múlva nekem sírt...
És ezt a gyár is nagyon jól tudja, csak nem fogja azt mondani hogy elnézést, ez a széria tényleg rosz, mert akkor soha senki nem venne tőle többet. Hanem laposba kifuttatta. Lehet hogy csak 10%-a volt rossz, de ezen adatok vannak, ennek a megbízhatósága 99.99999%-nak kéne lennie.
Tudom hogy mindenki akinek tönkre megy valamilye, kikiáltja rá hogy szar, de azért én ettől jobban megindoloktam... A böszmeség nem itt kezdődik :-) -
totya4 #50 Nagyon rossz. -
aaaaa #49 Azért azt mind tudjuk, hogy vannak szériák amelyek halomra pusztulnak, mások pedig jóval kevésbé. Aki sok ilyet lát, akár fogadni is mer arra, hogy melyik az a tipus ami pár éves korára nagyobb valószínűséggel rossz, mint jó...
Tudod amikor pl. látsz egy alaplapból százat, amelyiken mindegyiken ugyanazok a gagyi kondik durratnak szét, akkor egyértelmű, hogy az nem egy jó széria. Amelyik nem ment tönkre, az is csak azért nem, mert nem 24/7-ben használták. A másik gyártó ugyanolyan felépítésű alaplapjának meg semmi baja, mert más típusú, jobb minőségű kondik vannak rajta. Volt pl. a Samsungnak egy 15 és 17 collos CRT szériája 1995-és 98 között, amelynek legnagyobb része 2-3 évesen használhatatlan szinten képcső hibás lett. Más hasonló monitorok a mai napig működnek amiben nem az a szériájú hulladék cső van. Ezek tények, kár rajtuk vitatkozni.
Ha megkérdeznél egy olyan embert , aki szervízben cserélgeti ezeket a szériahibás, cuccokat sok érdekeset tudna mesélni...
Honnan tudod, hogy valótlanság az, hogy volt egy hibás széria abból a 250 Gigásból. Azért az kicsit elgondolkodtató, hogy valakinél 6 !!! db csak úgy tönkremegy különböző gépekben. Merem állítani, hogy a Samsungnak voltak igen silány termékei régebben, bár most már többnyire elég megbízható dolgokat gyárt.
De ugyanígy volt rengeteg más szériahibás cucc pl. Quantum 6-10 GB-os vinyók a lefüstölő Philips IC-kel stb.
Érthető az hogy a gyártók védik magukat, de az okosabb fogyasztók ha van 2 hasonló termék, ha lehet azt választják ami tartósabb. A buták meg a legolcsóbbat, de meg is szívják vele általában...
És sok hiba sokszor pont a garanciális időn túl jelentkezik, ami ugye nem jelenik meg a statisztikákban, mert viszik a rossz alkatrészt a kukába, vagy a szelektív gyűjtőbe, de mégis mindeki örülne, ha egy vinyó vagy alaplap nem csak 1-2-3 évig működne...
Amúgy meg az internet és a szólás szabadság pont erről szólna. Mindenki elmondja a véleményét tapasztalatit, indulatait. Ha ezt a pénzéhes multicégek jogilag próbáják meggátolni, az mindenképpen rossz. -
mcganyol #48 a vinyós példánál azért ne keverjük a robbanásveszélyes tv-vel. Amikor a vevőknek tényleg igaza van (öngyulladó laptopok), akkor a gyártók nem szoktak spórolni, visszahívják az egész szériát inkább.
a vinyóknál maradva, a többi gyártónak is nagyjából hasonló arányban romlanak a hasonló árkategóriájú termékei valszeg. lehet samsungnál ez 6%, teszem azt wd-nál meg csak 4%. adott esetben viszont lehet, hogy a 4% nagyobb lármát csap aztán a fórumokon, mert ők épp azért vettek wd-t, mert az megbízhatóbb és fontosabb adataik szálltak szét, persze hogy verik az asztalt.
máskülönben aki komolyan gondolja az adatbiztonságot az úgyse egy vinyón tárolja. Ha meg igen és több éves munkáját veszti el, akkor a gyártóra (pl samsung) haragszik, meg fröcsög a fórumokon. fel nem merül benne, hogy esetleg neki kellett volna többet tennie az adatok biztonságért (raid tömb, rendszeres adatmentés... stb).
Mellesleg a samsung weblapján le van írva, hogy a winchesterekre vállalt garancia NEM terjed ki az esetleges adatvesztésből/üzem kieséséből eredő károkra. ja, hogy valaki ezt nem olvasta/nem tudott róla? pech.
De jogilag érezhető a különbség remélem az között, hogy "nekem több samsung vinyóm is tönkre ment már, megbízhatatlan márkának tartom" (valóság) és a "úgy ahogy van az egész samu 300gb-os széria egy típus-hibás selejt". (indulatból írt valótlanság)
az elsőn nem kell mit bizonyítani, ellenreklám az ellenszenves márkának. a második (bizonyítás híjján) hitelrontás. JOGILAG. a cikk is eről szól :)
Mindegy én nem akarom tovább védeni a gyártókat, de azért meg lehet érteni az ő álláspontjukat is szerintem. -
Yoshimitsu #47 Érdekes hely ez a németország -
aaaaa #46 Nem azért de hány vinyója lehetett szeinted, 100 vagy 1000 ? Ha azt mondom 100 amivel valószínűleg túlzok, akkor is nagyon rossz a 6%-os hiba arány. Lehet neked nem épp a hibás szériából van.
Az jó,hogy ha néha kivégez valakit, vagy felgyújt egy lakást egy-egy hibás Li-ion akku, ami felrobban, akkor azért nem mondják azt, hogy hitelrontás , hanem visszahívják az egész szériát. Autóból sem hiszem hogy népszerű lenne az a tipus amelyiknél 100-ból 6 kivégezné a sofőrt családostól, aprócska műszaki hibák miatt.
Igaz egy vinyó ugye nem okoz életveszélyes sérüléseket, de gondold csak el, ha a backup vinyód is behal a másikkal egyszerre, és mindössze 1-2 évi munkád megy tönkre.
Amikor a nyolcvanas években kigyulladtak ("felrobbantak") a Color Star TV-k akkor is kussoltak a gyár védelmében, no meg mert a kiváló baráti szovjet szerkezet ami a TV-ben volt, véletlenül sem lehetett rossz. 1987 ben tört ki a nagy botrány , addig persze egyedi eseteknek titulálták az egyértelműen életveszélyes és tűzveszélyes konstrukciót. Ott is csak 1-200 db gyulladt ki a több 10000-ből.
Egyszerű a megoldás, jót kell gyártani, jó szolgáltatást kell nyújtani, kevesebb lesz a reklamáció...
Ha fogyasztóvédelem egy ujját sem mozdítja, az emberek próbálnak teret szerezni igazuknak.
Felteszem a kérdést, miért a károsultanak kellene bizonyítani ? Neki mi oka lenne azt mondani, hogy csótányt látott ?
1. eset Meglátja a csótányt, sikít, kikad, eszébe nem jut lefotózni, reklamálni a csótány amúgy is elszalad. Mire bejelnti, biróságra kerül az ügy, rég kiirtják.
Jól megbírságolják mert, hogy merészelt ilyet állítani. Igaza volt mégis...
2.eset. Ha ki akar tolni az utazási irodával, (mert netán az ellenség embere), visz magával csótányt, tanúk jelenlétében elengedi, sikít, balhé, nyer...
Szóval aki jogosan reklamált azt beperlik , aki meg szándékosan szívatni akarja a céget, azzal nem tudnak mit csinálni...
-
totya4 #45 Minden vélemény egyben állítás is, eléggé összekevered a dolgokat... a samsung vinyókról meg inkább tényleg ne beszéljünk. Itt a szólásszabadság mértéktelen korlátozásáról van szó. Az hogy én kivel mit mikor beszélek ahhoz senkinek semmi köze nincsen, az internetes csevegés meg olyan mint ha beszélgetnék az utcán...na ugasson már bele valaki abba is :) Demokárcia, ugyan. -
mcganyol #44 más a vélemény és az állítás. egyesek ezt nem egészen értették meg talán.
vélemény, azaz lehet, etikus:
- a jól rá tours- al utaztam spanyol országba. Nem tetszett a szállás, amit adtak, unalmasak voltak a programjaik és nem voltak segítőkészek az idegenvezetők, nem ajánlom senkinek.
állítás, azaz nem lehet és nem is etikus:
- a jól rá tours- al utaztam spanyol országba. Ezek egy csótányos, hányadék szobát adtak, a programjaik nagy részt elmaradtak, de úgyse érte volna meg rájuk elmenni, az idegenvezető pedig biztos megüt ha még egy szót szólok hozzá, akkora paréj. ez a cég csak arra megy hogy átverjen mindenkit, ne utazz velük, ha jót akarsz!
A kettő (főleg ha sokan hangoztatják) ekvivalens, azaz elég negatív reklámot csinál. a különbség, hogy az első nem tartalmaz valótlanságot (ha úgy tetszik szubjektív hazugságot), míg a másik igen. (kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy pl tényleg csótányos volt a szoba, ezesetben viszont - mint a cikkből is kiderül - nem fenyeget a per veszélye)
raingun: azt leírni, hogy neked tönkremet 6 samsung típusú vinyód rendben van. pusztán ebből kiindulva az egész szériát hibásnak kikiáltani böszmeség. véletlen nekem is 4db 250gb-os samsung vinyóm van, picit több, mint 2éve mennek 24/7ben és (eddig) mind tökéletesen működik. így ha te fórumokon azt állítod, hogy minden 250-300 gigás samsung vinyó hibás (azaz típus-hiba), akkor teljesen nyílvánvaló valótlanságokat állítasz, ami kimeríti a hitelrontás jogi fogalmát. Hogy most ez ellen úgyse fognak fellépni az egy másik dolog. Ne haragudj rám, a világért sem szeretnélek megbántani, de pont erről volt a szó a cikkben is, hogy a feldühödött emberek az érzelmeikre hallgatva egész egyszerűen eltúlozzák a valóságot és szent meggyőződéssel ugyan, de hazudnak (nálam 6 elromlott, akkor biztosan széria hiba...). -
prybaby #43 Ha azt írom, hogy milyen jó volt xy szálloda akkor azt is bizonyítanom kell amikor beperel a konkurencia? :) -
Hellion #42 És honnan tudják ki írt? Hogy ki ül a gép elött? Mert az egy dolog, hogy "eljutnak" egy darab átkozott IP-hez, de az egy másik dolog, hogy azon a net-hozzáférésen egy router van, amin lóg 3 notesz, plusz hetente 2-3-szor 1-2 haver plusz 1-2 másik notesszal. Én honnan tudjam, vagy mire fől "ellenőzizzem", hogy Ők mit írogatnak. Ez így hülyeség. Ráadásul létezik netkávézó is. Ha, onnan ír valaki valamit ami valakinek nem tetszik, akkor kit fingatnak meg, a netkávézó tulaját? Értitek. Amugy meg ITT nincs senkinek, semmilyen joga! Tudomásul kell venni! Bárkit meghurcolhatnak például mert van farka és tud vele erőszakolni. És kéremszépen MI akartuk az EU-t, amit most oly' nagy előszeretettel majmolunk. Az egész meg "nagyszakállú, nagyorrú emberek" tulajdonában van.(Hogy egy fórumozótárs hozzászóllásából idézzek) És ez még csak a kezdet, "lesz ez még így se". -
raingun #41 6 db Samsung 250 GB vagy 300 GB-os HDD-m ment tönkre, csak Samsung, csak ez a méret, bármilyen gépben. Mindenhova beírtam hogy ez a széria fos, ne vegye senki. De a Samsung rendületlenül gyártotta csak, mint ha semmi nem történt volna.
2 TB adatot buktam rajta. És kitörölhettem vele, hogy újta cserélte, az is tönkrement. Szóval ha idejönne nekem a Samsunk és azt mondaná hogy a rossz hírét keltem a cégnek, fejbenyomnám a szar HDD-immel. -
kadar1 #40 Példáúl van egykét haver ki tölem netezik,vagy anyám egypár barátnöje is.Erös lenne ha én vinném el a balhét más helyet.. Ha nem akkarnak kritikát akkor ne spóroljanak a vendégeken .Ha engem átkúrnának ,vagy átbasznának akkor én is szétkürtölném és nem csak a városkában , hol élek..Egyszer egy maszek telefonos kurt át telefonal ,nemsokat nyert rajta,neféljetek 2 napmúlva a mellete lévő kocsmárosis tudta,hogy mivan.Picit visszaeset a forgalma a kis köcsögnek.Rá 2 hónapmúlva bezárt,addigra a környéken már hallotak róla.Akkor képzeljétek el , mit müvelnék 50 - 60 ezer forintos kárért..Szerintem a szálloda tujajdonos másnap a http://youtube.com/-on látná a kritikámat... -
rolika #39 ezek a németek tisztára begolyóztak... -
toto66 #38 Nos én teljesen tájékozatlan vagyok ebben, valójában mi az a rush?
-
#37 A drogériában meg csak illegális cuccokat lehet venni... -
sathinel #36 A drog
Ha elolvasod rájössz hogy kábítószer= drog, de a drog fogalmába jóval több dolog tartozik, és csak egy kis része a kábítószer. citromfű és az orbáncfű pl drogként használják, de akkor szerinted ezek kábítószerek is????? -
Szeszmester #35 Na mivan, felfedezted a rusht? Azt ugye tudod, h kik és mire használják?
A drog pedig = kábítószer, ha megnézted volna azokat az oldalakat, tudhatnád, hogy ugyanannak a szónak a magyar megfelelője. Ez csak játék a szavakkal.
De mégis, hétköznapi nyelvben más, negatív jelentése van.
Vki írta, h csak az írja le a negatív tapasztalatokat fórumokon, akinek az igaza jogilag nem megalapozott.
Ennek nincs sok értelme.
Mégis, mit akarsz tenni, ha fizetsz egy szolgáltatásért, de nem azt kapod, amit ígértek neked?
Polgári per? Évekig ezzel akasz foglalkozni? Max pár százezer Forintért? És ha nem egyértelműen bizonyítható az igazad és te bukod a dolgot? De ha mégis igazad van, a per végéig neked kell fedezned a költségeid. Sokkal többet fektetsz be a nem biztos dologba, mint amennyit évek és sok idegesség múlva hozni fog.
APEH v rendőrségi feljelentés? Kibaszol velük, de visszafelé is elsülhet, meg ugye abból pénzt már nem látsz.
Szerintem a negatív reklám nagyon jó dolog ilyen esetben. -
wanek #34 "Ugyanis ha ezután Te mondod azt az ügyfélszolisnak hogy Te most rögzíted, akkor azonnal kinyom, védendő az ő saját "személyiségi jogait"" - velem még nem fordult elő, pedig szoktam mondani én is, hogy rögzítem a beszélgetést. Melyik cég volt az, ha nem titok? -
#33 Egy pofon belfér jogilag a rágalmazó ellen főleg, ha bizonyítani tudod az igazad. Ha pofoért feljenet a faszkalap elvileg csak ő szívja meg. Bár te is, mert járhatsz bíróságra. -
totya4 #32 A cégek rájöttek hogy a szólásszabadság nekik nem tetszik, ezért korlátozni akarják azt. Mindig is így volt ez, de akkor miért mondják azt hogy demokrácia van? :) -
asdasdasd #31 Ha csak nem egyedül nyaraltál elég könyű tanut találni...
Németekről meg annyit, hogy pl az adathordozók jogdíjat is tőlük vettük át, szóval nem árt figyelni miket találnak ki.
-
Wittgen #30 Ekkora majmokat, mint ezek a cégek. A köcsög politika meg bólogató jánosként vonaglik nekik. Ehh.. -
angol #29 rövid leszek: hulye kocsogok -
bakagaijin #28 Azt úgy hívják: nyomozóhatóság, és engedély kell hozzá, amihez alapos gyanú kell. Elvileg... Mondta bárki is, hogy a rejtettkamerás felvétel legális? Az áruházban is azért van kiírva, hogy kamerával figyelik a teret, hogy legális legyen az egész. Mivel ezek után az az egyéni saját döntésed, hogy bemész-e abba a boltba vagy sem. Elvileg. -
homeless #27 "Te nem készíthetsz, csak úgy ha ezt megmondod annak akiről készül."
Azoknak is megmondják, akinek a telefonját lehallgatják?:) Ennyi erővel akkor irc logot se lehet készíteni. Meg a napló is rendszeresen szokott rejtettkamerás felvételeket készíteni. -
homeless #26 Ezt csak azok a cégek támogatják akik szar terméket/szolgáltatást nyújtanak. A fórumokon általában mindenki őszintén írja le a véleményét az adott termékről. Ritka az olyan eset, hogy valaki anélkül szarozna le egy terméket hogy próbálta volna, de ha van is ilyen azt könnyen le lehet szűrni, ugyanis nincs mögötte semmi, nem írja le részletesen a tapasztalatait. Aki jó terméket gyárt annak nem áll érdekében ezt a hülyeséget támogatni, mert róluk 90%-ban pozitívan fognak nyilatkozni a fórumokon, ami hatalmas reklám. Akik támogatják ezt, azok viszont ezzel is újabb negatív reklámot generálnak maguknak, mert azt a benyomást keltik, hogy a termékük szar... -
bakagaijin #25 A homárt valószínű azért nem perelték szét, mert a legtöbb dolgot bizonyítékokkal támasztják alá, fényképpel, videofelvétellel, számlával, valamivel ami kézzelfogható. Egy meghiúsult vásárlást elég nehéz, de pl. pont a homáron volt video az elinduló vonatról + bicikliről, fényképes szállodai szobáról, meg ha valaki még emlékszik volt egy thread az egyik sportboltban arról, hogy az egyik vásárló most cipőt akart lopni vagy az eladók voltak köcsögök. Itt pl. kikerült a biztonsági kamera felvétele is.
Szerintem a homár szűri is a dolgokat, és igyekszik a bizonyítható dolgokat kitenni, de ezt én nem tudom. Persze nem mind, de arányában a többség. De lehet hogy csak a jelentők alaposabbak :). Van ismerősöm, aki abból űz sportot hogy biciklistaként a szabályalanul parkolókat pakolja ki a netre fényképpel és időpont+helyszínnel...
Hangfelvételt készíteni egyébként Magyarországon nem "egyszerű": Te nem készíthetsz, csak úgy ha ezt megmondod annak akiről készül. Ezért is kezdődik úgy minden callcenter, hogy rögzítjük, ha nem tetszik most tedd le. (Az más kérdés, hogy ez eléggé hmm. egyoldalú.) Ugyanis ha ezután Te mondod azt az ügyfélszolisnak hogy Te most rögzíted, akkor azonnal kinyom, védendő az ő saját "személyiségi jogait". Ügyes kis konstrukció... -
vjanika #24 Ez a 21.századi demokrácia :-)
De abban azért van némi igazság, hogy nem árt dokumentálni a tényeket (már persze ha van rá lehetőség), mert akkor egy szót sem szólhatnak.
Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy aki a reklámok alapján választ szolgáltatást, vagy terméket, metr nem képes minimálisan sem tájékozódni, az MEGÉRDEMLI!!! -
sathinel #23 A fórum arról szól hogy a tapasztalataid leírod. ha ez rossz volt, akkor ez van. Ha minden post azt mondja hogy gáz akkor gond van. De mint itt is láthatod pl AMD-intel vitáknál kb 50%-os a két oldalt magasztalók aránya. Tehát elég jól leszűrhető hogy mi a gond. Pl alaplapoknál sokszor ha hibát észlelsz ilyen fórumokon írják le a hibajavítás mikéntjét is. nem rossz dolog ez. Ha valaki nagyon fröcsög minden oldalon akkor valsz az embert is kinézik mint ahogy itt is szokott lenni. Tehát hiába ugat rád az idétlen ha csak 1 ember mondja azt amit mond. Ha minden ügyfél akkor valami gond lehet.
A másik: multkor haver jön hogy a rush az az oldalukon legális drognak van feltüntetve. erre elkezdi osztani egy cég őket hogy ez nem drog meg rondják a hírnevüket. Nézzetek utánna a drog szó jelentésének, és rájöttök hogy a rush az adrenalin flash-el ugyanolyan drog mint a kávé, vagy tea, de a cég még ezzel sincs tisztában. Drog nem egyenlő a kábítószerrel. De akkor hogy foglalkozhat ilyesmivel ha tisztában sincs a fogalommal.... -
sathinel #22 Lol erőszakkal rávenni az embereket hogy a reklámok alapján vásároljanak és ne a tények, használati tapasztalat alapján? Eddig aki gondolkodott azokat is le kell hülyíteni???
Tehát azok a cégek akik ilyen kezdeményezés mellé állnak mind átvágja az embereket és így próbálja magát védeni? Mert csak ez jut eszembe erről. Ezekután ha egy PC tesztet csinálok a neten akkor pl minden gépkonfigra mint az újságokban azt írjam hogy jó, ez jobb, amaz a legjobb, stb..
Mert ha valami gyengébb mint a többi akkor :"bárki jogosan követelheti ezekről a honlapokról a rá nézve sértő megjegyzések eltávolítását"
szép birkának kell lenni, és minden reklámot beenni. Bush, Putyin féléket megválasztani életük végéig, és még sorolhatnám.... szép társadalmat építünk ki. Magánvéleményed nem lehet mert azzal sértessz másokat. -
mcganyol #21 vajon ezek az elégedetlenkedő emberek miért nem a valós problémájukat akarják megoldani? ha pl rossz szolgáltatást/terméket kaptam és biztos vagyok az igazamban, akkor inkább a céghez v fogyasztóvédelemhez fordulok és követelek valamit(a pénzemet, kártérítést stb).
szvsz aki ahelyett hogy érdemben lépne, csak fórumokon osztja, hogy az a cég igy sz@r meg úgy sz@r, az valószínűleg minden hivatalos fronton már elbukta ezt a vitát - vagy eleve meg sem próbálta(ergo nem volt igaza).
Az ilyen emberek leírják a fórumban, hogy ők hogy élték ezt meg, de természetesen sosem ismernék el, hogy akár a legkisebb mértékben az ő hibájuk lett volna.
a példa kedvéért, én pl vállaltam egy kiadvány szerkesztését 30napos határidővel. a nyersanyag leadásával a szerződésben rögzített időponthoz képest (dokumentáltan) három hetet csúszott a megrendelő. igyekeztem ahogy tudtam, így két hét alatt elkészült a komplett kiadvány (30 nap helyett, mert tudtam, hogy neki sürgős). és mi lett a végeredmény, hogy éjjel 11ig dolgoztam mindennap? se egy köszönet v hasonló, hanem hogy én mekkora szemét vagyok, mert a szerződésben leírt időponthoz képest késtem egy hetet. Ez mekkora béna szolgáltatás és örüljek hogy nem perel be, az őt ért késéből származó kára miatt. ???? teljesen egyértelműen nem volt igaza a köztünk lévő szerződés alapján, ezért nem is tudott fellépni. Azóta fórumokon híreszteli, hogy én MINDEN munkámmal csúszok, nem tartom a határidőket és a szerződésem mögé bújok.
Ezt és az ehhez hasonló eseteket nem kicsit vérlázítónak találom jómagam is. Én nem fogom őt beperelni hitelrontásért, csak nem valami jó érzés. Ezek az emberek képtelen belátni, hogy valamit elrontottak, folyton másokban vagy a környezetükben keresik a hibát és hogy az én-képük ne sérüljön tényleg el is hiszik, hogy nem ők a felelősek a történtekért. (kb mint a sorozat gyilkos, aki szentül hiszi, hogy ő Isten/Sátán parancsára követte el a tettet)
Ha tudja bizonyítani az ügyfél hogy igaza volt, akkor a cégek 99%ban egyébként is kárpótolják az ügyfelet (külön bíróság nélkül is), hiszen általában többet ér a jó hírnevük. -
oasis UK #20 Részemről: bekaphatja mindenki!!! -
halgatyó #19 Tömegmozgalmat kellene indítani az ilyen pereskedő kedvű cégek teljes bojkottjára.
Nem szabad vásárolni a termékeiket, és még az se lenne baj, ha a közterületi reklámjaik időnként lefújódnának hupilila festékkel, az ablakaik meg időnként betörnének... hiába, nagy volt a szél
Persze most sokan gondolhatják, hogy ilyen tömegmozgalmat spontán nem lehet elindítani, csak háttér-támogatással (sajtókampány, pénzek innen-onnan, tanácsok, maguktól megnyíló ajtók a fontos döntéshozók felé, stb.)
Asszem, egy ilyen tömegmozgalom egyben próbaköve lenne a második kérdésnek is: lehet-e a kisemberek felől kezdeményezett tömegmozgalomnak annyi tagja mint pl. a Grimbusznak (írd: Greenpeace, 2,6 millió taggal állítólag) és kaphat-e annyi sajtótámogatást és évente 100milliót mint pl. a Lhebegő Munkacsoport....
Az a tény, hogy a fórumozók jelentik a szar cégek fő ellenségét és nem a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, erősen ELGONDOLKODTATÓ. (Vagy annak német megfelelője, ha van egyáltalán)
Meglehet, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság úgy képviseli a fogyasztókat, mint ahogy az autóklub az autósokat -
#18 Ha itt is módosítanák ilyenre a "szabályokat", akkor komoly vendetta csoport alakulna szerintem. Nem hiszem, hogy bárki is hagyná a vélemény nyilvánításának ilyen mértékű eltaposását. Valamit nem vesznek figyelembe: az emberek nem akarnak pincsiállamban élni és ezért tesznek is. Mindig így volt ez a történelem folyamán. Szerintem nem kéne kihúzni a gyufát. -
toto66 #17 "mire jó hogy én ezeket a dolgokat magyarként magyar híroldalon olvasom ha itt ilyen úgyse lesz ... "
Az a baj, hogy ami "nyugaton" rossz azt bevezetjük, mert a "fejlett" országokat majmolni kell (mint annak idején a Ruszkit). Ami jó azt meg nem lehet, "mert még nem vagyunk elég fejlettek"! Ezért én nem vagyok biztos abban hogy ilyen úgysem lesz...